Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Εκλογές στην πόρτα των Β/ηπειρωτών


Του Γιώργου Τζομάκα
Γεν. Αντιπρόεδρου Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ
Όλες οι δημοκρατίες του κόσμου συνήθως καλούνε τους πολίτες τους κάθε τέσσερα χρόνια να επιβεβαιώσουν τις διάφορες πολιτικές τους εάν αυτές είναι προς το συμφέρον της χώρας αλλά και των ιδίων, είτε να απορρίψουν τις πολιτικές που ερημάζουν τους ψηφοφόρους και τους οδηγούν σε αδιέξοδο.
Οι Βορειοηπειρώτες είναι ο ευνοούμενοι του δημοκρατικού συστήματος  και καλούνται να πούνε τη γνώμη τους διά της ψήφου σε δύο κράτη.
Δηλαδή στην Ελλάδα που είναι το εθνικό τους κέντρο αλλά και σε Αλβανία όπου οι πολίτες για λόγους τους οποίους γνωρίζουμε. Σύντομα στην Αλβανία θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές όπου το σύστημα κι’ εκεί όπως σε Ελλάδα και Ιταλία κινδυνεύει να έχει ως αποτέλεσμα πολυκομματική κυβέρνηση. Στην μετακομμουνιστική εποχή οι Έλληνες της Αλβανίας ξεκίνησαν με 5 αντιπροσώπους στην Αλβανική Βουλή (300 οι βουλευτές) 3 αντιπροσώπους, (140 βουλευτές) και ένας τώρα επίσης. Εάν εξαιρέσουμε την πρώτη διακυβέρνηση του κ. Μπερίσα 1992-1996 και την τετραετία 2009-2013 οι Έλληνες πολιτικοί στην Αλβανία δεν έχουν λόγο στα κυβερνητικά πεπραγμένα μέσω της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που εκπροσωπεί τα συμφέροντα της οργανωμένης μειονότητας. Τουναντίον μέσω αλβανικών κομματικών οργανισμών άτομα ελληνικής καταγωγής βρίσκονται σε υπουργικούς θώκους κυρίως λόγω της εθνικής καταγωγής για βιτρίνα εξιλέωσης στους ξένους της άγριας Αλβανικής δημοκρατίας.
Η μοναδική καινοτομία στα Β/ηπειρωτικά είναι η παρουσία της οργανωμένης μειονότητας επικεφαλής των 9 επαρχιών πράγμα το οποίο κρατάει ζωντανό τόσο τον ελληνισμό όσο και τη συνέχεια εκεί. Εδώ πρέπει να τονίσω ότι οι οροι και τα κριτηρια επιλογης των υποψηφιων Επαρχων από την Ομονοια επιβεβαιωνεται με την επανεκλογη τους αλλα και η δημοκρατικοτητα αφου δεν υπαρχουν μονιμοι Επαρχοι.
Τώρα οι εκλογές του Ιούνη και το διακυβεύεται από το αποτέλεσμα αυτών.
Διαβάζοντας τα αποτελέσματα του 2009 που έγιναν οι βουλευτικές εκλογές θα συμπεράνουμε την ανάδειξη κερματισμού της ψήφου των Ελλήνων της Αλβανίας.
Εάν υπολογισουμε πως οι Β/ηπειρώτες ψηφοφόροι στην περιφέρεια Αυλώνος από το  Καρρόκι έως Χιμάρρα και Άρτα ξεπερνούν τους 60.000 χιλιάδες τότε εμείς θα μπορούσαμε να εκλέξουμε 9 βουλευτές.
Λόγω όμως της φυγής προς τα αλβανικά κόμματα και της αδιαφορίας που μας δέρνει όλους μας θα μας ψηφίσουν από 9 έως 10.000 ψηφοφόροι.
Στο Αργυρόκαστρο ακόμα χειρότερα. Εκεί κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξουν 3 υποψήφιοι ελληνικής καταγωγής ΟΜΟΝΟΙΑ – Δ.Κ. – L.S.Ι. Παραφράζοντας στην καθαρά ομιλούμενη γλώσσα της ειλικρίνειας η δυσκολια είναι εμφανης και χρειαζεται μεγαλος αγωνας για θετικο αποτελεσμα.

Δηλαδή στην πάλαι ποτέ πρωτεύουσα της Αυτονομίας του Ζωγράφου, χρειαζεται μεγαλος αγωνας και περισια εθνικη ευθυνη για να εκλεξουμε βουλευτη.
Για Πρεμετή, Κορυτσά και Μοσχόπολη μπορουμε να συμπεράνουμε το ιδιο. Η μη συμμετοχη μας στην κυβερνηση δεν μας βοηθαει. Μοχλός πίεσης μέσω συμβολαίων εργασίας και θεωρήσεων έχει έκλειψη λόγω και της μεγάλης οικονομικής κρίσης που μαστίζει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρώπη. Σε ετούτη την εποχή νοικοκυρέματος που ζούμε για την ιδιαίτερη πατρίδα μας οι Β/ηεπειρώτες δεν πρέπει να πεθάνουμε γι’ αυτήν αλλά πρέπει να νικήσουμε τα τρία κακά της μοίρας μας.
Πρώτον: Να σταματήσει η διαρροή ψηφοφόρων άρα αιμοδότηση αλβανικών κομμάτων από τους Έλληνες. Μόνον οι 17.00 Έλληνες που ζούνε στα Τίρανα θα μπορούσαν να εκλέξουν 2 και συν βουλευτές. Αυτό είναι ανατριχιαστικό από μόνο του.
Στη συνέχεια, να επιστρέψουν στις ρίζες οι ελληνικής καταγωγής βουλευτές και πολιτευτές σε όποια θέση και αν βρίσκονται. Φανταστείτε την Αλβανική Βουλή με μια ντουζίνα Έλληνες Β/ηπειρώτες στο Κοινοβούλιο. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό να εκλέγονται με όποια σημαία και να ανεξαρτητοποιηθούν στη συνέχεια. Είναι εγκληματικό να δηλώνουν πως θα ψηφίσουν ότι φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση και το κόμμα στον οποίοι ανήκουν.
Το σαράκι της φυλής μας είναι η διχόνοια. Η διχόνοια δεν έρχεται από μόνη της είναι προϊόν συγκεκριμένων πολιτικών που θα  υποθάλπουν την ΟΜΟΝΟΙΑ ως πράξη. Χρέος των κρατούντων είναι η προθυμία των κεφαλών της να ακούει όλες τις φωνές και όλοι να συνεισφέρουν στην αναγέννηση του ελληνισμού χωρίς αποκλεισμούς.
Φανταστείτε εάν στις επερχόμενες εκλογές θα κατέβαιναν οι Έλληνες με ένα και μοναδικό ψηφοδέλτιο το οποίο θα έστελνε μήνυμα στα Τίρανα και στη δική μας Αθήνα πως οι Β/ηπειρώτες αναλαμβάνουν τις τύχες τους και θα παλέψουν για την προκοπή τους.
Από τα Τίρανα απαιτούμε δεν επαιτούμε αυτά που μας ανήκουν και θα διαπραγματευτούμε ως ίσοι προς ίσους εάν η Αλβανία θέλει να γίνει μέλλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας και όχι να την βάλλουν από το παράθυρο Αμερικανοί και Γερμανοί.
Η μειονότητα είναι αμετακίνητη στις θέσεις της σε θέματα που αφορούν την επιβίωσή της και συνάμα την αξιοπρέπειά της απέναντι στο Αλβανικό κατεστημένο και κυρίως στο βαθύ Αλβανικό κράτος το οποίο έχει στοιχεία οθωμανικού και οπισθοδρομικού χαρακτήρως.
Η ασφάλεια των συμπατριωτών μας είναι προϋπόθεση να ζήσουν οι Β/ηπειρώτες στις πατρογονικές εστίες. Να φύγει ο βραχνάς των αλβανικών υπηρεσιών πάνω από τα κεφάλια των δικών μας επιχειρήσεων και να σταματήσει η εκδικητική πολιτική των υπαλλήλων τους με προστίματα και άδικες αποφάσεις εις βάρος μας. Να ξεκαθαρίσει το καθεστώς της ακίνητης περιουσίας και να πάει η γης στον ιδιοκτήτη της. Να επιστραφούν τα λιβάδια στις ελληνικές κοινότητες και να φύγουν οι αλλοεθνείς που παρανόμως κατέχουν τους λιβαδότοπους.
Να αναγνωρίσει το Αλβανικό κράτος την απογραφή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και να έχουμε δικαιώματα ως ευρωπαίοι πολίτες χωρίς αποκλεισμούς λόγω της ελληνικής μας καταγωγής.
Από την Αθήνα οι Β/ηπειρώτες χρειάζονται επιτακτικά ένα οδικό χάρτη για νέα πορεία. Μήπως έτσι σώσουν ότι απέμεινε από την πάλαι ποτέ πατρίδα του Σπυρομήλιου και του Ζωγράφου. ΟΙ θυσίες είναι δεδομένες αρκεί να μην είναι μόνο σφαγή χωρίς νόημα και στόχο. Η απόδοση ελληνικής ιθαγένειας είναι η μια όψη του νομίσματος στο χρέος της ελληνικής πολιτείας.
Στα 22 χρόνια που ζούμε την πολυκομματική δημοκρατία σε Αλβανία έστω  και με τις ατέλειές της) έχουμε απολαύσει την φροντίδα της Ελλάδας κυρίως τα πρώτα χρόνια του ανοίγματος.
Η δράση του ΕΙΥΑΠΟΕ υπό τις οδηγίες του τότε ΥΠΕΞ και σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ήταν αιμοδότης για το αδύναμο σώμα των Ελλήνων της Αλβανίας αλλά και οι Αλβανοί επωφελήθηκαν χωρίς διακρίσεις.
Η σπουδαία αυτή αρχή κράτησε 3 ημέρες όσο δηλαδή κρατάνε τα θαύματα. Η κορύφωση της φροντίδας εκ μέρους της Ελλάδας ήρθε για τους πατέρες και παππούδες μας με την απολαβή της σύνταξης ανασφάλιστου του ΟΓΑ και τα βιβλιάρια υγείας που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη. Στον καιρό της κρίσης οπότε και οι Έλληνες θυσιάζουν μέρος από τα εισοδήματα, μισθούς, συντάξεις, περιουσίες οι Β/ηπειρώτες τα έχασαν όλα αφού η μοναδική παρηγοριά ήταν τα 360 ευρώ της σύνταξης με την οποία ζούσαν σε Αλβανία αλλά και Ελλάδα.
Τώρα η μοναδική λύση είναι να πεθάνουν με τη σειρά.
Παρά τα μνημονιακά και την νέα κατάσταση περί τα οικονομικά και τις πολιτικές λιτότητας η ζωή συνεχίζεται και ο Ιούνης των εκλογών στην Αλβανία πλησιάζει. Η πρόσφατη επίσκεψη στελεχών στο ΥΠΕΞ και η συνάντηση με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ανοίγει κάποιο παράθυρο για νέα συνεννόηση και νέα αρχή. Για πρώτη φορά κάθησαν στο ίδιο τραπέζι ΟΜΟΝΟΙΑ και MEGA.
H πρωτοβουλία από μόνη της έχει σημασία αφού το ζητούμενο δεν είναι ποιος παπάς λέει όμορφα λόγια και ποιος δεν τα καταφέρνει στη Θεία Λειτουργία.
Η Ελλάδα μας θέλει όλους δεν θα κάνει όμως αυτή το χρέος μας προς την πατρίδα που κληρονομήσαμε από τους προγόνους. Η ενότητα και η Ομόνοια μεταξύ μας πρέπει να γίνει πράξη και η προσπάθεια αυτή χρειάζεται μαζικότητα.
Κανενός οι πλάτες δεν είναι τόσο δυνατοί για να σηκώσουν το βάρος για την τύχη και το αύριο των παιδιών μας γι’ αυτό απαιτείται όλοι μαζί και κυρίως ενωμένοι στον Αλβανικό επιθετικό τρόπο αφελληνισμού.
Οι διάφορες αναμεταξύ μας παύουν να υφίστανται όταν ένας, ή όλοι βαλώμαστε από τους ακραίους εθνικιστές Αλβανούς και το μήνυμά μας πρέπει να φτάσει τους ενδιαφερόμενους. Τώρα στις εκλογές. Τι θέση έχει ο ελληνισμός στο Αλβανικό οικοδόμημα; Εάν κρίνουμε έως τη σήμερον πορεία ο ρόλος μας είναι διακοσμητικός δηλαδή για τα μάτια των ξένων κέντρων αποφάσεων όπου οι Αλβανοί πολιτικοί χαριεντίζονται πως έχουν τη δική μας μειονότητα στα ώπα-ώπα. Στις εκλογές του Ιούνη τι θα γίνει! Αν συνεχισουμε ετσι με νοοτροπια διχονοιας τίποτε το συνταρακτικό. Το πολύ-πολύ να βγάλουμε ένα βουλευτή όπως είναι και το δόγμα «από την αναβροχιά καλό  και το χαλάζι» ή κανέναν εάν συνεχίσει να παίζει το άθλημα της διχόνοιας με υπαίτειους τους προπονητές των ομαδούλων Γ’ κατηγορίας. Η ανάγκη για ενότητα με σύμβολο την ΟΜΟΝΟΙΑ η οποία θα είναι στοργική για όλους τους Έλληνες να πάμε ενωμένοι στις εκλογές, είναι υπέρτατη υποχρέωση. Αριθμητική υπεροχή για εκλογή δεύτερου και τρίτου βουλευτή υπάρχει. Ας το προσπαθήσουμε και θα νικήσουμε τον κακό μας εαυτό. Εάν δεν το πράξουμε ο κακός λογαριασμός όπως πάντα θα πάει στον κοσμάκη ο οποίος θα συνεχίσει το δρόμο του ξεριζωμού και οι Αλβανοί όλο και θα κατεβαίνουν προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα για να μας θυμίζουν κάθε 28η Νοεμβρίου (εθνική τους εορτή) την Πρέβεζα, τα Γιάννενα, την Τσαμουριά και κάθε τρελό όνειρό τους.
Ελπίζω εις το όνομα του μέλλοντος για τα παιδιά μας και στο χρέος προς την κοινή πατρίδα όλων μας να πρυτανεύσει το εθνικό αίσθημα βάζοντας πάντα πάνω απ’όλα το κοινό συμφέρον.

