Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Η πρόταση του Χολέβα για την ένωση των ελλήνων στις εκλογές της Αλβανίας: Να πάει ο Ντούλες στο Αργυρόκαστρο και ο Κήτσος στην Αυλώνα!



Ελληνισμός και αλβανικές εκλογές
Τον Ιούνιο θα διεξαχθούν στην Αλβανία οι βουλευτικές εκλογές και θα αναδειχθεί νέα κυβέρνηση. Η ελληνική διπλωματία και οι πολιτικές συσσωματώσεις των Βορειοηπειρωτών πρέπει να συντονισθούν εγκαίρως για να υπάρξει μία δυναμική παρουσία της ελληνικής εθνικής κοινότητος στο Κοινοβούλιο. Η χώρα μας σέβεται τα σύνορα και έχει διάθεση καλής γειτονίας, όμως δεν μπορεί να μένει απαθής σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εις βάρος ελληνικών μειονοτήτων.

Στις εκλογές του 2009 οι 140 έδρες του αλβανικού Κοινοβουλίου μοιράσθηκαν κυρίως μεταξύ δύο συνασπισμών.
Ο συνασπισμός της Δεξιάς υπό το Δημοκρατικό Κόμμα κέρδισε 70 έδρες και ο Σάλι Μπερίσα ανέλαβε την πρωθυπουργία. Αντιπολίτευση ασκεί ο συνασπισμός υπό το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Εντι Ράμα. Σε αυτή την ομάδα κομμάτων είχε ενταχθεί συγκυριακά και το Κόμμα της Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εκφράζει την ελληνική μειονότητα. Ελαβε μία έδρα με τον Βαγγέλη Ντούλε στην Περιφέρεια Αυλώνος. Οι υπόλοιπες έδρες κατανεμήθηκαν σε μικρότερα κόμματα, μεταξύ των οποίων και το ανθελληνικό κόμμα των Τσάμηδων.

Η οργάνωση ΟΜΟΝΟΙΑ, η οποία επιχειρεί να συνενώσει τον Ελληνισμό της Αλβανίας, πρέπει να παραμείνει συντονιστικός φορέας και να πλησιάσει περισσότερο τον βλαχόφωνο Ελληνισμό της Κορυτσάς και της Αυλώνας. Το νέο κόμμα που δημιουργήθηκε από Βορειοηπειρώτες, το ΜΕΓΚΑ (Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον), καλό θα ήταν να συνεργασθεί με το ήδη υπάρχον ΚΕΑΔ και να εμφανισθούν στις εκλογές ως ενιαία δύναμη του Ελληνισμού. Οι διασπάσεις και οι διχόνοιες δεν ωφελούν. Μία ενωτική παρουσία και μία καλύτερη κινητοποίηση των εκλογέων που εργάζονται στην Ελλάδα θα δώσουν περισσότερες έδρες και ισχυρότερη φωνή στους Ελληνες της Αλβανίας.

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες μπορεί να είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Αργυροκάστρου και ο πρόεδρος του ΜΕΓΚΑ Χρήστος Κίτσιος στην Περιφέρεια Αυλώνος. Το κοινό τους πρόγραμμα πρέπει να καλύπτει προβλήματα όπως η παιδεία των ελληνοπαίδων, η προστασία των περιουσιών που κινδυνεύουν από κρατικές αυθαιρεσίες, η αλλοίωση του πληθυσμού στη Βόρειο Ηπειρο με μετακίνηση Τσάμηδων και Κοσοβάρων, το δικαίωμα αναγραφής της ελληνικής καταγωγής στα δημόσια έγγραφα, η χρήση της ελληνικής στις πινακίδες της Β. Ηπείρου, η μεγαλύτερη συμμετοχή της ελληνικής μειονότητας σε δημόσιες θέσεις.
 Εν τη ενώσει η ισχύς!
http://www.dimokratianews.gr

Σχόλιο: Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!

4 comments:

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά τα λέει ο άνθρωπος ποιος τον ακούει όμως!
Ο "αρχηγός" θέλει παντού τον πρώτο λόγο και την παραπάνω πρόταση ούτε να την ακούσει.

και εσυ ρε βορειοηπειρώτη πάλι την κοτσανα σου την πετάς.

τι το θες αυτο το σχόλιο, υποβαθμίζεις τον Χολέβα και την πρότασή του.

Ανώνυμος είπε...

KYRIE XOLEVA EPIDI O DULES KAI TO KEAD PERNEI PANTA PIO POLOUS PSIFOUS STIN AVLONA GIATI DEN KANOUME TO ANTITHETO TO MEGA NA PAEI STO KASTRO KAI TO KEAD NA KATEVASEI STIN AVLONA;TI LETE KYRIE XOLEVA;

Ανώνυμος είπε...

une them dulia me shku ne tropoje, se atje ka me shume sympatizante pbdnj-shi.

Ανώνυμος είπε...

Κ.Χολεβα,εχετε χρονια πολλα που ασχολειστε με το β.ηπειρωτικο,οποτε μια δικια σας αποψη,για πολους λογους πρεπει να την δουμε με πολυ μεγαλη προσοχη και σεβασμο.Εγω θα σημφωνησω μαζι σας,γιατι ειναι ο μονος τροπος να βγαλουμε 2 βουλευτες στην αλβανικη βουλη.Στην περιοχη της αυλωνας η καθοδος του κ.Κιτσιου,θα μας δωσει τη μια την εδρα και στο Αργυροκαστρο θα εχουμε και την σιγουρη εκλογη του Ντουλε.Ολογος της σιγουριας εχει να κανει με το γεγονος,οτι ολοι οι συνεργατες οι κοντηνοι του,οι πιο κοντινοι ενοω,ειναι απο τη δροπολη.Εχουν τοση δυναμη στη Δροπολη ο Ορφεας,ο Γιαννη Γιανης,ο Π.Λεκκας,η Ιλεκτρα Κικκη και ακομα πιο πολυ ο ιδιος ωστε,μια εδρα να την τζεποσουμε.Ειναι καταντια,να παραδωσει για μια αλλη φορα την εδρα της δροπολης στο Μετα,στο Μπερισια,στο Ραμα και ξερω εγω που.Οποτε,να κατσει ο Ντουλε στη δροπολη και ασ αφησει την αυλωνα σε καποιο απ'τα παιδια του βΒουρκου,Ριζων γενικα των ΑΓ.Σαραντα....Και ευτηχως εχουμε και εμεις καλα παιδια στο Σαραντι.Δεν ειναι προνομιο των δροπολιτων μονο,το βουλευτιλικη ασχετου κομματος που εκπροσοπουν...Βορειος

Δημοσίευση σχολίου