Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Πλημύρισε από συγκίνηση και περηφάνια η Δερβιτσάνη



Φωτογραφίες και ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μπάρκα από τα αποκαλυπτήρια προτομής και εκδηλώσεις τιμής για τον Λευτέρη Μήλο στο Αργυρόκαστρο και τη Δερβιτσάνη

Το Σάββατο, στις 09.03.2013 ζήσαμε μια εκδήλωση γεμάτη συγκινήσεις. Σπάνια το κινηματοθέατρο Αργυροκάστρου βίωνε μια τέτοια εκδήλωση. Αφιερώνονταν στο Θρύλο του Ποδοσφαίρου, τον Λευτέρη Μήλο. Πρωταγωνιστές της δεν ήταν οι διοργανωτές και ομιλητές αλλά η ζωντανή και ζωηρή παρουσία και αναβίωση στην αίθουσα του ποδοσφαιρικού ταλέντου, χαρακτήρα και μνήμη του αείμνηστου Μήλου, που ιόνιζε την ατμόσφαιρα ως διέγερση συναισθημάτων και βιωμάτων των διαχρονικών μας αξιών. Με τη δεύτερη ζωή του, την μνήμη μας, ο Τέρης τα έφερνε συμπυκνωμένα μέσα από την φευγαλέα σύντομη πρώτη ζωή του.

Ελλαδίτες, που ήρθαν να τον τιμήσουν από Λάρισα και Θεσσαλονίκη, Αλβανοί και Έλληνες πρώην συμπαίκτες, φίλοι και καλοθελητές, είχαν  φυλάξει λίγα δάκρυα για τη μέρα αυτή. Η μπάλα στα πόδια του Λευτέρη είχε ένα ειλικρινές, άφθαρτο και σημαντικό μήνυμα. Αγάπη, συνεργασία, σύμπραξη, υψηλούς στόχους, μέσα από επιμονή, επιμονή και δύναμη ψυχής.  
Έτσι αποχτούσε νόημα και το γεγονός ότι οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες, όπως σε κάθε άλλο τομέα, αποτελούν τον αστερισμό και στον Αθλητισμό της χώρας ετούτης. Δεκάδες ονόματα Ελλήνων στο πάνθεον του αλβανικού αθλητισμού από την ίδρυσή του. Ο Λευτέρης Μήλος μαζί με τον Παναγιώτη Πάνο μένουν στην κορυφή μεταξύ των 11 αστέρων του αλβανικού ποδοσφαίρου του προηγούμενου αιώνα. Το 2009, η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αλβανίας του απένειμε τον τίτλο «Θρύλο του Ποδοσφαίρου» Δεν χρειάζονταν λόγια για το Λευτέρη. Σε όλους ήταν γνωστός. Αρκούσε μόνο το λιγόλεπτο βίντεο για να κατανοούσες ότι η σύγκριση με τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου είναι προσιτή.

Η ώρα 13.00 στη Δερβιτσιάνη έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του θρύλου του ποδοσφαίρου Λευτέρη Μήλου. Ενώ το γαλανόλευκο πέπλο έπεφτε το πλήθος δοκίμαζε ένα περίεργο ρίγος και δάκρυα. Ο Αργυροκαστρίτης Αλβανός γλύπτης κ. Μέρο είχε δώσει στο πρόσωπο του Τέρη μας την φυσιογνωμία του μυθικού Αχιλλέα. Ασφαλώς και είχε υπόψη του τον Τέρη στο γήπεδο. Ήταν ακαταμάχητος και ακατανίκητος. Αυθόρμητη όμως πιστεύουμε, αλλά φυσιολογική, αυτή η επικοινωνία με τον μυθικό ήρωα.

Τα αποκαλυπτήρια συνόδευαν μοτίβα λαϊκής ηπειρώτικης μουσικής. Ήταν το τραγούδι στ΄ αλβανικά του Πολυτσανίτη καλλιτέχνη Γιώργη Παπίγγη. Αφιερώνονταν στον Τέρη και είναι το μοναδικό αφιερωμένο σε έναν ποδοσφαιριστή στην Αλβανία. Και ξανά συγκινήσεις και δάκρυα όταν ο γνωστός Αλβανός καλλιτέχνης Χυσνί Ζέλια, μυημένος στο βάθος της ψυχής του με το πολυφωνικό ηπειρώτικο τραγούδι, τοποθετούσε  τον Τέρη στο επίκεντρο των διαχρονικών μας ηπειρωτικών αξιών.

