Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Η λέξη ενότητα πιο επίκαιρη και πιο ουσιαστική από ποτέ!



Άρθρο του Θανάση Δαλιάνη και το σχόλιο του «Βορειοηπειρώτη»
Σε μια εποχή συνεχών προκλήσεων και μεγάλων αλλαγών, η ενότητα θα πρέπει να είναι αυτή που θα μας οδηγεί τις σκέψεις και τις αποφάσεις μας.
Σε τόσο γρήγορους και κρίσιμους καιρούς, των μεγάλων ανακατατάξεων, αλλά και ταυτόχρονα μεγάλων ευχερειών, θα πρέπει να έχουμε καθαρό και ψύχραιμο μυαλό, για να μην παρασυρθούμε από επιπολαιότητες. Για να μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Στην εποχή όπου η ευρωπαϊκή ένωση, δίνει τόσο μεγάλη βαρύτητα στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των μειονοτήτων, εμείς θα πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε αντάξιοι των περιστάσεων και όχι μικροί και διαχειρίσιμοι. Γι' αυτό χρειαζόμαστε άξιους αντιπρόσωπους.
Χρειαζόμαστε αυτούς που θα διαπραγματεύονται σκληρά, με κόκκινες γραμμές, να δίνουν την μάχη στα δύσκολα και στα σημαντικά και όχι στα εύκολα και ασήμαντα, γιατί την μάχη στα ασήμαντα ξέρουν να την δίνουν όλοι, με όμορφα λόγια και πρόσκαιρη προβολή, χωρίς ουσία για μας, αλλά με οφέλη γι' αυτούς.
Γι' αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι, με τα μάτια ανοιχτά, και να θυμηθούμε ποιοι είναι αυτοί που δίνουν καθημερινά την μάχη στο αλβανικό κοινοβούλιο, που μιλούν για τα Εθνικά Ελληνικά και ανθρώπινα δικαιώματα.
Αυτοί που δεν υποκύπτουν σε εκβιασμούς και δεν κρατούν ενός λεπτού σιγή σε αυτά που δεν πιστεύουν, και ας πούμε όχι σε αυτούς που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πιστέψουν τα απίστευτα και υποκύπτουν σε οτιδήποτε μπορεί να τους προσφέρει το εύκολο και προσωπικό κέρδος.
Γι' αυτό λοιπόν, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτά που θα κριθούμε να επιλέξουμε, να είναι με σωστά κριτήρια.
Όπως την εμπειρία στον κοινοβουλευτισμό, να είναι ρήτορες στην Ελληνική, την Αλβανική αλλά και την Αγγλική γλώσσα, γιατί για να μας πάρουν σοβαρά και στο εξωτερικό χρειαζόμαστε αυτούς που θα μιλούν στη γλώσσα τους.
Τελευταίο και πολύ σημαντικό θα πρέπει να επιλέξουμε ενωμένοι, έναν Εθνικό Ελληνικό μανδύα που θα μας καλύπτει όλους, με ιστορία και συνέπεια, στο χώρο και στο χρόνο.
του Θανάση Νταλιάνη όπως δημοσιευτικε στο aftonomi.gr

