Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

«ΑΝΩΝΥΜΟΣ & ΠΑΡΩΝ επιμένοντας» - Το νέο βιβλίο του Τηλέμαχου Λαχανά για τη Βόρειο Ήπειρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι Εκδόσεις Όστρια και ο Τηλέμαχος Λαχανάς, με υπερηφάνεια σας παρουσιάζουν το καινούριο τους βιβλίο: «ΑΝΩΝΥΜΟΣ & ΠΑΡΩΝ επιμένοντας».
Ο Τηλέμαχος Λαχανάς γεννήθηκε στο Βοδίνο της Πάνω Δρόπολης. Αποφοίτησε από την Μεσαία Τεχνική Σχολή «8 Νοέμβρη» στα Τίρανα με την ειδικότητα του τοπογράφου. Αυτοδιδάκτηκε ιστορία, αρχαιολογία, οικονομικά, κατέχει την Ιταλική γλώσσα και αρθρογράφησε σχεδόν σε όλες τις τοπικές εφημερίδες. Τέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δημαρχείο των Αγ. Σαράντα, συνεργάστηκε σε ανασκαφές με Ελληνική και Αγγλική αρχαιολογική αποστολή και έκλεισε το εργασιακό του βίος, ως υπεύθυνος της Εφορίας Πολιτιστικών Μνημείων Αγίων Σαράντα και Δελβίνου.


Στο καινούριο του βιβλίο Ανώνυμος & Παρών επιμένει στον συγγραφικό του αγώνα γιατί πιστεύει ότι «υπάρχουν προβλήματα στα οποία υποχωρήσαμε και εχθροί που δεν θελήσαμε να αντιμετωπίσουμε. Εχθροί που, ο πιο επικίνδυνος είναι ο ίδιος μας ο εαυτός, μετά οι ελληνικές κυβερνήσεις και των δύο κομμάτων εξουσίας, και φυσικά οι αλβανικές κυβερνήσεις οι οποίες, στις σχέσεις μας με τους Αλβανούς παραβίασαν και αυτή την ισορροπία ισοτιμίας που είχε θέσει το δικτατορικό καθεστώς και στρατήγησαν το διωγμό μας. Και όσους παρέμειναν, τους θέλουν ραγιάδες στη γη των πατέρων μας…»
«…Προχειρότητες, άμυαλες κινήσεις, διαφθορά, καταχρήσεις, πανδαιμόνιο αθλιοτήτων που μας οδήγησαν να φύγουμε διωγμένοι και να νομίζουμε ότι φύγαμε μόνοι μας!...»
«…Τα πάτρια εδάφη γλιστρούν κάτω από τα πόδια μας και ο ελληνισμός, από την ιδιαίτερη πατρίδα μέχρι εδώ, έχει διχαστεί σε τέτοιο σημείο που γύρισε την πλάτη ακόμα και στην καταγωγή και την ιστορία του, αν και ποτέ δε διδάχτηκε ιστορία, εφόσον και εδώ μας την έχουν βγάλει ακόμα και από τα βιβλία…»


Το ογκώδες βιβλίο των 426 σελίδων, με τιμή λιανικής πώλησης 12 ευρώ, κυκλοφορεί ήδη, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αποκόμματα, έγκυρες αποδείξεις και περιγραφές και σημαντικές παραπομπές.
Μπορείτε να το δείτε και να το παραγγείλετε από την ιστοσελίδα www.ostriavivlio.com. Εmail: ostriavivlio@gmail.com και τηλέφωνο επικοινωνίας 2112136882. Διεύθυνση: Τζωρτζ 20, Πλατεία Κάννιγγος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου