Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Στην Πλατεία των Τιράνων η Μητέρα Τερέζα του Χάρη Τσέβη

Το ψηφιακό πορτραίτο της Μητέρας Τερέζας από το Χάρη Τσέβη
Στην Πλατεία των Τιράνων που φέρει το όνομά της θα τοποθετηθεί, αφού μεγεθυνθεί και εκτυπωθεί, το ψηφιακό μωσαϊκό πορτραίτο της Μητέρας Τερέζας, έργο του διεθνούς φήμης έλληνα visual designer Χάρη Τσέβη, που δώρισε ο πρεσβευτής της Ελλάδας στα Τίρανα Λεωνίδας Ροκανάς στον υπουργό Τουρισμού, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς & Αθλητισμού της Αλβανίας Άλντο Μπούμτσι.
Το ψηφιακό πορτραίτο της Μητέρας Τερέζας από το Χάρη Τσέβη Κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής-συνέντευξης Τύπου στην αλβανική πρωτεύουσα, ο κ. Μπούμτσι επισήμανε ότι η Μητέρα Τερέζα αποτελεί πρόσωπο παγκόσμιας ακτινοβολίας, που αφιέρωσε όλη τη ζωή της στο να προσφέρει βοήθεια όπου ήταν απαραίτητο, και υπογράμμισε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί ακόμη μία απόδειξη των άριστων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και λαών.

Ο κ. Ροκανάς τόνισε ότι η Μητέρα Τερέζα δεν αποτελεί μόνο μία μεγάλη προσωπικότητα της Αλβανίας, αλλά μία προσωπικότητα με παγκόσμια και πανανθρώπινη ακτινοβολία, ένα είδος «ζωντανής ουτοπίας», η ζωή και κυρίως το έργο της οποίας δημιούργησαν ένα παράδειγμα προς μίμηση και ένα ιδανικό πρότυπο ζωής.

Κατά την παρουσίαση του πορτραίτου, ο κ. Τσέβης υπογράμμισε ότι η Μητέρα Τερέζα αποτελεί μία προσωπικότητα που ξεπερνά γεωγραφικούς, θρησκευτικούς και ιδεολογικούς περιορισμούς και ότι μιλάει στην καρδιά των λαών και τους ενώνει. Χαρακτήρισε το πορτραίτο της Μητέρας Τερέζας ως ένα από τα καλύτερα έργα του, το οποίο βασίζεται σε δύο δομικά στοιχεία: Στα παιδιά, που συμβολίζουν την ελπίδα, και στα χρώματα, που αποτελούν μέρος του φωτός και της ενέργειας, που βλέπουμε και βιώνουμε.
Πηγή:ΑΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου