Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση τύπου για την προπαγάνδα που ασκούν στα αλβανικά ΜΜΕ ορισμένα κυκλώματα στη χώρα για την απαλοιφή των λημμάτων «εθνικότητα» και «θρήσκευμα» από το ερωτηματολόγιο της απογραφής του πληθυσμού και των ακινήτων

Το κόμμα «Εθνική  Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον»  EEMM-MEGA παρακολουθεί αυτές τις ημέρες με προσοχή όλη την προπαγάνδα που ασκούν στα αλβανικά ΜΜΕ ορισμένα κυκλώματα στη χώρα για την απαλοιφή των λημμάτων «εθνικότητα» και «θρήσκευμα» από το ερωτηματολόγιο της απογραφής του πληθυσμού και των ακινήτων που θα εφαρμοστεί τον Απρίλη του τρέχοντος έτους και εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του για την αντισυνταγματική και παράνομη τοποθέτηση του αντιπροέδρου του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης κύριου Κρεσνίκ Σπαχίου, ο οποίος, μεταξύ άλλων προσβάλλει το νόμο ασκώντας πιέσεις στους δικαστές ώστε να μην εξετάσουν υποθέσεις επανάκτησης της εθνικότητας εκείνων των ανθρώπων που τους αφαιρέθηκε αυθαίρετα στην εποχή του απολυταρχικού κομμουνιστικού καθεστώτος.
Ταυτόχρονα ο κ. Σπαχίου αμφισβητεί ανοικτά την παράγραφο 1 του Άρθρου 3 της Σύμβασης Πλαίσιο για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων του Συμβουλίου της Ευρώπης η οποία κάνει λόγο για «το δικαίωμα κάθε προσώπου που ανήκει σε μία εθνική μειονότητα να επιλέγει ελεύθερα εάν θα αντιμετωπίζεται ή όχι βάσει αυτής του της ιδιότητας και καμία δυσμενής επίπτωση δεν μπορεί να προκύψει από την επιλογή αυτή ή από την άσκηση των συναφών δικαιωμάτων».
Η παράνομη και εντελώς προσωπική εκστρατεία εξ ονόματος ενός ανωτάτου θεσμού της Δικαιοσύνης στη χώρα δεν έχει προηγούμενο και θεωρείται αρνητική διάκριση κυρίως κατά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, αλλά και αντισυνταγματική, γιατί τα δικαιώματα των μειονοτήτων σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά στάνταρντς είναι κατοχυρωμένα  στο Σύνταγμα αλλά  και στις συμβάσεις που είναι επικυρωμένες από το ανώτατο όργανο της αλβανικής νομοθεσίας, έτσι ώστε να μην επιτρέπεται σε κανένα άτομο, έστω κι αν αυτός είναι αντιπρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης, να τα αμφισβητήσει ή να τα περιορίσει . Ακόμα περισσότερο που οι συμπεριφορές αυτές γίνονται τροφή για εξτρεμιστικά στοιχεία στη χώρα, που απειλούν ανοικτά για ενδεχόμενη γενοκτονία κατά του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, όπως είναι η περίπτωση του ανθέλληνα
πρώην βουλευτή Αβντί Μπαλέτα στον τηλεοπτικό σταθμό TOP CHANEL.
Το  Κόμμα των Ελλήνων καλεί τον Πρόεδρο της Αλβανικής Δημοκρατίας να ασκήσει την επιρροή του ως πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης να σταματήσουν τέτοιες πράξεις που φέρονται κατά των νόμων, γιατί είναι ασυμβίβαστες με το άρθρο 5 του νόμου 8811 ημερομηνίας 17.05.2001 «Περί οργάνωσης και λειτουργίας του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης» που τονίζει ότι: «το λειτούργημα του μέλους του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης είναι ασυμβίβαστο με το λειτούργημα του εισαγγελέα, του μέλους των διοικητικών και εκτελεστικών οργάνων των πολιτικών κομμάτων είτε με τη δραστηριότητα υπεράσπισης στα πρωτοβάθμια δικαστήρια ή στα εφετεία». Το ασυμβίβαστο στην περίπτωση αυτή αποδεικνύεται από τη στάση του αντιπροέδρου του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης, που είναι παράλληλη με την πολιτική στάση ηγετών μερικών κομμάτων που επιθυμούν την προσβολή του νόμου «Περί ληξιαρχείων» και το νόμο για την «Απογραφή Πληθυσμού και Ακινήτων».
Η «Εθνική  Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» εκφράζει επίσης  τη
θλίψη του που τηλεοπτικά κανάλια, όπως το TOP CHANEL, επιτρέπουν να
προβάλλουν από τις συχνότητες τους δηλώσεις αντισυνταγματικές, οι οποίες παροτρύνουν τα εξτρεμιστικά κυκλώματα να καλλιεργήσουν τη μισαλλοδοξία, τη διάκριση και την αποσταθεροποίηση.
Το  κόμμα ΕΕΜΜ-MEGA  τονίζει για ακόμη μία  φορά την αμέριστη υποστήριξη για τη νόμιμη και δημοκρατική λειτουργία των θεσμών στη χώρα και διατίθεται να συμβάλλει για τη σταθεροποίηση και την εξέλιξη της δημοκρατίας στην Αλβανία, με την προϋπόθεση να εφαρμοστούν στην πράξη τα δικαιώματα των μειονοτήτων και ειδικά της Εθνικής Ελληνικής
Μειονότητας, καθώς και οι βασικές ελευθερίες του ανθρώπου, ως θετικοί παράγοντες για την ένταξή της χώρας στην Ευρώπαϊκή Ένωση.

