Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες από την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στην Κορυτσά



Όπως και είχαμε προαναγγείλει πρώτοι  εμείς, στις εκδηλώσεις για την Διπλή Εορτή της Εθνικής Εορτής στις 25 Μαρτίου που οργανώθηκαν υπό την  μέριμνα του Γενικού Προξενείου Κορυτσάς και του Γενικού Προξένου της Ελλάδος κ Ιωάννη Πεδιώτης παρευρέθηκε και ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ Κ Αρβανιτόπουλος.
Τον συνόδευαν βουλευτές, εκπρόσωποι συλλόγων κομμάτων και άλλων φορέων και πολλά σημαντικά πρόσωπα. Έτσι εκτός από τον οικοδεσπότη τον Πρόξενο  κ Ιωάννη Πεδιώτη, τον συνόδευαν ο Πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα κ Λεονίδας Ροκκανάς, ο βουλευτής Θες/νίκης της ΝΔ κ Κώστας Γιουλέκας,  
ο Βουλευτής Φλώρινας ΝΔ κ Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, η Βουλευτής ΝΔ Καστοριάς κ Μαρία Αντωνίου,ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δάκης, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης κ Γεώργιος Χρονόπουλος, ο Διοικητής των Ελληνικών Φροντιστηρίων «Όμηρος» κ Ανδρέας Μήτσιος, ο βουλευτής και αρχηγός ΚΕΑΔ κ Βαγγέλης Ντούλε, ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑ κ Βασίλειος Μπολάνο, ο πρόεδρος της «Ομονοια» παραρτήματος Κορυτσάς κ Γρηγόρης Καραμέλος, ο σύλλογος ΣΦΕΒΑ, ο σύλλογος «Οι Φίλοι του Πολιτισμού»  και πολλοί άλλοι τους οποίος αδυνατούμε να τους αναφέρουμε όλους.

Ο κ Υπουργός ήρθε το απόγευμα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής περπατώντας παρευρέθηκε στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Ορθοδοξίας στο Καθεδρικό της Αναστάσεων στην Κορυτσά, έπειτα αφού προσκύνησε, επισκέφτηκε το καταστραμμένο σπίτι του Γιώργου Σεφέρη για να δει την κατάσταση και να ενημερωθεί μαζί με τους υπόλοιπους από τον Γενικό Πρόξενο κ Ιωάννη Πεδιώτη για την ιστορία και την σημασία της ανακαίνισης του κτιρίου.
Μετά από αυτήν την επίσκεψη είδε το Μεσαιωνικό, Βυζαντινό Μουσείο Κορυτσάς και  παρευρέθηκε στην Δοξολογία που τελέστηκε στο  Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής για την εορτή της 25 Μαρτίου.
Στο τέλος της Δοξολογίας όλοι πήραν το δρόμο προς το Σχολείο «Όμηρος» όπου ο κ Υπουργός είδε το σχολείο, τους χώρους του και παρακολούθησε την εορτή που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές με πολύ αγάπη.
Κατά την παρακολούθηση της εορτής και ιδιαίτερα κατά την στιγμή του θεατρικού έργου όλοι συγκινήθηκαν και πολύ το εκδήλωσαν αυτό με δάκρια. Η ψυχή τους μεταφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που πέρασαν οι πρόγονοι μας την απόλυτη  αυτοθυσία  τους για να ζήσουμε εμείς ελεύθερα, αν και εμείς εδώ δεν είμαστε ελεύθεροι  και πρέπει να παρουσιάσουμε το ίδιο ήθος και να ακολουθήσουμε το παράδειγμα τους.
Στο τέλος της εορτής χαιρέτισε την εκδήλωση ο κ Ιωάννης Πεδιώτης  ο οποίος ευχαρίστησε τον Διοικητή του Σχολείο κ Ανδρέα Μήτσιο, την Διευθύντρια κ Ελένη Τούλιου και όλο το διδακτικό προσωπικό για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν στο σχολείο. Έπειτα έδωσε το λόγο στον κ Υπουργό.

Ο Υπουργός εμφανώς συγκινημένος τους ευχαρίστησε όλους και όπως θα ακούσετε αναφέρθηκε εκτενώς στην σημασία των πολλαπλών  μηνυμάτων της εορτής  αλλά και  στην ιδιαίτερη σημασία που έχει αυτό το σχολείο, πράγμα που και ο ίδιος διαπίστωσε, δεν αμέλησε να  ευχαριστήσει το διδακτικό προσωπικό και την διευθύντρια κ Ελένη Τούλιου.
Αν και προς στιγμή ξέχασε να το αναφέρει, τους ενημέρωσε όλους πως σύντομα θα έχουμε και την συνέχεια του Σχολείου ΌΜΗΡΟΣ με το Λύκειο που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο.
Ακολούθησε δεξίωση στο ξενοδοχείο Life Gallery, στην οποία ακούσαμε την εξαιρετική ομιλία του Γ Π της Ελλάδος στη Κορυτσά κ Ιωάννη Πεδιώτη για την σημασία της μεγάλης αυτής εορτής.
Θεωρούμε πως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σ’ όσους συνέβαλαν ώστε ο ίδιος ο Υπουργός να επισκεφτεί την πολύπαθη περιοχή της Κορυτσάς που οι έλληνες της κάποιες φορές νοιώθουν μόνοι. Φυσικά αυτή η επίσκεψη θα δημιουργήσει μια ασφάλεια και θα αποβάλει το φόβο των ελλήνων της περιοχής, όπως επίσης ελπίζουμε πως θα λύσει μια και καλή το θέμα των Ελληνικών Σχολείων Όμηρος.
Ιδιαίτερα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Κορυτσά τον κ Ιωάννη Πεδιώτη για την γονική μέριμνα που έχει δείξει για την περιοχή μας αλλά και τον Διοικητή των Εκπαιδευτηρίων ¨Όμηρος τον κ Ανδρέα Μήτσιο ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη αυτή.   
Επειδή αδυνατούμε να τα περιγράψουμε όλα, σας παραθέτουμε παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο για να έχετε την καλύτερη δυνατή ενημέρωση. 


Περισσότερες φωτογραφίες στον παραπάνω συνδεσμο

8 comments:

Ανώνυμος είπε...

Παντού υπάρχει ένας Βουρκάρεις.

Ανώνυμος είπε...


Γράφει η Σοφία Τ. - Κορυτσά, 24/03/2013

Κατάμεστη η Εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στην Κορυτσά.

Κατάμεστη από ανθρώπους, νέους, ανθρώπους με σκαμμένα πρόσωπα από τον αγώνα της ζωής, την εθνική μοναξιά, την αγωνία της επιβίωσης…

Μία επιβίωση που δεν έχει να κάνει με το μόχθο της καθημερινότητας, αλλά με τη λαχτάρα του αυτοπροσδιορισμού…

Ανάμεσα στα πολυβολεία του Χότζα ορθώνεται η ελληνική ψυχή, σηκώνονται τα χέρια ψηλά στον ουρανό, αγκαλιάζονται για μια ακόμη φορά η Ελλάδα και η Ορθοδοξία…

Κατάμεστη και η αίθουσα του σχολικού συγκροτήματος «Όμηρος».

Μάτια δακρυσμένα, ψυχές ανταριασμένες από τον παλμό των παιδιών που δεν είναι απλώς Έλληνες…

Είναι η επιβεβαίωση ότι κανένας Σόρος, κανένας ΓΑΠ, καμία Ρεπούση και Δραγώνα δε μπορούν να μας αλλοτριώσουν, δε μπορούν να μας εξαφανίσουν…

Και εκεί ανάμεσα στις Ελληνικές σημαίες, στις εικόνες του Χριστού, της Παναγιάς, του Κολοκοτρώνη και του Μακρυγιάννη αντίκρισα την Ελευθεριά να σηκώνει για μια ακόμη φορά το σπαθί!

Χρόνια πολλά, Συνέλληνες και Καλή Λευτεριά!!

olympia.gr

Λίγα λόγια όλη η ουσία. Τα υπόλοιπα ειναι για φρου φρου κ..........

Αριστερά στην DROPUL! είπε...

Μπράβο συγχαρητήρια για την εκδήλωση.

..........................................


Η Χιμάρα δεν ακούστηκε καθόλου, γιατί ;.

................................................

Βλέπετε πόσο ωραία είναι τα πράγματα όταν απέχουν από την την εκδήλωση τα απόβλητα του ΚΕΑΔΙΣΜΟΥ – ΟΜΟΝΙΣΜΟΥ - aytonoiti.gr - lekkismoy

Ανώνυμος είπε...

Γιατι πηγε ο υπουργος στην Κορυτσα για μοστρα.Η για να κουκουλωσει την εγκληματικη αδιαφορεια και τις κακες αποφασεις της κυβερνησης του για τους Βορειοηπειρωτες.Απο την ωρα που δεν δινουν ουτε ενα ευρω για τη στιριξη του βορειοηπειρωτικου ελληνισμου στα πατρια εδαφη με τη μουτρα εμφανιζετε αραγε σε μια τετοια εκδηλωση εκει.Δεν βρεθηκε εκει καποιος χριστιανος να τον κατακρεινει να του διαμαρτυριθει.Μα τι νομιζουν επειδη τους επισκεφτηκε μια φορα ενας υπουργος απο την Ελλαδα λυθηκαν τα προβληματα.Η επισκεψη του στην Κορυτσα εξυπηρετει σκοπους μονο για κουκουλωμα.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Ο Υπουργός πήγε στην Κορυτσά επειδή:

1) η κατάσταση στην ελεύθερη Ελλάδα είναι πλέον αρκετά δύσκολη γι αυτούς. Παντού πολίτες εξοργισμένοι, φοιτητές αντιδρούν για το κλείσιμο των ΤΕΙ, ο κόσμος κάθε μέρα εξαγριώνεται όλο και περισσότερο συνειδητοποιώντας το ξεπούλημα της Ελληνικής περιουσίας έναντι πινακίου φακής στους ξένους και την οικονομική αφαίμαξη του ελληνικού λαού.
Οπότε ο Υπουργός επέλεξε την ηρεμία και την ασφάλεια της Κορυτσάς

2) Οι Κορυτσαίοι, παρά την θλίψη τους για τη διακοπή των συντάξεων του ΟΓΑ προς βορ/τες, παραμένουν ευπρεπείς και δεν θέλουν να αμαυρώνουν τις εθνικές επετείους. Έχουν αξιοπρέπεια -όπως πάντα- και τη δείχνουν.
Οπότε στέκονται στο ύψος τους και δεν προσβάλουν τον επισκέπτη τους. (σε λίγους μήνες θα σταματήσει και η χορήγηση φαρμάκων από τον ΟΓΑ)

3) Με μηδέν κόστος, (ούτε το παλιό Προξενείο θα ανακαινιστεί, ούτε ξεκίνησαν να πληρώνονται κανονικά οι δάσκαλοι στο σχολείο Όμηρος-άρχισαν να μαζεύονται νέα χρέη σε δασκάλους), συνεχίζουν να αντλούν ψήφους εκμεταλλευόμενοι ακόμη και τις εθνικές εορτές.

4) Είναι θλιβερό να λέμε ότι ο Υπουργός εξήγγειλε τη δημιουργία του Λυκείου στα Εκπαιδευτήρια Όμηρος. Για όσους ξέρουν στοιχειωδώς την πραγματικότητα, η δημιουργία της Α Ταξης του Λυκείου, ήταν δεδομένη αφού φέτος ολοκληρώνεται η 9ετή φοίτηση όσων ξεκίνησαν πριν 9 χρόνια στην Α Δημοτικού και προφανώς πρέπει να συνεχίσουν στο Λύκειο. Όμως κτήριο Λυκείου ΔΕΝ κατασκευάστηκε ακόμη, ούτε δόθηκαν χρήματα για να κατασκευαστεί. Οπότε το μόνο που εξήγγειλε ο Υπουργός είναι "Λύκειο στα χαρτιά" και κατ ουσίαν το στρίμωγμα μίας ακόμη τάξης στο ίδιο κτήριο.


Όντως Υπουργέ,
μας συγκινήσατε
συγχαρητήρια...

Ανώνυμος είπε...

2:39, 8:16 πολύ γκρίνια, με τίποτα δεν είστε ευχαριστημένοι, όλο βλέπετε την κακή πλευρά. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, δεν είναι όλοι, εκτός από εσάς ενδεχομένως, οι μόνοι σωστοί.

Ανώνυμος είπε...

O ΣΥΡΙΖΑ ΄και ο Καμμένος του Σόρος ποιον έστειλαν;

Ανώνυμος είπε...

9:38 ακριβός έτσι είναι όπως τα λέει ο Μαχητής Θεσσαλονίκης όσο και αν αυτό μας πληγώνει!

Δημοσίευση σχολίου