Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Εξεγέρσεις – καρμπόν παντού

Παρακολουθούμε τους πηχυαίους τίτλους  και τις τραγικές εικόνες που μεταδίδουν οι τηλεοράσεις για τα  γεγονότα της Τυνησίας , της Αιγύπτου , της Υεμένης και αλλού και αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει;

Πολλοί αναλυτές θέλουν να μας πείσουν ότι οι φτωχοί, αδικημένοι πολίτες των χωρών επαναστάτησαν και θέλουν να ανατρέψουν τα αυταρχικά καθεστώτα που τους κυβερνούν εδώ και χρόνια. Υποστηρίζουν ότι οι λαοί επιτέλους αφυπνίζονται και διώχνουν τις διεφθαρμένες εξουσίες, η  Αμερική χάνει τους συμμάχους της στη Μέση Ανατολή κ. ά. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;.

Πρώτα απ’ όλα ο Αμερικανός Πρόεδρος με νηφαλιότητα και ηρεμία δήλωσε: «Ο λαός της Τυνησίας έδειξε θάρρος και αποφασιστικότητα». Επίσης ,η υπουργός Εξωτερικών κ. Κλίντον έσπευσε να δηλώσει ότι «ο αγώνας των Τυνησίων αποτελεί προειδοποίηση για τους ηγέτες της Μέσης Ανατολής». Δηλαδή καμία ανησυχία για τα αμερικανικά πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά συμφέροντα.  Τι συμβαίνει λοιπόν;

Μετά τη Γεωργία, τη Σερβία, το Λίβανο ,την Ουκρανία τώρα η Τυνησία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία , η Υεμένη και άλλες. Όλες οι χώρες ακολουθούν συστηματικά τα ίδια βήματα λες και τις κατευθύνει ο ίδιος μαέστρος, αλλά και οι εξεγέρσεις των πολιτών έχουν  παρόμοια ονόματα – «Γιασεμί», «Κέδρος», «Τουλίπα» κτλ. ¨

Μήπως φέρουν την υπογραφή της National Endowment for Democracy που υπάγεται στις υπηρεσίες ασφάλειας της Αμερικής, και της «Ανοιχτής Κοινωνίας» (Open  Society Foundation)  του κ.  Σόρος;

Γιατί, από όσα βλέπουμε, ακολουθούν το πρότυπο της «Πορτοκαλί επανάστασης» με στόχο να προκαλέσουν χάος. Με τη δημιουργία χάους σε μια χώρα καταρρέει η οικονομία, εξαφανίζεται η συμμετοχή του κράτους στην οικονομική ζωή, ιδιωτικοποιούνται οι δημόσιες επιχειρήσεις  και τρέχει το ΔΝΤ για να τη σώσει…..

Στόχος όλων αυτών που εμπνεύστηκαν τη θεωρία του οικονομικού χάους είναι να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο οι προσκείμενες στη Δύση ηγεσίες, η ελίτ που βρίσκεται δίπλα τους και οι λαοί να πεθάνουν από την πείνα.

Τα τελευταία δέκα χρόνια η Middle  East  Partnership  Initiative  εργάστηκε με όλες της τις δυνάμεις στη Μέση Ανατολή και τη Β.  Αφρική για να διαδώσει  το  μοντέλο της «αμερικανικής δημοκρατίας».  Ο αγώνας  για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας άλλαξε και απέκτησε ηπιότερη μορφή.

Η τότε υπουργός εξωτερικών κ. Ράις δήλωσε το 2005: «Θα αλλάξουν τα σύνορα 22 χωρών από το Μαρόκο μέχρι την Υεμένη». Αυτό σημαίνει ότι οι χώρες της περιοχής θα τεμαχιστούν σε μικρά κρατίδια που θα εξαρτώνται  και θα ελέγχονται πλήρως από το παγκόσμιο κεφάλαιο. Τα εθνικά κράτη θα αποτελούν μακριά ανάμνηση….

Μόνο η γονιδιακή μνήμη των λαών της ευρύτερης περιοχής, που έπεσαν θύματα των μεγάλων συμφερόντων από το 1900 μέχρι σήμερα , μπορεί να ανατρέψει αυτά τα σχέδια. Διαφορετικά….
Πηγή: http://www.elzoni.gr

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ολα κατευθυνομενα ειναι και εξυπηρετουν συμφεροντα,ποιανου αλλου?Οι γνωστες των πραγματων και της διεθνους πολιτικης σκηνης ειναι σιγουροι για το ποιος κρυβεται πισω απ'ολα αυτα.Στην αλβανια που η κυβερνηση ελεγχεται πληρως γιατι σωπασαν και τελειωσαν ολα πριν γεννηθουν προβληματα?Ο κ.Γκατζογιαννης ειναι τυχαιο πως στηριζει την κυβερνηση Μπερισα η μηπως εχει κανεις την εντυπωση πως το κανει γιατι ο Μπερισα αγαπαει την πατριδα μας?
Για ολα τα κακα στον πλανητη η αμερικη εχει 100% την ευθυνη.

Δημοσίευση σχολίου