Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Εορτάστηκε πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους στους Αγίους Σαράντα


Μητροπολίτης Αργυροκάστρου:  Ο διάβολος, σε μορφή ανθρώπου, προσπαθεί να αμαυρώσει την εικόνα της εκκλησίας μας, του Αρχιεπισκόπου μας και των συνεργατών του.
Από τις πρώτες ώρες της ηλιόλουστης ημέρας της 10ης Φεβρουαρίου, ο Ιερός Ναός του Αγίου Χαραλάμπους, στην πόλη των Αγίων Σαράντα, κατέκλεισε από πιστούς της πόλης, μαθητές των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου και τα νήπια του νηπιαγωγείου «Φωλιά Αγάπης» που συμμετείχαν στην πανηγυρική θεία λειτουργία προς τιμήν του πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους, χοροστατώντας του Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημητρίου και τη συλλειτουργία πολλών ιερέων.  
Ο Σεβασμιότατος στο κήρυγμά του, έκανε μια σύντομη αναδρομή στη ζωή και το έργο του Αγίου Χαραλάμπους του θαυματουργού και τα πολλά θαύματα που έχει κάνει. «Αυτά που δεν συμβαίνανε τον καιρό που ζούσε ο Άγιος Χαράλαμπος,(αρχές του δευτέρου αιώνα)  συμβαίνουν σήμερα, τόνισε ο Σεβασμιώτατος.  Ο διάβολος, σε μορφή ανθρώπου, ακόμα και στους ίδιους τους Ορθοδόξους, προσπαθεί να μαυρίσει την εικόνα της εκκλησίας μας, την εικόνα του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου, που εδώ και 20 χρόνια αγωνίζεται να φέρει την εκκλησία στο δρόμο του Θεού. Πολεμούν τους Επισκόπους, τους ιερείς, πετούν λάσπη στους συνεργάτες του, σε όσους προσέφεραν και προσφέρουν θυσία και έργο στην εκκλησία. Σε αυτά τα πλαίσια, ο καθένας από μας ως πιστός, πρέπει ν’ αναρωτηθεί κατά πόσον έκανε το καθήκον του. Το καθήκον προς την εκκλησία, την πίστη, μα και την συμπαράσταση εκείνων που την έχουν ανάγκη».
Ο Μακαριώτατος θέλει να κατέβει στην πόλη των Αγίων Σαράντα και να εγκαινιάσει και τον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, αλλά θέλει τα εγκαίνια να συνοδευτούν και από δύο αγιογραφίες, τις κυριότερες του Ναού. Στους δύσκολους σημερινούς καιρούς, τα πράγματα δυσκολεύον, και ο Σεβασμιώτατος έκανε έκκληση σε όλους τους πιστούς, όπου κι αν βρίσκονται, να προσφέρουν όσο μπορούν από τον οβολό τους για την αγιογράφηση της Πλατυτέρας και του Παντοκράτορα, ώστε ο Ναός των Αγίων Σαράντα να πάρει καθώς πρέπει την μορφή του.

4 comments:

Ανώνυμος είπε...

den katalaba vazi kai xeri tora o despotis min toy piraksoyn tous sinergates toy.gia yto stin dropoli se ipoio xorio ke na pai den patai psixi stin eklisia mono gemizei ti eklisies me ta alvanakia toys mathites

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΒΡΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 1:32, ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΣΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ? ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ...? ΞΕΡΕΙΣ Ο ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΧΕΙ ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ! ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟ, ΤΥΦΛΩΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ!
(ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΚΑΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ Κ.Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ - βλ. ΚΡΙΣΤΟ ΦΡΑΣΕΡΙ κλπ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ??!!!! ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ. - ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ Ο ΦΡΑΣΕΡΙ??????????????????
ΑΑΑ...! ΚΑΙ ΠΕΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΔΡΟΠΟΛΗ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ, ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ Ή ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ, ΑΛΛΆ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ!!!
ΑΥΤΑ...!
Α.Νωνυμος

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ Α.ΝΩΝΥΜΟ
ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ,ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ?!!!
ΔΕ ΜΑΛΑΚΙΖΟΜΑΙ ΕΓΩ,ΑΛΛΑ ΚΟΙΤΑ ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ........ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ
Η ΕΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΛΟΠΟΔΥΤΕΣ,ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΝΑ "ΑΡΑΠΗ"

armand koca είπε...

1. o kathenas ehi tin dhikitu apopsi. afto sevasto.
2. Anonimia den katalaveno giati vlepo.Katharos uranos astrapes den fovate.
3. Gia tin orthodhoksi ekklisia stin albania qe sto internet ine poli afti pu ehun pari mia ksekathari thesi p.x. opos ego http://etymologicalphenomenon.spaces.live.com. pu xari sto dhimitri I. ke sto spiro p. gnoristika gia proti fora me to http://borioipirotis.blogspot.com/2011/02/blog-post_10.html
4. Oloi to kseroume oti opoios voithise gia tin anastilosi tis orthodhoksis ekklisias stin albania ite ehthros ite filos itan i tha ine blepi alagi QE AFTO EHI SIMASIA apo to 1990 mehri simera, I TO MELLON.
5. OMOS SAS PARAKALO POLI stamatiste na katastrepsete qe na thanatonete ti zoi tu anthropu pu ute skotoni, ute klevi, ute leei psemata.
6. STOP
7. INE I PROTI QE TELEFTEA FORA PU GRAFO STO WEB SITE AFTO.

Δημοσίευση σχολίου