Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Το Μέγκα καταγγέλλει την πολιτική καπήλευση του θέματος των συντάξεων του ΟΓΑ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Τη στιγμή που στην Αθήνα όλες οι  παρατάξεις έχουν παραταχτεί στο ίδιο χαράκωμα  και πιέζουν  να πείσουν την ελληνική κυβερνηση να επαναφέρει το συντάξιμο επίδομα στους παρήλικες   Βορειοηπειρώτες ως  ένα λυτρωτικό βοήθημα προς εκείνους που φυλάνε Θερμοπύλες σε  πατρίδες εγκατελειμένες, κάποιοι τσαρλατάνηδες  στη Βόρεια ΄Ηπειρο εκμεταλλεύονται  την ευκαιρία και περιγελούν τους  ταλαιπωρημένους  ηλικιωμένους  τάζοντάς τους την επαναφορά της σύνταξης του ΟΓΑ αν υπογράψουν σε κάποια δική τους κατάσταση.
Με το πρόσχημα ότι είναι οι απεσταλμένοι της Αθήνας  και ότι αυτοί και μόνο είναι οι εγγυητές για την επίλυση αυτού του θέματος τρέχουν από σπίτι σε σπίτι, από χωριό σε χωριό και διατυμπανίζουν  ότι  η Αθήνα ζήτησε τα ονόματα των συνταξιούχων και ανάθεσε σ’ αυτούς να κάνουν την κάθαρση.
Το φαινόμενο αυτό ξεκίνησε στην επαρχία Φοινίκης και της Πάνω Δρόπολης  όπου αποκλειστικοί υπάλληλοι  της επαρχίας  συγκεντρώνουν   υπογραφές από  υπερήλικες και τους υπόσχονται ότι ο έπαρχος θα τους λύσει τελικά το πρόβλημα των περικομένων συντάξεων επειδή έχει καλές σχέσεις με την Αθήνα!!! Σ’ αυτή την παγίδα έπεσαν αρκετοί  υπερήλικες οι οποίοι υπέγραψαν χωρίς να ξέρουν πώς εξελίσσεται αυτή η υπόθεση στα παρασκήνια και προσκήνια της Αθήνας, χωρίς να γνωρίζουν ποιος στέκεται δίπλα τους και ποιος πραγματικά κατέθεσε πρόταση  τεκμηριωμένη στις αρμόδιες υπηρεσίες  για τροποποίηση του νόμου  4093/2012, ποιοι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου έκαναν τις δικές τους παρεμβάσεις, ποιοι  στάθηκαν δίπλα στους διαμαρτυρώμενους  στις  13 Φλεβάρη 2013,ποιοι συναντήθηκαν με τον Υπουργό Εργασίας και ποιοι εντός της κυβέρνησης  δίνουν την καθημερινή μάχη να βρεθεί οριστική λύση.
Το Κόμμα των Ελλήνων, παρότι  από  τις πρώτες στιγμές στάθηκε στο πλευρό των υπερήλικων, παρότι  αρμόδια και τεκμηριωμένα κατέθεσε εναλλακτική πρόταση  στον ΟΓΑ, παρότι ο πρόεδρός του πήρε τη δεύσμευση του υπουργού κ. Βρούτση για την επαναφορά των συντάξεων, παρά την τακτική ενημέρωση  που είχε για την εξέλιξη από τους βουλευτές Μπέζα, Γκιουλέκα ,Κεφαλογιάννη ,Δήμα και παρά την καθημερινή συνεργασία με τον Τομέα Βορειοηπειρωτών της Νέας Δημοκρατίας γι’ αυτό το θέμα, δεν προσπάθησε να επωφεληθεί πολιτικά  απ’αυτή την υπόθεση γιατί θεωρεί ότι  η προστασία των κεκτημένων δεν  ανήκει μόνον σε μερικά άτομα ή σε μερικές ομάδες αλλά σε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς που σήμερα  ενεργοποιούνται στα βορειοηπειρωτικά πεπραγμένα, θεωρεί ότι η λύση αυτής της υπόθεσης δεν έχει πολιτικά χρώματα παρά μόνον εθνικά και εξυπηρετεί  την αισιοδοξία, την ελπίδα, την ανάπτυξη  και την αξιοπρεπή επιβίωσή μας στην ιδιαίτερη πατρίδα.
                Φαίνεται όμως ότι  ορισμένοι   προτρέχουν να επωφεληθούν πολιτικά  απ’ αυτές τις ευκαιρίες  και  ενεργοποιούν τα πιόνια τους στις επαρχίες να κατασκευάσουν το απατηλό σενάριο  ότι αυτοί  και μόνο αυτοί είναι οι λυτρωτές, αυτοί και μόνον αυτοί έχουν στα χέρια τις τύχες του κόσμου.
                Το Κόμμα των Ελλήνων καταγγέλει δημόσια την  κάθε προσπάθεια καπήλευσης  του θέματος των συντάξεων του ΟΓΑ  και παράλληλα  συμπαραστέκεται δυναμικά  στον αγώνα για την οριστική λύση του θέματος εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης γιατί πιστεύει ότι με το βοήθημα αυτό μπορεί να ανακάμψει ο τόπος μας.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

