Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Πλαστογραφημένη Ιστορία και φανατισμό κατά της Ελλάδος διδάσκουν οι Αλβανοί στους μαθητές των σχολείων τους


Μίσος, φανατισμό αλλά και πλαστογραφημένη Ιστορία που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική, διδάσκει η αλβανική κυβέρνηση στους μαθητές των σχολείων. Οι νεαροί Αλβανοί μέσα από τα νέα επίσημα σχολικά βιβλία τους μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας» και διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο "αιμοσταγείς" Έλληνες πραγματοποίησαν "εθνοκάθαρση" στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά».
Η νέα γενιά Αλβανών μαθαίνει, μεταξύ άλλων, πως...
έχει ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όλα αυτά τυπώθηκαν φέτος στα επίσημα σχολικά εγχειρίδια με την έγκριση του αλβανικού υπουργείου Παιδείας, την ώρα που η αλβανική κυβέρνηση ζητά τη στήριξη της Ελλάδας για να ανοίξουν οι πόρτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης... Στο νέο βιβλίο «Γεωγραφία της Αλβανίας», που εκδόθηκε φέτος και ήδη αποτελεί διδακτική ύλη στα λύκεια της χώρας, οι μαθητές διδάσκονται όχι μόνο για τη γεωγραφία της χώρας τους αλλά και για περιοχές όμορων χωρών που, σύμφωνα με τους συγγραφείς, κατοικούνται από Αλβανούς.

Στις «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που έμειναν εκτός αλβανικού κράτους περιλαμβάνονται το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα, με τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Αυτόχθονες

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη χώρα μας, στο κεφάλαιο
«Οι αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα», αναφέρονται τα εξής: «Είναι αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της "Μακεδονίας" και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.».

Οι συγγραφείς του βιβλίου υποστηρίζουν πως η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει «εθνοκάθαρση» με στόχο τον αφανισμό των Αλβανών που ζούσαν εκεί. Ο χάρτης με τη Μεγάλη Αλβανία και τις όμορες «αλβανικές περιοχές» κοσμεί το εξώφυλλο τόσο του βιβλίου όσο και του τετραδίου ασκήσεων των μαθητών που καλούνται, για παράδειγμα, να ζωγραφίσουν τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν... Αλβανοί ή να απαντήσουν στα ερωτήματα:
«Ποιες είναι οι αλβανικές περιοχές της Ελλάδας;» ή «Αναφέρετε τις εκδιώξεις που υπέστησαν οι Αλβανοί από τις ελληνικές αρχές».

Να σημειωθεί πως στο βιβλίο Γεωγραφίας δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, παρά μόνο πως στη χώρα οι διάφορες μειονότητες (Έλληνες, Σκοπιανοί και Μαυροβούνιοι) αγγίζουν συνολικά το 2%, ενώ τους Βλάχους, που στην πλειονότητα τους έχουν ελληνική εθνική συνείδηση, τους χαρακτηρίζει «πολιτιστική μειονότητα».

«Εθνοκάθαρση στην Τσαμουριά»

Στο βιβλίο «Ιστορία του Αλβανικού Έθνους» υπάρχει ειδικό κεφάλαιο για την Τσαμουριά, με την επισήμανση πως
«βρίσκεται στο νοτιοδυτικό μέρος της Κάτω Αλβανίας», όπως αποκαλεί το νότιο τμήμα της Ηπείρου.

«Η επέλαση των Ελλήνων το 1913 στην Τσαμουριά σημαδεύτηκε από βαρβαρότητες που ανάγκασαν χιλιάδες Τσάμηδες να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες. Οι Έλληνες κατακτητές επιτάχυναν την εκδίωξη των Τσάμηδων και των υπολοίπων Αλβανών, με στόχο τον αφανισμό του αλβανικού εθνικού στοιχείου από τις περιοχές που είχαν καταλάβει», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι συγγραφείς του βιβλίου, συνεχίζοντας: «Με τον καθορισμό των συνόρων το 1913 αποκόπηκαν από τον εθνικό κορμό όχι μόνο η περιοχή των Ιωαννίνων, αλλά σχεδόν ολόκληρη η Τσαμουριά, οι επαρχίες Φιλιατών, Ηγουμενίτσας, Παραμυθιάς, Μαργαριταρίου, Πάργας και Πρέβεζας, καθώς και οι περιοχές της Φλώρινας, της Καστοριάς και των χωριών του Γράμμου».

Πουθενά στο βιβλίο Ιστορίας δεν γίνεται αναφορά στη συνεργασία των Τσάμηδων με τα στρατεύματα κατοχής στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και στις μαζικές εκτελέσεις στις οποίες προχώρησαν κατά του ντόπιου ελληνικού πληθυσμού.

ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ: «Αλβανοί» Πύρρος και Ολυμπιάδα

Για την αλβανική ιστοριογραφία τα αρχαία ηπειρωτικά φύλα (Θεσπρωτοί, Χάονες, Μολοσσοί κ.ά.) είναι ιλλυρικής και όχι ελληνικής προέλευσης, όπως είναι γενικά αποδεκτό.

Έτσι ο βασιλιάς Πύρρος της Ηπείρου, η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ολυμπιάδα και πολλοί άλλοι ανήκουν στο... πάνθεον των Αλβανών ηρώων. «Δεν χρειάζεται κανείς να έχει ιδιαίτερες ιστορικές γνώσεις για να αποκρούσει αυτές τις γελοιότητες. Όσοι γνωρίζουν λίγη Ιστορία ξέρουν ότι πολλές πόλεις της αρχαίας Ηπείρου υπέφεραν από τις επιδρομές των Ιλλυριών, ενώ η πόλη της Χαονίας Φοινίκης, που ήταν κάποτε πρωτεύουσα της Ηπείρου, καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Ιλλυριούς, που θεωρούνται προγονοί τους», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. κ. Μιχάλης Μπεκίρης, ο οποίος ήδη κατέθεσε ερώτηση στην υπουργό Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου ζητώντας να πληροφορηθεί εάν λειτουργεί η Διακρατική Επιτροπή των υπουργείων Παιδείας των δύο χωρών η οποία είχε συσταθεί επί υπουργίας Αρσένη για την εξάλειψη εθνικιστικών αναφορών στα σχολικά εγχειρίδια.

«Προκαλούν φανατισμό»

«Η νέα γενιά των Αλβανών γαλουχείται επίσημα στην ιδέα πως η μισή Βορειοδυτική Ελλάδα είναι τμήμα της ιστορικής Αλβανίας και πως οι Έλληνες στη Βόρειο Ήπειρο και στην υπόλοιπη χώρα είναι σχεδόν ανύπαρκτοι.

8 comments:

Ανώνυμος είπε...

Από Ελένη

Βρέ παιδιά οι αλβανοί έχουν καταργήσει όλους τους κανόνες ,τις ιστορίας, της γεωγραφίας ακόμα και της γεωμετρίας .Δυο παράλληλες γραμμές δεν συναντιούνται ποτέ αλλά οι αλβανοί θέλουν να το αλλάξουν φαίνεται . Δεν τους λένε ώμος που συναντιούνται ο:
-Ο Αχιλλέας , η Τρωάδα ,ο Αιακίδης, η Φθία,ο Πύρρος ,η Αντιγόνη,ο Αλέξανδρος…………...
-O Kemal , η Hatixhe,ο Ηalim , ο Ali ,η Νazli,o Hetem,o Murat, η Merushe,o Asllan………….
Μαθαίνουν μόνον αυτά που θέλουν να τους μάθουν και αυτά πιστεύουν . Μήπως θα είναι ωφέλιμο εκτός από τα ελληνική να μεταφραστεί και στήν αλβανική γλώσσα η ελληνική ιστορία ,και άλλα κείμενα επίσης, με σκοπώ να μπορούν να τα διαβάσουν και αυτοί ίσως και ξεστραβωθούν.
Θέλουν να αποκτήσουν και αυτοί ιστορία πώς να γίνει.

lefteroxori delbino είπε...

kalispera.proton eleni otan akoyo mpoyrdes peri istorias k na tin leme opos mas simferi ayto einai lathos an exeis kanei sxoleio.k deytero min katigoris tin istoria ton albanon.triton ton skenderbei den ton dexome san ellinas omogenis.aniki stin albaniki istoria toys ilirides opoy meta ipirksan to epilekto tagma ton bizantion sto ipiko opoy to tagma eixe ton dikefalo aeto k simera i albani exoyn tin simea toys.mia erotisi i soyliotes apo poy irthan k polemisan toys toyrkoys.....na leme tin alithia opos einai oxi pos mas symferi.min ginomaste barbari ratsistes nazi.

Ανώνυμος είπε...

safws kai prepei na leme thn alitheia,alla h istoria kai ta istorika gegonota krinontai meta apo xronia...kai kaneis den mporei na dextei osa grafontai sta alvanika vivlia kai didaskontai sta paidia meta apo tosa xronia..to idio ginetai kai apo thn tourkikh plevra,to idio twra kai apo thn alvanikh..as doume thn istoria twn tsamhdwn kai tha katalavoume poia einai h alitheia...
elladitissa filologos..

Ανώνυμος είπε...