14 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Επειδή:
• Την τελευταία 20ετία παρατηρείται σημαντική μείωση των ελλήνων ψηφοφόρων του ΚΕΑΔ σε όλες τις ελληνικές περιοχές. Έχει μελετηθεί αυτό το φαινόμενο μαζί και με την αποχή, χωρίς να παραγνωρίζεται και η φυγή προς την Ελλάδα και,
• Όπως προκύπτει από το ο καταστατικό της Ομόνοιας, το ΚΕΑΔ θεωρείται ως το μοναδικό πολιτικό κόμμα που εκπροσωπεί την ΕΕΜ παρά τη σημερινή κρατούσα πολιτική κατάσταση
• Είναι κοινώς ομολογούμενη η περιορισμένη δράση στην προστασία των δικαιωμάτων του Ελληνισμού στην Αλβανία
καθίσταται επιτακτική η ανάγκη της αναδιοργάνωσης της ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ» παράλληλα με την πορεία προς τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου στην Αλβανία, ώστε η εθνική οργάνωση να μην ταυτίζεται με κανέναν πολιτικό σχηματισμό και να αποτελεί την μοναδική εθνική οργάνωση-ομπρέλα του Ελληνισμού στην Αλβανία


Ανώνυμος είπε...

ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Η Ομόνοια, δεν κατεβαίνει στις εκλογές διότι είναι εθνική οργάνωση και όχι κόμμα οπότε δεν μπορεί να αναφέρεται ως μέρος της συμφωνίας αλλά θα στηρίξει την σύμπραξη αυτή.
Η συνεργασία αυτή θα προστατεύεται από ειδική συμφωνία-πλαίσιο συνεργασίας η οποία θα περιλαμβάνει:
1. Την από κοινού κάθοδο στις εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο συνεργασίας δύο κομμάτων.
2. Το ψηφοδέλτιο θα καταρτιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι πρόεδροι των δύο κομμάτων να είναι επικεφαλείς της λίστας στην περιφέρεια καταγωγή τους, δηλαδή ο κ. Ντούλες, πρόεδρος του ΚΕΑΔ στην περιφέρεια Αργυροκάστρου και ο κ. Κίτσος, πρόεδρος του MEGA, στην περιφέρεια Αυλώνας.
3. Να συμφωνηθεί από τα δύο κόμματα η αναδιοργάνωση της Ομόνοιας, με νέο καταστατικό. Για το λόγο αυτό θα οριστεί από τώρα και από κοινού μια επταμελής επιτροπή που θα ασχοληθεί αμέσως με την αναδιοργάνωση της Ομόνοιας και προχωρήσει στην συνέδριο επανίδρυσής της.
4. Να καταρτιστεί από κοινού ένα πλαίσιο προγραμματικών δηλώσεων που θα αφορά το ζήτημα των περιουσιών, της παιδείας, την διεκδίκηση των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων, την αλλοίωση του πληθυσμού στη Βόρειο Ήπειρο.
5. Να γίνει από κοινού η διεθνείς καταγγελία κατά της Αλβανίας για το θέμα της απογραφής αλλά και όλων των άλλων ζητημάτων που αφορούν την Ε.Ε.Μ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Η Ομόνοια, δεν κατεβαίνει στις εκλογές διότι είναι εθνική οργάνωση και όχι κόμμα οπότε δεν μπορεί να αναφέρεται ως μέρος της συμφωνίας αλλά θα στηρίξει την σύμπραξη αυτή.
Η συνεργασία αυτή θα προστατεύεται από ειδική συμφωνία-πλαίσιο συνεργασίας η οποία θα περιλαμβάνει:
1. Την από κοινού κάθοδο στις εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο συνεργασίας δύο κομμάτων.
2. Το ψηφοδέλτιο θα καταρτιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι πρόεδροι των δύο κομμάτων να είναι επικεφαλείς της λίστας στην περιφέρεια καταγωγή τους, δηλαδή ο κ. Ντούλες, πρόεδρος του ΚΕΑΔ στην περιφέρεια Αργυροκάστρου και ο κ. Κίτσος, πρόεδρος του MEGA, στην περιφέρεια Αυλώνας.
3. Να συμφωνηθεί από τα δύο κόμματα η αναδιοργάνωση της Ομόνοιας, με νέο καταστατικό. Για το λόγο αυτό θα οριστεί από τώρα και από κοινού μια επταμελής επιτροπή που θα ασχοληθεί αμέσως με την αναδιοργάνωση της Ομόνοιας και προχωρήσει στην συνέδριο επανίδρυσής της.
4. Να καταρτιστεί από κοινού ένα πλαίσιο προγραμματικών δηλώσεων που θα αφορά το ζήτημα των περιουσιών, της παιδείας, την διεκδίκηση των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων, την αλλοίωση του πληθυσμού στη Βόρειο Ήπειρο.
5. Να γίνει από κοινού η διεθνείς καταγγελία κατά της Αλβανίας για το θέμα της απογραφής αλλά και όλων των άλλων ζητημάτων που αφορούν την Ε.Ε.Μ.

Ανώνυμος είπε...

tziomaka emeis sto xwrio mou leme to kalampoki me tis floudes mazi,opws to mazeyeis sto xwrafi...

Αγναντευοντας είπε...

Είναι σημαντικό να υπάρξει κοινή κάθοδος στις εκλογές των δυο σχηματισμών (ΚΕΑΔ-MEGA).
Και να πραγματοποιηθεί η εκλογή βουλευτών χωρίς την συμπραξη με κομματα Αλβανικων συμφερόντων.

Ανώνυμος είπε...

νατος νατος, οχι οπροθυπουργος, ο τζουμακας ο αρχηγος.
ζητω το προλεταριατο και η ψηφος μας στο πιατο

Ανώνυμος είπε...

Φυλε Γιώργο Κάλλας τα λες αλλά στάνη με λαγούς.Ο λύκος δε μπωρι να φυλάξει τα πρόβατα.Η Ομόνοια ως εθνική οργάνωση να ενώσει τους έλληνες και όχι να τους χωρίσει.Για να γίνει αυτή η ένωση χρειάζεται μια νέα αρχή εδώ και τώρα για να μη ζητήσουμε το ελάχιστο από την ιστορία.Αυτοί που φέρανε το μαρτυρικό αυτό κομμάτι του ελληνισμού απολογηθούν και να παρατηρηθούν όσο δεν .είναι αργά. Φυλές Γιώργο αυτή είναι η αλήθεια και συγνομη

Ανώνυμος είπε...

Το καλαμποκι πεστο ωπος θελεις,στις εκλογες κατεβουμε ολοι μαζι. ΤΑΚΗΣ!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δε δημοσιεύθηκε ένα δημοσίευμα;;;;

Ανώνυμος είπε...

Όλα όσα είχες Γιώργο μου τα είπες έξω από τα δόντια! Χωρίς να πάρεις υπόψη το βασικό: Το πολιτικό κόστος. Αξίζεις να είσαι και πρόεδρος της Ομόνοιας και βουλευτής του ΚΕΑΔ. Προσωπικά προτείνω δημόσια να είσαι υποψήφιος βουλευτής «στην πάλαι ποτέ πρωτεύουσα της Αυτονομίας του Ζωγράφου,» γιατί εσύ εκπληρώνεις τα όσα γράφεις: « χρειαζεται μεγαλος αγωνας και περισια εθνικη ευθυνη για να εκλεξουμε βουλευτη». Να δοκιμάσεις πόσο είναι ενωτική η Ομόνοια στην ιδιαίτερη πατρίδα του μεγάλου τιμονιέρη.
Θα ήθελα κύριε Γιώργο να με βοηθήσεις να καταλάβω το τι γράφεις στη συνέχεια:
1. «Η μοναδική καινοτομία στα Β/ηπειρωτικά είναι η παρουσία της οργανωμένης μειονότητας επικεφαλής των 9 επαρχιών πράγμα το οποίο κρατάει ζωντανό τόσο τον ελληνισμό όσο και τη συνέχεια εκεί. Εδώ πρέπει να τονίσω ότι οι οροι και τα κριτηρια επιλογης των υποψηφιων Επαρχων από την Ομονοια επιβεβαιωνεται με την επανεκλογη τους αλλα και η δημοκρατικοτητα αφου δεν υπαρχουν μονιμοι Επαρχοι.Τώρα οι εκλογές του Ιούνη και το διακυβεύεται από το αποτέλεσμα αυτών.»
2. «Στον καιρό της κρίσης οπότε και οι Έλληνες θυσιάζουν μέρος από τα εισοδήματα, μισθούς, συντάξεις, περιουσίες οι Β/ηπειρώτες τα έχασαν όλα αφού η μοναδική παρηγοριά ήταν τα 360 ευρώ της σύνταξης με την οποία ζούσαν σε Αλβανία αλλά και Ελλάδα.
Τώρα η μοναδική λύση είναι να πεθάνουν με τη σειρά.»
Γιώργο, πολύ καλή η πρωτοβουλία της Ομόνοιας να επέμβει στο έργο του Θεού, καθορίζοντας την σειρά των θανάτων, πράγμα που ή ως τώρα πραχτική του Θεού είναι σε πλήρη αντίθεση με το καταστατικό της.
3. «Παρά τα μνημονιακά και την νέα κατάσταση περί τα οικονομικά και τις πολιτικές λιτότητας η ζωή συνεχίζεται και ο Ιούνης των εκλογών στην Αλβανία πλησιάζει. Η πρόσφατη επίσκεψη στελεχών στο ΥΠΕΞ και η συνάντηση με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ανοίγει κάποιο παράθυρο για νέα συνεννόηση και νέα αρχή. Για πρώτη φορά κάθησαν στο ίδιο τραπέζι ΟΜΟΝΟΙΑ και MEGA.
H πρωτοβουλία από μόνη της έχει σημασία αφού το ζητούμενο δεν είναι ποιος παπάς λέει όμορφα λόγια και ποιος δεν τα καταφέρνει στη Θεία Λειτουργία.»
Γιώργο μη μας μπερδεύεις . Το ΚΕΑΔ με το ΜΕΓΑ ήταν στο ίδιο τραπέζι. Αλλιώς, ως αντιπρόεδρος της Ομόνοιας θα ήσουν εσύ στο τραπέζι και όχι ο κύριος Πότσης.
Σταύρος Βασιλείου

Ανώνυμος είπε...

Εφιάλτες και ανεμοδείκτες
του Αγχίση Σκαλωματιώτη

Θρασυδειλία που έχουν οι άνθρωποι. Τα εύστοχα των άνευ αποχρώσεων, πλην αυτών της ανοστιάς, «Των αποχρώσεων του εγκληματικού, προδοτικού, τους πρότερου βίου στα του εδώ ελληνισμού», έβαλαν τα φωνακλάδικα της ντουντούκας Ντούλε, να πείσουν ως βαμπιρολογικά φερέφωνα, γυρολόγοι, την πολιτική ορθότητα, παραφράζοντας στις βεβιασμένες παραγράφους του γραπτού ή προφορικού τους λόγου την έννοια της ενότητας.
Πριν καλά καλά κατακαθίσει ο κονιορτός, από αυτά τα μεγαλειώδες παραπτώματα, όπως η σύνταξη του καταστατικού και των ιδρυτικών ντοκουμέντων της Ομόνοιας στην οικεία εισαγγελέα γαμπρού μεγαλοστέλεχου της πάλαι ποτέ SIGURIMI, τις διαδοχικές εμφυτέψεις πρώην υψηλών στελεχών του ΚΚΑ, όπως σε πόστα προέδρου παραρτήματος Ομόνοιας Αργυροκάστρου, βουλευτή ΚΕΑΔ στην εκλογική περιφέρεια Δελβίνου – Χιμάρας το 2005, πρώην εισαγγελέα καθ έξιν μπολσεβίκου, ο οποίος τις δεκαετίες του ’70 και αρχές ’80 καταδίωκε τα ανθρώπινα δικαιώματα συμπολιτών και Ελλήνων στους Αγ. Σαράντα, τις εναλλάξ συγκυβερνήσεις του ΚΕΑΔ με τα δύο κυβερνώντα αλβανικά κόμματα, όλα αυτά σε ένα σκέλος επιτεύγματα των θητειών Ντούλε στην πρωτοκαθεδρία, ακολούθησαν εμφυτέψεις και μπολιάσματα νεομπολσεβίκων.
Εφιάλτες και ανεμοδείκτες, εμφυτεύσεις και μπολιάσματα, χρυσοκάνθαροι και χελονοκαύκαλα, διάσπαρτο το πολιτικό τοπίο, με επαναπατρισμένους κομματάρχες μπολσεβίκους, στις κροκάλες των ανεμοδαρμένων βράχων, στα ρημαγμένα χωριά μας. Ποιόν θα πείσουν τα μινιμαλίστικα πολεμόχαρα ελεεινά κηρύγματα Κίκη, ο εφήμερος μιλιταντισμός, στα όρια του γκροτέσκου, οι ντιρεκτίβες και τα στερεότυπα Τζουμάκα;!
Εν τη ρύμη, αναγκαίος ο ενδιάθετος λόγος. Είναι γεγονός ότι οι ηγεσίες της Ομόνοιας έως τα μέσα της δεκαετίας 1990 προέβησαν σε πολιτικές πράξεις ανταποκρινόμενες στις ιστορικές ευθύνες, με κορυφαίο γεγονός το ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 1993, το οποίο εστάλη σε όλα τα διεθνείς φόρα. Εφεξής αυτού ακολούθησαν οι διώξεις, οι προσαγωγές, οι σύλληψη και ΔΙΚΗ ΦΑΡΣΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ.
Αλήθεια ο Τζουμάκας ποια χωράφια όργωνε τότε; Ο αγουροξυπνημένος, μας ήρθε καρτοποστάλ του Ντούλε, προίκα των ομοϊδεατών του Σ.Κ. Αλβανίας, να στελεχώσει την Ομόνοια του ευέλικτου σχήματος, ενόσω, εξολόθρευε, απέλαυνε, ότι σπουδαίο από το στελεχιακό ιστό του Ελληνισμού ο κ. Ντούλες, αντικαθιστώντας τους με τους στρατευμένους εγκάθετους.
Τέτοιες γραφικότητες, περί ομονοιογνωσίας, πατριδογνωσίας, φιλοπατρίας, τώρα ένας Τζουμάκας εξέλειπε να μας διδάξει. Απέχει λεύγες και βέρστια της αποστολής. Αυτές τις κωμικότητες τις γράφουν στα παλιά των υποδημάτων τους οι συμπατριώτες.
Αλλά ενόσω σκαρφίζεται, τον Αντιπρόεδρο της Ομόνοιας, πώς εξελέγην, με λαϊκή εντολή, με έρεισμα από τη βάση, ή της πελατειακής σχέσης;! Αυτά οφείλει να μας εξηγήσει ο κ. Τζουμάκας, τις θεσμικές και δημοκρατικές λειτουργίες της οργάνωσης, τον εκπρόθεσμο προσωρινό πρόεδρο, τις στημένες συνδιασκέψεις. Διότι έχετε τη νομιμότητα ως συλλόγου, αλλά όχι τη νομιμότητα λαϊκής εντολής.
Είναι ακριβώς αυτά που στροφιλίζονται τον πολιτικό χώρο σε έναν άξονα συμφερόντων, εδώ και μια δεκαπενταετία στον κύκλο του ενός ανρδός αρχή, συγκυβερνώντας, διασφαλίζοντας την είσοδο Ντούλε στη Βουλή πότε από το Ντούσκο, πότε από τη λίστα, δια της κλεπταποδοχής. Λόγω αυτής της συγκυβέρνησης, των μαγειρεμάτων, του πολιτικού αλισβερισίου με τα αλβανικά κόμματα εξουσίας, δεσμεύτηκαν καίρια, βασικά δικαιώματα του Ελληνισμού, ανθρώπινα, μειονοτικά, εκπαιδευτικά, θρησκευτικά, ιδιοκτησιακά, τέθηκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Δεν είναι δύσκολη μια τέτοια ανάγνωση κ. Τζουμάκα.
Θα ακολουθήσουν πολλές Βαλπουργίες Νύχτες έως τις εκλογές και το λαμπρό τέκνο της μητέρας πατρίδος θα βρει τη φόρμουλα εισόδου στη Βουλή από κάποιον άλλο Ντούσκο. Με βεβαιώτητα.
Η μελίγκρα τρώει το φυτό, η σκουριά το σίδερο, το ψέμα την ψυχή. Ως εδώ το ψέμα, οι υποκρισίες. Μήπως και αυτός ο κατακαημένος τόπος, ο λαός του, οι Έλληνες, ξυπνήσουν και αποκαθάρουν το ρήτορα της άγονης ευφυΐας, Εφιάλτες και ανεμοδείκτες.

Ανώνυμος είπε...

έχει η ιδιαίτερη πατρίδα μας τόσο σπουδαίο πρόσωπο?
με τέτοιο λόγο? με τέτοια σκέψη? τέτοια εκφραστικότητα.
πως είναι δυνατόν να είναι στα κοινα άνθρωποι που δεν ξέρουν καν να μιλήσουν και αφήνουμε από έξω έναν ποιητή του λόγου ?
.......ρε μπαγάσα μπας και κρύβεσαι?
μήπως σε ξέρουν στο χωριό σου και με αυτα που λες θα σε φτυσουν για την διγλοσια σου?
ρε μουτρο? ο Τζομάκας βγαίνει επώνυμα και δεν κρύβεται .
ο Αγχίσης είναι όνομα της μυθολογίας , του μεγάλου έρωτα , ο κρυφός εραστής της Αφροδίτης.
είναι αυτός που τιμωρήθηκε γιατί καυχήθηκε στους ανθρώπους ότι είχε ερωτικό δεσμό με την Αφροδιτη.
εσυ, μήπως εχεισ κρυφο δεμο με το μεγα ?

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε 10:53 π.μ. με εκφραζεις απολυτα με την τοποθετηση σου Αυτο το ενχειρημα εχει πολη δρομο
Πεταμε την ευκερια που μασ δινετε να εχουμε αν οχι 17 που μπορουμε εστω 7 εκπροσωπουσ στην αλβανικη βουλη ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΟΙ (να μην πω τηποτα αλλο)
Δεν εχει αλλη εξηγηση η σταση και η καχυποψια σε οτι αναφερετε στην ενωτητα των ελληνων βορειηπειροτων
πωγωνησιοσ

Ανώνυμος είπε...

Στον κ. 10.53. σημασία δεν έχει το όνομα, αλλά τα προβλήματα που θέτει ο Αγχίσης. Αυτή είναι μια πραγματικότητα και, λόγω αυτής, ο τόπος μαράζωσε. Κάποιοι ευθύνονται για τα ερείπια χωριά μας, για το βήμα σημειωτόν σε όποιον από τους τομείς ή τα πεδία εξετάσεις τις πτυχές αυτού του τόσο πολυβασανισμένου τόπου της μαυροπατρίδας μας. Οι ναυαγοί δεν κρίνονται και ως ναυαγοσώστες. Έτσι έχουν τα πράγματα στην πολιτική. Εξάλλου όταν έχεις και τον πρότερο σου βίο τόσο βεβαρημένο! Πού το αρνητικό της δημόσιας κριτικής; Ας μην παραληρούμε, και αποσπούμε την ψυχραιμία. Άλλωστε στο κείμενο του Εφιάλτες και ανεμοδείκτες, δεν διαπομπεύεται κανείς, ούτε νύξεις σε προσωπικό επίπεδο πρεσβεύονται. Διάλογος γίνεται. Γερό στομάχι χρειάζεται. Διότι καλά να μπαίνεις στην εκκλησία, όχι όμως και στο ιερό σε έναν χώρο της πρωτίστου ενούρησής σου.
Μακάρι οι ποιητές, οι συγγραφείς, οι επιστήμονες, ότι διαπρέπον αυτού χώρου στα γράμματα, να συμμετείχε σε αυτό το διάλογο, διότι από τον άλλο χώρο, αυτόν της πολιτικής, ή της συμμετοχής στα κοινά, τα πάσης φύσεως απόβλητα δεν τους παρέχουν δυνατότητες. Τον καταλείψανε το χώρο ασημαντότητες. Ακριβώς έτσι αναφύουν οι μετριότητες, οι υπομετριώτητες κ.ο.κ.

Δημοσίευση σχολίου