Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ο αρχηγός των αλβανοτσάμηδων ζήτησε από το ΥΠΗΞ Αλβανίας να κηρύξει τον Κώστα Γκιουλέκα Persona non grata



Ο Κ. Γιουλέκας στη Δερβιτσάνη της Βορ. Ηπείρου
για την εκδήλωση της 25ης Μαρτίου (2013)
Την ημέρα όπου ο Έλληνας Πρέσβης στα Τίρανα Λεωνίδας Ροκανάς δώρισε στον Υπουργό Πολιτισμού της Αλβανίας ένα έργο τους διεθνούς φήμης έλληνα καλλιτέχνη Χάρη Τσέβη με θέμα την Μητέρα Τερέζα, ο πρόεδρος του PDIU Ιντρίζι υπενθύμισε πόσο «κακοί» είναι οι έλληνες και ότι αυτά τα δώρα δεν είναι τίποτα άλλο από «δούρειοι ίπποι». Και πώς να το ερμηνεύσουμε διαφορετικά είπε ο πρόεδρος των τσάμηδων αφού ο κ. Ροκανάς που μας έκανε το δώρο σήμερα, χθες συνόδευε τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Γκιουλέκα που μίλησε για τη Βόρειο Ήπειρο (!!!)


Aρκετές αλβανικές εφημερίδες, φιλοξένησαν χθες τις δηλώσεις του κ. Γκιουλέκα που έγιναν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Δερβιτσάνη της Βορείου Ηπείρου, γιατί στην ομιλία του χρησιμοποίησε τον όρο «Βόρειος Ήπειρος», κάτι που ηλεκτρίζει τους αλβανούς.
  

Στο παραλήρημα του ο Ιντρίζι, είπε ακόμα πως «σήμερα συμπληρώνονται 100 χρόνια από την αρχή της γενοκτονίας των τσάμηδων αφού τα προβλήματα άρχισαν από το 1913 και αποκορυφώθηκαν το 1945 που εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους».
Στις δηλώσεις που έγιναν από το βήμα του Εθνικού Μουσείου, ο πρόεδρος του τσάμικου κόμματος ζήτησε από τους βουλευτές του Αλβανικού Κοινοβουλίου να μην ακούσουν την Αθήνα και να εγκρίνουν το ψήφισμα που κατέθεσε το κόμμα του. 

Να πούμε στον  Ιντρίζι πως το «τσάμικο» δεν άρχισε πριν από 100 χρόνια αλλά είναι πολύ παλαιότερο. Πριν από 100 χρόνια οι έλληνες της Θεσπρωτίας απέκτησαν την ελευθερία τους από τους οθωμανούς, κάτι που τους μουσουλμάνους προγόνους του δεν βόλευε αφού ήταν τα αφεντικά τις περιοχής και τα χριστιανικά χωριά ήταν τα τσιφλίκια τους. Οι τσάμηδες δεν μπορούσαν να συνηθίσουν στα νέα δεδομένα και το 1940 εντάχθηκαν με τη μεγαλύτερη ευκολία στα φασιστικά και ναζιστικά τάγματα που επιτέθηκαν στην Ελλάδα.

10 comments:

Ανώνυμος είπε...

Καλό παιδί ο Γκιουλέκας άλλα είναι λίγος να υπερβεί εκ του βορειοηπειρωτικού τουρισμού!

Ανώνυμος είπε...

Ε όχι και τουρισμό ο Γκιουλέκας.
Κάθε 2-3 χρόνια, μας θυμάται.Έρχεται μια βόλτα και ... τα ξαναλέμε πάλι, στις επόμενες εκλογές (Ελληνικές ή Αλβανικές). Όπως συμβαίνει και γενικά με τη Νδ. Τα πρόσωπά τους τα έχουμε ξεχάσει τελείως.

ΥΓ 1. Μπορεί ο Γκιουλέκας κάποτε να ενδιαφερόταν ειλικρινά για τη Β.Ήπειρο και τους βορειοηπειρώτες αλλά τώρα την θυμούνται στις επετείους. Είναι σαν αυτούς που σε παίρνουν τηλέφωνο 1 φορά το χρόνο για τα χρόνια πολλά. Έτσι κι αλλιώς, στην Ελλάδα το κλίμα είναι αρκετά βαρύ για τους πολιτικούς, μια βολτούλα στη Β.Ήπειρο παραμονές εκλογών, για να δείξουμε ότι ασχολούμαστε με το θέμα, δεν κάνει κακό.


ΥΓ 2. Ο Γκιουλέκας φρόντισε και τις συντάξεις του ΟΓΑ. Δεν άκουσες την εξαγγελία ότι θα δοθούν ξανά; Είδες που δουλεύει και πονάει τη Β.Ήπειρο; ...
Διάβασα και την ερώτηση που έκανε στον Υπουργό για τις συντάξεις του ΟΓΑ. Πολύ δυναμική.
(και μετά ξύπνησα!).

Ανώνυμος είπε...

emilise kai o polis
ki' anonima ta leei
kai to pouli den kella'i'da
kai mera nyhta kleei

pios eisai esy ore o polis
o tromokratis tis psolis.

Ανώνυμος είπε...

Γιατι πειραζει τοσο πολλοι τα αλβανια ο ορος Βορειος Ηπειρος για κατι που υπεγραψαν και οι ιδιοι με το Πρωτοκολο της Κερκυρας για την Αυτονομια της αλλα δεν το τηρησαν εχοντας τη στηριξη απο ιταλους και αυστριακους σοβινιστες που στρεφονταν κατα των Γιουγκοσλαβων, αφου και οι δικοι τους πολιτικοι οταν ερχονται στην Ελλαδα και μιλανε μπροστα στους λαθρομεταναστες τους σε σταδια χρησιμοποιουν τον ορο cameria.Αλλα καποια μεγαλη εφημεριδα η καποιο μεγαλο καναλι στην Ελλαδα δεν επιμενουν τοσο πολλοι στο θεμα οπως αυτοι μηπως οι τουρκοσκιπταριοι αισθανονται τιποτα χεσμ..οι και φοβουνται.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να δείχνουμε πάντα την αχαριστία και τη ν ασέβεια; Ο κ.Γκουλεκας ήταν ο προτος βουλευτής που το έθεσε το πρόβλημα των συντάξεων στη βουλή .

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/7967941.pdf

εδώ είναι η ερώτηση που έκανε μαζί με άλλους ο κ.Γκιουλέκας.
Διάβασέ την. Βγάζεις ξεκάθαρο συμπέρασμα για το τι λέει;

Ουσιαστικά δεν διαμαρτύρεται για το κόψιμο των συντάξεων αλλά ζητάει απλά να ελαττωθούν τα κριτήρια "βεβαίωσης παραμονής στην Ελλάδα"!
Ούτε για τα 20 χρόνια ως προϋπόθεση γράφει τίποτε..

Ημερομηνία υποβολής 13/2/2013.
Πως το έβγαλες το συμπέρασμα ότι ήταν ο πρώτος δηλαδή;
Για την ακρίβεια απλά πρόσθεσε χειρόγραφα το όνομά του μαζί με άλλους. Αυτός που έγραψε και εκτύπωσε την ερώτηση ήταν ο βουλευτής Λευκάδος Σολδάτος (όπως φαίνεται επάνω στο έγγραφο).



Δεν έχουν την τόλμη να βγάλουν μια φωνή διαμαρτυρίας τα κουτάβια της ΝΔ.


Δες κ εδώ:
6/12/2012:
(τοποθέτηση Χρ.Παππά, βουλευτή επικρατείας Χρ.Αυγής)
18/12/2013: νέα τοποθέτηση του Χρ.Παππά για το θέμα των συντάξεων.

Δες τις 2 πρώτες παραπομπές εδώ:
http://www.hellenicparliament.gr/search/?searchText=%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82+%CE%B2%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%B7%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CF%89%CF%84%CF%8E%CE%BD+%CF%80%CE%B1%CF%80%CF%80%CE%AC%CF%82


Εσύ βλέπεις αχαριστία επειδή μας θυμήθηκε μετά από τόσα χρόνια ο Γκιουλέκας.
Εγώ βλέπω την ξεφτίλα να μας θυμούνται μόνον όταν πλησιάζουν εκλογές ή όταν δεν τολμούν να εμφανιστούν στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

re sy mahiti tis simprotevousas min hinis toso aima ore kai kseminis avrio pou tha' nai i ora tis apeleftherosis. se hriazete i patris, min se hasoune prin tin ora sou.
kai prosekse dioti otan esy se eheis ksehasei min perimeneis tous allous na se thimounte. kai gia ta tosa hronia meta pes mas akrivos posa hronia meta einai 40, 50, parapano; pes mas mpas kai mathoume ki' emeis

ki 'eseis tou site dimosiefte oti sas stellnoume min sas pirazei to kata peristasi leksillogio.

Ανώνυμος είπε...

mathete eseis oi elines oti stin ellada ofilloume oi allvanoi ta 45 hronia tou komounistikou kathestotos kanontas mas pesqesi to hoxha dioti an de dhehontan tin parahorisi tou vorio epiri to 13 to hoxha tha ton ihe i elladha, opote tha glitone kai albania ton ko muni zmo.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Αίμα πολύ μπορεί να μην έχυσα γιατί δεν τα πρόλαβα καλά τα χρόνια του Χότζα, αλλά ένα είναι σίγουρο:
ότι οι βορειοηπειρώτες χύσανε αρκετό δάκρυ με το ξαφνικό κόψιμο των συντάξεων.
Πως θα ζήσουν τώρα, έχοντας συνηθίσει να τα έχουν ως δεδομένα αυτά τα 300 ευρώ του ΟΓΑ;

Γεροντάκια σκέφθηκαν να έρθουν να κατοικήσουν στην Ελλάδα για να μην χάσουν την σύνταξη και τελικά τους την έκοψαν. Μαζί και τα φάρμακα.

Και δεν ντρέπονται να εμφανίζονται σαν σωτήρες.
Ποιοι τον ψήφισαν το νόμο κ.Γκιουλέκα; Εξωγήϊνοι; Σε άλλη χώρα και σε άλλη βουλή τον ψήφισαν τον νόμο;
Οι ίδιοι δεν τον ψήφισατε; εσείς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ;
Πρώτα τον ψηφίζετε και μετά κάνετε ερώτηση;


Είπατε λέει τη λέξη "Βόρειο Ήπειρο"!!
Θρίαμβος!!! Κάτι άλλο θα κάνετε ή αυτό αρκεί, μην πάθετε καμιά υπερκόπωση;
Στις επόμενες εκλογές (2015 νομίζω) σας ξαναπεριμένουμε στη Δερβιτσάνη.
Ετοιμάζουμε και τον ανδριάντα.

Ανώνυμος είπε...

tzo-voria!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου