Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα τιμά τη Μητέρα Τερέζα

Αφιερωμένη στην αλβανίδα αγία των καθολικών η εβδομάδα «Ελληνική Άνοιξη Πολιτισμού στην Αλβανία».
Η ελληνική κυβέρνηση μέσω της Πρεσβείας της στα Τίρανα θα τιμήσει τη μνήμη της Μητέρας Τερέζας, τη φιλάνθρωπο,  άγια και μεγάλη Αλβανίδα, όπως την αποκάλεσε ο Έλληνας πρέσβης στην Αλβανία, Λεωνίδας Ροκανάς.


Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας τόνισε ότι η Ελληνική Πρεσβεία θα διοργανώσει Ελληνική Εβδομάδα Πολιτισμού στα Τίρανα με τον τίτλο « Ελληνική Άνοιξη Πολιτισμού στην Αλβανία».

Σύμφωνα με τον Έλληνα πρέσβη,  η διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων από την Ελλάδα, αποβλέπει στην ενότητα και τη συνεργασία των δύο γειτονικών λαών.
Η ελληνική κυβέρνηση θα δωρίσει στην αλβανική, συγκεκριμένα στο Υπουργείο Πολιτισμού, ένα έργο τέχνης σε ηλεκτρονική μορφή, την εικόνα της Μητέρας, η οποία θα σταθεί και θα ομορφαίνει την ομώνυμη πλατεία στα Τίρανα.

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής του έργου θα λάβει χώρα στις 26 Μαρτίου στο Υπουργείο Πολιτισμού με την παρουσία του Υπουργού Aldo Bumçi και του Πρέσβη Λεωνίδα Ροκανά, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

Rotise o Rokanas ton Makariotato gia tin xeironomia afti

Ανώνυμος είπε...

Ας ασχοληθεί καλύτερα με τα προβλήματα των κοινών θνητών στην Βόρειο Ήπειρο και ας αφήσει τις τιμές στην «αγία» (με ή χωρίς εισαγωγικά), άλλωστε αυτό το κάνουν καλύτερα οι αλβανοί και οι σκοπιανοί στην προσπάθεια για το ποιος θα την οικειοποιηθεί…

ΡΣ

Δημοσίευση σχολίου