Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Δήλωση στήριξης στον Πρόξενου Κορυτσάς Θ. Οικονόμου από την ΟΜΟΝΟΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εν αναμονή της ελεύθερης απογραφής πληθυσμού και  ακινήτων στην Αλβανία, μερίδα του Αλβανικού τύπου και άλλα κέντρα που δεν μπορούν να κατανοήσουν το πνεύμα της σύγχρονης εποχής, ανακαλύπτουν ανύπαρκτα θέματα και καλλιεργούν φαντάσματα για να συντηρούν κλίμα εντάσεων στη συνύπαρξη των κοινοτήτων μας και στις Ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Σειρά αυτή τη φορά είχε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά, ο οποίος ως επίσημος καλεσμένος στην επέτειο των 20 χρόνων του Παραρτήματος της Οργάνωσης μας στην Κορυτσά, χαιρετώντας την εκδήλωση έκανε μια αυτονόητη έκκληση στους παρόντες Έλληνες  για συμμετοχή στην απογραφή  δηλώνοντας με παρρησία ο καθένας αυτό που αισθάνεται.

Η παρουσία του Ελληνισμού στην Κορυτσά και τη Μοσχόπολη είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη και ιστορικά τεκμηριωμένη. Παρόλο που η περιοχή δέχτηκε τις μεγαλύτερες πιέσεις αφομοίωσης στο παρελθόν, κανένας δεν μπορεί να τους εμποδίσει σήμερα να δηλώσουν αυτό που αισθάνονται. Οι άμεσοι και έμμεσοι εκβιασμοί, δεν έχουν καμία σχέση με το σύγχρονο πνεύμα και δε συνάδουν με την Ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.

Η Δημοκρατική Εθνική Ελληνική Μειονότητα «ΟΜΟΝΟΙΑ» αλλά και το σύνολο της Ελληνικής Μειονότητας, δεν αποτέλεσαν ποτέ πρόβλημα και απειλή για το Αλβανικό κράτος αλλά παράγοντα ειρήνης και ανάπτυξης ενώ το Ελληνικό κράτος είναι ο βασικότερος σύμμαχος της Αλβανία, στην ενταξιακή πορεία των Ευρωατλαντικών συμμαχιών, ως εκ τούτου δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την «ανησυχία» των ανωτέρω κέντρων. 

Θα περιμέναμε ο Αλβανικός τύπος να ήταν υπέρμαχος της ελεύθερης απογραφής, επικριτικός προς στους αρμόδιους φορείς καθώς ελάχιστους μήνες πριν την απογραφή δεν ανακοινώνουν τον τρόπο και το τελικό ερωτηματολόγιο και όχι να διοχετεύει ανθελληνικό μένος στην κοινή γνώμη. 

Η Δ.Ε.Ε.ΕΜ. «ΟΜΟΝΟΙΑ», πιστή στο όραμα για ειρηνική συνύπαρξη των κοινοτήτων μας, θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να αποτελεί παράγοντα ειρηνικής συνύπαρξης, απαιτώντας παράλληλα  τον αντίστοιχο σεβασμό της Ελληνικής Μειονότητας.

Άγιοι Σαράντα 11/02/2011
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

7 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ενα πολυ καλογραμμενο δελτιο τυπου.
Μπραβο στον συντακτη.


Σ.Γκ.

Ανώνυμος είπε...

Η δήλωση του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδος στην Κορυτσά κ. Οικονόμου μας τιμά εμάς τους Έλληνες της Αλβανίας και μας ενθαρρύνει να αγωνιστούμε περισσότερο για τα δικαιώματα μας.
Το αντίθετο συμβαίνει με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο . Είναι ο μοναδικός Γενικός που δεν τον είδαμε ποτέ στα χωριά μας και είναι ο μοναδικός που εμάς τους βορειοηπειρώτες μας αποκαλεί χειρότερους από τους Αλβανούς .

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ο Γενικός Πρόξενος Αργυρικάστρου κ. Ριζοπουλος οχι μονο δεν τιμά τη θέση που του ανέθεσε η Ελλάδα αλλα υποτιμαει κι την νοημοσυνη τη δική μας!μα τι γινεται δεν παρακολουθει κανενας απο την Ελλαδα. ειναι ο πιο αδρανης Πρόξενος των εποχων... @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ... μη ξερασω βρε κοιτα ανθρωπε μου να κανεις και καμια δουλεια να φανεις χρήσιμος μεχρι πότε θα σε |"στηριζουν"οι "γνωστοι σου... ΚΡΙΜΑ Ελλαδιτσα και τουλαχιστον ας κανει ο προξενος Κορυτσας και τη δουλεια του κ. Ριζοπουλου ...ή το πιο ιδανικό να διαβασει ιστορια και να δει ποιοι ηταν οι Βορειοηπειρωτες ανα τους αιώνες...

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΟΜΑΚΑΣ , εν όψει των εορτών των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ και της ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ, εύχεται σε όλους τους συμπατριώτες μας υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και καλύτερες ημέρες για τον Ελληνισμό και την ιδιαίτερη πατρίδα μας. Να εκμεταλλευτούμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε επαρχίας και να κατευθύνουμε τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στους τομείς όπου μπορούμε, προσφέροντας ανάπτυξη και ευημερία για όλους. Για να επιτευχθούν οι στόχοι μας απαιτείται ειλικρινής συνεργασία, συλλογικότητα και δέσμευση στις ανάγκες των πολλών!

Ανώνυμος είπε...

anonime 3:26 "tris llaloun ke dio xorevoun"

Ανώνυμος είπε...

το 1991 στην ερσεκα μια πολη της αλβανιας να πανε να ροτεισουν τη ειχαι γεινη το 1991 σκοτομενει ανθροποι δεξεια και αριστερα οπου εβρησκες ενα ποδι αλου κεφαλι πος σκοτοθεικαν μονοι τους οχι αλα απο του ελοινες στρατιοτες και τορα λενε οτι ειναι και ελληνες ελεος στην χειμαρα ειναι ολη ελεινες αλα οχι και στην κορυτσα αφτα ειναι προπαγανδες της ελλαδας γεια να πουνε μια μερα να παρουμε την κορυτσα αφου ειναι ελλοινες.

Δημοσίευση σχολίου