Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Μήνυμα συμπαράστασης στην Κύπρο από την ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ»



Δελτίο Τύπου
Θέμα: Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός συμπαραστέκεται και συμπάσχει με τους αδερφούς Έλληνες της Κύπρου. Με σωφροσύνη ο Κυπριακός λαός θα τα βγάλει πέρα.  
Το βλέμμα και η σκέψη μας, όλης της κοινότητας των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, όπως του απανταχού Ελληνισμού,  είναι αυτές τις μέρες και στιγμές στραμμένο στη δοκιμασία που ταλαιπωρεί το μαρτυρικό λαό της Κύπρου. Η οικονομική κρίση χτύπησε με όλες τις εκφάνσεις της και τον Κυπριακό Ελληνισμό, που αποτελεί παράδειγμα εργατικότητας, μεθοδικότητας και επιχειρηματικότητας.
Εκούσια ή ακούσια, λόγω παραλείψεων ή και από απληστία των χρηματιστικών μηχανισμών,  ο λαός της Μεγαλονήσου αντιμετωπίζει αυτές τις μέρες ένα δράμα.
Εμείς ίσως δεν μπορούμε αλλιώς πώς να συμβάλλουμε στο όσο το δυνατό με λιγότερες κοινωνικές συνέπειες, ξεπέρασμα της κρίσης . Ευχόμαστε όμως και είμαστε έτοιμοι, στα πλαίσια όλης της ανησυχίας του Οικουμενικού Ελληνισμού, όχι απλώς να μετέχουμε στον πόνο αλλά να υψώσουμε της φωνή μας ώστε η οικονομική αυτή κρίση, να μην επιφέρει άλλες συνέπειες σε ότι αφορά την ακεραιότητα, την εθνική κυριαρχία και τα δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων. Η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη των Βορειοηπειρωτών είναι δεδομένη.
Εμείς εδώ στα πάτρια εδάφη, όσοι έχουν εγκατασταθεί και εργάζονται στο Νησί, γνωρίσαμε από πολύ κοντά την σχέση όμαιμων αδερφών με τους Έλληνες της Κύπρου. Δεκάδες και εκατοντάδες Κύπριοι μοίρασαν μαζί μας το υστέρημα τους, περίσσευμα της αγάπης, με πολύ συγκεκριμένες χειρονομίες. Η σχέση που δημιουργήθηκε αυτά τα χρόνια μετά την πτώση του κομουνισμού στα μέρη μας, αποτελούν και το πρώτο ουσιαστικό θεσμικό αντάμωμα μας. Δεν πρόκειται να ξεχαστεί! Δοκιμασίες όπως αυτή που διέρχεται η Κύπρος απλώς μας φέρνουν πιο κοντά και δίνουν αυτή την ευκαιρία ο αδερφός να σκεφτεί τον αδερφό.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι και πάλι θα επικρατήσει η σωφροσύνη των Κυπρίων, το πείσμα και η αυτοπεποίθηση, η βαθιά πίστη στο Θεό, που θα βγάλουν την Κύπρο μας απ’ τη δυσμενή θέση και θα εξασφαλίσουν και πάλι πορεία ευημερίας στο λαό της. 
Η ευχή μας, όλων των Βορειοηπειρωτών, επίσημα των στελεχών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, στο πνεύμα και της εθνικής ανάτασης των ημερών, δεν είναι παρά να ξεπεραστεί η κρίση, να σταθεροποιηθεί η Κύπρος και η Ελλάδα, γιατί καμαρώνουμε διπλά εμείς, στα δύσκολα περιβάλλοντα για τις εθνικές επιτυχίες και επιδώσεις!

 Άγιοι Σαράντα 29 Μαρτίου 2013
Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

eides oi v/ipirotes;

Δημοσίευση σχολίου