Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Τα 61 νέα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Ομόνοιας

Μετά από δύο εβδομάδες, κυκλοφόρησε τελικά μία λίστα με τα νέα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, χωρίς η Ομόνοια να τα ανακοινώσει ακόμα επίσημα. Όπως αναμενόταν δεν υπάρχουν ιδιαίτερες εκπλήξεις αφού αν υπολογίσεις τους προέδρους παραρτημάτων, συντονιστικών επιτροπών, επάρχων, ομοσπονδιών κλπ, δεν μένουν πολλές θέσεις για του «κοινούς θνητούς». Υπάρχουν πολλές παράτηρήσεις που μπορείς να κάνεις αλλα προς το παρόν θα ασχοληθούμε με δύο σημεία που «βγάζουν μάτι»:
1.      Από τα 45 μέλη που μένουν στη Βόρειο Ήπειρο δεν υπάρχει ούτε μία γυναίκα. Μία κυρία που διεκδικούσε με αξιώσεις και άξιζε να ήταν, είναι η Αθηνά Πάντου από το Μουρσί αλλά οι μηχανισμοί ή οι λίγοι «σταυροί», δεν στέρησαν μόνο την παρουσία μιας γυναίκας αλλά ολόκληρης της Επαρχία Τζάρας.
2.      Η Ένωση των Βλάχων εκπροσωπείτε μόνο με δύο εκπροσώπους. Ενδεχομένως να είναι και άλλοι Βλάχοι σε αλλά παραρτήματα αλλα όταν τους βάζεις σε ξεχωριστό παράρτημα  ή τους δίνεις μια αξιόλογη αναλογία  ή δεν τους βάζεις καθόλου και τους εντάσεις στα υπόλοιπα  παραρτήματα.

Στη συνέχεια η λίστα ανά παράρτημα  αλφαβητικά:
Παράρτημα Αγίων Σαράντα
1.      Γκούτζος Βασίλης
2.      Ζαφειράτης Βαγγέλης
3.      Θανάσης Ηλίας
4.      Καίσης Χρήστος
5.      Καλτσούνης Σωκράτης
6.      Καρκασίνας Ανέστης
7.      Μπάμπης Γιάννης
8.      Μπατζάκης Βαγγέλης
9.      Νάστης Βασίλης 
10.  Νταλιάνης Ηρώδης
11.  Παντέχης Χαράλαμπος
12.  Παππάς Λεωνίδας
13.  Φράγκος Δημήτρης
Απόδημοι (Ελλάδα)
14.  Γιάννης Θωμάς
15.  Κίτσιος Ανδρέας
16.  Νταγιάκας Γιάννης
17.  Νταλιανης Θανάσης
18.  Τζομάκος Γιώργος

Παράρτημα Αργυροκάστρου
19.  Γιάννης Γιάννης
20.  Δράπας Σπύρος
21.  Καμπέρης Χρυσόστομος
22.  Καρατζάς Σωτήρης
23.  Κοκαβέσης Δημήτρης
24.  Κουτσός Γιάννης
25.  Κύρος Θανάσης
26.  Λέγκος Χρήστος
27.  Μαλιούκης Δημήτρης
28.  Μπέτσης Ορφέας
29.  Νάσης Χρήστος
30.  Ντούλες Ευάγγελος
31.  Παπαηλίας Ηλίας
32.  Τζούμπας Γρηγόρης
 Απόδημοι (Ελλάδα)
33.  Κίκη Ηλέκτρα
34.  Κλέμου Ανίτα
35.  Κυρούσης Μιχάλης
36.  Λέκκας Παναγιώτης
37.  Σέλλιου Έφη

Παράρτημα Δελβίνου
38.  Θανάσης Κώστας
39.  Καίσης Θεμιστοκλής
40.  Κέντρος Γιάννης
41.  Μάργας Βασίλης
42.  Παππάς Θανάσης
43.  Σπύρος Σωκράτης
44.  Τάτσης Παύλος
Απόδημοι (Ελλάδα)
45.  Γκίνος Σταύρος
46.  Λιάκος Απόστολος
47.  Τσέκος Γιώργος 

Παράρτημα Χειμάρρας
48.  Μενίκος Βαγγέλης
49.  Μπέλης Φιορεντίνος
50.  Μπολάνος Βασίλης
51.  Μπρίγκος Νικόλαος
Απόδημοι (Ελλάδα)
52.  Κοκαβέση Ελεονόρα
53.  Μπελέρης Φρέντυς – Διονύσιος

Παράρτημα Αυλώνας
54.  Μπέτσης Έκτορας
55.  Τάλιος Γιώργος

Παράρτημα Κορυτσάς
56.  Καραμέλιος Γρηγόρης

Παράρτημα Τιράνων
57.  Μάρτος Ανδρέας
58.  Μέλος Θωμάς

Παράρτημα Πρεμετής
59.  Βαγγέλης Θανάσης

Ένωση Ελληνοβλάχων Αλβανίας
60.  Κούρος Σπύρος
61.  Πότσης Θανάσης

14 comments:

Ανώνυμος είπε...

Καλα απο αυτους η μιση ειναι ασχετι τελειος.....
μπουααααααααααα προβατα
τι να μας πουνε αυτη αντε γεια.............
και καλα κρασια......

Ανώνυμος είπε...

εμετος για καμια δεκαρια από αυτους..αλλα χριαζονται και αυτοι για να συμπλιρςσουν την ομαδα αφου ειναι χρησιμα και πιστα εργαλια..λοιπουν και καπιοι χαφιεδες αλλά θα προστεθουν αργοτερα...αισκος

Ανώνυμος είπε...

vorioipiroti dimosieysai se parakalo ola ta sxolia!!!
ti logokrisia einai ayti....
soy aresei vazeis!

Ανώνυμος είπε...

ypirxe kai allo sxolio prin apo ayto to opoio EKOPSES! GIATI?????

Ανώνυμος είπε...

βορειοηπειροτη,τοθσ διορισμενοθσ δημοσιευσες,....γιατι εκλεγμενοι ΔΕΝ ειναι ,αμα ηταν εκλεγμενοι θα εβγαιναν την ιδια μερα μετα την ψηφοφορια κουνια που σασ κουναγε....

βουρκαρης

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους ύστερα από δύο βδομάδες, αναλύσεων, αναδιορθώσεων, ανακατατάξεων, αναπροτιμήσεων, ανα-υπερορέξεων και όλων των "ανά', βγήκε στο φως το shtabi της Ομόνοιας, γιατί για shtabi γίνεται λόγος, όπως ακριβώς στον καιρό του αλήστου μνήμης Ενβέρ, που όλα καθορίζονταν και όλα γίνοταν χωρίς ψηφοφορία (μην μου πείτε πως πήραν υπόψη τους την ψηφοφορία, γιατί κάποιος φίλος μου είπε πως όταν πήγα να ψηφίσω μου είπε ένας "έλα, ρε, τι θα ψηφίζεις, αυτά είναι καθορισμένα, το ποιος θα βγει" και μετά έστω και για το μάτι, που λέει ο ΄λογος να γινόταν η ψηφοφορία, με εκείνο το κονφούζιο που επικρατούσε εκεί πέρα, δεν γνώριζε η μάνα το παιδί της. Ας το με την ευφορευτική επιτροπή που πήγαν να βγάλουν. Μια επιτροπή που εγκρίνεται από την Συνδιάσκεψη και όχι ότι κατέβει του Μάργα εκέινη τη στιγμή -προτείνει τον "αλάνθαστο" Γιάννη Μπάμπη, όχι από το δικό του Παράρτημα, λες και χάθηκαν οι δικοί του. Κρατείστε τον, τον Πρόεδρο σας). Τέτοια γίνονται και είναι αυτί οι άιτιοι που υποβαθμίζουν το όνομα της Ομόνοιας, άσε μετά να μιλούμε για ένωση και για να έχουμε άξιους και έντυμους ανθρωπους που θα δωσουν απάντηση στον Ταρτάρι, που βγήκε σαν ο Δημόκλητος να κόψει κεφάλια δικαστών, μα προτύτερα να κόψει και δικών μας κεφάλια.

Ανώνυμος είπε...

emena gmt den me ekleksan alla omonia paramenw.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΑΤΕ ΠΟΤΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;
Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑ! ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΑΝΕ ΝΤΑΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΩ,ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΕΡΝΕ. ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΤΑΝ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΟΜΟΝΟΙΑ", ΝΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΑΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ.
ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ "MEGA" ΕΣΕΙΣ ΗΣΑΣΤΑΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΤΗΝ "ΟΜΟΝΟΙΑ" ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΤΕ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΜΕ ΤΟ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΑΚΙ ΣΑΣ; ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΟΜΟΝΟΙΑ" ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ. ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Ο ΛΑΟΣ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ: " ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΤΟΝ ΤΡΩΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ".ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ "MEGA" ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ, ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ "ΟΜΟΝΟΙΑ";!
ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;
"ΑΙΣΧΟΣ ΝΤΡΟΠΗ"
ΕΣΕΙΣ ΗΣΑΣΤΑΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΣΑΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ "ΚΑΘΑΡΗ". ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ.ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΝΑ ΚΕΛΑΗΔΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ....!
ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ
ΝΤΑΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Εδώ που τα λέμε η εκλογή του Σταύρου Γκίνου αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη. Ξέρει κανείς ονόματα υποψηφίων που δεν εξελέγησαν; Αυτά είναι αν κατάλαβα καλά τα αποτελέσματα που "διέρευσαν". Τα επίσημα πότε θα ανακοινωθούν; Στις δημοτικές εκλογές;

Ανώνυμος είπε...

Panta OMONIA,dhen yparxi ali organosi gia tin EEM.OMONIA kai mono OMONIA. oO pjios eine ekso apo tin Omonia dhen theli to kallo tis EEM kai tis patridas mas.5 atoma figane me to dimokratiko komma tou berisa(kseras,mitsos,barkas,natsos,kallogeros)monogia ta synferonta tous kai gia na ektelesoun diatages tou berisa kai tou patozi na diaspasoun tin EEM.O kosmos pjia ton eixi katallavi kai stis dimotikes eklloges tha sas diksi to n dromo.........ZITO I OMONIA KAI I EEM.ZITO ELLAS.

Ανώνυμος είπε...

anonime 12:33 prepi na ise o jani babis , giati mono esi kopanas monon burdes

Ευλογητός είπε...

Το Τζομακοπάζαρο

-Κυράνω, τ' άκουσες φούλα μου, τα 'βγαλαν τα ονόματα.
-Ποια ονόματα, μωρή μότρημα;
-Τους μεγάλους της Ομόνοιας, φούλα μου.
-Α, πές μου, πές μου είναι ο δικός μου;
-Ποιος δικός σου, μωρή, στην Ομόνοια μόνο αυτοί του Ντούλε βγαίνουν. Ποιος δικός σου και δικός μου. Βράστον τον δικό σου, να τον βράσω κι εγώ τον δικό μου.
-Και ποιοι είναι τότε;
-Άκου, γύρισε στην επιτροπή πάλε ο Ορφέας, ο κουμπάρος του Ντούλε. Αυτός είναι δικός μας, από το Μουρσί κρατάει η σκούφια του. Και ο Τάκης ο Νάσης που βγήκε, δήθεν από το Αργυρόκαστρο, δικός μας είναι (έχει τη νύφη από το Μουρσί). Και ο Δράπας δικός μας από τη Δίβρη είναι.
-Και γιατί πάει με το Αργυρόκαστρο;
-Γιατί του το θέλει ο κώλος; Θα μας πάρει άδεια; Τον Τόλη το δικό μας όμως αυτή τη φορά τον έβγαλαν με τη λίστα του Δελβίνου στην Ελλάδα. Καλά έκαναν γιατί είχε κουραστεί το παιδί με τα πάνω-κάτω Αθήνα-Άγιοι Σαράντα.
-Καμιά γυναίκα βγήκε, μωρή Τσίβω;
-Είναι τρεις - τέσσερις από την Ελλάδα, κάστερες όμως, από τις δικές μας καμιά. Από τους 45 μεγάλους του τόπου μας, δεν υπάρχει γυναίκα ούτε για σημάδι.
-Μα γιατί μας το κάνει αυτό ο Βαγγέλης; Για λόγου του το γέμισε το κόμμα με γυναίκες. Μα καμιά καψονιά δική μας δεν τους κάνει;
-Το Λεωνίδα τον βγάλανε ή όχι;
-Τον βγάλανε, τον βγάλανε το Νίδα μας, αλλά αυτός το κακόβαλε από κείνη τη μέρα κι ένας Θεός ξέρει αν θα δεχτεί. Αλλά, ξέρεις τι χάρηκα περισσότερο, που από το Μαραφέντι που έβγαζε τους πιο πολλούς μόνο το Γιάννη Μπάμπη βάλανε. Και το Ζαφειράτη που μικρό έκλεβε κατσίκια τον βάλανε, να κάνει κανά παρά κι αυτό το καψωπαίδι που τρία χρόνια διευθυντής στην εφορία τρία εκατομμύρια τα 'κανε ή δεν τα 'κανε.
-Πες μου κι άλλα, πες μου κι άλλα, μότρημα.
-Να σου πω πρώτα για τους δικούς μας. Ο Ηρώδης πήρε μαζί του και τον ανιψιό του, το Θανασάκη στην επιτροπή. Ο Κατσαρίδας ο μικρός έκανε πίσω κι έβαλε μέσα το θείο του, τον Ανδρέα Κίτσιο. Άσε, βάλανε κι έναν Καρκασίνα από το σόι των κομμουνιστών. Καρκασίνα θα μας την κάνει αυτός την Ομόνοια. Άσε, τον άλλον το Φράγκο, του ' πανε ότι υπάρχουν φράγκα κι έβαλε μέσο για να μπει στην επιτροπή. Γύρισε κι ο σοσιαλιστής ο Μπατζάκης. Αυτός είπε μάλιστα ότι στην Ομόνοια είναι οι περισσότεροι σοσιαλιστές κι εκεί νιώθει σαν στον σπί του. Εμάς μας ρώτησε πώς νιώθουμε όμως;
-Με τον Κίτσιο τον Καίση τί έγινε; Του την έφεραν πάλι.
-Τι λες, μώρη μότρημα, επέστρεψε μέσα πάλε ο Κιτσάρας μας κι έχει σχέδιο. Θέλει να φάει από μέσα λένε τον Ηλία το Θανάση τον έπαρχο. Θα τ' ακούσεις σύντομα. Α, δε σου είπα και για τον Παντέχη. Είναι κι αυτός στην επιτροπή. Παντέχει το καψωπαίδι ότι αυτή τη φορά δεν θα είναι πίσω από τη λίστα. Αλλά, ας παντέχει. Του τα θέλει ο κώλος του και καλά του γίνεται.
-Υπάρχουν και Χειμαρραίοι στην επιτροπή;
-Εκεί να δεις τι γίνεται. Σημεία και τέρατα. Είναι μέσα κι ένας με παρόνομα Κοκαβέσης και μία Κοκαβέση. Λένε ότι είναι πράκτορες των αλβανών.
-Σιγά, μώρη φούλα, έμειναν οι αλβανοί να βάλουν αυτούς, λες και δεν υπάρχουν άλλοι δικοί μας.
-Υπάρχουν, υπάρχουν, δε λέω, αλλά, να, το Κοκαβέσι σημαίνει στα αλβανικά (koka dhe veshi) και σημαίνει κεφάλι κι αυτί. Τώρα με κατάλαβες, μώρη χαζή; Άσε που υπάρχει κι ένας άλλος χειμαρραίος που έχει δυο ονόματα. Τον λένε και Φρέντυ και Διονύση.
-Δηλαδή, εσύ λες ότι μας την έφεραν πάλε οι καστεροί;
-Όχι ακριβώς, δεν πρέπει να τρομάξουμε, αλλά σαν πολλοί μητροπολίτες μαζεύτηκαν εκεί μέσα. Υπάρχει κι εκεί ένας Κουτσός, ένας Μαλιούκης, κι ένας παπάς. 'Οπως έχομε εμείς τον Παπά Λεωνίδα, αυτοί για να μας κάνουν καρσιλίκι έβαλαν μέσα έναν Παπά Ηλία.
-Δηλαδή, το ' χομε χαμένο το παιγνίδι εμείς στο Βούρκο.
-Τι λες, μωρή χαζή, τους την έχομε στημένη. Για καλό και για κακό εμείς βάλαμε μέσα έναν Τζομάκα. Όσες φορές οι καστεροί θα κάνουν μαγκιές, τότε θα αναλαμβάνει ρόλο ο Τζομάκας. Με τη τζομάκα του θα σπέρνει τον φόβο και το τρόμο κι ούτε γκιχ κι ούτε βιχ οι καστεροί.
-Αμ δε λες, μωρή φούλα, ότι την έκαναν Τζομακοπάζαρο την Ομόνοια. Εμένα όταν με δεις μότρημα, φεύγω, πάω με το MEGA. Εκεί έχω και το Μήτσο μου και τον Κίτσο μου. Εσύ κάτσε με το Τζομάκα σου.

