Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Υπό την καθοδήγηση Spahiu, Αλβανοί εθνικιστές διαδηλώνουν στα Τίρανα κατά της απογραφής


Ντούλες: Να παρέμβει ο Topi, ο Spahiu κάνει προσωπική εκστρατεία και κινείται αντισυνταγματικά
Με πρωτοβουλία του συλλόγου οπαδών της εθνικής Αλβανίας «Tifozëve Kuq e Zi» (μαύρο και κόκκινο) και την υποστήριξη αλβανικών οργανώσεων από την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο, την πΓΔΜ, του Μαυροβουνίου, της κοιλάδας του Πρέσεβο καθώς και μελών της κοινότητας των Αλβανοτσάμηδων, πραγματοποιήθηκε σήμερα διαμαρτυρία, μπροστά από το Ανώτατο Συμβούλιο της Δικαιοσύνης στα Τίρανα,  με κεντρικό σύνθημα κατά της Απογραφής Πληθυσμού που θα γίνει με βάση την εθνική και την θρησκευτική ταυτότητα που πρόκειται να πραγματοποιηθεί φέτος στην Αλβανία.
«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η απογραφή  που γίνεται με κριτήρια εθνικά και θρησκευτικά δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα αλλά αυτή υποστηρίζεται από αντεθνικά κυκλώματα τα οποία επί 20 χρόνια έχουν στόχο την τεχνική αύξηση των άλλων εθνοτήτων στην Αλβανία. Αυτή η απογραφή βρίσκεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Αλβανίας και μόνον ο λόγος αυτός είναι αρκετός για να αμφισβητηθεί η  εγκυρότητά της» αναφέρει  η ανακοίνωση της οργάνωσης «Tifozëve Kuq e Zi».

Σημειώνεται, ότι πριν την διαμαρτυρία έγινε συνάντηση, των εκπροσώπων των Οργανώσεων, με τον αναπληρωτή πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, Kreshnik Spahiu,  ο οποίος φέρεται ως ο κύριος αντιτιθέμενος της απογραφής,  με εθνικά και θρησκευτικά κριτήρια, δίνοντας άλλη διάσταση στις αντιδράσεις των πολέμιων της ελεύθερης απογραφής, καθώς δεν προέρχονται απλώς αππο κάποιες κοινωνικές ομάδες της Αλβανίας.  Ζήτησαν, μάλιστα, να εξευρεθούν νομικές μεθοδεύσεις,  ώστε, να εμποδίσουν την διενέργεια απογραφής που εμπεριέχει την εθνικότητα  γιατί είναι επιζήμια για την υπόσταση της χώρας.

Σε σημερινή του ανακοίνωση ο πρόεδρος του κόμματος Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Βαγγέλης Ντούλες, επιτέθηκε στον αντιπρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αλβανίας, λέγοντας ότι o Kreshnik Spahiu κάνει προσωπική εκστρατεία, θεώρησε τις  δηλώσεις του αντισυνταγματικές και ζήτησε την παρέμβαση του προέδρου της Αλβανικής Δημοκρατίας Bamir Topi, ως άμεσο προϊσταμένου του.   

7 comments:

Γκορος Νικος είπε...

Τι λεει γι αυτο ο Ραμα, αρχηγος του κοματος που προσκειται ο Ντουλε?
Απο οτι θυμαμαι καλα ο Ντουλε ηθελε να κατεβασει κοσμο για το Ραμα στις διαδηλωσεις...
Τωρα με αυτες τις πορειες που γινονται εναντια στην απογραφη που ειναι το Φιλαρακι του Ντουλε,καποια δηλωση ρε παιδι μου,κατι?
Γαβ Γαβ Γαβ ..κανει ο ενας και αλλος του πεταει κανα κοκαλο για καμια θεση στη νεα Κυβερνηση,τιποτα αλλο δεν βλεπουμε.

Ανώνυμος είπε...

"Σε σημερινή του ανακοίνωση ο πρόεδρος του κόμματος Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Βαγγέλης Ντούλες, επιτέθηκε στον αντιπρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αλβανίας, λέγοντας ότι o Kreshnik Spahiu κάνει προσωπική εκστρατεία, θεώρησε τις δηλώσεις του αντισυνταγματικές και ζήτησε την παρέμβαση του προέδρου της Αλβανικής Δημοκρατίας Bamir Topi, ως άμεσο προϊσταμένου του."

Όπα! Τι γίνεται εδώ κύριε Ντούλε; αντιγράφουμε το "προδοτικό-μπερισικό" MEGA;

Ανώνυμος είπε...

2.24 Πρεπει να εισαι μεγαλο νουμερο ρε φιλε?Δηλ αν εχει κατι σωστο το μεγα πρεπει να εχει αλλη αποψη ο Ντουλες,η απλα θελεις να μας πεις ποιος προηγηθηκε σε αυτη τη δηλωση?
Ο Ντουλες ρε φιλε εκανε τη δηλωση αυτη και αυριο θα ειναι πρωτο θεμα συζητησης στην αλβανια,σαν τα σκυλια θα κανουν,ενω με την ανακοινωση mega δεν ασχοληθηκε κανεις,ειτε γιατι δεν τους ξερει κανεις,ειτε γιατι εχει πεσει συρμα στις εθνικιστικες αλβανικες οργανωσεις πως με αυτους ειστε συμμαχοι.

Ανώνυμος είπε...

Ότι πεις 3:39 την πατάτα σου δεν μπόρεσες να μην την πετάξεις. Ειδικά το τελευταίο επιχείρημα ήταν τρομερό. Τώρα θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε. Όταν διεκδικεί πρώτο τα εθνικά αιτηματα το MEGA είναι για τα ματια του κοσμου ενω αμα το κανει ο Ντούλες είναι λόγια ουσίας και πατριωτισμού.

Ανώνυμος είπε...

12.09
Οτι εχω τις αμφιβολιες μου για τις προθεσεις τους δεν χρειαζεται να στο πω ειμαι σιγουρος πως και εσυ τις εχεις που τους στηριζεις.
Οσο για το αν τα λογια του Ντουλε ειναι ουσιας και πατριωτισμου,δεν το ξερω ρε φιλε,αλλα σιγουρα οι αλβανοι τα λογια του ακουνε,την ανακοινωση του maga ουτε που θα την εχουν παρει χαμπαρι,δεν εχει ασχοληθει κανεις αλβανος πλην μερικων που παρακολουθουν τα μπλογκ μας.

Ανώνυμος είπε...

Gi ayton ton Spaxiou... mono pou vlepeis ti fotografia me tous opadous tis alvanias katalavaineis peri tinos 'exthrou' prokeitai.

Dystyxws omws me tetoious exoume na kanoume...

Ανώνυμος είπε...

lene oti o Spaxiou einai didi....fiafto mazeytike me touw opadhus

Δημοσίευση σχολίου