Προς Ελευθεροχώρι.
Τον να λες την αλήθεια τεκμηριωμένα δεν είναι ρατσισμός . Ρατσισμός είναι όταν γράφεις στα βιβλία αυτά που σου κατεβαίνουν χωρίς να τα τεκμηριώσεις με σκοπό να φτιάξεις ιστορία . Πέρα από τα αρχαιολογικά ευρήματα μου μιλούν ελληνικά ,και μόνο, αλλά και κατά παράδοση ,όπως και σήμερα ακόμα, τα ονόματα συνεχίζουν να μεταδίδονται από γενιά σε γενιά . Είδες σε καμία ανασκαφή στην Αλβανία να βρουν κάτι που να γράφει αλβανικά. (Η όπως φαίνετε μάλλον θα μιλούσαν θα έγραφαν ελληνικά αλλά κατ’ άλλα ήταν αλβανοί) .Εάν θα δεις στο Βουθρωτό έχει εκκλησία και βαπτιστήρι. Δλδ ο Ηasan πήγαινε εκκλησία ;( Συνετ δεν νομίζω να κάνει η εκκλησία).
Είδες ιστορικά το παιδί του Πύρρου να λέγετε Αli και του Ηasan Αλέξανδρος; Πως γίνετε σήμερα ο Μahmut o Ηasan και η Hatixhe μας βγαίνουν απόγονοι του Πύρρου και της Αντιγόνης ;
Ρίξε μια ματιά στον παγκόσμιο χάρτη να δεις πως είναι τοποθετημένες οι ράτσες και οι θρησκείες . Η Ευρώπη όλη είναι Χριστιανική. Πως γίνετε και βγαίνουν δυο μικρά κρατίδια Αλβανία και Βοσνία μουσουλμανικά μες στην Ευρώπη .
Μια και αναφέρεσαι στον Σκεντέρμπεη δεν ξέρω εάν ήταν έλληνας ώμος πολέμησε κατά των τούρκων και υπερασπίστηκε το Βυζάντιο. Και πάλη θα ρωτούσε κανείς τι σχέση έχει ο Ηasan με τον Σκεντέρμπεη; Πριν λίγα χρόνια πήγαν στην Αλβανία τη σφραγίδα του Σκεντέρμπεη . Προς απογοήτευση τους έγραφε στα ελληνικά (ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΤΡΙΩΤΗΣ – Πρίγκιπας των Ηπειρωτών .)Και η σημαία είναι του Βυζαντίου και δεν έχει καμία σχέση το Βυζάντιο με τον Ηasan. Επίσης στην Κρούγια στον τάφο οι παλιές οι πέτρες ακόμα και σήμερα γράφουν ελληνικά . Ψάξε το θέμα εάν θες .
Στην Απολλωνία διάβασε τις επιγραφές .Στο κάστρο στο Μπεράτι οι Βυζαντινές εκκλησίες γράφουν μόνο ελληνικά . Σε τι να πρωτοαναφερθώ.
Όσο για του Σουλιώτες που αναφέρεσαι πολέμησαν για την Ελλάδα και κρατώντας την ελληνική σημαία . Εάν αισθανόταν κάτι άλλο, όπως λες , γιατί δεν πολέμησαν για αυτό το άλλο και πολέμησαν για την Ελλάδα. (θα τους έδινε σύνταξη φαίνετε ).
Δεν νομίζω το Ελευθεροχώρι ( το χωριό ) να συμφωνεί μαζί σου.

Ανώνυμος είπε...

http://epirus-ellas.blogspot.com/2011/02/blog-post_3232.html
gia opoion exei amfivolies as diavasei ayto to arthro gia na dei poioi einai oi alvanoi kai poia h "istoria" tous...

lefteroxori delbino είπε...

patriotes omogenis aderfia borio ipirotes o elefteroxoritis apo delbino sas leo kati k an thelete leo k to onoma moy to alithino opois theli.to 1997 imoyn 17 xronon k me piran fantaro k mesa ston mina arxisan i fasaries sto argirokastro me tis piramides.imastan 1100 fantari k miname 40 k molis irthan 300000 kosmos na paroyn ta opla eixame ksaplosi oli kato me 8 gemistires o kathenas k enan aksiomatiko pano apo to kefali na mas exei to pistoli sto kefali k na leei pir se 300000 kosmo athooys.oli imastan to poli 20 xronon k enas pano ston fobo fantaros erikse.tote mas ormiksan.EXO KANEI ARGIROKASTRO LEFTEROXORI MESO LAZARATI STA BOYNA SE 6 ORES K ME OPLO STON PLATI.THELO NA PO SE POLOYS OTI EKINI TIN STIGMI DEN LES AYTOS EINAI ALBANOS EINAI OMOGENIS OTIDIPOTE APLA EKTELIS DIATAGES K NA MIN TO PERNOYME ETHNIKA.K OSA LEO LITHEBOYN GIATI IMASTAN POLA PAIDIA APO DEROPOLI K APO BOYRKO ALA NA TA POYNE NA MIN PERNOYN TO MEROS TOY KARATSAFERI.