Σχόλιο «Βορειοηπειρώτη»
Δεν διαφωνούμε σε καμία σειρά από αυτά που λέει ο αγαπητός Θανάσης διαφωνούμε όμως στο ότι το πρόσωπο που φωτογραφίζει αποτελεί πρότυπο και με την ευκαιρία να προσθέσουμε και κάποιες σύντομες σκέψεις.
Στη φάση του νεαρού Θανάση που μαγεύτηκε από τη ρητορεία (στην ελληνική, αλβανική και αγγλική) πέρασαν και κάποιες άλλες γενιές που κουράστηκαν να περιμένουν το αποτέλεσμα που δεν έρχονταν. Και μη νομίζεις αγαπητέ Θανάση δεν του χρέωσαν την μη απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου, απλά πράγματα, περίμεναν για την κοινότητα μας να πάει από το 1  στο 2 ή από το -2 στο 0 και δεν πήγε.  
Όπως έλεγαν οι αρχαίοι «πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού» και ο άνθρωπος που φωτογραφίζεις  έχει κάποια τέχνη αλλά να είσαι βέβαιος πως δεν γνωρίζει από εφικτό.
«Εν αρχή ήν ο λόγος», λέει ο άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, «εν αρχή» δεν λέει όμως ότι «τα πάντα είναι ο λόγος» ούτε λέει τι είναι η μέση και τι το τέλος. Εκτός αν θεωρείς ότι μετά από 22 χρόνια είμαστε ακόμα αρχή!
Σε μία αρχή, πριν από 15 χρόνια που εκλέχθηκε για πρώτη φορά στην προεδρεία της Ομόνοιας, είπε πως πρώτο μέλημα ήταν να στήσει το άγαλμα του Σπυρομήλιου στη Χειμάρρα. Στη δεύτερη αρχή, πριν από 10 χρόνια στην αρχηγία του ΚΕΑΔ, είπε πως θα στήσει μία πρότυπη ιστοσελίδα του κόμματος στις τρεις γλώσσες που αναφέρεις και εσύ για να ενημερώνονται έλληνες αλβανοί και ξένοι .   Για το πρώτο, όχι μόνο δεν έγινε τίποτα άλλα και στην πρώτη εκδήλωση που έγινε για το Σπυρομήλιο  φέτος στη  Χειμάρρα έλειπε, μάλλον για να μην τσαλακώσει το αλβανο-ευρωπαϊκό προφίλ που έχει στα Τιρανα.  Για τη δεύτερη μπορείς να δεις και μόνος σου , πριν από ένα χρόνο ανέβηκε μία κουτσή ιστοσελίδα και αυτή μόνο στα αλβανικά(http://www.pbdnj.com/)... 
Τα δύο παραδείγματα δεν είναι φυσικά μείζονα και μακάρι η ενασχόληση του με την παιδεία, τα περιουσιακά, την ανάπτυξη και τον πολιτισμό του τόπου μας να μην του άφησε χρόνο για να ασχοληθεί με αυτά τα «δευτερεύοντα».  Εμείς για αυτήν την ενασχόληση πάντως δεν γνωρίζουμε τίποτα.
Εάν θέλεις πρότυπα από τη δική μας ιστορία αγαπητέ Θανάση υπάρχουν πολλά. Ο Ζωγράφος π.χ. άφησε τα πλούτη της Κωνσταντινούπολης και τα μεγαλεία των Αθηνών και ζούσε σε ένα ψυχρό σπίτι του Αργυροκάστρου (όπως το περιγράφει ο Ρενε Πιο) αγωνιζόμενος για την ιδιαίτερη του πατρίδα. Μήπως με το πρότυπο σου συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο;;;…  
Θα συμφωνήσουμε απόλυτα στο ότι όσοι είναι στα αλβανικά κόμματα, μηδενός εξαιρουμένου, είναι πρωτίστως για τα δικά τους συμφέροντα, δεν είναι όμως πιο ανήθικο κάποιος να στραγγαλίζει για λογαριασμό του ένα χώρο  που αποτελούσε στέγη όλων των πατριωτικά σκεπτόμενων βορειοηπειρωτών;  
Επαναλαμβάνουμε και εμείς την έκκληση του Θανάση Νταλιάνη αλλά για να υπάρχει ουσιαστική ενότητα χρειάζονται εκτός των άλλων στόχοι και ανιδιοτέλεια στον αγώνα.

33 comments:

Ανώνυμος είπε...

otan gia logus entiposeon ...... opos to parapano kommatoskilllo milane gia enotita tin ekseftelizoun !!

Ανώνυμος είπε...

Einai entyposiako pws olos periergos to sxolio sou borioeipiroti einai megalitero ap to arthro!

Ανώνυμος είπε...

Θαναση....Μαλον το τσιπουρο του Λεκκα στη Λιοσιων,σας βαραει,γιατι αλιως δεν μπορω να σε καταλαβω.Σε αυτους που απευθηνεσαι πρεπει να ξερεις οτι κανενας δεν ειναι εναντια στην ενοτητα.Την καταντια στην οποια φτασαμε και τη διασπαση που υπαρχει,ο μεγαλυτερος υπευθηνος ειναι αυτος για τον οποιο μας πρωτεινεις για αρχηγο.Ολοι τον στειρηξαμε και τον σεβαστεικαμε,αλλα κουταβια του δεν θα γηνωμασταν και να ακολουθουσαμε αυτο το γκρεμο στον οποιο θελει ολοι εμεις να πεσουμε.Κοψτε το τσιπουρακι,οταν ανταμωνετε,μηπως δειτε τα πραγματα λιγο καλυτερα.Το μελον της Β.Ηπειρου δεν ειστε εσεις η μικρη ομαδα που εχετε μηνει,παρτε το χαμπαρι.

