Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Έκοψε την πίτα του ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη συμμετοχή έγινε η κοπή της βασιλόπιττας
του Παγκυπρίου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών

Την καθιερωμένη του βασιλόπιτα έκοψε την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011 ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσα σε εγκάρδια ατμόσφαιρα και στην παρουσία δεκάδων Ηπειρωτών από όλη την Κύπρο αλλά και εκπροσώπων άλλων φορέων και εθνικοτοπικών συλλόγων
και οργανώσεων. Την βασιλόπιτα έκοψε ο βουλευτής Λάρνακας Τάσος Μητσόπουλος, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του Δημοκρατικού Συναγερμού.
Τον κ. Μητσόπουλο προσφώνησε ο Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών κ. Ελευθέριος Δημητρίου ο οποίος αναφέρθηκε στην σκληρή πορεία των Ηπειρωτών που ζουν επί χιλιετίες, στη κοιτίδα του Ελληνικού Πολιτισμού, στις πατρογονικές τους εστίες στο Βόρειο Τμήμα της Ενιαίας και αδιαίρετης Ηπείρου και στις ανείπωτες δοκιμασίες που γνώρισε στη μακρά του ιστορία ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός.
Επισήμανε ότι παρά τις πρόσκαιρες δυσκολίες έχουν όλοι ευθύνη να στηρίξουν την προσπάθεια των Βορειοηπειρωτών εν όψει μάλιστα της πρώτης επίσημης απογραφής που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Απρίλιο στη Βόρειο Ήπειρο. Κάλεσε όλους τους Βορειοηπειρώτες να δώσουν το «παρών» τους στη διαδικασία της απογραφής κι εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε. θα ανατείλουν καλύτερες μέρες. Τόνισε επίσης ότι η παρουσία στην εκδήλωση εκπροσώπων άλλων εθνικοτοπικών συλλόγων αποτελεί τρανή απόδειξη της αλληλεγγύης και των ακατάλυτων αδελφικών δεσμών που συνδέουν όλα τα τμήματα του Οικουμενικού Ελληνισμού.

Στο δικό του σύντομο χαιρετισμό ο κ. Μητσόπουλος εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του όχι μόνο για την παρουσία δεκάδων Ηπειρωτών της Κύπρου και μάλιστα νέων σε ηλικία, αλλά και γιατί η εκδήλωση συμπίπτει με την επέτειο της κήρυξης της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου που πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 1914. Ευχήθηκε όπως η νέα χρονιά 2011 αποτελέσει την αφετηρία για την εκπλήρωση των συλλογικών οραματισμών ώστε να ανατείλουν μέρες ελπίδας και λύτρωσης τόσο για το μητροπολιτικό Ελληνισμό της Ελλάδας που δοκιμάζεται σκληρά από την οικονομική κρίση όσο και για τον Κυπριακό, τον Βορειοηπειρωτικό και τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Σύντομους χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης ο αγωνιστής και τομεάρχης της ΕΟΚΑ Ρένος Κυριακίδης, ο στρατηγός ε.α. Λουκής Αυγουστίδης, ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ποντίων στην Κύπρο κ. Καίσαρας Αδαμίδης, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Ποντίων «Παναγία Σουμελά» κ. Χρήστος Ορφανίδης και ο εκπρόσωπος Μαγνητών στην Κύπρο κ. Δημήτρης Καραδήμος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου