Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου Αγ. Σαράντα, Α. Cela, δέχεται «ελληνικά» απειλητικά μηνύματα και ζητά προστασία!!!


Κάθε μέρα με απειλούν για τη ζωή μου, μέσω των ηλεκτρονικών μηνυμάτων στην ελληνική γλώσσα, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Telegraf", ο πρόεδρος του Πρωτοδικείου Αγίων Σαράντα.
Ο κ. Alltun Cela,  αμέσως μετά την άφιξη του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου Δικαιοσύνης Kreshnik Spahiu στην πόλη των Σαράντα, κατέθεσε αίτημα στο Συνταγματικό Δικαστήριο για την ακύρωση του Νόμου των Ληξιαρχείων ώστε να μην υπάρχει δικαστική δυνατότητα αλλαγής εθνικότητας, εισπράττοντας δάφνες δόξης από αλβανικές εθνικιστικές οργανώσεις.  Ο κ. Cela ανακάλυψε  πως ο νόμος αρ. 10129 «για τα ληξιαρχεία» έρχεται σε αντίθεση με το σύνταγμα, ιδίως στο σημείο που αφορά την εθνικότητα και την «εθνικότητα σε σχέση με τους γονείς», του ενδιαφερομένου.
 «Ο νόμος δημιουργεί ανισότητα στους πολίτες οι οποίοι έχουν γεννηθεί προτού ισχύσει αυτός ο νόμος (των οποίων μπροστά από το νόμο του 2002, δεν τους προσδιορίζονταν καμία ευκαιριακή εθνικότητα αλλά μόνον παντοτινή εθνικότητα) και αυτών που έχουν γεννηθεί μετά την ισχύ του νόμου μολονότι μπορεί να είναι και σε συνθήκες απολύτως ίσες», γράφει στην μήνυσή του ο κ. Cela.
Δηλαδή, οι ελληνικής καταγωγής πολίτες αυτής της χώρας που για διάφορους λόγους η εθνικότητα τους δεν καταγράφηκε ή δεν αναγνωρίστηκε από το κομουνιστικό καθεστώς, δεν μπορούν, βάσει του κ. Cela, ν’ αλλάξουν, γιατί παρόλο που ειπάρχει νόμος είναι … αντισυνταγματικός!
Στο δικαστήριο των Αγ. Σαράντα, παρουσιάστηκαν 515 αιτήσεις για την αλλαγή εθνικότητας, από πολίτες που προέρχονται από μεικτούς γάμους και στην ενηλικίωση τους μπορούν να αναπροσδιορίσουνε μόνοι τους την εθνικότητα, όταν ο ένας από τους γονείς τους είναι ελληνικής καταγωγής. 262 απ’ αυτές τις αιτήσεις έχουν εγκριθεί, ενώ στις υπόλοιπες έχει δοθεί αρνητική απάντηση.
Είναι προφανές, πως και η «σταυροφορία» Spahiu - Cela, εντάσσεται στο κλίμα εκβιασμού που καλλιεργείται, πριν από την απογραφή του πληθυσμού.    
Ήδη τα ληξιαρχεία της χώρας πήραν την εντολή να παγώσουν την εγγραφή της εθνικότητας στα πιστοποιητικά, ενώ ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου των Αγ. Σαράντα, παριστάνει το θύμα  και ζητάει προστασία από το κράτος, γιατί, όπως λέει, δέχεται απειλητικά μηνύματα!!!

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ....!!!ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΑ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ.

Δημοσίευση σχολίου