Ανώνυμος είπε...

xerome poy vgenoun nea pedia mprosta kai katathetoyn anyxta tis apopseis tous.....dystixos einai liga pedia nea poy asxoloyntai,,,,kai afiste ta nea pedia na vgoyne mprosta,,,mpas kai alaksei kati giati me tous palioys vlepoyme ti ginete................

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να πω συγχαρητήρια στο Θανάση το Νταλιανη , αλλα η ενότητα έρχεται μέτα απο ανοιχτούς διαλόγους κσι με στοχους που μπωρουν να επιτευχθούν , στο τη θελουμε εμείς η β Ηπειροτες και να ξέρωμε αν μπωρουν να γίνουν όχι με πυροτεχνήματα . Δεν σας κάνει εντύπωση τη γεινεται τα πόδια χτυπάνε το κεφάλι καθε μέρα τα ίδια άτομα φάγοθηκαν με τι ΝΤΟΥΛΕ και είναι συγκεκριμένοι που δεν τους έγιναν τα χατιρια . Πχ πάρτε τον πρώην επαρχω του αλυκου μόλις δεν κέρδισε εφηγε πήγε στο δημοκρατικό άντε κανε χωριό με αυτούς τους ανθροπους θέλουν να είναι πάντα στο προσκήνιο και βάλε και αλους να μην τους αραδιασω έναν έναν. Η ενότητα είναι επεικερη όσο ποτε αλλα με μεγάλες ανατροπές πρώτα σε νοοτροπίες

Ανώνυμος είπε...

Λέει ο Νταλιάνης: "Ενότητα παιδιά, πάντα ενότητα! Ζήτω η ενότητα! Ενότητα ή θάνατος! χωρίς την ενότητα το χάος, μόνο με ενότητα θα πάμε μπροστά!"

Μετάφραση από τα νταλιανέικα: "Ντούλες παιδιά, πάντα Ντούλες! Ζήτω ο Ντούτσε! εεε ο Ντούλε ήθελα να πω, Ντούτσε-Ντούλε ή θάνατος! χωρίς τον Ντούλτσε το χάος, μόνο με τον ελληνο-αλβανο-αγγλόφωνο ρήτορα θα πάμε μπροστά!"

σχόλιο: Ντούτσες μπλε!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά μετά από έναν χρόνο σχεδόν ο Καστέρος Σοτσιαλιστής αποκαλύφθηκε!
Πες τα σύντροφε!
Μην ακούς σύντροφε τι λένε εκείνα τα προδοτικά στοιχεία του Μπερισα εσύ θα πρέπει να είσαι πιστός στον καθοδηγητή μας.
Ο μεγάλος αρχηγός είναι ο σταθερός φανοστάτης που μας φωτίζει τον δρόμο μέχρι την τελική δικαίωση της εθνικής μας υπόθεσης.
Μετά την πολυετή θυσία του αρχηγού μας για μας δεν έχουμε παρά να ζητήσουμε από τον θεό να μας κόψει χρόνια και να του δώσει μέρες.

με εκτίμηση:

Ο πιστός Ζορκοσίλιμπας

Ανώνυμος είπε...

Ενας τίτλος που κάνει λόγο για ενότητα και μέσα ένα κείμενο που σέρνει τη διχόνοια.
χαχα που πας ρε .....;

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ .......!ΘΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ Κ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ!ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΕΣΕΝΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΓΓΛΙΚΑ,ΑΛΒΑΝΙΚΑ,ΓΑΛΛΙΚΑ,ΣΟΥΑΧΙΛΙ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ!ΤΟ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΡΟΦΕΣΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ.ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΛΑΙΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΡΑΒΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΚΑ ΟΠΩΣ ΠΑΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ....!!!

Ανώνυμος είπε...

Άντε Βρε 9 34 να βάλουμε κανέναν απο εσάς που δεν ξερεται να γραφεται ούτε το όνομα σας ο ΝΤΟΥΛΕΣ σας φταίει τη θα κάνει μόνος του θα τα κάνει αφου η βουλευτες μειονοτικής καταγωγής θέλουν να γίνουν υπουργοί θέλουν να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους δεν βλέπεται στα εληνικα χωρια περνούν ψήφους πιο πόλους πιος τους ψηφίζει ο κοζμος τον διαλυσαν τόν κοσμάκη με της παρουσίες με της πλοκαριες με καμία δουλίτσα με κόκαλα γιατει τα φιλέτα τα τρονε αυτοι γιατει δεν μιλαται για τον Ταβο τόσα χρόνια με τους σοσιαλιστές γιατει δεν μιλαται για το Μπάρκα πεδι της Ομόνοιας γιατει δεν μιλάτε για τον Ξερά γιατει όλοι αυτη απο που είναι ΔΕΡΟΠΟΛΙΤΕΣ παρακαλώ με τόσα ρουσφέτια που εχουν κάνει τη έμεινε για την Ομόνοια τη θα κάνει ο ΝΤΟΥΛΕΣ αφου δεν κυβερνάει στηρίξει απο πουθενα τη θα κάνει και που μιλάει στη βουλη ο μπαρκας λεε δημαγωγεί και είναι προδότης ε απο εκει και πέρα κάνεται ότι σας φωτίσει ο θεός δεν υπάρχει προοπτική .

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Θανάση, διάβασα με προσοχή το γραπτό σου. Πολύ ωραία φωτογραφία. Πολύχρωμη. Δεν νομίζω να είναι και ακριβοπληρωμένη. Τι συμβαίνει τώρα τελευταία και όλα τα καλά παιδιά του ΠΑΣΟΚ, τρέχετε στη Βόριο Ήπειρο να τοποθετήσετε λουλούδια στην προτομή του «άγνωστου στρατιώτη» ;
Δεν σε γνωρίζω και δεν ξέρω ποιος είσαι. Διάβασα τα σχόλια πως είσαι νεολαίος. Και κάνεις πολύ καλά που γράφεις για την ενότητα. Έχει ανάγκη η δικιά κοινότητα. Με εντυπωσιάζεις όμως , πως μας δείχνεις με το δάχτυλο εκείνον που είναι αρχιτέκτονας της διχόνοιας για εγγυητή της ενότητας. Ένας νέος όπως είσαι εσύ, δεν είναι περίεργο να στηρίζει το βαθύ διεφθαρμένο καταστημένο στο χώρο μας; Περίμενα να είχες μια άλλη πρόταση, νέα, πχ να βγάλουμε μπροστά νέα παιδιά, που να σπούδαξαν στην Ελλάδα, που γνωρίζουν και την γλώσσα, που έχουν εθνικό φρόνημα για προίκα. Να είναι νέα πρόσωπα, με νέα νοοτροπία και όχι δεξιοτέχνες υποκριτές. Καλά έκανες και έγραψες, λυπούμε για το βάλτο που έπεσες. = γοραντζινός =

Ανώνυμος είπε...

Ενα κειμενο κενο περιεχομενου. Και αυτα απο την μορφωμενη νεολαια μας.
Μην απορειτε για ολα τα υπολοιπα.
Πηγαινε αγαπητε Θαναση γλυψε εκει στο Πασοκ, αν εχει απομεινει κανεις να γλυψεις και ασε τα αχρωμα, ξυλινα και χωρις ουσια κειμενα.

Χωριατης

Ανώνυμος είπε...

Ο θείος σου το αξίζει να είναι έπαρχος ή είναι κατάντια του τόπου μας.Την πρακτική του Αλή Πασά
δεν εφαρμόζει και ο Ντούλες;Έχει μαζέψει δίπλα του τους αναλφάβητους και τους ανίκανους.Δεν είναι κατάντια για τον τόπο μας να μας αντιπροσωπεύει ο Μπολάνος;Μακάρι να ήταν και ένα νύχι του Ρουγκόβα.Ξέρετε ποιος φταίει για όλλα; Η ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

