Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Απάντηση της Πανηπειρωτικής στο άρθρο του Γρηγόρη Γκιζέλη



Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος (Π.Σ.Ε.) μας έστειλε e-mail στο οποίο περιλαμβάνονται η απάντηση του ΔΣ της ΠΣΕ στο άρθρο του κ. Γρηγόρη Γκιζέλη που δημοσιεύτηκε στο «Βορειοηπειρώτη» (εδώ), διευκρινήσεις σχετικά με το καταστατικό και η δράση του φορέα σχετικά με το Βορειοηπειρωτικό.
Στην τελευταία παράγραφο αφήνει και κάποια αιχμή για τα μέσα ενημέρωσης που δημοσιεύουν αδιασταύρωτες πληροφορίες. Στο μερίδιο που μας αναλογεί αυτή η κατηγορία έχουμε να πούμε πως από τη στιγμή που το κείμενο είναι ενυπόγραφο δεν τίθεται θέμα δική μας ευθύνης. Εάν εννοούν το δικό μας σχολιασμό στο άρθρο θα προσθέσουμε λίγες σκέψεις μετά την απάντηση της ΠΣΕ που ακολουθεί.


ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15  105 52   ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.:210-3243822 – Fax: 210 3243281

Η στάση της ΠΣΕ σε ζητήματα που αφορούν τους την Βορειοηπειρωτική Αποδημία και για την τροποποίηση του καταστατικού της.


Επειδή η ανάρτηση διαφόρων κειμένων στο διαδίκτυο αποδείχνεται μια εύκολη υπόθεση και έχει ο καθένας τη δυνατότητα χωρίς κόστος να εκφράζει δίχως στοιχεία, δίχως τεκμηρίωση κλπ, ως υπέρτατη αλήθεια την όποια άποψη, είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε ορισμένα βασικά ιστορικά στοιχεία:

1.       Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος ιδρύθηκε το 1937 και ως το 1971 στο καταστατικό της, δεν υπήρχε αναφορά στο ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ και στις σχέσεις με την Εθνική Ελληνική μειονότητα της Αλβανίας.
2.       Ως γνωστόν το Δ.Σ. που είχε εκλεγεί στη Γ.Σ. πριν την δικτατορία παύτηκε από τους συνταγματάρχες και διορίστηκε άλλο που είχε την εύνοια του καθεστώτος. Αυτή η μη εκλεγμένη διοίκηση, με εντολή των δικτατόρων προδοτών, τροποποίησε το καταστατικό και έβαλε στους σκοπούς τη γνωστή παράγραφο για την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου.
3.       Μετά την πτώση της δικτατορίας η οργανωμένη Ηπειρωτική αποδημία και η ΠΣΕ γνώρισαν μεγάλη ανάπτυξη. Δραστηριοποιήθηκαν πολλαπλώς οι παλιές αδελφότητες, δημιουργήθηκαν νέες, προγραμματίστηκαν και υλοποιήθηκαν εκδηλώσεις που πριν ήταν αδιανόητο ότι θα πετύχαιναν με πολλές δεκάδες χιλιάδες πατριώτες να συμμετέχουν ενεργά, όπως πολλές εκδηλώσεις στο θέατρο Πέτρας, στο ΣΕΦ (Πίτα του Ηπειρώτη), στο Μέγαρο Μουσικής, στο Ιτς Καλέ στα Γιάννενα, τα 3ήμερα στο άλσος Καισαριανής, παραδοσιακές κρουαζιέρες στον Αργοσαρωνικό, 7 Παγκόσμια Πανηπειρωτικά Συνέδρια, ημερίδες για χίλια δυο προβλήματα της Ηπείρου και της Αποδημίας, χορευτικά, μουσικά σύνολα, κινηματογραφικές ταινίες, θεατρικές παραστάσεις, βιβλιοθήκες, βιβλιοπαρουσιάσεις. Οι διοικήσεις γύρισαν τον κόσμο όλον όπου υπάρχουν Ηπειρώτες με μουσικά συγκροτήματα, με Ηπειρώτικα και Ελληνικά υλικά βοήθησαν στο δέσιμο των ξενιτεμένων εκτός Ελλάδας Ηπειρωτών. Όλα αυτά τα χρόνια κανένας δεν ασχολιόταν με την υλοποίηση του άρθρου αυτού του καταστατικού, ήταν στην ουσία και στην πράξη νεκρό. Αλήθεια η υλοποίηση του πως θα γινόταν; Με οργάνωση ένοπλων; Αντ’ αυτού, η πλούσια δράση της οργανωμένης Ηπειρωτικής αποδημίας στις αδελφότητες, τις Ομοσπονδίες και την ΠΣΕ στρεφόταν στην ανάπτυξη σχέσεων φιλίας μεταξύ του Ελληνικού λαού και του Αλβανικού και στα πλαίσια του imperium του Αλβανικού κράτους η διασφάλιση των διεθνώς αναγνωρισμένων δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Παράδειγμα τρανταχτό η παράσταση το 1981 στην Αλβανική πρεσβεία σύσσωμου του προεδρείου, η μεγάλη συναυλία στο Καλπάκι κλπ.
4.       Αυτή η μεγάλη οργανωτική ανάπτυξη (από 100 τα μέλη της ΠΣΕ μέσα σε λίγα χρόνια ξεπέρασαν τα 400 ενεργά σήμερα), γέννησε την ανάγκη για τροποποίηση του καταστατικού όχι βεβαίως για να αλλάξει το επίμαχο άρθρο, αλλά να αποτυπώσει καλύτερα, πιο δημοκρατικά, πιο αποτελεσματικά τους όρους σύστασης, λειτουργίας και δράσης των οργανώσεων των αποδήμων Ηπειρωτών. Η μεγάλη και πλατειά για μήνες πολλούς συζήτηση κατέληξε στην καταστατική Γενική Συνέλευση του 1983, με την εκπληκτική συμμετοχή, όπου εγκρίθηκε ομόφωνα σχεδόν το νέο καταστατικό. Την τροποποίηση της παραγράφου ε του άρθρου 2 για τους σκοπούς δεν εψήφισαν μόνο 4 αντιπρόσωποι, οι οποίοι ψήφισαν λευκό. Επειδή όμως πρόκειται για τροποποίηση άρθρου σκοπού το δικαστήριο απέρριψε τυπικά την τροποποίηση αυτή, διότι απαιτείται ομοφωνία των παρόντων. Η ΠΣΕ προσέφυγε στο Άρειο Πάγο.
5.       Στην δεύτερη τροποποίηση του 1988 έγινε πάλι το ίδιο. Αλλά επειδή εκκρεμούσε το ζήτημα στο ανώτατο δικαστήριο δεν τέθηκε το θέμα και προστέθηκε το άρθρο 39:

'Α ρ θ ρ ο 39o

«Το παρόν Καταστατικό αποτελούμενο από 39 άρθρα, είναι τροποποίηση από την Γενική Συνέλευση της 27/11/1988 του ισχύοντος Καταστατικού της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, το οποίο έχει εγκριθεί αρχικά με την υπ. αριθμ. 12402/1937 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθήνας και τελευταία με την υπ. αριθμ. 853/1983 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας με την οποία είχαν εγκριθεί οι εκεί τροποποιήσεις πλην εκείνης που αντικαθιστά το ε. εδ.του αρθρ. 2 με τη διάταξη "Η επίδειξη ενδιαφέροντος για διασφάλιση των διεθνώς καθιερωμένων δικαιωμάτων της Ελληνικής (Βορειοηπειρωτικής) μειονότητας της Αλβανίας", η τελική έγκριση της οποίας εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο.»
6.       Επειδή τελικά το ανώτατο δικαστήριο για τυπικούς λόγους δεν δέχτηκε την προσφυγή της ΠΣΕ, στην τακτική Γενική Συνέλευση του 2009 η οποία είχε δεύτερο θέμα την τροποποίηση του καταστατικού της ΠΣΕ, με εισήγηση του προέδρου του ΔΣ κ. Κώστα Αλεξίου ΟΜΟΦΩΝΑ εγκρίθηκε η τροποποίηση του καταστατικού, και μεταξύ άλλων αποκαταστάθηκε η δημοκρατική τάξη και αναιρέθηκε η αντιδημοκρατική, τρομοκρατική επέμβαση των χουντικών. Προφανώς το άρθρο 39 καταργήθηκε ως μη έχον νόημα.
Αυτά για την ιστορία. Και να τονίσουμε ότι τις ουσία ομόφωνες αποφάσεις και του 1983, και του 1988 και του 2009 υποστήριξαν και ψήφισαν πατριώτες, αντιπρόσωποι των οργανωμένων μας σωματείων, που τάσσονται πολιτικά σε όλο το κοινοβουλευτικό φάσμα. Τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά και η απομαγνητοφώνηση τους είναι στη διάθεση όλων.

Δυο λέξεις για την ουσία:

Με αυτά τα δεδομένα της πραγματικότητας το Δ.Σ.  αποφάσισε να απαντήσει στον κ. Γ.Γκιζέλη τα ακόλουθα:
1)       Θεωρεί λίαν προσβλητικό το κείμενο για όλη την Ηπειρωτική Αποδημία και όχι μόνο, πολύ δε περισσότερο για το προηγούμενο Δ.Σ. εις το οποίο συμμετείχαν όλες οι παρατάξεις και ουδείς, τόσο εκ των μελών του, όσο και εκ των αντιπροσώπων που συμμετείχαν στην καταστατική γενική συνέλευση του 2009 , εξέφρασε διαφορετική άποψη ή έστω και επιφύλαξη. Συνεπώς  ουδείς μπορεί να αμφισβητεί την δημοκρατική διαδικασία που ακολουθήθηκε από το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο της οργάνωσής μας, για την εν λόγω τροποποίηση, η οποία έλαβε χώρα γιατί στις σημερινές συνθήκες βασική προϋπόθεση για την επιβίωση και παραμονή των Βορειοηπειρωτών στις εστίες τους και για την όποια ανάπτυξη των Ελληνοαλβανικών σχέσεων, είναι η πλήρης απολαβή των ατομικών και πολιτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων τους τα οποία κατοχυρώνονται από τον καταστατικό χάρτη του Ο.Η.Ε και τις διεθνείς συνθήκες και όχι το όπλο παρά πόδας.
2)       Δεν αναγνωρίζουμε στον κ. Γκιζέρη μεγαλύτερη ευαισθησία από αυτήν που η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος εμπράκτως έχει επιδείξει στους αδελφούς μας Βορειοηπειρώτες.
Ο κ. Γκιζέρης προφανώς δεν γνωρίζει, αλλά όφειλε να ρωτήσει και να μάθει πριν πιάσει το πληκτρολόγιο και συγγράψει, ότι η Πανηπειρωτική πραγματοποίησε ημερίδα στην Αθήνα στις 7/7/1996 με τη συμμετοχή της Κ.Ε.Β.Α, όλων των κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και  όλων των Βορειοηπειρωτικών σωματίων με θέμα: Στήριξη του Ελληνισμού της Αλβανίας.
Ο κ. Γκιζέρης προφανώς δεν γνωρίζει, αλλά όφειλε να ρωτήσει και να μάθει το ενδιαφέρον της Πανηπειρωτικής  στα δύσκολα εκείνα χρόνια, που παρά τα πενιχρά της οικονομικά μέσα , δώρισε στο δημοτικό σχολείο Τσούκας Αγ. Σαράντα σχολικό λεωφορείο.
Ο κ. Γκιζέρης προφανώς δεν γνωρίζει, αλλά όφειλε να ρωτήσει και να μάθει, ότι μόλις πέρυσι η Πανηπειρωτική πραγματοποίησε διασυνοριακή εκδήλωση στο Φοινίκι, με τη συμμετοχή του εκεί Ελληνισμού, επειδή πιστεύει ότι με τέτοιου είδους εκδηλώσεις συμβάλλει στην καλλιέργεια κλίματος ειρήνης, φιλίας και προόδου μεταξύ των δύο λαών. Μήπως κατά τη γνώμη του κ. Γκιζέρη δεν είναι αυτό αναγκαίο και απαραίτητο; Και είναι αναγκαία  η διατήρηση και συνεχής καλλιέργεια εμφυλιοπολεμικού κλίματος, η ακραία συνθηματολογία και η κενού περιεχομένου εκτόξευση απειλών που δίνει λαβή και τροφή στα εθνικιστικά στοιχεία για περαιτέρω όξυνση των σχέσεων και αναζωπύρωση ενός υποβόσκοντα μεγαλοϊδεατισμού;   
Καλά, προφανώς τα παραπάνω δεν τα γνωρίζει ο κ. Γκιζέρης. Δεν ρώτησε, δεν έμαθε, δεν του είπαν. Είναι όμως δυνατόν να αγνοεί ότι στο νέο καταστατικό υπάρχει πρόνοια για εγγραφή ως μελών της ΠΣΕ όλων των βορειοηπειρωτικών Αποδημικών ομοσπονδιών, εκπρόσωποι της ΠΣΕ συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις των Βορειοηπειρωτικών σωματείων, όπως αυτές που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι στο Σπόρτιγκ και πρόσφατα στην Ηλιούπολη; Είναι δυνατόν να μην έχει πέσει στην αντίληψη του ότι χορευτικά των σωματείων αυτών συμμετέχουν σε εκδηλώσεις της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας. Ότι φωνητικά σύνολα Βορειοηπειρωτικών συλλόγων και από την Αλβανία συχνά πυκνά εμφανίζονται στις εκδηλώσεις της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας.
Τέλος αγνοεί ο κ. Γκιζέρης ότι η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία δεν ασκεί την Εξωτερική Πολιτική της χώρας μας, διότι αυτή την ασκεί νομίμως  δια του Υπουργείου Εξωτερικών , η εκάστοτε νόμιμη Κυβέρνηση; Ειλικρινά λυπούμαστε γι΄ αυτόν τον ξέφρενο κατήφορο του κ. Γκιζέρη και δεν γνωρίζουμε ποιους σκοπούς εξυπηρετεί και από ποιους εκπορεύονται.
Το ΔΣ θα συνεχίσει να λειτουργεί στα πλαίσια των σκοπών του καταστατικού, των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων των αντιπροσώπων των σωματείων μας με πνεύμα Ηπειρωτικού πατριωτισμού, δημοκρατίας και Ειρήνης στον κόσμο.
Παράλληλα θεωρούμε ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δε είναι δυνατόν να εξυπηρετούν τον σκοπό της λειτουργίας τους αναπαράγοντας χωρίς διασταύρωση, χωρίς έλεγχο οτιδήποτε τους στέλνουν από το διαδίκτυο. Η ΠΣΕ είναι στη διάθεση των πάντων για υπεύθυνη ενημέρωση για όλα τα θέματα της Ηπείρου και της Ηπειρωτικής αποδημίας.