Πίσω απ΄ όλη την οργάνωση ο Βουλευτής και Υπουργός Σπύρος Ξέρρας. Ο κ. Ξέρρας απλώς συνέλαβε την ιδέα οργάνωσης της εκδήλωσης αφιέρωμα στον συνομήλικο και συγχωριανό του. Υποκίνησε κάποια δικά μας παιδιά να συνεργαστούν και συμβάλλουν προς τιμή του Τέρη. Θέλησε, με αφορμή το σύμβολο  Λευτέρη Μήλο, να περάσει ένα μήνυμα ενότητας και συνεργασίας.
Στην όλη εκδήλωση ο κύριος Ξέρας λειτούργησε ως το μέσο για την επίτευξη του στόχου. Στόχος ήταν να προβληθεί μια από τις εκατοντάδες εξέχουσες προσωπικότητες του χώρου μας σε όλους τους τομείς, οι οποίες εκείνο που ξέρουν να κάνουν καλύτερα είναι να διαπρέψουν ως η καλύτερη εξυπηρέτηση προς το έθνος.
Τόσο το περισσότερο όταν πρόκειται για έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή μπροστά στο ταλέντο του οποίου λύγισε και η Αλβανική δικτατορία και τον αναγνώρισε. Τόσο το περισσότερο όταν η  κομουνιστική δικτατορία, με χέρια δικών μας στιγμάτισε την οικογένειά του εφόσον ένα από τα αδέρφια του Τέρη φυλακίστηκε με προδοσία δικών μας, για να αποτελέσει  τροφή στο μηχανισμό τρόμου του καθεστώτος

Δυστυχώς δεν έλειπε και η μιζέρια που μας ακολουθεί παντού και πάντα.
Ξανά οι δικοί μας, ανάμεσα στο θρύλο μας του ποδοσφαίρου, στο φίλο όλων μας, στην εθνική μας περηφάνια και την εφήμερη πολιτική σκοπιμότητα, επέλεξαν το δεύτερο. Δεν πρόκειται να πούμε ότι έλαμψαν δια της απουσίας τους. Όχι, με την απουσία τους υποτίμησαν για μια ακόμη φορά μια σπάνια προσωπικότητά μας, με τον μίζερο στόχο να πλήξουν τον πολιτικό τους αντίπαλο.
Για να τιμήσεις τον Λευτέρη Μήλο δεν χρειάζεται πρόσκληση. Δεν ρωτάς ποιος την οργανώνει. Πηγαίνεις, όπως σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου χωρίς εισιτήριο, να υποβάλλεις φόρο τιμής σε ένα σεμνό παιδί της γειτονιάς σου, που ο θεός το προίκισε με ένα ταλέντο για να αναδειχτεί με την δύναμη της ψυχής του σε εθνική σου περηφάνια. 
Δεν σκέφτεσαι, πως θα βλάψεις τον ομογενή πολιτικό σου αντίπαλο, αλλά πώς θα βρεις έναν τρόπο επικοινωνίας, αλληλοσεβασμού, ώστε στο παράδειγμα του Τέρη, να προσφέρεις μια αξία στον τόπο σου.
Νιώσαμε περισσότερο το σφίξιμο στο στήθος όταν από παντού μας περιέβαλε το βλέμμα και το πνεύμα του Τέρη, είχαμε μαζί μας τον σεβασμό των Αλβανών και απέναντι τη χαιρεκακία των δικών μας. 
Δυστυχώς, δείξαμε ξανά ότι δυσκολευόμαστε πολύ να κρατήσουμε στις πλάτες μας το βαρύ φορτίο του ένδοξου παρελθόντος μας. Δείξαμε ότι εκείνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να ανοίγουμε τον τράφο μας και να υπονομεύουμε το μέλλον μας

Τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να οργανώνουμε κάθε φορέας, πολιτικός εκπαιδευτικός και πολιτιστικός. Έχουμε δεκάδες προσωπικότητες, στυλοβάτες του ελληνικού εθνικού οράματος και διαπρεπείς στην λειτουργία του αλβανικού κράτους. Το κομμουνιστικό καθεστώς μας επέβαλε έναντί τους τη λησμονιά. Σε μας δεν επιτρέπεται να προσθέτουμε πάνω τους λάσπη ή να τους χρησιμοποιούμε ως όπλα για να νικήσουμε ο ένας τον άλλον.   