Από καθέδρας λόγος
του Σπύρου Χρήστου
Δεν γνωρίζω τους πολιτικούς προδρόμους του κυρίου, με το «σοφιστικέ» κείμενο, κατάμεστο ντιρεκτίβα, ρηχό, στα όρια του γκροτέσκου, το εγχείρημά του, όπως η ανάγνωση αποκαλύπτει τις κατεστημένες έντονές του τάσεις.
Αποτελεί γεγονός, πως το τοπίο του Ηπειρωτικού Ελληνισμού στην Αλβανία, μετά την ανάληψη της πρωτοκαθεδρίας Ντούλε στα πολιτικά πεπραγμένα του χώρου, διακοσμείται από χρυσοκάνθαρους, χελωνοκαύκαλα, γιάπηδες. Αν ο εν λόγω κύριος δεν ανάγνωσε τόσο απλά πράγματα, πώς στην πολιτική επιλύουμε,προβληματισμούς, εκκρεμότητες, ζητήματα, της εθνικής ή κοινωνικής ομάδας, ατόμων, που πολιτικά εκφράζουμε, έκτοτε δεν έπρεπε να απευθύνεται στους συμπατριώτες, με την παρανοϊκή θρασυδειλία, φωτογραφίζοντας τον «ηγέτη», της άγονης ευφυΐας. Αν επιπλέον δεν αντιλήφθηκε πως το προϊόν που μας φωτογραφίζει, διίσταται των βασικών διεκδικήσεων, εθνικών, μειονοτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχει θέσει στις ελληνικές καλένδες το ιδιοκτησιακό, τέλος πάντων, τη φολκλορική σαλάτα που προετοίμασε, ας επιλέξει ιθαγενείς, άλλου πλανήτη, να τη σερβίρει.
Το ζήτημα χωράει πολλή συζήτηση, επιδέχεται διαφορετικές προσεγγίσεις. Η ίδρυση της Ομόνοιας, το 1991, με όλες τις εκδοχές ερμηνείας, παρερμηνείας, για τους ιδρυτές της, αποτελεί επίτευγμα του Ηπειρωτικού Ελληνισμού στην Αλβανία. Το τελευταίο ντοκουμέντο μανιφέστο, το ψήφισμα που στάλθηκε στους διεθνείς οργανισμούς, με τα αιτήματα των Ελλήνων του χώρου ήταν αυτό του 1993. Έκτοτε, ιδίως μετά το 1998, ακολούθησε και εξακολουθεί, η απομάκρυνση από τους εθνοκεντρικούς προβληματισμούς. Η εξωστρεφής διάθεση, η εξολόθρευση του διανοητικού ιστού, η εκκένωση του πολιτικού χώρου από επιβεβλημένα πολιτικά στελέχη, έφερε την αντικατάστασή τους από τη στρατευμένη επαιτεία, τους ικέτες, οι οποίοι «στελέχωσαν» τους θεσμούς. Είναι δύσκολη ανάγνωση η υποβάθμιση του θεσμού του έπαρχου αναδεικνύοντας την απίθανη ημιμάθεια;!
Αυτά αποτελούν επιτεύγματα πολιτικά του δεινού ρήτορα; Αυτή την αλλαγή διψούσε ο χώρος; Και εν πάση περιπτώσει, οι ρητορικές ικανότητες, όπως τις περιγράφεται, από πού προκύπτουν; Από πού πιστοποιήθηκαν;! Από κάποιον ακαδημαϊκό φορέα;! Ουκ! Φιλολογικό;! Ουκ! Από την επαιτεία των αγραμμάτων;! Προφανώς. Ποιά η σχέση με την πολιτική; Ενόσω κατέχει διανοητικό μέγεθος, πού η χρησιμότητά του στα προβλήματα του τόπου;!
Στη φιλοσοφία της καρέκλας, με την οποία έχει κολλημένα τα οπίσθια με πολλά κιλά logo!
Η δημοκρατία διδάσκει άλλες κατακτήσεις, ιδίως τη διαφορετικότητα, την άλλη άποψη. Διότι για μια δεκαπενταετία στην πρωτοκαθεδρία, ο αυταρχισμός, η διαφθορά, αποτελούν σύνδρομα της παρούσης, δημιούργησαν καταστάσεις ασύλληπτες για τη διατήρηση της πολιτικής και τοπικής εξουσίας. Λειτουργεί τόσο δημοκρατικά η Ομόνοια και δεν το γνωρίζουμε; ψηφίζεται συντριπτικά από τους Έλληνες του χώρου; Ή, αυτό το ΚΕΑΔ, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο μας, με τις τόσες παλινωδίες, στημένα συνέδρια κ.ο.κ.;
Στην αντίληψη του σύγχρονου άνθρωπου ενότητα σημαίνει, σεβασμό στην άλλη άποψη, τη διαφορετικότητα, το διάλογο, τις προστριβές και λεκτικές συγκρούσεις πολιτισμικών κατακτήσεων. Αυτά διδάσκουν τα αρχαία κείμενα των κλασσικών μας, τα ιερατεία, η Ακρόπολη, ο Παρθενώνας, η Ολυμπία, η Δωδώνη, ο Βουθρωτός, η Απολλωνία, κτλ. Το μεγαλείο του παγκόσμιου δημοκρατικού πολιτισμού, αποτελεί τη βάση για τα δικά μας πατήματα στις καινούργιες γεωπολιτικές, καταστάσεις και ενότητες. Το κράμα, των ετερόκλητων ανομοιογενών, το οποίο μας προτείνεται να στηρίξουμε, αποτελοεί κατάκτησή μας, πεδίου διαλόγου;! Φέρεται ως κωμικότητα, της εποχής!
Για να έρθω στην αφετηριακή μου άποψη, από καθέδρας λόγος, αν αυτό σχετίζεται με την ρητορική δεινότητα του αρχηγού ή με τον αντίκτυπο ή αντίλαλο της Δωδώνης, ενός άλλου πολιτισμού, ο οποίος καμία συγγένεια έχει με το ιδιόρρυθμο αυτό κράμα, της ιδιότυπης ασυδοσίας.

Ανώνυμος είπε...

Τι καταντια ειναι και αυτη?
Το συμπερασμα του κειμενου ποιο ειναι?
ΕΝΩΤΗΤΑ = ΝΤΟΥΛΕΣ!
η οπως λεει το λαικο ασμα:
Μετα απο Ντουλε τιποτα!

Εχεις μαθηματικο μυαλο βρε παπαρα!
Δεν ειναι κακο να εισαι υπερ του Ντουλε, αλλα να φτανει καποιος σε τετοια συμπερασματα, ειναι αηδιαστικο και εμετικο.
Τι μας λεει ο εν λογω κυριος? Οτι ειμαστε τυχεροι που εχουμε για ηγετη εναν ΜΕΣΙΑ, που τα εχει ολα. Αλλα εμεις ειμαστε τυφλοι και δεν το βλεπουμε.
Να επιλεξουμε ανθρωπους με εμπειρια μας λεει ο κυρ Θανασης, ανθρωπους οπως το Χοτζα, το Μπερισα, το Ντουλε.
Αξιο τεκνο του Χοτζα εισαι κυρ Θαναση.
Διβριωτης

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κόμμα και κομματόσκυλα μιλάς ρε μεγάλε?Αφού πλέον δεν υπάρχουν κόμματα και
πρόσωπα και προπάντων πολιτικές.Αλλα ο Θανασακος σε πειραξε επειδη ειπε την γνώμη του
δημόσια ενω εσυ σαν άνανδρος που εισαι του απαντας ανώνυμα. Που στο κάτω κατω αυτος εχει όρεξη και
ασχολειται αλλα ξέχασα απαγορεύεται αυτος να ασχοληθει,μαλλον το εχουν franchize τωρα
το να ασχολειται καποιος αλλος σαν τον Θανάση με τα Βορειοηπειρώτικα γιατι πρεπει να εναι καλος
παραμυθολόγος η καλός μπιζναδόρος πατριώτης που να πειθει.Αλήθεια εσυ μεγάλε κεντροδεξιε
ιδεολογε που όλη μερα εισαι στα βουνα του Καλπακιου και πολεμας για την πατριδα,τωρα που εχεις για γκομενα
τον Κουβέλη η τον Ψαριανο και το Μπιστη με τον Βενιζελο και σε ρολο τσατσας τον Άδωνη με τον Βορίδη πως σου φένεται
και κάνουν τριο παρτούζα δεν σε πειράζει? Γιατι κόμμα και κομματοσκυλα μιλας λοιπον?
Άρα εσυ το πετας το δηλητηριο της διχονοιας που εισαι καλος και οι αλλοι ειναι κομματοσκυλα.GR A A

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

RE SPYRO XRYSTOY POSOUS MPAFOUS PINEIS THN HMERA GIA AFTES TIS ARLOUMPES?
KAI POSON EGOISMO KOUBALAS GIA NA NOMIZEIS OTI LES K KATI TIS PROKOPHS EKTOS APO XOLH..??

Ανώνυμος είπε...

6:07 & 9:19 κόφτε το αλβανικό (skag)!!!Σας πήραν χαμπάρι και οι πέτρες!Σόρρυ τα λιθάρια ήθελα να πω!Εχετε κάψει κύτταρα!

Παναγιώτης Λεκκας είπε...

Εσείς οι ψευτοπατριώτες που κρύβεστε πίσω από την ανωνυμία σας , μέσα από τους μισθοφόρους του Μπερίσα καλά θα κάνετε να βρείτε τον ηγέτη που σας αξίζει, γιατί αυτών προσκυνάτε. Έχετε βάλει πολύ καλά σε εφαρμογή το διαίρει και βασίλευε ης βάρος των Βορειοηπειρωτών, είστε ξεκάθαρα μισθοφόροι του Αλβανικού κράτους,για αυτό και κρύβεστε. Είστε λίγοι και εμείς σας ξέρουμε. Όσο για τα τσίπουρα είστε καλοδεχούμενοι περάστε να σας κεράσουμε να δείτε το φως το πραγματικό.

Ανώνυμος είπε...

exete xioumor

Ανώνυμος είπε...

Πόσο δίκιο είχε ο θυμόσοφος λαός όταν κατέληγε στο συμπέρασμα πως....Η άποψη είναι σαν την κω.......δα.... Όλοι έχουν από μια.....

Ανώνυμος είπε...

Μίλησε και ο Ντουλέκας τώρα! Αυτός έχει τον ηγέτη ισόβιο και το έχει λύσει το ζήτημα. Λέκκα εσύ που είσαι αγνός πατριώτης και όχι ανώνυμος μπερισικός μισθοφόρος σαν κι εμένα μην ξεχάσεις να στείλεις χαιρετισμούς στον συναγωνιστή Durim Bajo του PDIU που τον βγάλατε διευθυντή υδάτων στους Αγ Σαράντα και στον συναγωνιστή Gramoz Ruci!

Ανώνυμος είπε...

Αχ κόπηκαν τα επιδόματα του ΠΑΣΟΚ και βγήκαν τα ορφανά του και μιλάνε για ενότητες.Να σας βαρέσει μες τη μπάλα,που μιλάτε εσείς μωρέ για μισθοτούς του Μπερίσα,που τόσα χρόνια δεν ξέρετε τι σας γίνετε.΄Εχετε καταντήσει τον τόπο μας χειρότερα από ποτέ.΄Οσα δεν κατάφερε το αλβανικό κράτος να κάνει,τα καταφέρατε εσείς σε λίγα χρόνια.Μιλάτε για ενότητα.Ναι,συμφωνώ,αλά γιατί τώρα και όχι ποιο πριν?Τι φοβάστε?Φοβάστε τον κόσμο που ξύπνισε και βλέπει τι κορο'ι'δία παίζονταν τόσα χρόνια εις βάρος του.
Και όσο για τα τσίπουρα και το πραγματικό φως,μάλλον δε βλέπετε καλά από το πολύ ρακί τι γίνετε γύρω σας

Ανώνυμος είπε...

Ρε Σπύρο Χρήστο μιλάς κι εσύ βρε .....; Πόσα πανεπιστήμια πήρε το χωριό σου επί κομουνισμού και πόσα η οικογένειά σου; ...................; για απάντα λίγο σ' αυτά κι όλα τα αλλά άστα γιατί μας κούρασες με τις παπαρολογίες σου και τις βαρύγδουπες λέξεις... τις ήξερες και στο χωριό σου αυτές;! Άντε μπράβο γιατί σαν πολύ έξυπνος μας το παίζεις...

Ανώνυμος είπε...

ooo ti exoume edw...enas LAMPRO EPISTIMONAS o thanasakis natalianis anakalupse tin LEKSI ENOTITA STO VOREIOHPEIROTIKO XWRO....syxaritira sa ayto to lampro epistimona kai eksaixousa morfi voreiipeirotikou xwrou....

