Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Γιορτάστηκαν τα τρία χρόνια του ΕΕΜΜ-MEGA



Σε μία λιτή εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Butrinti” (Βουθρωτός) στους Αγίους Σαράντα, το κόμμα Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον τίμησε τα τρία χρόνια παρουσίας του (20 Μαρτίου 2010) και όπως κάθε χρόνο στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκε και η εορτή της Εθνικής Παλιγγενεσίας.  
Για την ημέρα της Εθνικής Εορτής μίλησε το στέλεχος του κόμματος και καθηγητής της Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου Ρολάνδος Βασίλης ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο πρόεδρος του κόμματος κ. Χριστάκης Κίτσος και ο εκπρόσωπος του Πρέσβη της Ελλάδος στα Τίρανα και του Προξενείου Αργυροκάστρου κ. Νικόλαος Φίλιππας ο οποίος
μετέφερε την έκκληση των διπλωματικών αρχών για ενότητα, ενόψει των βουλευτικών εκλογών στην Αλβανία.

Η πολιτική χροιά δεν έλειψε ούτε από την ομιλία του κ. Κίτσου ο οποίος επέμενε στην άποψη για «Ελληνική Συμμαχία», παρόλο που όπως είπε το κόμμα τους βρίσκεται σε μειονεκτική θέση λόγω του ότι δεν εκπροσωπείται ούτε στην τοπική αυτοδιοίκηση, ούτε στις εφορευτικές επιτροπές.
Στους 200 περίπου παραβρισκόμενους προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι δεν υπήρχε κανένας εκπρόσωπος άλλου κόμματος από την Ελλάδα ή την Αλβανία. Μεταξύ των επισήμων μπορούμε να αναφέρουμε ακόμα την παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Αγίων Σαράντα και Δελβίνου Γκιέργκι Μάνου, της Προέδρου της Επιτροπής Μειονοτήτων Αλβανίας κα. Κωνσταντίνας Βεζιάνης και δύο πρώην Γενικών Προέδρων της Ομόνοιας του Σωτήρη Κυριαζάτη και του Ανδρέα Ζαρμπαλά.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον ψαλμό των εθνικών ύμνων της Ελλάδος και της Αλβανίας.  

6 comments:

Ανώνυμος είπε...

αιωνια τους η μνημη

Ανώνυμος είπε...

Na ta ekatostisi to koma ton elinon,qe kales epitihies stis vuleftiqes ekllojes.-kranjotis-

Ανώνυμος είπε...

kranjoti
fovamai mhn ta xiliash....

Ανώνυμος είπε...

μακαρι και να τα χιλιασει ρε φιλε,να συνεχισει να υπαρχει ο ελληνισμος σε αυτον τον τοπο

-βουρκαρης-

Ανώνυμος είπε...

pio poly gia mnymosyno mou moiazei ...

Ανώνυμος είπε...

Kala pu ine afti i MEGAli?Giati apusiazun pandelos apo tus eortazmus ti 25 Martiu?Ti koma ton Elinon ine?Mipos den tus edose adia o nonos tus o Berisa?

Δημοσίευση σχολίου