Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Το θέμα των συντάξεων του ΟΓΑ δε λύνεται χαϊδεύοντας τα αυτιά των πολιτικών



Του Σταύρου Καψαλίδη
Φοιτητή Οικονομικού Πανεπιστήμιου Πειραιώς
Βρισκόμαστε στον 21 πρώτο αιώνα, σε μια εποχή γεμάτη δυσκολίες για όλους μας.
Βρισκόμαστε σε μια εποχή  βάρβαρου πολέμου (οικονομικού). Είναι η   εποχή που όλοι μας μάθαμε η αναγκαστήκαμε να μάθουμε τη σημαίνει  ΔΝΤ, Τρόικα, μνημόνιο κλπ.
Αναγκαστήκαμε να ακούμε  καθημερινά τους τοκογλύφους να απειλούν την Ελλάδα με χρεωκοπία, να της επιβάλουν μια καταστροφική οικονομική πολίτικη, πρωτοφανές για μια χώρα μέλους της ΕΕ και ανάγκασαν  τους έλληνες να νιώθουν σαν  ζητιάνοι  της ΕΕ.

Οι λόγοι που το κάνουν αυτό πολύ και διάφοροι. Ίσως να θέλουν τις θάλασσες μας, ίσως τα πετρέλαια ίσως όλα μαζί, αυτό θα το καταλάβουμε στο μέλλον.
Μέσα απ αυτά τα μετρά έρχεται και η σειρά που πλήττονται  οι βορειοηπειρώτες η σειρά των ελλήνων της Αλβανίας .
Η σειρά που το ελληνικό κράτος βάζει χέρι στις σύνταξης των βορειοηπειρωτών.
Ένα δυσάρεστο γεγονός που πλήττει όλη την κοινότητα μας, ένα γεγονός που δεν αφορά μόνο τη σημερινή γενιά των ηλικιωμένων αλλά και όλες τις υπόλοιπες στη συνέχεια.
Άραγε αυτοί που ψήφισαν αυτά τα μέτρα δεν έχουν γονείς;;;
Δεν μπαίνουν στη διαδικασία να σκεφτούν- Πως μπορεί να ζήσει ένας παππούς με μια σύνταξη που κυμαίνεται από 50-100 ευρώ απ το αλβανικό κράτος;;;
Τη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα έχει;;;
Oι παππούδες αυτοί, πολλοί εκ των οποίων βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή το ΄40 δικαιούνται μια τέτοια συμπεριφορά;;; Ας απαντήσει κάποιος.
 
Που είναι όλοι αυτοί που έλεγαν  Βόρειο Ήπειρο και δάκρυζαν, που;;; Γιατί δεν ήταν χτες στην πρώτη γραμμή της πορείας;;; Αλλά η απάντηση είναι λυπητερή για μας, διότι αυτά τα δάκρυα που κυλούσαν απ τα μάτια τους  δεν ήταν τίποτε άλλο από δάκρυα ψεύτικα, τα οποία τα προμηθεύονται όλοι όταν περνανε τα σύνορα της Κακαβιάς και έχουν λήξη όταν αποχωρούν απ εκεί…
Αυτή τη φορά όμως δεν θα τους περάσει. Βρισκόμαστε στο μήνα Μάρτιο μόνο λίγες μέρες απ την εθνική μας εορτή, την πιο λαμπρή στιγμή του ελληνικού έθνους, τη στιγμή που ο Σπυρίδων Σπυρομήλιος μαζί με άλλους Βορειοηπειρώτες βρεθήκαν στην πρώτη γραμμή της επανάστασης. Έτσι κι εμείς σήμερα οι απόγονοι του πρέπει να κινήσουμε γη και ουρανό για την δική μας επανάσταση.
Όπως κάθε χρόνο οι πολιτευτές από τα κόμματα της Ελλάδος θα βρεθούν κοντά μας. (Χιμάρα ,Αγ. Σαράντα, Αργυρόκαστρο και Κορυτσά)
Θα πουν ένα ποίημα, πιστεύω όλοι τους το ίδιο και μετά άφαντη ως την άλλη εκδήλωση. Εμείς άραγε πως θα τους υποδεχτούμε αυτή τη φορά;;;  Με λουλούδια και ανθοδέσμες….
Μήπως έφτασε η στιγμή που πρέπει να ξυπνήσουμε.
Η υποδοχή μας πρέπει να είναι τέτοια ώστε να καταλάβουν, ότι δεν αστειευόμαστε.
Αυτή τη φορά φεύγοντας θα πρέπει να λάβουν το μήνυμα : ΜΗΝ ΣΑΣ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΤΕ  Η ΑΚΥΡΩΣΕΤΕ  ΤΟ ΝΟΜΟ…
Αυτό το μήνυμα πρέπει να περάσει, κι όποιος άλλος βορειοηπειρώτης, τους χαϊδεύει τα αυτιά να λάβει το ίδιο μήνυμα.
Ελπίζω και εύχομαι η σύνταξη να ξαναδοθεί στους παππούδες μας, διαφορετικά  οι κινητοποιήσεις μας  είναι  πιο επιτακτικές από ποτέ…
Να πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους όσους βρεθήκαν στη χθεσινή πορεία… και σε όλους όσους δεν μπόρεσαν  για τους δικούς τους λόγους να μην στενοχωριούνται, έπεται συνέχεια με μεγαλύτερες κινητοποίησης…



26 comments:

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο ρε Σταυρο ειναι ωραιο που θιγεις ενα τετοιο θεμα, συνταξεις ΟΓΑ,ενα καλο που μας κανανε και τελικα το περνουνε πισω.Αυτο θα επρεπε να κινητοποιησει ολους τους νεους βορειοηπειροτες,να βγουμε να φωναξουμε οτι εμεις ειμαστε ελληνες περισοτερο απο καπιους που καθοντε σε καρεκλες και περνουν αποφασεις για τις ζωες των παππουδων μας και των γονειων μας ακομη.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Σταύρο όσο ήμασταν στα θρανία είχαμε και εμείς την άποψη σου ,για βγες στην αγορά εργασίας και τα λέμε ,δεν είναι ακριβός έτσι τα πράγματα!

Οικονομολόγος

Ανώνυμος είπε...

distuxws oi perissoteroi voriohpeirwtes arxisan na vgainoun stous dromous,na grafoun arthra,k na pseutoantidroun apenanti se kommata k sustimata ti stigmi pou stamatise na reei to xrima stis tsepes tous....tosa xronia pou katapantountai ta anthrwpina dikaiwmata ths meionotitas ti kanete????ksafnika thumithikate na antidrasete???.. mipws sas noiazoun ta xrimata telika k oxi ta ethnika idewdi???

Υ.Γ: ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ Κ ΟΥΣΙΩΔΕΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΩΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΣΕ ΕΘΙΓΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΑΙΡΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ,ΠΟΥ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΧΑΝΕΤΑΙ, Κ ΟΧΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΟΓΑ...

Ανώνυμος είπε...

5:49Εισε τέλειος εκτός χρόνου και θέμα.προσπάθησε λίγο να μάθεις την ελληνική αλφαβήτα ,ενώ ελληνικά δε θα μάθεις ποτέ όχι γιατί δεμπορείΣ αλλά δε θέλειΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΩ ΒΡΕ ΣΤΑΥΡΟ, ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ Ο 4:29 ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ Β/ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΝΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΗ, ΜΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ 50-ΔΕΣ, ΤΟΥΣ 60-ΔΕΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕ .

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο Σταύρο έχεις απόλυτο δίκαιο...πολύ καλά τα είπες...

Αγαντεύοντας είπε...

Απόλυτα σωστός κι επίκαιρος.

Θα πρέπει να τελειωσει αυτή η πατριδοκαπηλεία των μεγάλων τζακιών.
ο κύριος Σαμαράς;
ο άνθρωπος που 22 χρονια πριν δάκρυσε στην Δρόπολη.

Τελος τα δάκρυα και τα μεγάλα λόγια !!!!

Α! και όσοι "δικοι" μας γλυφονται στα κομματα για μια καρέκλα, να μην τολμισουν να εμφανιστουν πουθενα εαν προηγουμενως δεν εχουν πέταξει τις κομματικές τους ταυτοτητες, εάν συνεχιστεί αυτό το αίσχος. Και αναφέρομαι προφανώς και κυρίως (για να μην πω ονοματα) στους πολιτευετες και βουλευτες της συγκυβερνησης με καταγωγή την Β.Η.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΤΕΛΩΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΑΝ Κ ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕ, ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΠΙΟ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗ ΑΠΟΨΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΠΩΣ ΠΙΘΑΝΟΤΑ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΣΩΠΑΙΝΟΥΝ ΕΝΟΧΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΝΝΟΟΥΝ ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΑΒΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΛΕΝΕ Κ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΑ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ Κ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΠΟΡΩ Κ ΝΑ ΤΟ ΟΡΚΙΣΤΩ.ΕΛΕΝΗ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΥΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ.
ΚΙ' ΕΓΩ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ.

ΚΙ' ΕΣΥ ΕΛΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΛΕΝΗ .............................

ΑΛΑΞΕ ΒΙΟΛΙ ΡΕ ΚΟΠΕΛΙΑ
ΔΕΝ ΚΕΛΑΪΔΟΥΝΕ ΠΙΑ ΠΟΥΛΙΑ
Σ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΨΕΥΤΗ ΤΟ ΝΤΟΥΝΙΑ
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΜΠΟΥΝΙΑ
Ο ΜΗΝΑΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΝΙΑ
ΚΙ' ΑΝ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ
ΜΠΩΡΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΦΥΚΤΗ, ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

stamata spyro me thn elenh

Ανώνυμος είπε...

Μου θυμιζει δελτιο τυπου της ΕΑΚ και της ΚΝΕ...

Ανώνυμος είπε...

Μου θυμιζει δελτιο τυπου της ΕΑΚ και της ΚΝΕ...

Σαφώς, είναι καλυτερα τα δελτία τύπου της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ
τα κόμματα των οποίων κόβουν τις συνταξεις των παπούδων μας..

Υ.Γ.
Μας φάγαν τα λόγια τα παχιά
τα δάκρυα τα ψευτικα
και οι ταμπέλες.

Κεραύνιος είπε...

τρία πουλάκια κάθονταν τριαλαρα τριαλαρο
Σταύρο, ή μπήκες από το παράθυρο στο πανεπιστήμιο, ή το επίπεδο της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα έχει καταβαραθρωθεί εντελώς.. και αυτό είναι πρόβλημα πολύ πιο σοβαρό από τις συντάξεις του ΟΓΑ.

ο Αθώος είπε...

Σε όσους σκύβουν το κεφάλι τους πρέπει ο ζυγός

Ανώνυμος είπε...

Αντι να συγχαρουμε ολοι μας το νεο παιδι μας που παροτι ειναι σε μια ηλικια που το μονο του ενδιαφερον θα επρεπε να ηταν η σχολη του και η διασκεδαση...καταφερνει να θετει πολιτικη και κοινωνικη αποψη για τα φλεγοντα ζητηματα της Ελληνικης Μειονοτητας την οποια την θεμελειωνει καθεστε και σκευτεστε πως θα τον μειωσεται και θα κατακρινεται την αποψη που εχει ο παραπανω αφθαρτος απο καθε πολιτικο στοιχειο/συμφερον ...νεος...Νομιζω πως υπαρχει ζηλος και φθονος απεναντι στους μορφωμενους συμπατριωτες μας..Μπραβο Σταυρο...Θερμα συγχαρητηρια και καλες επιτυχιες να εχεισ σε ολους τους τομεις της ζωης σου..

Ανώνυμος είπε...

WREO ARTHRO MORE STAVRO MOU ALLA AN NOMIZEIS OTI ME TETOIA KOLPAKIA THA PAREIS PSIFOUS GIA TIS EKLOGES TIS NEB EISAI GELASMENOS VLEPEIS EMEIS TA XORIATOPAIDA DEN TRWME KOUTOXORTO NA VGALOUME STIN EPIFANEIA KATI OURANOKATEVATOUS VOUTIROPAIDA AP TIN POLI,TIN PATISAME STAVRO MOU KAPOTE OTAN ANAKALIPTAME KATI FINTANIA AP TIN DROPOLI KAI TOUS KANAME MAGKAKIA TORA KSYPNISAME FILARAKO GIAUTO PSAKSE GIA ALOU MALAKES

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ ΠΟΙΗΤΗ...ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΑ..ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΤΗ ΠΟΙΗΣΗ.. ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΖΑ.. ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΖΑΚ ΤΑ ΖΑΝΑΞ ΤΑ ΛΕΞΟΤΑΝΙΛ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΗΣΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ Ή Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΣΑΣ(ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ Κ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΦ...).ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΛΗΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΒΑΡΕΘΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΑΚΟΧΗ.. ΚΥΡΙΕ ΠΟΙΗΤΑ, ΤΙ ΛΕΤΕ.. ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ?? ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΑΛΑΝΕ Κ ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΗΝ ΠΤΕΡΥΓΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ ΟΛ0 Κ ΚΑΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ..ΑΥΤΟ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ...ΕΛΠΙΖΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.. ΕΛΕΝΗ

Ανώνυμος είπε...

Stayro,
swsta theteis to erwtima alla den pira mia apantisi mesa apo to arthro sou.
Egw symfwnw mazi sou oti den mporoume na xaideuoume t'autia kathe politikou ara i lysi einai mia kai monadiki....pame to sygkekrimeno nomo sto Dikastirio kai tha epimeinoume mexri na kerdisoume. Oi ikanoi kai eksypnoi dikigoroi ( giati yparxoun kai anikanoi) tha mporousan na diaxeirisoun ena tetoio thema me apotelesma.
Ti les????
Anna

Ανώνυμος είπε...

helen ti apopsi, ti katopsi. to idio pragma ine
mi hanis tin elpida soy. ehi o theos gia ollous .......................

Ανώνυμος είπε...

Giati bre Eleni kakologeis ton poiiti???egw ton vrisko xaritwmeno,mia xara tin paei ti rima!!!
Twra an esy thes kai periexomeno...e kaneis den einai teleios s'ayton ton ntounia pou leei ki o poiitis mas...
Ela Elenitsa ,min tou dwsoume ligmena,as'ton na dimiourgei ton anthrwpo, mi tou koveis ta ftera, aston etsi na diaskedasoume pou kai pou !!!

Ανώνυμος είπε...

1)Aν θες να γράψεις κατι Σταύρο καλό ειναι να μας πως θα βρεθούν αυτά τα χρήματα για να δοθούν.. αλλιώς θα συμφωνήσω με τον 6.33 και θα πω ότι μοιάζει με ενημέρωση από την ΚΝΕ.

Προτάσεις θέλουμε.!!!

2)Για τον φίλο/η 10.48 ποια ΝΕΒ και ποιοι ψήφοι; με α)ΠΑΡΑΝΟΜΟ Δ.Σ β) με διακρίσεις ανάμεσα σε νέους γ) οπου οποίος μιλάει και λέει το αντίθετο του κλείνουμε το στόμα; κάτι σας τον sigurimi έχει καταντήσει.

3) προσωπικά όμως πέρα απο τις αντιθέσεις μου με το οτι δεν υπάρχουν προτάσεις, ως μεγαλύτερος σε ηλικία χαίρομαι του γραφουν παιδια και νεοι φοιτητες,διοτι χωρτασαμε απο αμορφωτους τοσα χρονια.

4) προτρέπω τον Σταύρο να συνεχίσει να γραφεί!

Υ.Γ καλά ξεμπερδέματα με τους Βορειοηπειρώτες... είναι δύσκολο κοινό γιατί ως επί το πλείστον είναι άτομα με παιδεία του ΧΟΤΖΑ,δεν μπορείς να βγάλεις άκρη.

Ανώνυμος είπε...

o stavros tora ksekinise tin kariera tou ap to oga.den einai piasariko to oga stavro piase kanena diko sou paliose to oga tora

Ανώνυμος είπε...

ki' etsi pianei o stavros poli ki' eseis perisssssssotero.

Ανώνυμος είπε...


meta apo tin eleni
pire sira i anna
i mia gia .....
ki' ali gia .......

oi dyo ontas ikanes
gia anikaous millane
pies einai aftes eki psilla
opou mas heretane

mia fillosofousa
i ali dikigorousa
milloun gia mia koinotita
pou einai entellos apousa

ki ekei pou ehasa egw
ti mia mou ti mousa
pou na ksera pos grigora
ali tha apoktousa.

kalimera kaloi mou anthrwpoi pou tha' lege ki' o vengos.

Ανώνυμος είπε...

re seis tou site an to mathoun oi agrotes oti kanete embargo sta pro'i'onta toys tha sas kopsoun tin pistosi.

Ανώνυμος είπε...

το έχει ο ποιητης το έχει
λιγα λέει, πολλλλά κατέχει;

Δημοσίευση σχολίου