Σε πρώτη γραμμή ο ρόλος ανάδειξης των προσωπικοτήτων μας ανήκει στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Στην ΟΜΟΝΟΙΑ με τίποτε δεν αρμόζει ο ρόλος που πράττει. Θα την έχει ζήλεια και ο αλήστου μνήμης δικτάτορας Χότζας.

Πάντως θέλω να πιστεύω, ότι το μαρμάρινο βλέμμα του Τέρη, η κάθετη επικοινωνία της φυσιογνωμίας του με το πνεύμα των προγόνων μας θα δυσκολεύει στο μέλλον τα λανθασμένα βήματά μας. Αν έχουμε βέβαια λίγο εθνική συνείδηση.
Αγαπημένε μας Τέρη, μη στεναχωριέσαι που ούτε η αγκαλιά σου δεν τα κατάφερε να μας έχει όλους μαζί!

Παναγιώτης Μπάρκας
Αργυρόκαστρο 09.03.2013













 

25 comments:

κωστας είπε...

Και για μένα είναι μέρα χαράς και συγκίνησης συνάμα, γιατί στο πρόσωπο του Λευτέρη διακρίνομε ότι το θετικό έχομε όλοι μας, δηλαδή η πλειοψηφία του Β.Η.-ου Ελληνισμού και πρέπει να το διατηρήσιμε σαν κόρη οφθαλμού!
Λυπούμε, αλλά και συγχρόνως αποδοκιμάζω όλους εκεινους που έπρεπε να συμμετύχαν και απουσίαζαν, πρέπει να τους στείλουμε στα σπίτια τους στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, είναι επικύνδηνοι στο μέτρο του μη ανεκτού πλέον.
Φθάνει πια!
Τη διχώνοια τη φέρνουν αυτοί οι ολίγοι και η λύση είναι απλή και εύκολοι, με την ψήφο μας
Δεν είναι η στιγμή για περισσότερα σχόλια τέτοιου είδους!

Κάποιος είπε...

Ναδιευκρινήσω πρώτα πως δεν ειμαι ψηςφοφόρος του Ξέρα αλλά του αξίζουν πολλά συγχαρητηρια για αυτη την εκδήλωση αλλά πιο πολυ για την ποδοσφαιρική ομάδα με νέα παιδια (όλα απο τη δρόπολη) που έγινε με δική του πρωτοβουλία. Για μένα αυτό ειναι πατριωτισμός και όχι οι γραπτές μπορδες που μας αραδιάζουν Τζομάκας, Λέκας, Κίκη, Ντούλες κλπ, απο τα Γιάννενα και την Αθήνα.
Πρώην ψηφοφόρος του ΚΕΑΔ

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στους Δερβιτσιώτες και στον Ξέρα! Αυτά είναι που πρέπει να γίνουν από τους ανθρώπους που ασχολούνται με την πολιτική. Να τιμούν εκείνους, που μας έχουν αναδείξει ως κοινότητα, που μας έχουν κάνει και μας κάνουν περίφανους. Ας κάνει ο καθένας ότι μπορεί από την πλευρά του και ας μη τρωγόμαστε έτσι.
Ευχομαι να συνεχίσουν και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Θα ελεγα μπραβο σε οποιαδηποτε τετοια εκδηκλωση αν δεν ειχε πολιτικα κινιτρα οπως αυτα του βουλευτη (..............) Ξερρα..Για σενα . Μπαρκα δεν εχω να πω τιποτα,τα λενε ολα τα γραπτα σου..ποσες φορες αναφερεις τους αλβανους τα τραγουδια στα αλβανικα <> κι'ολας , το γαλανολευκο πεπλο που ηταν απλα λευκο κτλ που βαριεμαι να στα αραδιασω γιατι εισαι τοσο .............
Θα ερθει η ωρα της κρισης και δεν θα ξερεις που να κρυφτεις!Ο αδερφος του Τερη που δεν εχεις ιδεα γιατι οπως και τωρα ησουν και τοτε σκλαβος των αλβανων σαλεψε στις φυλακες του Χοτζα (μαζι με τον κ.Κυριακου απο παιδακια) γιατι την πατριδα και την ορθοδοξια την ειχε πανω απο ολα και αγωνιζοταν για τα ιδεωδη αυτα..Οχι σαν εσενα που κανεις οτι μπορεις για να εξηπυρετησεις τα συμφεροντα των αλβανων!
Μπερδεμενος

Ανώνυμος είπε...

