Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Το ΕΕΜΜ-MEGA συγκεντρώνει υπογραφές για την εγγραφή στο KQZ.

Επιμένει για «Ελληνική Συμμαχία» το Μέγκα. Ποια είναι η γραπτή πρόταση του Κίτσου
Το νέο κόμμα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία φαίνεται πως δεν θέλει να είναι όμηρος των πολιτικών εξελίξεων και αποφάσισε να αποκαταστήσει από νωρίς το «μειονέκτημα» της συμμετοχής στις εκλογές, δηλαδή την εγγραφή του στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚQZ). Υπενθυμίζουμε πως το ΕΕΜΜ χρειάζεται 5.000 υπογραφές εάν θα θελήσει να κατέβει μόνο του στις εκλογές, 7.000 εάν κατεβεί σε συνεργασία με το ΚΕΑΔ ενώ δεν χρειάζονται υπογραφές εάν συμμετάσχει στη συμμαχία κάποιου μεγάλου αλβανικού κόμματος.

Η διαδικασία αυτή δεν είναι καθόλου εύκολη καθώς δεν απαιτείται μόνο η υπογραφή σε μία λίστα αλλά να επισυνάπτεται και η φωτοτυπία της ταυτότητας (Karte Identiteti) του κάθε υπογράφοντος.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας από το περιβάλλον του κόμματος, η διαδικασία αυτή ξεκίνησε ήδη στους Αγίους Σαράντα και στην Αθήνα ενώ αναμένεται να βγει και σχετική ανακοίνωση. 
Η πρωτοβουλία αυτή δείχνει την πρόθεση του νέου κόμματος να μην δεχτεί την πρόταση του ΚΕΑΔ που είναι να ενταχτεί στο δικό της ψηφοδέλτιο και σε κάθε περίπτωση να μην βρεθεί προ απροόπτου σε περίπτωση που δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες για κοινή κάθοδο στις εκλογές.     

Συμφώνα με την ίδια πηγή, ο κ. Κίτσος έστειλε γραπτώς στην «Ομόνοια», το ΚΕΑΔ και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη του εθνικού κέντρου, την πρόταση του κόμματός για τις εκλογές του Ιουνίου.  Η «Συμμαχία των Ελλήνων», είναι στην ουσία το πλαίσιο που εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του προεδρείου, στο οποίο προστίθενται σε σημεία τα πλεονεκτήματα και τα ωφέλει αυτής της πρότασης.  
Διατηρώντας κάποιες επιφυλάξεις για την εγκυρότητα ή αν είναι το τελικό κείμενο, το Μέγκα επιχειρηματολογεί την πρόταση του ως εξής:

  •    δεν αλλοιώνεται η ξεχωριστή ταυτότητα του κάθε πολιτικού φορέα
  •   δεν αποβάλλεται  η  ομογενειακή ψήφο σε αλβανικά κόμματα
  •   εφαρμόζεται  στην πράξη η αρχή της δημοκρατίας στους κόλπους των Ελλήνων
  •   αυξάνονται κατά πολύ οι δυνατότητες  πολλαπλασιασμού και συσπείρωσης  του εκλογικού σώματος
  •   πληθαίνουν οι πιθανότητες εκλογής περισσότερων από τρεις εκπροσώπων στην Αλβανική Βουλή
  •   επαναπροσδιορίζεται η στρατηγική προστασίας και διεκδίκησης δικαιωμάτων με τα σύγχρονα δεδομένα
  •   τονώνεται το ηθικό των Ελλήνων και ενισχύεται η δυνατότητα  μεταξύ τους να επιλέξουν την καλύτερη πολιτική εκδοχή μέσα  στο φυσικό και οικείο τους ομοιογενές περιβάλλον.

11 comments:

Ανώνυμος είπε...

Etsi bravo,to n kefali psilla kai as mi paroume kamia edra.

Ανώνυμος είπε...

o epimenon nika! Xilies fores bravo sto koma ton elinon. Fenete pos kserun ti zitun, ti provlima exi o elinismos tis B.H. qe pos tha mboresi na pai brosta o topos mas. Pite re pedhja pandu qe sigura tha akolluthisun oli. Aftos ine o tropos na erthi i enotita. Ime mazi sas. Nashos

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον ανώνυμο 8:19. Προσδοκούμενη δεν πρέπει να είναι η βουλευτική έδρα, αλλά η εγγύηση ότι δίνουμε έντιμα τον αγώνα μας. Είχαμε όλα αυτά τα χρόνια βουλευτές αγγιστρωμένους στο άρμα του ενός ή του άλλου μεγάλου αλβανικού κόμματος. Αυτό θα έπρεπε να γίνει και το 2009. Αλλά ο μικρο-δικτάτορας Ντούλες αψήφισε την απόφαση του Προεδρείου της Ομόνοιας και έριξε άγγυρα στο σκάφος του Ράμα. Με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι να προσδεθούν στο σκάφος του Μπερίσα. Και να είμαστε σήμερα άρατες - πείρατες, όπως λένε και οι μπάμπες στα χωριά μας.

Ανώνυμος είπε...

Kristaq Kico mezepseta kai pigene spitaki sou kita tis doylies soy kai thn oikogenia soy giati me axtenistoys katsaromalides lagoys den kaneis prokopi.Eiste pexnidaki gia ton Ntoyle parte to xampari.

Ανώνυμος είπε...

Hristaki, esi mporteis na eise kallos, alla den ksereis ti mageirevei o Kseras me to Lloutsi (Louts-klouts-pllouts-pouts)! Einai kai oi dyo kontoi. Einai gates! O enas kata Delbinaki ki o allos kata Beligradi!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΙ ΓΑΤΕΣ ΄ΜΕ ΠΕΤΑΛΑ
ΚΙ' ΕΣΥ ΒΡΕ 2:00 ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΕΠΟΥ, ΟΛΟ ΜΕ ΛΑΓΟΥΣ ΘΑ' ΜΑΣΤΕ

Ο ΡΕΜΠΕΤΗΣ Ο ΣΑΜΕΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

me to loutsi kai ton ksera
pou tin pezoun ti flloofera
ohi mono sta kllarina
tou tsompani ine fina $$

Αγναντευοντας είπε...

Είναι πολυ σημαντικη η συμμαχία των δυο κομμάτων
όπως επισης ειναι πολυ σημαντική η εκλογή έστω κι ενός βουλευτή,
ανεξάρτητα, χωρίς την συμμετοχή σε καποιον Αλβανικό συνασπισμό κομμάτων.

Ας το σκεφτούν πολύ καλά και να αποφασίσουν.
Συμπραξη οποιονδηποτε απο τα δυο κομματα (MEΓΚΑ - ΚΕΑΔ) με Αλβανικό κόμμα θα ε'ίναι κόκκινη γραμμή και μη ανεκτό.

Ανώνυμος είπε...

oi peristasis kathistoun os epitaktiki anangji tin anadiksi prosopikotiton pou mporoun na pratagonistisoun kati to opio mallon den ifistate, me apotelesma na periorizometha sto na mirazoume rollous se komparsous. isos gia mehri ekei na ehoume dinatotites
$$

Ανώνυμος είπε...

re sy, prosehe re. me to poli agnanti mi hasis tin orasi sou.
kseris i den kseris oti kai to ena kai to allo tifllonoun;
tiflla na' hei o aetos eee!

Ανώνυμος είπε...

Το ΔΙΛΗΜΜΑ του ΜΕΓΚΑ:
- να δώσω την ψήφο εκεί που τρώω (Μπερίσα) ή εκεί που χέζω (ΚΕΑΔ); έχει προφανή απάντηση, απλά αφορμή περιμένει από τον Βαγγέλαρο και θα την έχει

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ του ΚΕΑΔ:
- να δώσω την ψήφο για να χέζω (αντιπολιτευση) ή για να τρώω (κυβέρνηση), έχει δύσκολη απάντηση γιαυτό έχει κρύους ιδρώτες ο Βαγγέλαρος. Θα λυθεί εύκολα με ένα τσιέκι και 2 στόλια να κάτσουν ΣΤΕΛΕΧΑΡΕΣ σε κυβερνητικές θέσεις.

Το ΔΙΛΗΜΜΑ του ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ:
- Να πεθάνω τώρα που έχω να με θάψουν σε φέρετρο ή να πάω σαν το σκυλί στο αμπέλι σε μερικά χρόνια.
ΓΕΙΑΣΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΛΕΒΕΝΤΗ

Δημοσίευση σχολίου