23 comments:

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχετε καταβει οτι δεν υπαρχει ΜΕΓΑ μονο τρια παιδια στην στο ιντερνετ καθοντε ολη τη μερα και .. . το χαβα τους και αυτα Ενα σας λεω " οσα δε φτανει η αλεπου τα κανει γαργαρες και μας ζαλιζει"

Ανώνυμος είπε...

Λίγη σοβαρότητα κύριοι του Μεγα δεν βλάπτει

Ανώνυμος είπε...

Τη σοβοροτητα την χανουν απο το πανικο τους γιατι καταλαβαινουν οτι στις εκλογες της Αλβανιας δεν θα πιασουν ουτε μια καρεκλα αν κατεβουν μονοι τους .Θα φανε του...πουλοπουλου!

Ανώνυμος είπε...

einai kako kapioi na paleyoyn gia thn epilisei toy thematos?h monon oi kypoitoy Mega mporoyn na enfanizonte os svtires?kala einai na katsoyn hsyxa sta spitia toys kai na mhn dhmoyrgoyn alla problhmata .

Ανώνυμος είπε...

Dhen ginete politiki me anakinosis sto internet kyri tou MEGA!!!!Kalla lei o 4.33 me tria pedia sto internet den ginete politiki.O ti kanoun i eparxi pano dropoli kai finikis kante kai eisis.

Ανώνυμος είπε...

Οι επαρχοι πανω δεροπολης και φινοικης
και στοις υπολοιπες επαρχειες ξερεις τι κανουν φιλε?
Επειδη και τα δυο κομματα,ΜΕΓΚΑ και ΚΕΑΔ χρειαζοντε υπογραφες για να μπουν στο ψηφοδελτιο,οι επαρχοι τους εκμεταλεβοντε την θεση τους και στελνουν ατομα σε ολα τα χωρια ζητωντας τοις υπογραφες τους και καλα οτι θα τοις στειλουν στην ελλαδα για δωθουν πισω οι συνταξεις και για να βγαλουν ταυτοτητες.
Αυτοι ειναι οι επαρχοι του ΚΕΑΔ

Ανώνυμος είπε...

RE 10:30 π.μ. TO KEAD DE THELEI YPOGRAFES GIA NA ANAGNORISTEI OS KAMMA GT EINAI STO KOINOBOYLIO (eprepe na to ksereis )KAI TIS YPOGRAFES MPOREI ONTOS NA TIS EXOYN GIA NA KANOYN KAMIA DIKASTIKH KHNHSH GT AP OTI GNORIZO EINAI ANTISINTAGMATIKOS O NOMOS (kanei diakrisi se ellines analoga thn katagogi toys)
EXOYN DIKIO POY LENE OTI EXETE LLALISEI KAI BARASATE DIALISH

Ανώνυμος είπε...

κύριοι του μεγα πόσο λίγο ανάστημα έχετε; Με δίθεν καταγγελίες νομίζετε θα εξασφαλίσετε το πολιτικό σας μέλλον. Δείξτε τα έργα σας κύριοι και αφήστε το κόσμο να κρίνει και να αποφασίσει. Πάντως απ’τους ποππούδες μου στα Βρυσερά δεν ζήτησε κανείς καμία υπογραφή.

Ανώνυμος είπε...

Διαψεύδω κατηγορηματικά την ανακοίνωσή σας περί συγκέντρωσης υπογραφών στην Άνω Δρόπολη με πρόσχημα το θέμα των συντάξεων των υπερήλικων. Κατανοώ απολύτως την ανησυχία σας όπως και την ανυπαρξία σας στο χώρο μας. Και σας ρωτώ: Που ήταν έστω και ένα «λουλούδι» του κόμματος σας στη μεγάλη συγκέντρωση των υπερήλικων Άνω Δροπολιτών στα Βρυσερά? Πως δεν βρέθηκε ένας από σας να πει μια λέξη συμπαράστασης σε αυτούς τους απογοητευμένους και ταλαιπωρημένους ανθρώπους που παρά το πέρας της ηλικίας τους κατέβηκαν απ’όλα τα χωριά της περιοχής μας και βρήκαν την δύναμη και το ηθικό σθένος να αγωνισθούν; Που ήσασταν κύριοι, την ημέρα της μεγάλης πορείας στο Ελληνικό Προξενείο Αργυρόκαστρου που οργάνωσαν οι συνταξιούχοι; Ίσως, όπως συνήθως, σε κάποια παραλία των Αγίων Σαράντα για καφέ. Το ποιος αγωνίζεται και ποιος καπηλευεται τον αγώνα το γνωρίζει πολύ καλά ο κόσμος και θα το κρίνει σύντομα. Εγώ απ’την αρχή στήριζα και θα στηρίζω τον αγώνα των υπερήλικων και θα είμαι πάντα δίπλα τους μέχρι την τελική επίλυση του θέματος. Ο αγώνας αυτός, είναι αγώνας εθνικός και δεν σηκώνει κομματική και πολιτική εκμετάλλευση.

Χρήστος Ντούτσης, Έπαρχος Άνω Δρόπολης.

Ανώνυμος είπε...

Jeia sou re Vitori, to kseperases to afentiko sou

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που παρατηρώ σε ολλα τα σχόλια είναι διασπαστικα και όχι ενωτικά.Ο χώροςμας είναι σε εξόντωση αυτό δεν μπορείτε να το καταλάβετε??? Με τους ανύπαρκτους δήθεν πολιτικούς που έχουμΕ εμείς θα επανέλθουμε. ΑΝ θέλουμε την ύπαρξημας πρέπει να κάνουμε πέρα ολλους τους ψεύτες,κλέφτες και απατεώνες..Β.Η πρέπει να πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας και να μη ακούμε κανέναν από τους ψεύτες που κόβονται να έρθουν να κόψουν τις πητες και να μας πουλήσουν λαγούς με πατριχειλια για μασουν ψήφο.κάθε κατεργάρης στην τριπατου .Που το βρίσκουν το θαρος τα γληφουτζουρια του τιπου Νταούλι,Μπαλανου,Ξερά,Μπάρκα και λυπεί που μας το πέσουν εθνοπατέρες.Ο κόσμος να ψηφίσει τα παιδιάτου τόπου του ο καθένας να έχει τους εκπροσώπουςτου.

ΑΡΓΥΡΟ! είπε...

Κύριε Ντουτσι πιο άγραφο του Υπουργείου Εργασίας για το θέμα των συντάξεων του ΟΓΑ έχεις στα χέρια σου και πότε μίλησες με τον Υπουργό Εργασίας Ιωάννη Βρούτση και τον διόρθωσες σε κείμενο που αφορά της σύνταξης;

Ήταν μέγα έγκλημα για το ξεσηκωμό τον παππούδων που έκανες στην περιοχή και θα το βρεις μπροστά σου!@!

HLEKTRA είπε...

Κύριε Ντουτση, γιατί δεν απαντάτε στο παραπάνω σχόλιο, η μήπως έχετε εκκρεμότητες με την δικαιοσύνη στην Ελλάδα με τα κλεψιμαίικα του Άγιου Κοσμά;

PANAGIOTHS είπε...

BGIKAN TA GOMARIA THS DEROPOLHS STOYS DROMOYS ENOO H ANO KAI KATO OMOSPONDIA MESO TOY AYTONOITOY .GR

Ανώνυμος είπε...

Το κενό που έχει αφήσει ο Άγιος Κοσμάς στην Αθήνα είναι πλέον αντιληπτό απ'όλους. Κρίμα και αίσχος σε όσους συνέβαλαν σ'αυτό. Που είναι σήμερα όλοι αυτοί που φώναζαν για δήθεν σκάνδαλα? που δήθεν κόπτονταν για το βορειοηπειρωτικό? τι έκαναν για να καλυφθεί το κενό του Αγίου Κοσμά? Πάντως δεν έχουν καταλάβει μερικοί ότι όση λάσπη και να ρίχνουν δεν μπορούν να καλύψουν το έργο και την προσφορά, διότι για κακή τους τύχη ο χρόνος έχει αποδείξει την αξία μερικών και την ανυπαρξία μερικών άλλων.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΚΕΝΟ
ΜΕ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΑΔΕΙΑΝΟ
ΧΑΘΗΚΕ Σ' ΕΝΑ ΔΕΙΛΙΝΟ
ΨΑΞΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟΥ ΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ.

ΠΑΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΑΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ
ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ Σ' ΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

ela re spyro!

Ανώνυμος είπε...