ΥΓ.: Να σημειωθούν επίσης κάποιες εξελίξεις των τελευταίων ωρών, όπου ο πρόεδρος του Πρωτοδικείου Αγίων Σαράντα Αλτούν Τσέλια ζήτησε με την παρότρυνση του ίδιου του Αντιπροέδρου του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης Κρ. Σπαχίου, ο οποίος ήρθε εκτάκτως σήμερα στην πόλη, την κατάργηση του νόμου πέρι ληξιαρχείων από το Συνταγματικό Δικαστήριο.

10 comments:

Ανώνυμος είπε...

Εύγε σας πολυ καλή η δήλωση

Ανώνυμος είπε...

me tetia parousiasi pou kanoun sta allbanika kanalia i kiri tou Mega(mitsos,p.barkas,ksera..) mas ntropiasane.Doste epixirimata vreeeee .....i tou elaxiston an dhen eixete kotsia mi vgite.

Ανώνυμος είπε...

top-channel=ps
mega=pd
tyxaio????????????????de nomizw

Μεσοπόταμο είπε...

Μπραβο σας.
Αν κατεβεί μαζί σας ο Μήτσιος, η Μπεζιάνη ( όλο κρύβεται αυτή η σκρόφα και ποτέ δεν υπερασπίστηκε από τη θέση της τους Βορειοηπειρώτες!) η κανένας Νάτσιος, ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΨΗΦΊΣΩ γιατί αυτοί ειναι καιροσκόποι!
Τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια!
Συνεχίστε έτσι!
Ο Ντούλες, ο Μπέτσης και τα άλλα λαμόγια που έχουν κρυφτεί ?

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΤΟΣ ΓΑ..ΕΙ ΓΑΤΟΣ ΣΚΟΥΖΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

am ela pou esy 'dithen' rwtas an tha katevei re alith kai tha se ekproswphsei o barkas o nacis klp aufou atoi miloun mexri twra reeeeeeeeeeeeee
ti kaneis ton anikserw??????????????????????????

Ανώνυμος είπε...

Απο χαμπερια πρωτοι.
Ακομα ομως και σε μια ανακοινωση παιζουν πολιτικα παιχνιδια του Μπερισα.Ρε δεν μας ενδιαφερει κανενα αλβανικο κομμα και εσεις του MEGA την εχετε δει θα παρουμε τους ψυφους των Ελληνων που δεν τους κανει η καρδια να ψηφισουν αλβανικο κομμα αλλα που προτιμουν το PD απο το PS και μετα θα τους χαρισουμε στον μπερισα.
Ρε νουμερα δεν μας ενδιαφερουν τα αλβανικα κομματα και φυγατε απο την ΟΜΟΝΟΙΑ για τη συνεργασια της με αλβανικο κομμα αλλα και εσεις τα ιδια κανετε,συνεργαζεστε με αλβανικο κομμα και το χειροτερο ειναι οτι οι δημιουργοι και οι υποκινητες σας περνουν εντολες απο αλβανικο κομμα,γιατι ανηκουν σε ενα τετοιο.
Για ολους τους Ελληνες μονο η ΟΜΟΝΟΙΑ υπαρχει αρκει να μην συμμαχει με αλβανικα κομματα,μονο ανεξαρτητοι θα γινουμε δυνατοι.

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα καλά; δεν σας ενδιαφερει κανενα αλβανικό κόμμα 3:37; Τότε γιατί ο Ντούλες ασχολείται συνέχεια με το κόμμα των Τσάμηδων;;;;;;;;;;;;
όσο για τους Μήτσιο, Νατσιο, Μπεζιάνη δεν είδα ποτε να έχουν σημαντικό πόστο στο ΜΕGΑ γι' αυτό κόψτε τις μπούρδες.

Ανώνυμος είπε...

3.23 mipos gnorizeis toys 27 idrites toy mega na soy po ego . micos, barkas ,llucis,bezhani nacios, p barkas kai sia .sou leei kati ayto

Ανώνυμος είπε...

8:27 επειδή εσείς μόνο ψέμματα ξέρετε να λέτε προς αποκατάσταση της αλήθειας ιδού τα ιδρυτικά μέλη του MEGA:

Αντώνης Ζούμας, Βασίλης Καραμάνος, Βασίλης Λώλης, Βασίλης Παπάς, Γιώργος Λουλεμές, Γιώργος Μάνος, Γρηγόρης Ζαφείρης, Δώρης Τέρπος, Ερβίν Παππάς, Θανάσης Μπούνταλης, Θεμιστοκλής Φώτος, Θεοφάνης Καλυβιώτης, Θεόφιλος Πρωτοψάλτης, Θύμιος Γκοζντάρης, Λευτέρης Χαρίτος, Λιλιάνα Νταβέλα, Νίκος Κούρης, Παναγιώτης Μάντης, Πτολεμαίος Πέτας, Ρολάνδος Βασίλης, Ρωμαίος Τσάκουλης, Σπύρος Διαμάντης, Σταύρος Κόλιας, Σταύρος Τσέκος, Στέφανος Σέντης, Χρήστος Κίτσος.

Δεν φαίνονται πουθενά τα ονόματα Μήτσιος, Νάτσιος, Μπάρκας, Μπεζιάνη.

Δημοσίευση σχολίου