Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία Τιράνων για απόφαση του ελληνικού Υπουργείου Μεταφορών



Ακυρώθηκαν όλες τις άδειες των λεωφορειακών γραμμών με την Αλβανία
Οι Αλβανοί μεταφορείς διοργάνωσαν διαμαρτυρία σήμερα το πρωί στην πλατεία «Μητέρα Τερέζα» των Τιράνων, ως αντίδραση στην απόφαση του ελληνικού Υπουργείου Μεταφορών , το οποίο αποφάσισε να αναστείλει από σήμερα 22 λεωφορειακές γραμμές που κάνουν καθημερινά δρομολόγια από την Αλβανία προς την Ελλάδα και αντίστροφα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Μεταφορέων, Αλί Ντουρμίσι, θεωρεί ότι η απόφαση της ελληνικής πλευράς
είναι αυθαίρετη  και έχει σκοπό να οδηγήσει σε πτώχευση της αλβανικές εταιρείες και συγχρόνως θα διπλασιάσει ή θα τριπλασιάσει το ταξιδιωτικό κόστος των Αλβανών μεταναστών, που θα αναγκάζονται να ταξιδεύουν με αλλαγές δύο ή τριών λεωφορείων.

Η απόφαση ψηφίστηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2013, το ελληνικό Υπουργείο Μεταφορών έχει επικυρώσει ένα  ψήφισμα επί των οδικών μεταφορών, στο οποίο ενυπάρχουν πρόσθετοι κανόνες για τις τρίτες χώρες της Ευρώπης.

Η καθιέρωση του νέου καθεστώτος με την Αλβανία, είχε παραταθεί  μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους,  ενώ στις δύο πρώτες ημέρες του μήνα Μάρτη, η ισχύς λειτουργίας  του, αμφισβητείται καθώς ο Αλί Ντουρμίσι  ζητά άμεσα μέτρα από το Υπουργείο Μεταφορών της Αλβανίας, προς την ελληνική πλευρά, και απειλεί  με προειδοποιητικό κλείσιμο των συνόρων στα δύο συνοριακά σημεία Αλβανίας-Ελλάδας.

--


2 comments:

Ανώνυμος είπε...

Δικιο εχουν που διαμαρτυρονται αλλα δεν ωφελει σε κατι .Το ελληνηκο κρατος στο παρελθον πηρε καλα λεφτα απο τους Βορειοηπειρωτες και Αλβανους μεταφορεις των λεωφορειων αλλα τωρα στην κριση κοιτυν να κρατησουν τα λεφτα στο εσωτερικο και οσο και να διαμαρτυρονται οι Βορειοηπειρωτες και οι Αλβανοι αυτοι αποφασιζουν για το τι θα γινεται σε ελληνικο εδαφος.

Ανώνυμος είπε...

I vorioipirotes kala na pathun.Otan o Kseras eklise tin eteria Deropoli mono ke mono giati anike se vorioipiroti andipalo tu den milise kanis sas.

Δημοσίευση σχολίου