Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Αναγνώστης: Ψήφος θετική για να πιάσει τόπο η οργή


Αγαπητοί συμπατριώτες, φίλες και φίλοι Βορειοηπειρώτες!
Είμαι ένας από σας, το παιδί σας, ο φίλος, ο συγγενής σας που το προσκλητήριο αυτών των εκλογών, των ιδιαίτερων και ιστορικών, καθώς λένε, θέλησε να με βγάλει απ’ την «αφάνεια». Οπως τον καθένας σας που αύριο μπορεί να βρεθεί στη θέση μου. Να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση, που εκ πρώτης όψεως μπορεί να είναι δική μου, στην ουσία όμως είναι πρόκληση και υπόθεση όλων μας.


Το Βορειοηπειρωτικό είμαστε εμείς οι Βορειοηπειρώτες. Οσοι νομίζαν ότι η μαζική μας κάθοδο, στα χρόνια του ’90, στη Μητέρα Πατρίδα θα σήμανε και το τέλος του Βορειοηπειρωτικού έμειναν με τον ευσεβή τους πόθο. Ισα ίσα που το Βορειοηπειρωτικό απέκτησε και μια νέα διάσταση, μετέτρεψε και τον ελλαδικό χώρο σε δικό του λημέρι. Εδώ απ’ αυτό το λημέρι, όπου εμείς κοπιάσαμε και προκόψαμε επί δύο δεκαετίες, καλούμαστε σήμερα να μετατρέψουμε την παρουσία μας σε πολιτική δύναμη. Που τόσο πολύ χρειάζεται ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου, για να ριζώσει, να προκόψει και μεγαλουργήσει εκατέρωθεν των συνόρων.

Δεν ζητούμε τον ουρανό με τα άστρα. Τα δίκαιά μας ζητούμε, με δυο λόγια ισονομία και ισοπολιτεία εκατέρωθεν των συνόρων. Να είμαστε διαμορφωτές της μοίρας μας και όχι κομπάρσοι και ανέστιοι. Να μας υπολογίζουν και όχι να μας ελεημονούν. Δώσαμε αγώνες πολλούς αυτά τα χρόνια, ιδιαίτερα στις πατρογονικές μας εστίες όπου φύσηξαν μπόρες πολλές αλλά σταθήκαμε όρθιοι και με τις ρίζες βαθιά στα άγια χώματά μας. Εχουμε τη φωνή μας στην κεντρική πολιτική σκηνή που πρέπει να ισχυροποιήσουμε, έχουμε τα σχολεία και τις εκκλησίες μας που πρέπει να πληθύνουμε, έχουμε τους ορίζοντές μας που πρέπει να διευρύνουμε. Με στόχους στρατηγικούς που δεν επιδέχονται καμία μειοδοσία, που θα κρατούν το Βοειοηπειρωτικό ζωντανό σε πείσμα του οιουδήποτε παραθρεμμένου αλβανικού εθνικισμού. Που μας φοβάται αριθμητικά –εφιάλτης τους η πραγματική απογραφή- και πασχίζει να μας εκμηδενίσει πολιτικά.

Για όλα αυτά όμως πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στον εθνικό μας σκοπό. Η πολυδιάσπαση και ο κατακερματισμός εξυπηρετούν μόνο τους εχθρούς και τους αντιπάλους μας. Οπου κι αν αυτοί βρίσκονται. Ας το σκεφτούμε καλά πως ο τόπος μας δεν έχει την πολυτέλεια να σπαταλάει δυνάμεις. Είμαι και θα είμαι ταγμένος σ’ αυτό το σκοπό που είθε με την ψήφο σας να γίνει και θεσμική μου υποχρέωση.

Δεν είναι καθόλου εγωιστικό. Ενα δικό μας έδρανο στην Ελληνική Βουλή δεν θα σημάνει απλώς μια συμβολική παρουσία. Θα είναι μια δική μας κατάκτηση που θα απαντάει σε μια ιστορική επιταγή. Για τα δίκαιά μας στον ελλαδικό χώρο χρειαζόμαστε τη δική μας φωνή. Ιδιαίτερα σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που ο κόσμος μας αφημένος στο έλεος της κρίσης και χωρίς τα «ερείσματα» του πελατειακού κράτους προσπαθεί απεγνωσμένα να επιβιώσει της δεύτερης ανατροπής μέσα σε είκοσι χρόνια.

Ο θυμός μας, αν και φαντάζομαι πως δεν θα βρεθεί πολιτικός να πει «μαζί τα φάγαμε», είναι κάτι περισσότερο από δίκαιος. Οφείλουμε όμως να σκεφτούμε νηφάλια και να πράξουμε το δέον. Που σημαίνει ότι πρέπει να ψηφίσουμε εθνικά και όχι κομματικά. Η ψήφος στο πρόσωπό μου είναι πρωτίστως ψήφο στη φωνή του τόπου μας στο ελλαδίτικο γίγνεσθαι. Το ότι είναι και ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι η εκπλήρωση του χρέους μας προς μια παράταξη που τόλμησε να κάνει πράξη το μακραίωνο όνειρό μας αποδίδοντάς μας την ελληνική ταυτότητα και τώρα να βάλει έναν δικό μας άνθρωπο στην ελληνική Βουλή.

Δίδοντας την φήφο σε έναν νέο Βορειοηπειρώτη, που τρόπον τινά έρχεται από «παρθενογένεση» με την καλή έννοια του όρου και προσφέρει τα εχέγγυα του άφθαρτου, έχουμε βάλει ένα πετραδάκι στο ψηφιδωτό της ανανέωσης που τόσο πολύ χρειάζεται ο τόπος μας. Δώστε μου την ψήφο σας για να αποκτήσουμε φωνή και ελπίδα για το μέλλον. Για μας και τα παιδιά μας.

Αλέξανδρος Αναγνώστης
Υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στη Β΄Αθηνών

17 comments:

Ανώνυμος είπε...

ψηφος ΟΡΓΗΣ
ψηφος στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανώνυμος είπε...

Αχ μορε Αλέξη αχ , λες πολλα χωρίς να λες τίποτα....εντάξει καλο παιδι είσαι ένας απο εμάς αλλα πέρα από τα γενικόλογα κάτι πιο συγγεκριμενο....

Ανώνυμος είπε...

emeis den theloume o enas ton allon....
auth einai h katantia masssss.........
ntroph se olous osous ekfrazontai kata tou alexh

Ανώνυμος είπε...

aleksi nero kuvallas aderfe , ase ta megalla logia , o monos vuleytis borioiirotis tha ine o piros dimas kai kitakset na mazeytite giro apo afton!

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Η ΜΟΝΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΛΥΣΗ!ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΥΣ(ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ,ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ,Κ.Α)ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΤΗΝ ΝΕ.Β.,ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΖΗΤΗΜΑ.....

ΕΥΗ είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΑΣΟΚΕ 2:10, ΝΕΡΟ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ Ο Π.ΔΗΜΑΣ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ Μ΄ΑΥΤΟΝ.Ο, ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΣΟΣΙΑΣ-ΛΙΣΤΕΣ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ ΟΛΑ ΒΕΡΕΣΕ.
ΑΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙς ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ Η ΜΑΚΑΚΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ ΜΗΝ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΣ.
ΑΙΝΤΕ!

κητσιος μερακας είπε...

anonime 2:12 kopse tis arloumpes k tis eksipnades sou giati mas ta ekanes tsourekia me ton pirro sou. kane ipomoni k tha glifeis ta daxtyla sou me tin parousia tou sta edrana tis boulis. tha gelasei mazi tou k i maria i koutsi me ton agramato, opos me ton anatolaki tou laos. pou to vrike more mayre to koykoutsi o pirros sou na kanei politiki.. ti tin perase ti rimada arsi varon ; o alexis se fteei gia ta maskaralikia tou dima pou tha ginei retikolo?oi ellines ton eixane san ton irakli k tora tha ton vlepoun san ton karagkiozopexti tou theatrou skion.

Γκορος Νικος είπε...

Κητσιο Μερακα..και λοιποι χωριατες καλα θα κανετε να μαζεψετε τα λογια σας και να προσεχετε πως μιλατε για τον Πυρρο..ουτε μια τριχα απο οσα εχει κανει δεν θα φτασετε να κανετε ποτε στη ζωη σας.
Η επιλογη του πρεπει να ειναι σεβαστη απο ολους και στο τελος θα κριθει απο τον ελληνικο λαο...

Ανώνυμος είπε...

Πως είναι δυνατόν η ΝΔ να επιλέγει για υποψήφιο βουλευτή τον τελευταίο των βορειοηπειρωτών;Τα πράγματα στη Βορεια Ήπειρο είναι πολύ νωπά από το παρελθόν.Χιλιάδες φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν από την αλβανική δικτατορία για την Πατρίδα την Ελευθερία και την Δημοκρατία.............(αφαιρέθηκε)....................; Kαι λυπούμαστε το κάνει ένα δεξιό κόμμα όπως η ΝΔ

Ανώνυμος είπε...

Me 7 taxis sxolio tha sou lisi o dhimas ta problimata tis xoras more badalazmene ...avtos den kseri kata pou pevti i vorio ipiros ,,,,ksipna foukara k ase tis ekspipandhes gia tous alous ..an ixe mia stala mello o dhimas tha paremene me to 100 % ton ellinon pou ton ixan mesa stis kardhies tous oloi k den tha dialege to 14 % tou pasok ....

Ανώνυμος είπε...

den ime me kanena koma.kai den asholoume katholou. afto pou ksero omos einai oti ΝΔ edose hrimata kai piran nero 4 horia tis b.ipirou,kai ena apo afta einai kai to horio mou, kai o dromos pou ginete tora i ΝΔ ipegrapse na dothoun ta hrimata. ola ta ala ta komata den anaferan pote tin leksi borios ipiros.kai gia na min pareksigitho, pistebo pos osa pedia dika mas einai ipopsufioi me opiodipote koma afto einai thetiko gia mas!

Κεραύνιος είπε...

Βρε παπάρες ο Πύρρος έχει δύο πτυχία. Γεωπονίας και Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Ταγματάρχης Πεζικού του ελληνικού στρατού. Εδώ και 4 χρόνια είναι πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών. Απαίδευτο δεν τον λες πάντως. Όσο και αν με πικραίνει η επιλογή του (ασχέτως με το ποια θα είναι η παρουσία του) ξέρω πως δεν θα είναι βουλευτής τουρίστας. Το έχει αποδείξει πως ο κώλος του δεν του κάθεται ρεχάτι. Ακόμα και το λάθος που έκανε είναι αποτέλεσμα του δραστήριου και πατριωτικού χαρακτήρα του.

Ανώνυμος είπε...

ehi dikio telika o lazopoulos pou lei oti ebalan to blaka na mas kibernisi!kai esi 4:32 pedi tou blaka eisai?giati anatrepis tin sizitisi se afto to epipedo.kai paparas ise ! esi isouna stis orkomosies tou pirou otan eperne ta ptihia?

Ανώνυμος είπε...

Και δέκα πτυχία να μας δείξει Κεράυνιε, σίγουρα δεν έστρωσε τον απ αυτό του κάτω να τα πάρει. Γιατί αν το είχε κάνει θα μπορούσε να σταυρώσει μια σωστή πρόταση! 20 χρόνια και δεν έμαθε να μιλαει. Μάθανε όλοι οι αλλοδαποί ελληνικά και ο Πύρρος το καμάρι μας ακόμα να πάρει μπρος.
'Οτι και να γράψεις τώρα, άστο δεν το σώζεις! Εκανε την μεγαλύτερη μαλακία που μπορούσε!
Μα και σεις οι Χιμαριώτες τι κάνετε? Δεν σας είδα να πέρνετε θέση! Νιώθετε περίφανοι για την πράξη του;
Περίφανοι νιώθουμε όλοι για το τι προσέφερε μέχρι σήμερα αλλα με αυτή του την κίνηση, τα μουτζωσε όλα!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα προτιμούσα τους έγκριτους στίχους του Κίτσιου Μέρακα, παρά αυτή τη συζήτηση. Και για να χαλαρώσουμε λίγο: "Άκου χωριό κι επιτροπή/ετούτην ώρα τούτη/ ο μάστορας χωρίς ντροπή/ με τσίμπησε στο μπούτι!!!".

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΜΩΡΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ Η ΟΧΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ?ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ Μα και σεις οι Χιμαριώτες τι κάνετε? ΕΛΕΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ !!!

Δημοσίευση σχολίου