Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Τη στιγμή που ο βορειοηπειρωτικός ελληνισμός δέχεται σοβαρές προκλήσεις για την επιβίωση του, η «Ομόνοια» περί άλλα μεριμνά και τυρβάζει!



Του Παναγιώτη Μπάρκα
Νέα πρόκληση της ηγεσίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε βάρος των διεργασιών ενότητας, συνεργασίας και σύμπραξης ανάμεσα στους Έλληνες βορειοηπειρώτες και σε βάρος των καταστάσεων που διαβιεί τελευταία η ε. ε. μειονότητα.
Κατά την ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αναρτημένη στις ιστοσελίδες, το προηγούμενο Σάββατο, 2 Μαρτίου, συνήλθε το εκτελεστικό ηγετικό όργανο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, το Προεδρείο της. Προκύπτει ότι το Προεδρείο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν ασχολήθηκε με κανένα από τα γνωστά καυτά προβλήματα, που βιώνει τελευταία ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός και απαιτούν άμεση λύση. Αυτή είναι η πρώτη πρόκληση.

Το Προεδρείο ασχολήθηκε κυρίως και μόνο με θέματα που αφορούν τις εκλογές του Ιουνίου. Οι ανακοινωμένες «δημοκρατικές» διαδικασίες για την ανάδειξη των υποψηφίων  βουλευτών, (στην ουσία όλα είναι τυπικά και άκυρα εφόσον οι πραγματικές αποφάσεις είναι στο μυαλό του Ντούλε και αφορούν τα συμφέροντά του),  αποτελούν τη δεύτερη πρόκληση και αφορά την πορεία εξελίξεων που χαράχτηκε στη συνάντηση της Αθήνας της 14ης Φλεβάρη.
Πριν αναφερθούμε συγκεκριμένα στη νέα αυτή πρόκληση ας θυμίσουμε ότι τα ίδια η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έκανε  και το 2007. Είναι γνωστό ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της Αθήνας, διαπιστώνοντας ότι η συγκεκριμένη λειτουργία της οργάνωσης των Ελλήνων την έχει θέσει εκτός εθνικού ρόλου που είχε θέσει με την ίδρυσή της, μάλιστα και σε βάρος της ενότητας του Βορειοηπειρωτικού  Ελληνισμού, παρενέβη δυναμικά με στόχο την ανασυγκρότησή της για να εξυπηρετήσει τον αρχικό της εθνικό στόχο. Η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με επικεφαλής το Ντούλε, όχι μόνο αρνήθηκε να μετάσχει στις συναντήσεις που οργάνωνε το ΥΠΕΞ για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες ανασυγκρότησης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά, για να τηρήσει άθικτο το κατεστημένο της, προέβη σε πιο ακραίους αντιδημοκρατικούς τρόπους και πράξεις με αποτέλεσμα να έχει σήμερα μια αντιδημοκρατική, εκπρόθεσμη και παράνομη ηγεσία. Οι πολιτικές εξελίξεις στην Αθήνα βόηθησαν τη συγκεκριμένη ηγεσία να περάσει τότε απαρατήρητο το έργο της, με αποτέλεσμα να έχουμε πιο επιδεινωμένο το πολιτικό μας εθνικό τοπίο .
Η συνάντηση της 14ης Φλεβάρη τρέχοντος ανάμεσα σε ΚΕΑΔ, ΜΕΓΑ, ΟΜΟΝΟΙΑ και Ελληνόβλαχους, φάνηκε ότι είχε στόχο να δρομολογηθούν νέες εξελίξεις που να αφορούσαν την ενότητα και συνεργασία μεταξύ των πολιτικών παραγόντων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, με απώτερο στόχο την επίτευξη όσο γίνεται καλύτερων εκλογικών αποτελεσμάτων.
Το ΜΕΓΑ ανταποκρίθηκε έγκαιρα και πραχτικά με την γνωστή πλέον πρόταση για τη Συμμαχία των Ελλήνων.
Η ηγεσία ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑ, όπως και στην κοινή τράπεζα συνομιλιών και στις αποφάσεις του Προεδρείου της 2 Μαρτίου, το μόνο που είχε να αναδείξει είναι η αλαζονεία. Συνεργασία, συμμαχία και ενότητα μεταξύ των Ελλήνων γι΄αυτή αποτελεί ο μονόδρομος που θέλει την μετατροπή του ΜΕΓΑ και των πάντων σε ουρά της. Οι όροι της είναι αδιαπραγμάτευτοι. Ο εγωκεντρισμό της δεν επιτρέπει σεβασμό καμιάς δημοκρατικής αρχής, ούτε μάλιστα του διαλόγου. Η υποτίμηση άλλων παραγόντων και της άλλης άποψης ξεπερνάει κάθε όριο προσβολής εφόσον για όποια πρόταση (όπως αυτή τη ΜΕΓΑ) έχει ως απάντηση την αδιαφορία και τη σιωπή. 
Η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ, όπως και το 2007, ακολουθεί από την μία την ταχτική του τετελεσμένου γεγονότος. Από την άλλη θέλει με την αλαζονεία της να δείξει πυγμή. Να δείξει ότι αδιαφορεί για τις οδηγίες της Αθήνας, (ο Μπολάνος στις εκδηλώσεις ίδρυσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Δερβιτσιάνη 11.1.2013 είπε ξεκάθαρα ότι σε περίπτωση που «το ενδιαφέρον της Ελλάδας»  θα ξεφύγει από το πλαίσιο που υπαγορεύει η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, τότε απείλησε «θα ήμαστε αμείλικτοι, και θα καταγγείλουμε δημόσια οποιαδήποτε παρέμβαση»!). Να δείξει ότι αδιαφορεί για τις εσωτερικές ομογενειακές συμμαχίες (που δεν πληρούν τους όρους της). Στόχος της ηγεσίας είναι να αναγκάσει τους πάντες, κυρίως «την Αθήνα», να ακολουθήσουν την γραμμή της, ως «εθνικό πολιτικό μονόδρομο». Προς την κατεύθυνση αυτή και όσον αφορά οργανωμένες δομές, τουλάχιστον στην Αθήνα, φαίνεται δεν έχει, κανένα εμπόδιο.
Δεν είναι γνωστή η αντίδραση του ΜΕΓΑ μετά το κλείσιμο στα μούτρα της πόρτας από την ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Το μόνο που είναι γνωστό αφορά την αντίδραση των απλών ψηφοφόρων.
Στην ταχτική αυτή μένει ως άσος στο μανίκι οι αναμενόμενες συμμαχίες με τα αλβανικά κόμματα. Το προεδρείο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ φαίνεται δε συζήτησε θέμα προεκλογικών συμμαχιών, όχι μόνο με το ΜΕΓΑ αλλά και με τα αλβανικά Κόμματα. Λογικό είναι εφόσον αυτά έτσι και αλλιώς αποτελούν την αποκλειστική  αρμοδιότητα του ηγέτη
 Ωστόσο όμως, ο πόλος του κέντρου φαίνεται να μη ευδοκιμεί και οι σχέσεις  του Ντούλε με το Μέτα διίστανται. Στο Ντούλε να μένει μονόδρομος η συνεργασία με το Μπαμίρ Τόπι, αλλά που δεν του εγγυάται τίποτε για την προσωπική εκλογή του.
Το παράθυρο που του άνοιξε στις 7 Μάρτη ο Μπερίσια, καλώντας τον στη συμμαχία του Δ. Κόμματος (αποκαλώντας τον μάλιστα και παραδοσιακό σύμμαχο), είναι θετικό μόνο διότι θα αυξήσει στο Ντούλε τις μετοχές του (όρους) στις διαπραγματεύσεις με το Ράμα. (Ως το μοναδικό τρόπο για να εξασφαλίσει την εκλογή του).  Η συνεργασία με το Μπερίσια είναι δύσκολη διότι ο Ντούλες θα πρέπει να καταπιεί (αν και γι΄αυτόν τίποτε δεν είναι δύσκολο όταν πρόκειται για τα συμφέροντά του), την αντιμπερισική πολιτική που ακολούθησε  στην ε.ε. μειονότητα τα τελευταία πέντε χρόνια, την ύπαρξη στο Μπερίσια των πολιτικών αντιπάλων, τους οποίους αντιμετώπιζε μειοδοτικά επειδή και μόνο συνεργάζονταν με το Μπερίσια, τη συμμαχία  του κόμματος των τσάμιδων  με το Δ. Κόμμα.
Για να μη μπούμε σε περαιτέρω αναλύσεις και πλευρίσουμε το σκοπό του άρθρου, θέλω να πω καταλήγοντας ότι δυστυχώς για μια ακόμη φορά επιβεβαιωνόμαστε. Ο αυτοσκοπός της εκλογής του Ντούλε βουλευτή επισκιάζει και αντικαθιστά κάθε εθνικό θέμα, την ενότητα των Ελλήνων, την αντιμετώπιση υπαρξιακών εθνικών θεμάτων, την δυνατότητα ενίσχυσης  της πολιτικής παρουσίας  στην Αλβανική Βουλή και παρέμβασης στα αλβανικά δρώμενα, την ανύψωση γενικώς του ρόλου του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και τη διεκδίκηση απ΄αυτόν ουσιωδών εθνικών δικαιωμάτων.    
Του Παναγιώτη Μπάρκα
Για το Βορειοηπειρώτη, Αργυρόκαστρο  08.03.2013

10 comments:

Ανώνυμος είπε...