10;22φενεσαι μπερδεμενος τη σχεση εχουν αυτα που λες για πολιτηκα κινιτρα και για αλβανους μακαρι ολα τα χωρια να ειχαν εναν Ξερα ο ανθρωπος κανει εργο δεν τον ξερω προσωπικα αλλα εχω ακουση τα καλυτερα προπαντον απο φιλους αλβανους να μου λενε οτι αν ειχατε 10 σαν και αυτον θα αλλαζανε πολυ τα πραγματα και οχι χαι'βανια τυπου ντουλε,πετση,και σια που αξιοθηκαν στο ονομα του ελληνισμου καταστρεφοντας τα παντα.Αυτη ειναι η αληθεια ΔΥΣΤΥΧΩΣ μακαρι να αλλαζαν νοτροπια ολοι αυτη και να τους στηριζαμε ολοι αλλα τα γομαρια μενουν γομαρια.Θελω να πο κατι ακομη διαβαζω πολλους και βριζουν αλβανους ολοι αυτη αν ημασταν στον καιρο του χοτζα θα πουλουσαν και την μανα τους και τον συχωριανο εννωειται για ενα ποστο σας το λεω αυτο για τη οικογενεια μου ηταν τε πρεσεκουτουαρ και παρολο αυτα με εμαθαν να σεβομαι τον ελληνα τον αλβανο τον ανθιγκανο διοτη ολοι ημαστε ανθρωποι, αν θελω νατο παιξω μαγκας το κανω στον τοπο μου στο χωριο μου και οχι μεσο fasebook.Συγνωμη αν σας κουρασα και παλι πολλα μπραβο στον ξερρα

Ανώνυμος είπε...

Μπερδεμένε έχεις σαλέψει χωρίς να σε πάνε φυλακή, αλλά επειδή είσαι τσιράκι των Αλβανών από μικρό παιδί. Το μυαλό σου πολύ διαστραμμένο. Σε έτσουξα πολιτικά η εκδήλωση και επειδή είσαι ποιος είσαι και δε θέλεις τίποτε δικό μας να πάει μπροστά, σε προσέβαλε εθνικά η εκδήλωση για τον Μήλλο. Θέλεις πάση θυσία να αμαυρώσεις όχι απλώς την εκδήλωση αλλά και τη μνήμη του Τέρη, ανοίγοντας με προκλητικό τρόπο το θέμα του αδερφού του... Νομίζεις ότι όλοι τρώμε χόρτο. Μάλιστα δε νομίζεις αλλά φοβάσαι πολύ την αλήθεια. Η κρίση έχει παρέλθει για σας... παρά το τι κρύβεστε ....

Ανώνυμος είπε...

thello na pistevo oti an kapoia stigmi o BARKAS thimithei kai grapsei thetika gia to DULE (apistefto alla os ipothesi), einai siguro oti o kathe mperdhemenos tha ton kanei ton proto patrioti.
Mperdhemene, ta arthra tou Mparka ehoun poly miallo kai einai gia tous Ellines. Dhen einai oute efimera oute epifaneiaka. Prospathoun na mas peisoun oti apoteloume enan kriko stin istoriki alisidha tou ellinismou. Eseis eiste i skouria aftis tis alisisdhas

Ανώνυμος είπε...

Καλα να σβησεις αυτα που γραφω στον Μπαρκα που μπορεις να πεις πως εχει και μια βρισια για αλλους, επαγγελμα δε για τον συγκεκριμενο,αυτα που ελεγα στην παρενθεση για τον Ξερρα για ποιον λογο τα εσβησες?
Μπερδεμενος

Βορειοηπειρώτης είπε...

Γιατί «μπερδεμένε» κατηγορείς ανώνυμα ανθρώπους, αυτό που λες δεν είναι άποψη, είναι κατηγορία ή καλύτερα συκοφαντία. Αν κατηγορείς κάποιον να το κάνεις με το όνομα σου

Ανώνυμος είπε...

borioipiroti...den kserw poios einai aytos o mperdemenos,tha se parakalesw omws min ton provaleis ksana se ayto to arthro, einai ierosilia,se parakalw!!
To oti kouvalame panw mas terastia mizeria to exw katalavei,kai to diavazw se kathe arthro me politiki xreia,to na vgazeis mizeria akoma ki edw,einai aparadekto.
thelw na pw sygxaritiria ston Ksera ki olous osous syneferan sto ergo ayto, kai na tou pw pws kerdise akoma enan psifoforo,lypame pou den se psifisa prin 4 xronia.
enas aplos dervitsiotis.

Ανώνυμος είπε...

Ime sinomilikos tu Teri ke den eho para na po ta kalitera.Itan semnos tapinos ke kirios morfomenos ke hamilon tonon pragma spanio gia podosferisti.Itan to kalitero pedi ke aksizi ti megaliteri timi ke doksa.
Pistepste me omos afti ti stigmi an tha mboruse na itan paron tha erihne poles ma poles klotsies se olus aftus pu prospathun na ekmetaleftun politika to onoma ke ti mnimi tu me proto ke kalitero to Barka. V.O - Barka akrivos prin ena mina egine mia ekdilosi sti mnimi tu ethnomartira V Sahini ke tesaron alon vorioipiroton daskalon pu dosane to ema tus gia tin patrida alithia pu isuna esi ke o ipurgos su mipos thelate prosklisi(Tin ihate apo ola ta mesa kinonikis diktiosis) i mipos den ihe melani i pena su.Barka den ine ute i ora ke ute o horos gia perisotera.

Ο ανώνυμος Δερβιτσιώτης είπε...

Γιατί δεν πήρες να γράψεις εσύ κάτι 10.36; Ή εκείνο που ξέρεις είναι οι κοτσάνες σαν κι αυτή η πατάτα η κινέζικη που γράφεις παραπάνω.
Εγώ έχω να σου προτείνω κάτι. Κάνε εσύ μια εκδήλωση για το Τέρη, ή για τον Σαχίνη, του οποίου δεν του ξέρεις ούτε το όνομα, άσε πλέον το έργο του και μετά κάτσε και απόχτησε και διεκδίκησε λόγο. (Ποιον κοροϊδεύεις και δεν ντρέπεσαι για εκδήλωση προς τιμή του Σαχίνη;! Αίσχος, με τα σκουριασμένα σας μυαλά εφεύρατε δήθεν εκδήλωση για το Σαχίνη για να κατηγορήσετε τον Ξέρρα... Ούτε με τα μυαλά σας τα γραμμένα δεν μπορείτε να οργανώσετε εσείς εκδήλωση για τον Σαχίνη. Ακόμα δεν απαλλαχτήκατε από τον ίσκιο του Εμβέρη για τον εθνομάρτυρα μας.)
Και άκου ακόμα. Δεν τον γνώριζες διόλου τον Τέρη. Ξανά θα είχε σκυφτό το κεφάλι. Θα κοιτούσε τη δουλειά του, αλλά κάποιους σαν κι εσάς σίγουρα που θα σας περιφρονούσε, όπως περιφρόνησε αυτός και τα αδέρφια του εκείνους που πήραν στο λαιμό τους τον αδερφό τους....
Μπήκε στη Δρόπολη ένα πρώτο μνημείο για ένα λεβέντη παιδί μας, (ευτυχώς σ' αυτό δεν τολμάτε να διαφωνήσετε, διότι θα βγάζατε το πραγματικό πρόσωπό σας), γιατί τρομάξατε τόσο πολύ; Που το έκανε ο Ξέρρας;! Που το κακό, διερωτηθήκατε;! Χολιάσατε τόσο που είσαστε έτοιμοι να πάτε να το ανατινάξετε. Πιστεύω ότι είστε ικανοί να το κάνετε. Μόνο αυτά σας πρέπον... Είστε τόσο λίγοι

Ανώνυμος είπε...

Nai, 10:36 gia saw den exei horo gia perissëotera... epeidhi den exete këati na peite. Kai ekeino pou sas menei einai to psevdhos, i apati, i sikofantia, i hairakakia. kai otan sas teleivnoun olla afta apileitai me ti via.
Aftow einai trampoukismos kai ohi patriotismos.
To lathos einai ton ellinon poz sas pistecane gia ligo kai tora tous anavikate stin plati kai dhen katevainete me topote.
Yparxei omos tropos kai ramata kai gia ti gouna sas

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρωτη θελω την ιδια ευαισθησια να εχεις και με αλλα σχολια αν και μεχρι τωρα εχεις αποδειξει το αντιθετο!
1.55πμ Εχεις σχηματισει πολυ λαθος αντηληψη η θελεις να σχηματισεις αυτη την εικονα για μενα..Στα αρχ.... μου αν θα γραψει καλα λογια για τον Ντουλε η για τον Κιτσιο ο Μπαρκας γιατι πολυ απλα ξερω οτι θα το κανει γιατι εχει καποιο συμφερον,για να γλυψει!! Το προβλημα μου με τον Μπαρκα ειναι ακριβως το αντιθετο..Να γραψει εστω μια φορα ενα αρθρο που να σχολιαζει αρνητικα εναν αλβανο πολιτικο (κυβερνωντος κομματος) η εναν πουλημενο στους αλβανους πολιτικο μας!Να εισαι σιγουρος πως δεν θα το κανει ποτε..Και αυτο το αρθρο το εγραψε οχι για να τιμησει τον Λευτερη Μηλο αλλα για να εξημνησει ενα απο τα αφεντικα του, τον Σπυρο Ξερρα..
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΗΛΟ
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΗΡΩΑ αδερφο του ΣΩΚΡΑΤΗ ΜΗΛΟ που βασανιστηκε στις αλβανικες φυλακες γιατι ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ,που φυλακιστηκε μαζι με αλλους δυο συγχωριανους του ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΗΡΩΕΣ,τον Κωστα Κυριακου και τον Σωκρατη Ξερρα που πεθανε στη φυλακη απο τα βασανιστηρια αυτων που υπηρετει ο ανθρωπος που υπερασπιζεσαι!
Μπερδεμενος

Βορειοηπειρώτης είπε...

Μπερδεμένε, τα μπέρδεψες πιο πολύ! Δεν υποστηρίζω κανέναν, την αλήθεια ψάχνουμε. Αν την ξέρεις να μας την πεις. Πάντως η άποψη του Μπάρκα – τουλάχιστον για εμάς – έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από τη δική σου, όχι γιατί μας αρέσει περισσότερο ούτε γιατί συμφωνούμε περισσότερο από τη δική αλλά γιατί είναι επώνυμη. Αν θες να αντιμετωπίσεις το Μπάρκα να βγεις με το όνομα σου… Και εμείς ανώνυμοι είμαστε αλλά άλλο να εκφράζεις άποψη και άλλο να κατηγορείς ανώνυμα

Ανώνυμος είπε...

Mperdhemene o Mparkas sou ehei ekplirosei pro pollou thn epithimia. Grafei gia to NTOULE. Ti pio kalo gia sena na kanei !!!

Παναγιώτης Μπάρκας είπε...

Βορειοηπειρώτη, αν δεν απαγορεύσεις τον ανώνυμο Μπερδεμένο να συκοφαντεί κατ΄ αυτον τον τρόπο το πρόσωπό μου, θα σου κάνω εσένα μήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση.
Έχω προκαλέσει τους πάντες. Όποιος έχει κάτι μαζί μου, όποιος έχει ένα στοιχείο εναντίον μου που να είναι εις βάρος των κοινών εθνικών συμφερόντων να βγει και να το πει επώνυμα. Αρκετά πια με τη νοοτροπία του Χότζα. Όποιος κρύβεται σαν ο γύφτος από το κρύο πίσω από την ανωνυμία είναι ένας χυδαίος και ποταπός συκοφάντης.
Παναγιώτης Μπάρκας

Ανώνυμος είπε...

Παναγιωτη,ασε μην τους δινεις αξια,ειδικα στον μπερδεμενο,το λεει και το ονομα του.ΟΣο για σενα 10.36,ναι εγηνε μια εκδηλωση πριν ενα μηνα για τον Β.Σαινη,αλλα εκδηλωση τετιου ειδους με κλαρηνα,μονο οι β.ηπειρωτες κανουν.Επισης,τετια εκδηλωση για αυτους τους εθνομαρτυρες,πρωτη φορα γηνετε να ειναι προσκεκλοιμενοι βουλευτες του συριζα και μια δημοσιογραφος του αλφα που πριν λιγες μερες μας ειχε αποκαλεσει αλβανους εμας τους β.ηπειρωτες δημοσιως....βορειος

Ανώνυμος είπε...