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Παναγιωτη,ποιο θεωρεις φως πραγματικο;Εγω το ξερεις οτι εχω πιει αρκετο τσιπουρο στο μαγαζι σου,κανα φως δεν ειδα,ισα ισα που οσο πιο πολυ πινω,καταλαβαινω ακομα πιο πολυ οτι ο Ντουλες δεν μπορει να ειναι ο ηγετης μας.Αν και τη δικια μου αποψη ετσι κ'αλιως την ξερεις,γιατι τα εχουμε πει πολλες φορες απο κοντα,απλα δημοσιως κατεθεσα τη γνωμη μου.Οσο πιο γρηγορα το καταλαβετε τοσο καλυτερα θα ειναι για ολους μας.Κ.Ζαφειρης

Ανώνυμος είπε...

oloi mathame kai kathgoroume apla...h lysh pia einai?pios einai kata thn apopsh sas o ikanoteros tou k ntoule na ton stoiriksoume oloi mas???ayto as skeytoume kai afhste tis zhlies...

Ανώνυμος είπε...

re paidia to thema einai to poio einai ikanoteros apo tou ntoule.. kapoia stigmi tha fygei i tha kathisei xronia se aytin tin karekla mexri ta vathia geramata tou??...kaneis den exei tpt me to ntoulie ....apla na skeftomastai to ergo tou ntoule ??...aa egw poteinw ena LAMPRO EPISTIMONA san to thanasaki nataliani o opoios na anakalupse ti LEKSI ENOTITA STO VOREIHPEIRWTIKOU me ta 20 xronia parousia mas stin ellada...tin anakalupse aytos epistimonas o opoios exei paratisei tin sxoli...kseretai kati kathenas krinetai apo tis ikanotites tou... den einai to thema na milaei kaneis 3 glwsses mono...o thanasaki natalianis einai ena foititakos pou tou fouskounoyn kapoioi ta muala kai nomizei oti einai paragontas....kai oti o kosmos aytos den exei to kritirio ti skepsis...gia to poio einai ikanos ....

Ανώνυμος είπε...

Ase mas re gataki pou thes na miliseis...des posoi neoi exoun grapsoi keimena gia thn boreio hpiro kai des ti lene..prospatheis na mazepseis tous neous sto kead twra pou sas irthe to avgo ston kolo...alla oi neoi exoun katalabei oti mono to mega einai to komma pou eksipireti ton ellinismo stin boreio hpiro...kane mia anazitisi sta nea paidia pou einai mikrotera po sena kai exoun 10 fores megalitero mualo!

..... (αφαιρέθηκε).....

Ανώνυμος είπε...

me 10 teleiwmenous apo kathe eparxia den ginete koma megale...to kead ebgale eparxous stis ekloges oi neoi pou les pou htan tote na psifisoun to mega??pianou to aygo hrthe sto kolo..???

Ανώνυμος είπε...

το Μέγκα.......χαχαχα ας γελάσω.μόλις δημοσιευτούνε τα τέσσερα ονόματα των στελεχών του Μέγκα που πιάστηκαν στα πράσα με στελέχη των μυστικών υπηρεσίων της Αλβανίας,να δούμε τι θα πείτε και για το Μέγκα μετά.όλοι προδότες και ρουφιάνοι του Αλβανικού κράτους είναι.κοιτάξτε να βάλετε μυαλό στο κεφάλι και να αφήσετε της ζήλιες και τους εγωησμούς στην άκρη να ενωθούμε όλοι σαν Νεολαία να πάρουμε τα ινία στα χέρια μας μπας και ξεβρομίσει ο τόπος από τα σάπια μυαλά και τους προδότες που βγαίνουν στην πρώτη γραμμή και το παίζουν Πατριώτες για να δικαιολογήσουν το ψωμί τους στο Αλβανικό κράτος.Ξυπνάτε ρεεεεεεεε.........
Μια χαρά τα λέει ο κ.Δαλιάνης αν και για το πρόσωπο που αναφέρει παλεύει δεν μπορώ να πω αλλά είναι και λίγο παρτάκιας.αλλά και από την άλλη ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.

Ανώνυμος είπε...

re ti asxoleistai me enan kamenon foititako....as mas pei ligaki o kurios thanasakis natalianis me ti asxoleitai pou douleuei ti kanei ayto o lampros o epistimonas...pou einai 25 kai einai o megalyteri fusiognomia pou exei vgalei i voreio ipeiros...kai einai to poio lamrpo asteri sto xwro..mas......aaa kai paidia min mou stenaxwreitai to lampro epistimona tha saksooo eeee...............

Δημοσίευση σχολίου