Αθήνα 6 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΣΕ

Κατ’ αρχήν θέλουμε να συγχαρούμε την ΠΣΕ για την απάντηση και να εκφράσουμε την ευχαρίστηση μας γιατί η ευχή για την αρχή ενός διαλόγου έπιασε τόπο.
Ως προς το περιεχόμενο έχουμε να πούμε, μάλλον να προσθέσουμε στον προηγούμενο σχολιασμό μας τα εξής:
      1.       Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούμε ακόμα το επιχείρημα της χούντας  για να καλύψουμε αδυναμίες, παραλείψεις κλπ. Η χούντα ήταν αυτή που σύναψε πρώτη διπλωματικές σχέσεις με το δικτατορικό καθεστώς της Αλβανίας, χωρίς κανένα όρο, τη στιγμή που κάποιοι έλληνες σάπιζαν στις φυλακές της βόρειας Αλβανίας και όλος ο βορειοηπειρωτικός ελληνισμός ζούσε στη μεγάλη φυλακή του καθεστώτος.
      2.       Δεν είναι δυνατόν να αναφέρεται η ΠΣΕ στους έλληνες της Βόρειας Ηπείρου και να μιλάει για τη σύσφιξη των δύο λαών! Κανένας δεν είπε ότι είναι κακό να έχουμε καλές σχέσεις με τους αλβανούς και αυτό είναι πρωτίστως αρμοδιότητα όπως λέτε της εξωτερικής πολιτικής αλλά  για την ΠΣΕ η βορειοηπειρωτική κοινότητα δεν είναι ένας άλλος λαός, είναι τα αδέρφια που έμειναν εκτός συνόρων.
      3.       Επαναλαμβάνουμε την έκκληση του προηγούμενου σχολιασμού μας.

20 comments:

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Γράφουν:
"Τέλος αγνοεί ο κ. Γκιζέρης ότι η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία δεν ασκεί την Εξωτερική Πολιτική της χώρας μας, διότι αυτή την ασκεί νομίμως δια του Υπουργείου Εξωτερικών , η εκάστοτε νόμιμη Κυβέρνηση; Ειλικρινά λυπούμαστε γι΄ αυτόν τον ξέφρενο κατήφορο του κ. Γκιζέρη και δεν γνωρίζουμε ποιους σκοπούς εξυπηρετεί και από ποιους εκπορεύονται."


Τα ίδια ακριβώς έγραφε και ο Ριχάρδος Σωμερίτης όταν ήταν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και ο Μητροπολίτης Σεβαστιανός αγωνιζόταν για τη Β.Ήπειρο, ενημερώνοντας και διεκδικώντας Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Β.Ήπειρο.
Ακριβώς η ίδια επιχειρηματολογία:
"Την εξωτερική πολιτική την ασκεί η Κυβέρνηση."
Όπως και την οικονομική πολιτική.
Ο λαός δεν έχει δικαίωμα να σχολιάζει, ή να αντιδράει. Αφού υπάρχει Κυβέρνηση, γιατί να αντιδράσει;;


Όποιος δεν ανέχεται να παριστάνει τον χαζό και τον κοιμισμένο και αντιδρά είναι σε "ξέφρενο κατήφορο "
και "δεν γνωρίζουμε ποιους σκοπούς εξυπηρετεί και από ποιους εκπορεύονται."
Οι "δημοκράτες" μίλησαν!


οι "δημοκράτες" ..
ακούς εκεί η "Χούντα" να ζητάει απελευθέρωση για τη Β.Ήπειρο, ακούς εκεί, θράσος..
εμείς θέλουμε καλές σχέσεις με τον φίλο Αλβανικό λαό.
Σαν να σου έχουν πάρει τσιγγάνοι το σπίτι σου,
να αντιδράει ο αδερφός σου και να του απαντάς ότι είναι "σε ξέφρενο κατήφορο" και ότι εσύ θέλεις να είσαι φίλος με τους τσιγγάνους.

αν είστε εσείς οι "δημοκράτες" και αυτή είναι η λογική σας (δεν ανακατευόμαστε εμείς, την Εξωτ.πολιτική την ασκεί η Κυβέρηση),
τότε χίλιες φορές καλύτερα με τη "Χούντα"

akoutsoukis είπε...

αλλα λογια να αγαπιομαστε λει η ΠΣΕ

Ανώνυμος είπε...

Αισχός και ντροπή στην Πανηπειρωτική!
Μόνο οι ελληνοαλβανικές σχέσεις τους απασχολούν. Τα τόσα μαρτύρια που έχει υποστεί ο ελληνισμός της Βορέιου Ηπείρου δεν τα βλέπουν και δεν έχουν πάρει θέση ποτέ. Συνεχιζουν να μας σκοτώνουν (Α Γκούμα) και όλοι οι φορείς ακόμα και τα κόμμα το καταδίκασαν ενώ οι απλυτοι κομμουνιστές της Πανηπειρωτικής ούτε άχνα δε βγάλανε.
Πρέπει οι βορειποηπειρώτες να διαχωρίσουμε τη θέση μας απ αυτούς τους εθνοπροδότες και να μην συμμετέχουμε σε καμια τους εκδήλωση, τουλάχιστον μέχρι να ξεβρωμίσει η διοίκηση απ αυτούς τους κομμουνιστές που τη μετατρέψανε σε πολιτική. Η Πανηπειρωτική κύριοι δεν είναι ΚΟΜΜΑ (όπως στηρίζετε και σεις) γι αυτό σταματήστε να λειτουργείτε έτσι.
Εαν παρακολουθείσετε τα τελευταία χρόνια ούτε οι νοτιοηπειρώτες τους ακολουθούν....περίτρανο παράδειγμα η τελευταία πίτα του Ηπειρώτη....3 και ο κούκος και απ αυτούς οι πλειοψηφία βορειοηπειρώτες.
Σταματήστε ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΏΤΕΣ να ασχολείστε με την ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ και να τους βοηθάτε. Δεν μας θέλουν μια, τους έχουμε γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων μας. ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μία χαρά τα λέει η ΠΣΕ. Άλλωστε όπως είναι γνωστό σε όλους μας, οι Βορειοηπειρώτες εκπροσωπούνται στην ΠΣΕ μέσω του "Συλλόγου Βορειοηπειρωτών - Μπάμπης Καραθάνος και Σια". Οπότε πρώτα ρωτήστε τον σύλλογο τι έχει να πει και αν ζήτησσε κάτι άλλο μέσω του εκπροσώπου του

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραθάνος 5:55 έχει διαχωρίσει τη θέση τους απο αυτός και δεν ασχολείτε εδώ και χρόνια, ακριβώς επειδή κατάλαβε για τι λαμόγια πρόκειται.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Re ti asxoliste me autous tis Panipirotikis, autoi einai teliomenoi kai den asxolountai me ta dik;a tous, emas tha koitaksoun. Ena magazaki volemenon einai me kathara prosopika symferonta, gia auto oi syllogoi toys enas enas apoxoroun.