Αποψη εκφραζω και εγω βορειοηπειρωτη οπως ολοι μας..
κ.Μπαρκα εχεις γραψει ενα "κατηγορω" για το αλβανικο συστημα και για αυτους που το υπηρετουν; Αν εχεις γραψει συγχωρα με δεν το γνωριζω,αν δεν εχεις γραψει ομως πρεπει και εσυ να αρχισεις να ανησυχεις!!!!!!
Μπερδεμενος

Βορειοηπειρώτης είπε...

Δεν μπορώ να ξέρω και δεν με ενδιαφέρει τι σκέπτεται ο Μπάρκας και τι κάνει. Δεν τον ψήφισα ποτέ, από αυτούς όμως που ψήφισα περιμένω κάποιες απαντήσεις.
Με ένα κλικ στον υπολογιστή για τον Π. Μπαρκα βρήκα αυτό

http://borioipirotis.blogspot.com/2011/08/blog-post_05.html

και αυτό

http://borioipirotis.blogspot.com/2012/11/blog-post_5628.html

όπως γνωρίζω ότι υπάρχουν και πολλά γραπτά αλλά και βιβλία του Π. Μπάρκα που αναδεικνύουν την ελληνικότητα της περιοχής μας και υπερασπίζονται τον ελληνισμό στην Αλβανία.

Είμαστε στη διάθεση σου να δημοσιεύουμε τα κατορθώματα των υποστηρικτών σου, όποτε θες και ας είναι και ανώνυμα. Το ζήτησα από πολλούς αυτό αλλά δεν ανταποκρίθηκε κανείς, ελπίζω εσύ να το κάνεις! Δεν είναι ανάγκη να γράψεις άρθρο, να πεις ιεραρχικά τα 5 σπουδαιότερα που πέτυχε η Βόρειος Ήπειρος από το Ντούλε (γιατί εκεί κόλλησε η βελόνα όλων μας ). «Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού» έλεγαν οι αρχαίοι και εγώ αναρωτιέμαι τι πετυχαμε;

Ανώνυμος είπε...


Mperdemene ja na se jemperdhepso ligo
Sto skolio sou 4.23 tis 10 Martiou mas paroysiazeis os ethniko iroa, metaksi ton allon kai to K. ........... Sou leo oti i efimeridha "REPUBLIKA" tis 9/10/1994 apokalipse oti epi komounistikou kauestvtos efere to pseydhonymo os synegatis ton mystik;vn yphresion BESNIKU. Dhen to dhiapseyse pote. Afto leei polla gia osa anafereis. Tora ua anal;abeis esy na to dhiapseyseis?!
Gi' afto sou leo kai ego bgale to kefali sou na sou doume. Kati moirizei i ypothesi sou...

Ανώνυμος είπε...

Μπερδεμένε ας κάνει και ο Ντούλες μια εκδήλωση να τιμήσει έναν άνθρωπο και γράψτου εσύ ένα αρθρο. θα περιμένεις χρώνια πολλά ακόμα για να το ζήσεις αυτο γι αυτό σου βγήκαν τα ματια με αυτά που κάνει ο Ξέρας.
Ντροπή σου όμως που και ένα τέτοιο θέμα το μετέτρεψατε σε λαχανοπάζαρο. Τουλάχιστον για την μνήμη και το μεγαλείο του Μήλου θα έπρεπε να σεβαστείς και να βγάλεις τη χολή σου σε άλλο αρθρο. Αυτό δείχνει πόσο μικροί, τιποτένιοι και αλήτες είστε!

Ανώνυμος είπε...

Μπερδεμένε, με τα μίζερα σχόλιά σου ακόμη και σ'αυτή την ανάρτηση, άθελά σου έδωσες μεγαλύτερη αξία και στον Ξέρρα αλλά και στο Μπάρκα. Είναι από τις λίγες αναρτήσεις που υμνείται το μεγαλείο των βορ/τών και έσεις αντίς να πείτε μπράβο, επιμένετε εκεί, στο σαράκι σας να φάτε τους αντιπάλλους. Αίσχος! Έχετε ποδοπατήσει και ιερά και όσια για την αρρωστημένη σας εμονή, την εξουσία!!!!

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=eCx0AY6Nx6M
o barka tha mas kaneis da h dada
geeia des ligo th leei ena poutanaki poio psagmeno apo sena...3.15
tha mas .... ta .....

Ανώνυμος είπε...

to ... kai psofise! Aisxos se olous sas!

Δημοσίευση σχολίου