Άντε να πάει ο Ντούλε με τον Μπερίσα να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι, να δω το Μεγάλο Μπάρκ(ου) να κάνει την κωλοτούμπα του αιώνα για να γεμίσει την μπάρκα του και τι άλλο!

Ανώνυμος είπε...

Για να μεινει ευχαριστημενος ο Μπαρκας και να σταματησει τον πολεμο στην ΟΜΟΝΟΙΑ δεν αρκει μια απλη συνεργασια με τον Μπερισα,πρεπει να συνεργαστει με PD PS LSI κτλ αλβανικα κομματα.Ειναι ο υπερμαχος ολων των αλβανικων κομματων αρκει να μην ειναι ελληνικο!

Ανώνυμος είπε...

Θα μας τρελάνετε όλοι εσείς. Που αναφέρει αυτά που εσείς λέτε ο Μπάρκας. Ο άνθρωπος λέει ότι η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και όχι η ΟΜΟΝΟΙΑ, απέφυγε και δεν δέχεται να συνεργαστεί στα πλαίσια της συμμαχίας των Ελλήνων. Τι πιο ξεκάθαρο να σας πει. Γιατί γράφετε εκείνο που θέλετε να ακούσετε από το Μπάρκα.
Λιγο ντροπή δεν έχετε;!!

Ανώνυμος είπε...

Megaloi anvnzmoi 4.03 kai 5.36, akoëzste apëo mena ton anvnzmo ti leei epvnzma o Mpëarkas: θέλω να πω καταλήγοντας ότι δυστυχώς για μια ακόμη φορά επιβεβαιωνόμαστε. Ο αυτοσκοπός της εκλογής του Ντούλε βουλευτή επισκιάζει και αντικαθιστά κάθε εθνικό θέμα, την ενότητα των Ελλήνων, την αντιμετώπιση υπαρξιακών εθνικών θεμάτων, την δυνατότητα ενίσχυσης της πολιτικής παρουσίας στην Αλβανική Βουλή και παρέμβασης στα αλβανικά δρώμενα, την ανύψωση γενικώς του ρόλου του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και τη διεκδίκηση απ΄αυτόν ουσιωδών εθνικών δικαιωμάτων.
T' ALLA TA VAYETE APO TIN TSEPI SAS ESEIS

Ανώνυμος είπε...

Barka oso ke na polemas tin Omonia gia logariazmo tu Ksera den alazi tipota o Kseras den vgeni vuleftis me kamia dinami stin eklogiki periferia Argirokastru.To PD se kamia periptosi den vgazi deftero vulefti.I moni periptosi na eklegi ine i periptosi na tu kani to kefi o Berisa ke na ton vali ipopsifio se eklogimi thesi sta Tirana pragma malon adinato giati ke sto PD ton theorun kameno harti.

Ανώνυμος είπε...

An sinergasti to KEAD-OMONIA me to BALLI Kombetar iremi o Barkas.DUMBE-DUMBE,DUMBE,DUMBE,DUMBE elege ena polifoniko pogonisio Tou Llaki Haxhi.

Ανώνυμος είπε...

esi 10.34 ta les kalla. To sxedhjo Dule ine na fiji o Ksera qe o K.Barka ja na jini i sinergasia me to Berisha. Tha simfonisi omos o Berisha? Ektimo pos ine to kalitero senario ja na dhiqeollojithi i sinergasia tu me to Rama. Qe afta tha simvenun oso stin Athina den tha kanoyn politiqi i armodhii qe i mionotita tha odhevi .... itan mia fora mia mionotita eliniqi stin Notia Alvania!!...

Ανώνυμος είπε...

IOMONOIA KALEITAI NA BGALEI BOULEYTI STI DROPOLI

Ανώνυμος είπε...

Η γλώσσα, λέει ο λαός 10.34 και 11.11, πηγαίνει όπου πονάει το δόντι. Συμμαχία των Ελλήνων λέει ο Μπάρκας, Δ. Κόμμα και Μπερίσια λέτε εσείς.
Όσο και να θέλετε να αποσύρετε την προσοχή από εκείνα που σας καίνε δε θα τα καταφέρετε εύκολα.
Ο αρχηγός σας ο Ντούλε άρχισε και φιλάει κατουρημένες ποδιές. Εσείς κλαίτε τα πόδια του καβαλάρι που του κρέμονται τα πόδια

Ανώνυμος είπε...

2.17 afto einai anekdoto....xa xa xa xa xa
I OMONIA de bgazei pouthena voulefti o Dule go home! Afto de einai anekdoto. Einai alithino

Δημοσίευση σχολίου