Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Συνεργασία Περιφ. Ηπείρου με περιοχές της Νοτίου Αλβανίας


Σειρά επαφών της Αντιπεριφερειάρχου Τ. Καλογιάννη με αιρετούς της Ελληνικής μειονότητας   

Συναντήσεις με την Περιφερειάρχη Αργυροκάστρου Mi­moza Como, τον Αντιπεριφερειάρχη Αυλώνας Gjergji Mano και Δημάρχους περιοχών της Βορείου Ηπείρου είχε η Αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη. Μαζί με στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου συζήτησαν για συνεργασία σε τομείς του περιβάλλοντος, του τουρισμού-πολιτισμού και των τοπικών προϊόντων. Από την Ήπειρο, τέτοια έργα μπορούν να γίνουν στις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν να γίνουν συγκεκριμένες προτάσεις και αμοιβαίες δράσεις, οι οποίες θα υποβληθούν από την «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» στην Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 8 Μαρτίου. Τη σύνταξη των προτάσεων και την υποβολή τους ανάλαβε η «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.».
Η συνεργασία γίνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδας- Αλβανίας 2007-2013 και αφορά κοινές διακρατικές προτάσεις από την Ελλάδα και την Αλβανία και κοινή συνεργασία στην υλοποίησή τους, με στόχο την ενδυνάμωση των περιοχών εφαρμογής των δράσεων στον οικονομικό, περιβαλλοντικό και πολιτιστικό τομέα και ιδιαίτερα την ενδυνάμωση των σχέσεων και των συνεργασιών μεταξύ των δύο γειτονικών λαών.
Πηγή: Πρωινός Λόγος

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Giati omws kanena apo ta erga den einai me ellhnikous dhmous? Oi ellhnes eparxoi giati den htan kalesmenoi sthn synanthsh?

Δημοσίευση σχολίου