Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Η Ομόνοια, «άτυπη Βουλή» των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών




Ο Θεόδωρος Βεζιάνης (στη μέση της πρώτης σειράς)
Στην ιστορική δίκη των 5 στελεχών της «Ομόνοιας» (1995)

Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, σ’ αυτές τις εκλογές, βγαίνει κερδισμένος μόνον εάν δυναμώσει το Εθνικό Βορειοηπειρωτικό του Κέντρο, το οποίο θ’ αποτελέσει την κεντρομόλο εθνική πολιτική δύναμη συσπειρώνοντας γύρω του όλους τους Έλληνες χωρίς διακρίσεις.

 Εθνικό Βορειοηπειρωτικό Κέντρο μπορεί κάλλιστα ν’ αποτελέσει η οργάνωση Ομόνοιας, αλλά συγχρονίζοντάς τη
σε μια Ομόνοια πάνω από τα κόμματα, στα πρότυπα της ίδρυσής της, αναβαθμισμένη και προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις και προκλήσεις των καιρών, μια Ομόνοια  ανεξάρτητη, αφέντρα να κυβερνήσει το χώρο μας, βαστώντας ίσες αποστάσεις απ’ όλα τα κόμματα, φορείς και πρόσωπα.


Έτσι, επάξια μπορεί ν’ αποτελέσει την πολύ συζητούμενη ΑΤΥΠΗ ΒΟΥΛΗ, η οποία θα αξιοποιήσει την εθνική προσφορά κάθε Έλληνα Βορειοηπειρώτη ανεξαρτήτως ιδεολογικού πιστεύω και οργανωτικής κομματικής ένταξης.

 Θ’ αποτελέσει, έτσι, τη στέγη όλων των δυνάμεων, η οποία  θα συντονίσει και το ρόλο του εκάστοτε παράγοντα ανάλογα με την εθνική του προσφορά.

Στόχος αυτής της «Βουλής» δεν είναι να διώξει τους Έλληνες στ’ αλβανικά κόμματα, αλλά, ούτε αυτούς που βρίσκονται σ’ αυτά να τους αποξενώσει και αγνοήσει.

 Το κειμενάκι αυτό είναι περίληψη ιδεών πολλών επιφανών Ελλήνων Βορειοηπειρωτών.
                                              --του εκδότη Θ.Βεζιάνη---

4 comments:

Ανώνυμος είπε...

Στόχος αυτής της «Βουλής» δεν είναι να διώξει τους Έλληνες στ’ αλβανικά κόμματα, αλλά, ούτε αυτούς που βρίσκονται σ’ αυτά να τους αποξενώσει και αγνοήσει.
Καλά τα γράφεις Βεζιάνη, αν βάλουμε μία σειρά μας λες: 1. Η Ομόνοια σήμερα δεν είναι όλων των Ελλήνων. 2. Αποξενώνει όλους που βρίσκονται εκτός ΚΕΑΔ. 3. Διώχνει τους Έλληνες στ’ αλβανικά κόμματα. Άρα: 1. Η Ομόνοια είναι τμήμα του ΚΕΑΔ. 2. Επιδιώκει την ένταξη των ελλήνων στα αλβανικά κόμματα.3. Αγνοεί τον Βορειοηπειρωτικό ελληνισμό και τα δικαιώματα του. Με αυτές τις δομές στην Ομόνοια, δεν μπορεί να υπάρχει στέγη για όλους. Είναι απαραίτητη η επανίδρυση της Ομόνοιας. Με την συμμαχία των Ελλήνων, αμέσως μετά τις αλβανικές βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου θα αρχίσει να φτιαχτεί ο Εθνικός Ελληνικός Φορέας.

Ανώνυμος είπε...

alla poios einai o stoxos ths omonoias atuph boulhs???
otan mia kwstantina bezhani hthele na tan upopsifia me thn omonoia se poia morfh douleue tote h omonoia??
eseis tosa xronia giati den kanate thn omonoia atuph boulh alla dexosastan to panalvaniko kead??

Ανώνυμος είπε...

i omonoia me tin pragmatiki enoia dialithike i katargithike edw kai 20 hronia. 1994. to egklima ehei onomateponymo. apo tote ta pososta tis moiwnwntai synehos kai pleon ta 2/3 twn psifwn pigenoun allou.
apo tripio vareli se vareli dihos pato.

Ανώνυμος είπε...

Τελειωσατε τα παντα.Αισχος σας.

Δημοσίευση σχολίου