Ανώνυμος είπε...

Γκιζέλης είναι το όνομα του. Για τα Γκιζέρια είστε εσείς άσχετοι. Αέρα αέρα να φύγει η χολέρα από κει μέσα.Όσο η κλίκα των αρηστεροκομουνιών διήκει την ΠΣΗ καμία συμμετοχή από τους Βορειοηπειρώτες.

Ανώνυμος είπε...

Η Ελέυθερη Ηπειρος θα έπρεπε να είχε για τη Β/Ηπειρο την ίδια πολιτική που έχει η Ελεύθερη Κύπρος για τη Βόρια Κύπρο.
Καταλαβαίνετε λαμόγια της ΠΣΗ-ψήνας το τι χάσμα σας χωρίζει από τον υπόλοιπο ελληνισμό που θέλει να ζει κυρίαρχος!!!

Ανώνυμος είπε...

Εκει ρε Νεολληνες, ακομα το τροπαριο για την ελληνοαλβανικη φιλια και την συσφιξη των σχεσεων..

Βορειοηπειρωτες, μην ελπιζετε σε κανεναν, ο καθενας την σημαια παραμασχαλα και να βαδισει μονος του.
Σ.Γκ,

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε 6.09.Οντως ο Καραθανος δεν ασχολειτε μ'αυτους,αλλα μαθε οτι λογο των προσωπικων φιλοδοξιων του Καραθανου που ηθελε να γηνει και εκει προεδρος[ο ανθρωπος δεν μπορει χωρις προεδριλικη] στις προηγουμενες εκλογες τις ΠΣΕ συνεργαστηκε με τους κομουνιστες της ΠΣΕ εναντια στον κ.ΖΩΗ,που ηταν στην παραταξη της ΝΔ της ΠΣΕ.Ο συλογος β.ηπειρωτων αγαπητε φιλε,ειναι ο πιο παλιος συλογος αν θες να μαθεις...Και ολοι αυτοι που τον ιδρυσαν,δεν φανταζωταν ποτε οτι θα τον καταντησει ετσι ο μπαμπης σαν μια εταιρεια ΠΕΡΙΟΡΗΣΜΕΝΗΣ ευθυνης.

Ανώνυμος είπε...

Τι λες τώρα η Πανηπειρωτική απάντησε και μάλιστα ολόκληρο "σεντόνι".
Μπήκα στον κόπο να το διαβάσω, αλλα τι το θελα πιο πολύ τα νευρα μου σπάσανε...με τα κατάπτυστα που γράφουν.ΟΙ άνθρωποι είναι στην κοσμάρα τους, να είστε σιζουροι πως πριν ανοιξουν τα συνορα φωνάζανε ΖΗΤΩ Ο ΕΝΒΕΡΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

~Εγω προσοπικα πιστευω πωσ το αρθρο του κ.Γκιζελη ηταν θαυμασιο!! Δεν επιτρεπετε η ΠΣΕ να γραφει τετοια ανηστοριτα πραγματα που δεν εχουν βαση....ΖΗΤΩ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ~

Ανώνυμος είπε...

Πιστευω οτι το αρθρο του κ.Γκιζελη ειναι σωστο στα ιστορικα και πολιτιστικα στοιχεια...τωρα εαν εσεις δεν ξερετε ιστορια εισται"δολοφονοι"της ιστοριας της Β.Η...και δεν ειναι σωστο να τον κατηγορειτε πως ειναι ξεφρενος κατηφορος....ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!

Κ.ΓΚ.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στην Πανηπειρωτική!!!!!
Μπήκε στον κόπο να απαντήσει με 6 σελίδες προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα καταφέρνοντας έτσι να δυσχεράνει την θέση της, λέγοντας στην ουσία ότι στο μόνο που μας στάθηκαν, και αυτό περιστασιακά, είναι τα πανηγύρια.
Άλλα λέει η θειά μου άλλα ακούν τα αυτιά μου, που λένε και στο χωριό μου.
Έτσι για να καταλάβω και εγώ διότι πιστεύω ότι ξέρω ελληνικά γιατί αρχίζω να αμφιβάλλω για τις γνώσεις μου πάνω στην ελληνική: την αναφορά στα όπλα που την είδαν;
Όσο για το ότι κόπτονται για την ελληνοαλβανική φιλία αυτό είναι φως φανάρι, σίγουρα όμως όχι επειδή νοιάζονται για το βορειοηπειρωτικό πληθυσμό στην ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ και όχι στην Αλβανία όπως οι ίδιοι αναφέρουν.
Γιατί το κάνουν; μόνο οι ίδιοι μπορούν να απαντήσουν.
Ας μην πασχίζουν λοιπόν να μας πείσουν ότι δεν είναι πολιτικοί διότι όπως είναι πασιφανές, την εξωτερική πολιτική της Ελλάδος την κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση και της Αλβανίας την κάνουν οι ίδιοι, έτσι ρε αδερφέ να μην κοπιάζουν οι ‘φίλοι’ μας οι Αλβανοί

Ανώνυμος είπε...

Μα κύριε Γκιζέλη …πως τολμάτε εσείς ένας Ελληνας τις Αλβανίας (γιατί για εμάς στην ΠΣΕ προφανός δεν υφίσταντε Ελληνες στη ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ) να μας στιλεται μια τέτοια επιστολή !!!
Μα δεν γνωρίζατε οφίλατε να ρωτίσετε πως εμείς στην ΠΣΕ στρεφόμαστε στην ανάπτηξη σχέσεων φιλίας μεταξή του Ελληνικού και του Αλβανικου λαού .(προφανός η ΒΟΡΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΔΕΝ υφίστατε ,οπώς κάναμε τόσα χρόνια )
Προφανός δεν γνωρίζατε για το Σχολικό λεωφορείο και τόσες εκδιλόσεις που κάναμε .(προοφανός για να μην μιλάτε για ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ και Βορειοειπιρότες )
Μα κύριε Γκιζέλη δεν γνωρίζατε πως την Εξωτερική πολιτική την ασκεί το ΥΠΕΞ ...( Εμείς ότι μας πούνε κάνουμε!!!!!!)
Και εσείς εκεί στο blog πως επιτρέπεται να διμοσιέυοντε τετείες επιστολές χωρίς να μας ρώτισεται ????!!!!!!!!! ( αν μπορούσαμε θα σας το ειχαμε κλείσει!!! )

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ακομη ...οι αποφάσεις μας ήταν ΟΜΟΦΟΝΕΣ !!!!!!!!!
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΜΑ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ !!!!!!!!!!

ΓΚΟΓΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ είπε...

Διαβάζοντας το νέο καταστατικό του Π.Σ.Ε και την απάντηση του στο άρθρο του κ.Γκιζέλη, αναρωτιέμαι αν αυτό ήταν το ζήτημα που απασχολούσε τον Π.Σ.Ε και έμενε να αναδιοργανωθεί με νέο καταστατικό.
Με όλο το σεβασμό που διαθέτω,απευθύνομαι στα μέλη του Δ.Σ λέγοντας πως μόνο όσοι δεν γνωρίζουν από ΙΣΤΟΡΙΑ έχουν το δικαίωμα να προβούν σε τέτοιου είδους αποφάσεων.Το Π.Σ.Ε απορρίπτει και προσβάλλει την ιστορία.Σε κάθε άλλη περίπτωση μπόρει να απαντήσει τι σκοπούς εξυπηρετεί αυτή του η απόφαση?
Αναφορές του Π.Σ.Ε στην απάντηση του στο άρθρο του κ.Γκιζέλη:
"Ελληνισμός τησ Αλβανίας",
"...του εκεί ελληνισμού,πιστεύει ότι με τέτοιου είδους εκδηλώσεις συμβάλλει στην καλλιέργεια κλίματος ειρήνης,φιλίας κ προόδου των δύο λαών."...Μικρές αναφορές με πνεύμα διάκρισης για αυτούς που αποκαλούν αδέρφια.
ΔΗΛΩΝΩ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ κόρη εξόριστων γονέων κ συγγενών που βίωσαν την φυλακή του καθεστώτος.Άνθρωποι περιορισμένοι από κάθε είδους ελευθερία.Ελευθερία έκφρασης ιδεών,απόψεων,θρησκείας ακόμη κ μόρφωσης.Αγώνας για καθε ιδανικό.Αγώνας για την πατρίδα...Το ίδιο υπερήφανοι με εμένα νοιώθουν χιλιάδες βορειοπειρώτες όπου εδώ κ 20 χρόνια μένουν κ προσφέρουν στην πατρίδα.
ΠΡΟΣΠΕΡΆΣΑΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΕΡΆΣΕΤΕ Κ ΑΥΤΟΥΣ?
ΔΗΛΩΝΩ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ που δεν εκπροσωπούμαι από τον Π.Σ.Ε και είναι ΤΙΜΗ ΜΟΥ.
ΔΗΛΩΝΩ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ που δεν εκπροσωπούμαι από τον Π.Σ.Ε που δεν υπερασπίζετε την ΙΣΤΟΡΙΑ αλλα αδιαφορει για αυτήν.

ΛΙΓΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ λοιπον ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ:
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CF%8C%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1_%CE%89%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%82
,,

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας το νέο καταστατικό του Π.Σ.Ε και την απάντηση του στο άρθρο του κ.Γκιζέλη, αναρωτιέμαι αν αυτό ήταν το ζήτημα που απασχολούσε τον Π.Σ.Ε και έμενε να αναδιοργανωθεί με νέο καταστατικό.
Με όλο το σεβασμό που διαθέτω,απευθύνομαι στα μέλη του Δ.Σ λέγοντας πως μόνο όσοι δεν γνωρίζουν από ΙΣΤΟΡΙΑ έχουν το δικαίωμα να προβούν σε τέτοιου είδους αποφάσεων.Το Π.Σ.Ε απορρίπτει και προσβάλλει την ιστορία.Σε κάθε άλλη περίπτωση μπόρει να απαντήσει τι σκοπούς εξυπηρετεί αυτή του η απόφαση?
Αναφορές του Π.Σ.Ε στην απάντηση του στο άρθρο του κ.Γκιζέλη:
"Ελληνισμός τησ Αλβανίας",
"...του εκεί ελληνισμού,πιστεύει ότι με τέτοιου είδους εκδηλώσεις συμβάλλει στην καλλιέργεια κλίματος ειρήνης,φιλίας κ προόδου των δύο λαών."...Μικρές αναφορές με πνεύμα διάκρισης για αυτούς που αποκαλούν αδέρφια.
ΔΗΛΩΝΩ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ κόρη εξόριστων γονέων κ συγγενών που βίωσαν την φυλακή του καθεστώτος.Άνθρωποι περιορισμένοι από κάθε είδους ελευθερία.Ελευθερία έκφρασης ιδεών,απόψεων,θρησκείας ακόμη κ μόρφωσης.Αγώνας για καθε ιδανικό.Αγώνας για την πατρίδα...Το ίδιο υπερήφανοι με εμένα νοιώθουν χιλιάδες βορειοπειρώτες όπου εδώ κ 20 χρόνια μένουν κ προσφέρουν στην πατρίδα.
ΠΡΟΣΠΕΡΆΣΑΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΕΡΆΣΕΤΕ Κ ΑΥΤΟΥΣ?
ΔΗΛΩΝΩ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ που δεν εκπροσωπούμαι από τον Π.Σ.Ε και είναι ΤΙΜΗ ΜΟΥ.
ΔΗΛΩΝΩ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ που δεν εκπροσωπούμαι από τον Π.Σ.Ε που δεν υπερασπίζετε την ΙΣΤΟΡΙΑ αλλα αδιαφορει για αυτήν.

ΛΙΓΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ λοιπον ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ:
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CF%8C%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1_%CE%89%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%82
,,

ΓΚΟΓΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ είπε...

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΣΕ ΔΙΟΤΙ Η ΠΣΕ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΑΝΤΙΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΠΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ.ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΣΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ.ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ,ΤΕΩΣ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΠΣΕ<2004-2007>

giorgis lampis είπε...

mia xara tous ta ipe o filos kai patriotis grigoris kai liga tous ipe,kanonika eprepe na na tous ta xosei pio xontra,etsi einai otan legonte alithies panta kapios enoxlite..etsi opos pane ayti den tha alaksoune ta katastatika tha alaksoune kai oli tin istoria mas...

Δημοσίευση σχολίου