Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ωμή παρέμβαση Σπαχίου στα όργανα της αλβανικής δικαιοσύνης

Η τοποθέτηση Ξέρρα
Ο ιππέας της Αλβανικής δικαιοσύνης (Σπαχής σημαίνει ιππέας – καβαλάρης) συνεχίζει να κακοποιεί βάναυσα την ίδια την Αλβανική Δικαιοσύνη, της οποίας προϊσταται, καθώς αμφισβητεί, χωρίς κανένα νομικό επιχείρημα, αποφάσεις των αλβανικών δικαστηρίων για την απόδοση της εθνικότητας σε άτομα που τους έχει στερηθεί παράνομα.
Επί δέκα μέρες ο άνθρωπος ο οποίος διορίζει τους δικαστές (ο κ. Σπαχίου είναι Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας) κατακεραυνώνει τους ίδιους τους δικαστές χωρίς κανένα επιχείρημα – αποτέλεσμα έρευνας ή ελέγχου. Παραβιάζει βάναυσα τη δικαιοσύνη, παρεμβαίνει απροκάλυπτα στις αποφάσεις της, ρίχνει το γάντι στην Κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη διενέργεια Γενικής Απογραφής του Πληθυσμού και των Κατοικιών, αμφισβητεί με μεγαλομανία βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων, όπως η ελεύθερη βούληση και δήλωση για την αποδοχή της εθνικότητας, της γλώσσας και της θρησκείας.
Από την άλλη, είναι άξιον απορίας ότι κανένα από τα σχήματα που κόπτονται ότι σκεπάζουν με ενδιαφέρον την Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία δεν διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι ο κ. Σπαχίου προκαλεί τους Έλληνες της Αλβανίας ανοιχτά. Ούτε η Ομόνοια ούτε το ΚΕΑΔ ούτε το νεοσύστατο MEGA πήραν μέχρι στιγμής θέση είτε με δηλώσεις είτε με παρουσία σε εκπομπές των αλβανικών ΜΜΕ.
Πρώτη αντίδραση από τους παράγοντες της Ελληνικής Μειονότητας ήρθε από τον βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος και Υπουργό Εργασίας Σπύρο Ξέρρα, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Αργυρόκαστρο που φιλοξενείται στην εφημερίδα “Shqip” τόνισε: «Όσον αφορά τις δηλώσεις του κυρίου Κρεσνίκ Σπαχίου, αυτός ας μας πει πρώτα πόσες παραβιάσεις διαπιστώθηκαν σ’ αυτές τις νομικές υποθέσεις παράνομης απόδοσης της εθνικότητας και μετά να κρίνουμε για άλλα ζητήματα», τονίζοντας στη συνέχεια είναι ότι η προστασία της θρησκείας, της εθνικότητας και της μητρικής γλώσσας  κι άλλα στοιχεία της ταυτότητας των μειονοτήτων είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ερωτηματολογίου για την Απογραφή του πληθυσμού που θα διενεργηθεί στην τρέχουσα χρονιά.
Το δημοσίευμα καταλήγει με τη διαπίστωση ότι είναι η πρώτη αντίδραση που έρχεται από τους εκπροσώπους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία.                

7 comments:

Ανώνυμος είπε...

Tora pali kapoio tha poun oti o Kseras antedrase etsi gia na mas riksei staxti sta matia....
kai ftou kai ap thn arxi...
kai ksana vrisidia kai katigories kai ksana mia zizitisi pezodromiou kai apotelesma miden!

Gia pame....

Ανώνυμος είπε...

του έκαμε τα μούτρα κρέας. και ετσι οπως το γραφεις μωρε καψοβορειοηπειρωτη φαινεται σαμα ολα τα καλα πιο πανω τα ειπε ο Ξερρας. σιαξτο λιγο καλυτερα

Ανώνυμος είπε...

arxisame.........
aera vorioipirotes!!!!!!!!
Empros sth maxh poy ypedeikse to diadiktio me oplo to pliktrologio!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγω επειδη ειμαι λιγο χαζος δεν καταλαβα ποια ειναι η αντιδραση,δεν καταλαβα τι του ειπε δηλ και υπερασπιστηκε τον βορειοηπειρωτικο ελληνισμο,αν μπορεις βορειοηπειρωτη να μου εξυγησεις η καποιος αλλος θα ημουν πολυ ευγνωμον.
Το οτι το σημειωνει η σκιπ σαν αντιδραση ελληνισμου εμενα μου προκαλει μια ανυσηχια,αλλα τελος παντων ας το φαμε και αυτο για να μη σκοτωνομαστε συνεχεια μεταξυ μας γιατι ερχεται κατι πολυ σημαντικο σαν την απογραφη.Να δω ποσα θα καταπιω μεχρι να γινει,αλλα μετα θα σπασω και θα πω πολλα...

Ανώνυμος είπε...

O idiot, ky eshte kryegjykates. Ankohu sa te duash. C'do shtet ka ligjet e veta dhe te gjithe e dime qe njerezit kane paguar gjykatesit per te marre kombesi fallco per pensione. A mundet qe nje Grek te behet Gjerman ne Greqi? Jo. E njejta ne Shqiperi, mendo sa te duash, po duhen prova qe je minoritare

Ανώνυμος είπε...

meso njehere ,te flasesh greqisht Zoti minister,pastaj fol shqip..........

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΤΟΣ ΓΑ..ΕΙ ΓΑΤΟΣ ΣΚΟΥΖΕΙ!

Δημοσίευση σχολίου