Ανώνυμος είπε...

To oraio einai, poy enas apo to delvino, enas allos apo to alikou kai enas allos apo ximara thelane na valoune ipopsifiotita gia proedroi tis omonoias ..apo to kastro kaneis kati tha kserane..i moni periptosi na allaksei igesia kai na vgalei to sarandi proedro einai na megalwsei o dalianis kai o kacaridhas o mikros.: to thema einai ethniko...
-oi boreioeipirwtes prpei na mpoun sto pasok kai stin nd
-ma giati s ayta ta dio kommata pou exoun katasrepsei tin elladha?
-ma giati to thema einai ethniko
giati tha prepei na eksontosoume tous misous boreieipeirwtes ?
-ma giati to thema einai ethniko sou lew
-ma mipos iparxei allos dromos?
oxi sou lew, giati to thema einai ethniko kai ta paidia toou ethnikou thematos den paraitountai tha dialysoun prwta kathe iero kai osio kai meta tha pane ston paradiso
to thema einai ethniko kai den xwrane anametaksi mas prodhotes!!!

Ανώνυμος είπε...

POS GINETE O PAPAILIAS NA EINAI ME TO PARARTHMA ARGYROKASTROY KAI NA THELI KAI TO PROEDRIO TOY PARARTIMATOS THESSALONIKIS DEN THA TO KATALAVO POTE

Δημοσίευση σχολίου