Με εκπληξη διαβασαμε το δελτειο τυπου του 'Mega' ,που κανει λογο για δηθεν συγκεντρωση υπογραφων απο μερος των υπαλληλων της επαρχιας μας απο τους υπερηλικες ανασφαλιστους της περιοχης μας,πραγμα που ουτε συνεβη και δεν περασε κανενος απο το νου μια τετοια ανωφελη πραξη.
Δεν γνωριζουμε τι συμβαινει σε αλλες περιοχες και δεν ευθυνομαστε για πραξεις αλλων.
Οπως πρεπει να γνωριζετε τον αγωνα για δικαιωση σε σχεση με τον νομο 4093/2012,τον κινησε προ καιρου μια επιτροπη η οποια συντονισε τους αγωνες που δοθηκαν στην επαρχια μας,στην πολη του Αργυροκαστρου και στην Αθηνα οταν η συμπαρασταση απο τα αλλα κομματα και φορεις ηταν ανυπαρκτη εως ασημαντη.
Εμεις καναμε το καθηκον μας , δεν διαμαρτυρηθηκαμε και δεν διαπραγματευτηκαμε με κανεναν.
Με χαρα διαπιστονουμε πως στον αγωνα αυτο για δικαιωση εστω και ωψιμα παιρνετε μερος και εσεις.
Επιμενουμε ομως σε κατι που δεν μπορουμε να κατανοησουμε.
Γιατι χρησιμοποιειτε ψευδεις ειδησεις?
Βαρεις χαρακτηρισμους πως ταχα περιγελουμε ταλαιπωρημενους ηλικιωμενους και δινουμε ψευτικες υποσχεσεις ,πραγμα που δεν συνεβη ποτε?
Μιλατε για πολιτικη καπηλευση του θεματος των συνταξεων του ΟΓΑ.
Εμεις ως επιτροπη του αγωνα δεν μιλησαμε ποτε καμματικα και επαναλαμβανουμε ξανα πως με χαρα θα συνεργαστουμε με καθε καλοπροερετο.
Μηπως το κανετε εσεις για κομματικη εκμεταλευση νωμιζοντας πως λεγοντας "παχια" λογια θα ανεβει η (χαμηλη οντως) επιροη σας στην περιοχη μας?
Αν ειναι ετσι σφαλετε.
Οσο για τον επαρχο Ανω Δροπολης,αυτος δεν ειναι καν μελος της επιτροπης.
Απλα με την πειρα του και τις γνωριμιες του,βοηθησε τον αγωνα μας και τιποτα αλλο.
Η επιτροπη αποτελειτε μονο απο υπερηλικους συνταξιουχους και κανεναν αλλων.

Με εκτιμηση
Η συντονιστικη επιτροπη του αγωνα
για αναθεωρηση του νομου 4093.
Ο προεδρος
Βαγγελης Λιαζος

Ανώνυμος είπε...

ελεος

Ανώνυμος είπε...

ελεος ορε ανθρωποι

Ανώνυμος είπε...

ξκηηγηξγκξτγυθγηυθιτγί79ξκμ

Ανώνυμος είπε...

Εσύ Βαγγέλη Λιάζο ποιος είσαι και από που ξεφύτρωσες;;;;; πότε εμφανίστηκε αυτή συντονιστική επιτροπή;;;; πότε καλέσατε κι άλλους στον αγώνα ΣΑΣ και δεν ανταποκρίθηκαν και λέτε ότι το κάνουν όψιμα;;;; πότε απευθύνατε ανοικτή πρόσκληση;;;;; όταν το ξεκινούσαν στα μουλοχτά ο Λέκκας με την Κική σαν ομοσπονδίες κάτω και άνω δρόπολης όπως εμφανίζονταν στην αρχή και μετά το γυρίσανε στην ιδιότητα των μελών του συμβουλίου της Ομόνοιας;;;; το δελτίο τύπου του ΜΕΓΚΑ αναφέρθηκε στους επάρχους άνω δρόπολη και φοινίκης εσύ Λιάζο γιατί θίχτηκες; τι είσαι εκπρόσωπος τύπου του Ντούτση;;; γιατί δεν σε ξαναείδαμε ποτέ και εμφανίστηκες ξαφνικά εδώ μέσα για να υπερασπιστείς τον μαύρο πάνθηρα.

Κυβερνητικός είπε...

Κύριε Λιάζω με της παπαργιε που λες και καπηλεύεστε δεν θα την πάρετε ποτέ την σύνταξη. Αυτά που ευαγγελίζεστε μάλλον σε όνειρο τα έχεις φανταστή ,η Κικη και ο Λέκκας όσο για το Ντουτση ας ξεμπλέξει με την δικαιοσύνη για τα κλεψιμαίικα και τα λέμε

Κυβερνητικός

Δημοσίευση σχολίου