Ανώνυμος είπε...

Η Αλβανία ήταν μια αρχαιότατη χώρα, μόνο που βρισκόταν στην Υπερκαυκασία, κοντά στην Κασπία Θάλασσα, δίπλα στην Αρμενία και τη Γεωργία! Μέχρι που τους διέλυσαν οι Ρωμαίοι τον 1. μ.Χ. αιώνα. Πρωτεύουσα ήταν η Καμπάχα, ερείπιά της υπάρχουν και σήμερα.
ΑΡΧΑΙΑ ΕΠΟΧΗ
Για πρώτη φορά το όνομα της Αλβανίας αναφέρεται από τον Πτολεμαίο το Γεωγράφο και τον Στράβωνα, που περιγράφει ένα βασίλειο με αυτό το όνομα στην περιοχή του σημερινού Νταγκεστάν στον Καύκασο.
Το ενδέκατο βιβλιο που περιγράφει την Ασία. Περιέχει δε το [βιβλίο ]τους λαούς που βρίσκονται εκεί όπου και απλώνεται η Ασία.
Είναι τα βάρβαρα έθνη , που κατοικούν το Καυκάσιο όρος, Αλβανοί, Κάσπιοι κλπ.
-Στράβωνας- Έλληνας Γεωγράφος 40 πχ (περίπου)

ΡΩΜΑΙΚΗ ΕΠΟΧΗ
Πλουτάρχου Αγησίλαος - Πομπήιος, τόμος 165 από την σειρά "Οι Έλληνες", κεφάλαιο 34, εδάφια 1 καί 2, καθώς καί την σχετική μετάφραση.
.

Αφού άφησε τον Αφράνιο επιτηρητή στην Αρμενία, ο ίδιος προχώρησε εναντίον του Μιθριδάτη, περνώντας αναγκαστικά μέσα από τα έθνη που κατοικούσαν στην περιφερειακή περιοχή του Καυκάσου. Τα μεγαλύτερα από τούτα τα έθνη είναι οι Αλβανοί καί οι Ίβηρες' οι Ίβηρες φτάνουν μέχρι τα Μοσχικά βουνά καί τον Πόντο, ενώ οι Αλβανοί απλώνονται ανατολικά καί στην Κασπία θάλασσα.

Η εκστρατεία του Πομπηίου στον Καύκασο έγινε τα έτη 69 - 63π.α.χ.χ.
Υπάρχουν και σχετικοι ρωμαικοι χαρτες NATIONAL GEOGRAPHIC τομος 8 σελ 15&33 του 65πχ.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΠΟΧΗ

Ο Ηράκλειος τον Μάρτιο του 624 ξεκινάει για τη δεύτερη εκστρατεία, πάλι προς την Αρμενία. Kυριεύοντας και καταστρέφοντας στον δρόμο του πολλές πόλεις, καταδιώκει τον Χοσρόη και φθάνει στην ιερή περσική πόλη των Γανζάκων (Σιζ), όπου πυρπολεί τον περίφημο ζωροαστρικό ναό του Πυρός, σε αντίποινα για τη λεηλασία της Ιερουσαλήμ. Με πλήθος αιχμαλώτων, αποσύρεται για τον χειμώνα στην Αλβανία του Καυκάσου. Εκεί ενισχύει τον στρατό του με ντόπιους Αλβανούς πολεμιστές Οι απόπειρες εισβολής στην Περσία από την πλευρά της Κιλικίας αποτυνχάνουν.Στην επιστροφή του στην Βασιλευουσα τοποθετεί τους Αλβανους στήν Ιλλυρίαν, προς φύλαξη των δυτικων συνόρων

Ανώνυμος είπε...

Eleytheroxoriti eisai oti nane epikalise tin istoria kai paratheteis ta alvanika biblia istorias autousia xwris na kaneis diastayrosi tis pliroforias afou kai efoson theleis na theoreis ton eayto sou antikimeniko.O Georgios Kastriotis auto pou den amfizbitei kamia pleyra einai oti itan hpeirotis.Den tha sou pw na pas na dibaseis tin istoria tis patridos mas apla tha sou pw na pas na koitaxteis ston kathrepti kai na anarotitheis gia to ti esy pragmatika eisai. ellinas i albanos i omgenis apo ton kanada. (FRASTANIOTIS)

Δημοσίευση σχολίου