Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ο Β. Τάβος έφτιαξε με δικά του χρήματα το δρόμο του Λόγγου στην Α. Δρόπολη (φωτογραφίες)



Δημόσιο ευχαριστήριο της «Αδελφότητας Λογγιωτών»  
ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΛΟΓΓΙΩΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙ
''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ''

Τα τελευταία δύο+ έτη η Αδελφότητα Λογγιωτών <Άγιος Νικόλαος > αναδιοργανώθηκε με νέα πνοή και όραμα ,αποφασίσαμε ένα νέο ξεκίνημα για ένα καλύτερο μέλλον του χωριού μας που τόσο πολύ αγαπάμε.
Αυτά τα δύο χρόνια προσπαθήσαμε και καταφέραμε (έστω και αυτά τα ελάχιστα που καταφέραμε) να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Ο μεγάλος μας στόχος ή αν θέλετε το μεγάλο στοίχημα πρώτα από όλα με τους ίδιους μας τους εαυτούς και εκ των υστέρων με οιονδήποτε άλλο φορέα (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) ήταν να φτιάξουμε τον κυρίως οδικό άξονα του χωριού μας μήκους 1,8 χιλιομέτρων ο οποίος βρισκόταν μέχρι και πριν 15 περίπου ημέρες σε απελπιστική κατάσταση, με αποτέλεσμα να μην είναι προσβάσιμος από οιοδήποτε μεταφορικό μέσο.


Ο Λόγγος είναι το μοναδικό χωριό της Δερόπολης που δεν επωφελήθηκε και ακόμα σημαντικότερο δεν υπήρχε η προοπτική ελπίδας να επωφεληθεί από το Αλβανικό κράτος. Προσπαθήσαμε αυτά τα δύο χρόνια και ζητήσαμε να ξεκινήσει η μελέτη του σχεδίου και να βρεθεί τρόπος χρηματοδότησης (είτε μέσω κρατικών πόρων είτε μέσω κοινοτικών όπως αυτών που έλαβε η Αλβανική κυβέρνηση στις 4 Ιουνίου 2010 από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την κατασκευή δευτερεύοντος οδικού δικτύου ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, είτε τέλος μέσω διασυνοριακών προγραμμάτων) όπως έγινε και με άλλα χωριά της Δερόπολης.
Ζητήσαμε επίσης να ενταχθεί η επισκευή του δρόμου του Λόγγου στα πλαίσια της κατασκευής του δρόμου της Κοσοβίτσας αφού τμήμα του οποίου είναι κοινό και για τα δύο χωριά. Ζητήσαμε… φωνάξαμε … αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε!!!!
 
Ο ΜΟΝΟΣ που μας άκουσε ηταν ο Υπουργός υγείας κ. Βαγγέλης Τάβος ο οποίος προθυμοποιήθηκε να βγάλει το Λόγγο από την εγκατάλειψη και την ερήμωση που υφίσταται τα τελευταία χρόνια μιας και αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την όλη κατασκευή του κεντρικού οδικού άξονα με προσωπική του χορηγία όπως μας είχε υποσχεθεί το περασμένο καλοκαίρι δημόσια στο παραδοσιακό μας πανηγύρι.
Θέλουμε να επισημάνουμε σε αυτό το σημείο οτι η προσωπική αυτή χρηματοδότηση του Υπουργού Υγείας κ. Ε. Ταβου μπορεί να είναι το χρυσό μήλο της Έριδος για κάποιους αλλά με αυτόν τον τρόπο μας δίνετε η ευκαιρία να αφήσουμε τα παλιά στην άκρη και να ξεκινήσουμε όλοι μαζί το δρόμο της προόδου, κοιτάζοντας πάντα μπροστά και ποτέ πίσω.
 
Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ κ. Τάβο και δημοσίως για την συμβολή της αλλαγής προσώπου του Λόγγου.

Με εκτίμηση
Αδελφότητα Λογγιωτών

15 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ.
ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ, ΕΓΙΝΑΝ ΕΡΓΑ

Ανώνυμος είπε...

A pou vgenoun afta ta xrimata vre pedia? O Tavos megallo epixirmatia???!!!!

Ανώνυμος είπε...

7:16 π.μ.
ΕΣΕΝΑ ΤΙ ΜΥΓΑ ΣΕ ΤΣΙΜΠΗΣΕ? ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ "ΛΕΒΕΝΤΕΣ" ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΑΝΑΓΚΗ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

kala me tsimento to ekane??

Ανώνυμος είπε...

7.38,poli psilikatzis,pigi xrimaton zitame kai as ta dillosi. Me oti ti gnorizo den eixi kanena biznes.Kai afta pou eixe ta pire to potami......Ego thelo ton kyrio boulefta na voithisi tin patridha tou kai mas me programata kai kratika ependhisis aplla apo to dimosio kai oxi apo ta lefta pou den gnorizoume apo pou erxounte.

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστητε πρωτα τα αδερφια Κικη που με την δικη τους προσπαθεια γινεται αυτο το εργο, και αργοτερα προς τις εκλογες βγαλτε τα συμπερασματα.
Καλη προσπαθεια.

Ανώνυμος είπε...

Προχτές στην εφημερίδα ο Βουλευτής έγραψε άρθρο που αποκαλούσε την Αλβανία πατρίδα του και έθνος του. Εκεί στους αλβανούς έχει κρεμασμένο το κεφάλι ο Τάβος. Τώρα λίγα μαύρα χρήματα για λίγα μπετό τα οικονομάει εύκολα για να εξαγοράσει τις ψήφους μας.
Δεν λέω ας κάνει και κάνα δρόμο και οι Έλληνες ας ψηφίσουν εκεί που θέλουν. Αν θέλουν το Τάβο που έχει ως έθνος του την Αλβανία και ανοίγει αλβανικά σχολεία στην Ελλάδα, ας τον ψηφίσουν. Καμάρι τους.

Ανώνυμος είπε...

7.11 και 7.36 που είσαι το ίδιο πράμα. Οι ευθύνες του Τάβου για τη διάσπαση στη Δρόπολη απο κοινού με τον Ντούλε δεν μπορεί να σκεπαστούν με λίγο μπετό.
Ο Τάβος να πάει στο Αλβανιστάν για να αγοράσει ψήφους με τα μαύρα

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ Ο 7.11
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΑΣ, ΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑΒΟΣ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΤΟΥΛΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟΣ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΕΛΑΛΗ ΚΑΙ ΚΛΑΡΙΝΑ. ΕΡΓΑ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΔΡΟΜΟΥΣ-ΒΡΥΣΕΣ ΜΕ ΆΦΘΟΝΟ ΝΕΡΟ-ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.
ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ.
ΑΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΑΝΩΝΥΜΑ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ ΕΔΩ , ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ.
Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ-ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ-ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ-ΑΓΑΠΗ-ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΩΣ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.
ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΝΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΕ ΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

7:11
Νάσαι καλά αδερφέ .
Μόνο με αγάπη και αλήθεια πάμε μπροστά.
ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΜΕ ΩΣ ΚΟΡΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΣΔΙΓΑ ΣΙΓΑ.

Ανώνυμος είπε...

7.11 δε μας είπες και με τα έργα Ξέρα συμφωνείς;! Ανάφερες το δίδυμο Ντούλε και Τάβο και μίλησες για αγάπες. Μήπως έχεις υπόψη σου αυτή τη νέα αγάπη μεταξύ των δύο πρώην εχτρών και δεν αναφέρεις και τα έργα του Ξέρα επειδή είναι αντίπαλός και των δύο.
Πολύ ασημοκαπνισμένο το χάπι σου αλλά δε θα το καταπιούμε!

Ανώνυμος είπε...

10.30 Gia pes mas ena ergo tu Ksera na gelasi ligo ke to hilaki tu kathe pikramenu.

Ανώνυμος είπε...

Ja kane ti sigkrisi tou dromou tis Kosobitsa me ta beta tou Tavou. Rikste kai mia matia stin Episkopi.Dhes kai pes jati oi noikokyres sth Dervitsiani dhen perimenoun pleon na perasoun mesanikta gia na baloun plintirio... klp.....klp...
ja na mi sou skasei to hillaqi holiasmene apo zilia

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ Ο 7.11
5 Μαρτίου 2013 - 8:41 π.μ.
5 Μαρτίου 2013 - 11:23 π.μ.
5 Μαρτίου 2013 - 10:30 π.μ.

ΕΥΡΓΕΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΙΑΧΝΟΥΝ ΕΡΓΑ, ΗΤΕ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΚΑΙ ΑΠΛΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΤΟΥΣ ΤΗΜΑΜΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΡΕΝΟΥΜΕ.
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΚΑΘΕ, ΤΑΒΟ-ΝΤΟΥΛΕ-ΞΕΡΑ-ΝΑΤΣΗ-ΜΑΝΤΗ ΚΛΠ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ.
ΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ, ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΚΑΣΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΤΕΤΑ ΚΑΙ ΦΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

pros 7-11...
mpravo sou etsi opws tous ta les.
Exoun mazeftei edw kamia dekaria xaramofaides pou pote tous den evalan dyo petres panwtes kai vrizoun opoion tous vgei mprosta....
Egw exw na kanw kritiki pros olous tous politikous mas pou den ekanan ki alla erga...
afta,eseis synexiste to vrisimo.

Δημοσίευση σχολίου