Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ομόνοια: Η πολιτική κρίση στη χώρα δεν μπορεί λειτουργήσει ως πρόσχημα και άλλοθι για αυτούς που επιθυμούν μια απογραφή για το θεαθήναι και την ικανοποίηση του διεθνή παράγοντα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ», από την ίδρυση της, απαιτεί την ελεύθερη απογραφή του πληθυσμού στη Αλβανία ως ένα δικαίωμα των πολιτών, δηλώνοντας ελεύθερα τα στοιχεία της ταυτότητας τους αλλά και ως μια αναγκαιότητα και ένα χρήσιμο εργαλείο του κράτους για να εφαρμόσει τις βέλτιστες πολιτικές προς όφελος των πολιτών και των ομάδων που το αποτελούν.

Σε ανακοίνωση μας, πριν από ένα χρόνο (5 Φεβρουαρίου 2010), εκφράσαμε τον προβληματισμό για τις παραπλανητικές συζητήσεις στα μέσα ενημέρωσης, με τους αυτόκλητους «εκπροσώπους» του Αλβανικού έθνους να θέτουν διάφορα ψευτοδιλήμματα και για το γεγονός  ότι ως εκπρόσωποι της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, δεν είχαμε λάβει ακόμα καμία πρόσκληση διαλόγου από το αρμόδιο υπουργείο και την διοργανώτρια αρχή. Μετά από ένα χρόνο, και λίγους μήνες πριν την απογραφή, η μόνη εξέλιξη στη δημόσια διαβούλευση ήταν ότι  στις τάξεις των πολέμιων του εγχειρήματος  προστέθηκαν ανώτεροι κρατικοί παράγοντες.

Οι παρεμβάσεις του αντιπροέδρου του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης με στόχο τον εκβιασμό και την ποινικοποίηση της αλλαγής εθνικότητας πολιτών, πους τους είχε αφαιρεθεί αυτόβουλα ή βίαια από το κομουνιστικό καθεστώς, ξεπερνάει τις συνταγματικές του αρμοδιότητες ενώ η συμπεριφορά του ως χούλιγκαν ποδοσφαιρικής ομάδας εκθέτει τη χώρα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - ως άμεσο προϊστάμενο του - και την Αλβανική Δικαιοσύνη. Στην συνείδηση των πολιτών αλλά και στις εκθέσεις των διεθνών παρατηρητών, ο θεσμός της δικαιοσύνης είναι ο ποιο διεφθαρμένος  και οι ενέργειες του κ. Σπαχίου δεν κάνουν τίποτα άλλα παρά να αποδεικνύουν, ότι συνεχίζει να προτιμά την εξυπηρέτηση του κατεστημένου και όχι την προσχηματική έστω εφαρμογή προχωρημένων αντιλήψεων περί ισονομίας και ισοπολιτείας για τα μέλη των Εθνικών μειονοτήτων.

Η Δ.Ε.Ε.Ε.Μ «ΟΜΟΝΟΙΑ» εκφράζει την ανησυχία της για αυτά τα φαινόμενα, για την ανοχή της συντεταγμένης πολιτείας και για το γεγονός ότι δύο μήνες πριν την ορισμένη ημερομηνία έναρξης απογραφής δεν ανακοινώθηκε το τελικό ερωτηματολόγιο, ο τρόπος απογραφής και ο ακριβής χρόνος διεξαγωγής. Η πολιτική κρίση στη χώρα δεν μπορεί λειτουργήσει ως πρόσχημα και άλλοθι για αυτούς που επιθυμούν μια απογραφή για το θεαθήναι και την ικανοποίηση του διεθνή παράγοντα. Δηλώνουμε επίσης ότι δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και σε ότι ορίζουν οι διεθνείς συμβάσεις για τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων.
  
  Άγιοι Σαράντα 20/02/2011
  Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

3 comments:

Ευλογητός είπε...

Σωστή η ανακοίνωση, αλλά καλή και η αναβολή. Δεν ήμασταν έτοιμοι αλλά δεν το λέμε. Σημασία έχει να το κατανοούμε. Ευχόμαστε η άλλη ημερομηνία να μην μας βρει όπως μας βρήκε τούτη.

Ανώνυμος είπε...

Sobareyteiter aeritzides. O antistoixos tis Kopritsas einai aytos tis Thesallonikis. Oxi tetoia kakia! Einai albaniki nootropia ayti. Oso noritera tin egkataleipsete, toso kalitera gia ti Boreio Ipeiro.

Ανώνυμος είπε...

Apo dv kai pera oti de tha moy dhmosieyei to aneleythero Deropoli (den ebrisa pote, leo panta tin apopsi mou) tha to stelno sto Boreioipeirvti, to eleythero bima mas.

Δημοσίευση σχολίου