Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Οι δηλώσεις των Σπ. Πέτση, Β. Ντούλε και Ν. Γκατζογιάννη, στις πρώτες ειδήσεις των αλβανικών μέσων ενημέρωσης.


Μιχάλης Δεληγιώργης – θήτης ή θύμα;
Τις δύο τελευταίες μέρες, οι δέκτες των τηλεοράσεων και οι αλβανικές εφημερίδες γέμισαν από πρόσωπα ελληνικού ενδιαφέροντος. Οι δηλώσεις – προτάσεις  του προέδρου του ΚΕΑΔ για έξοδο από την κρίση στην Αλβανία, η δήλωση του νομικού συμβούλου του προέδρου της Αλβανικής Δημοκρατίας Σπύρου Πέτση (κατάγεται από το Ελευθεροχώρι Δελβίνου και είχε διατελέσει υπουργός δικαιοσύνης και βουλευτής ΚΕΑΔ) και η επίσκεψη του Νίκου Γκατζογιάνη, προσκεκλημένος του MEGA στη Βόρειο Ήπειρο ήταν οι πρώτες ειδήσεις των αλβανικών μέσων ενημέρωσης τις τελευταίες δύο μέρες.
 Ένα άλλο μεγάλο θέμα  είναι η απελευθέρωση με περιοριστικού όρους, των δύο κρατουμένων που ευθύνονται σύμφωνα με την αλβανική δικαιοσύνη  για την έκρηξη του Gerdeci, πριν από δύο χρόνια, στην οποία σκοτώθηκαν 28 άτομα. Εδώ υπάρχει επίσης μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον αφού ένας εκ’ των δύο κρατουμένων είναι  ο Μιχάλης Δεληγιώργης από τη Δερόπολη. Είναι ένα θέμα που δεν έτυχε ανάλογης προσοχής και προβολής στα βορειοηπειρωτικά και γενικότερα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, για το γεγονός ότι ο κ. Δελιγιώργης μπορεί να ήταν το εξιλαστήριο θύμα της υπόθεσης. Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης καταλογίσουν στον πρωθυπουργό της χώρας όχι μόνο διοικητικές αλλά και ποινικές ευθύνες καθώς είναι βέβαιο ότι γίνονταν παράνομο εμπόριο πυρομαχικών που συμφωνα με την αντιπολιτευση γίνονταν απο μέλη της οικογένειας του, άλλωστε μεταξύ των 28 θυμάτων ήταν και ο μπατζανάκης του.       

4 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ο Σπύρος Πέτσης είναι θύμα. Δεν τον κατέβασε το ΚΕΑΔ για βουλευτή και αναγκάζεται να κάνει τον νομικό σύμβουλο του Τόπι.
Το Λευθεροχωρι έχει βγάλει μεγάλες προσωπικoτητες όπως ο Παναγιώτης Πάνου και ο Ακης Πάνου παρακαλώ.
Δεν αναφέρεται καθόλου πως ο μεγάλος λαικός συνθετης Ακης πάνου είναι από το Λευθεροχωρι.Ίσος ο μεγαλύτερος λαϊκός συνθετης στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

anonime 10;17,,,singkentrosou...
stamata na pineis proi proi,,,tha se xalasei xaxaxaxaxxaxaxaxa

Ανώνυμος είπε...

spiro peci...o isaggeleas tou enver hoxha...
apo tous anthrwpous pou prepei na ntrepomaste pou einai (einai arage??) borioipirwtis...
Mia apo tis mayres selides tou KEAD...
kalinyxta !!!

Ανώνυμος είπε...

Καλα λέει ο 10:17 του Πέτση δεν του έδωσαν το δικαίωμα να ξαναβγεί βουλευτής και ο ανθρωπος για να βγάλει το ψωμί του τι να κάνει πήγε και έγινε νομικός σύμβουλος του Προέδρου της Αλβανικής Δημοκρατίας. Οι Αλβανοί τον λυπήθηκαν τον κακομοίρη και του έδωσαν μια θέση που την είχαν για πέταμα και τον αμοίβουν με ψύχουλα. Σε καιρούς κρίσης τι άλλο να εκανε ο καψερός;
3:34 το ΚΕΑΔ δεν έχει απλώς μαύρες σελίδες, όλο το βιβλίο είναι μαύρο και λίγες σελίδες μόνο έχει λευκές.

Δημοσίευση σχολίου