Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Σε πανστρατιά της Κεντροδεξιάς καλεί ο Σαμαράς


Στελέχη της ΝΔ προτείνουν να προσεγγιστούν άμεσα Καρατζαφέρης, Ντόρα και Μάνος
Έκκληση για πανστρατιά απηύθυνε στον ελληνικό λαό αλλά και σε όλες τις δυνάμεις της κεντροδεξιάς εντός και εκτός βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου, όπως είπε, να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και να τροποποιηθεί η οικονομική πολιτική.


Μιλώντας στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, τόνισε ότι "πριν τις εκλογές προειδοποιήσαμε για τον κίνδυνο ακυβερνησίας, τώρα κάνουμε ότι μπορούμε για να τον αποτρέψουμε, κάνουμε ότι μπορούμε για να αποκαταστήσουμε την κυβερνητική σταθερότητα".

Πρόσθεσε ότι δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να δώσει ακόμη και ψήφο ανοχής ωστόσο "ο κ. Τσίπρας απέκλεισε κάτι τέτοιο".

Συνέχισε λέγοντας ότι η καταγγελία της δανειακής σύμβασης, που πρότεινε ο κ. Τσίπρας, θα οδηγήσει σε έξοδο από το ευρώ και ότι υπάρχουν κάποιες δυνάμεις στην Ευρώπη που το επιδιώκουν να βγάλουν την Ελλάδα εκτός και δηλώσεις σαν αυτή παίζουν αυτό το παιχνίδι.

Τέλος, προανήγγειλε ότι θα πάρει πρωτοβουλία για την δημιουργία ενός ευρύτερου κεντροδεξιού μετώπου, τονίζοντας:"καλώ όλους τους πολίτες να συστρατευθούν ώστε να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα δεκαετιών, καλώ όλες τις δυνάμεις της κεντροδεξιάς, εντός και εκτός Βουλής, να πάρουν μέρος, πέρα από προσωπικές διαφορές και μικροκομματικούς ανταγωνισμούς".

Eπανένωση της κεντροδεξιάς;

Το ζήτημα για δημιουργία ενιαίου κεντροδεξιού μετώπου έθεσαν καταρχήν οι Νικήτας Κακλαμάνης και Άρης Σπηλιωτόπουλος, ενώ - σύμφωνα με το "Έθνος" - την άποψη αυτή τη συμμερίζονται και άλλα στελέχη, τα οποία θα τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες, όπως είναι οι κ. Κυρ. Μητσοτάκης, Κ. Χατζηδάκης και Μ. Βαρβιτσιώτης και οι οποίοι πίεσαν τον κ. Σαμαρά να προχωρήσει άμεσα σε κινήσεις διεύρυνσης.

Πληροφορίες θέλουν τον κ. Σαμαρά να προχωρά σε κινήσεις προς Γ. Καρατζαφέρη, Ντόρα Μπακογιάννη, Στ. Μάνο και Θ. Τζήμερο.

Σε δηλώσεις του στον Βήμα 99,5 ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι ασφαλώς και πρέπει να υπάρξει άνοιγμα από πλευράς του κ. Σαμαρά, επαναλαμβάνοντας παλαιότερη δήλωσή του για την "ανάγκη η Ντόρα Μπακογιάννη να συνδράμει τη ΝΔ".

Είπε, επίσης, ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι η μητέρα όλων των μαχών, ένα πραγματικό δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, ενώ χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά "αδιαφιλονίκητο ηγέτη της παράταξης".

Ο Γιάννης Παπαθανασίου, από την πλευρά του, μιλώντας στον Βήμα 99,5 ανέφερε: "Εγώ πιστεύω στην ενωμένη κεντροδεξιά", ενώ τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος σε Ντ.Μπακογιάννη, Στ.Μάνο, Θ. Τζήμερο, Γ.Καρατζαφέρη και στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου, "απέναντι στον λαϊκισμό του Τσίπρα".

Όσον αφορά σε πιθανή εμπλοκή του Κώστα Καραμανλή, ο κ. Παπαθανασίου είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι αποσύρεται από την πολιτική και το απέδειξε τα τελευταία χρόνια. "Στήριξε, όμως, την παράταξη στον προεκλογικό αγώνα με δηλώσεις του. Τι πάρα πάνω να κάνει;" διερωτήθηκε ο κ. Παπαθανασίου.

Υπέρ της επανένωσης της κεντροδεξιάς τάχθηκε μιλώντας στον ίδιο σταθμό και ο Ευ. Αντώναρος, δηλώνοντας ότι "η ΝΔ είναι πολυσυλλεκτική παράταξη" και "δεν μπορεί να εκφράζει μόνο τα γούστα κάποιου".

Ο κ. Αντώναρος υποστήριξε ότι πρέπει να συγκληθεί διευρυμένο Συνέδριο, με τη συμμετοχή και άλλων προσώπων εκτός ΝΔ, μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς τα περιθώρια στενεύουν, ενώ στην ερώτηση για την αναγκαιότητα Συνεδρίου, αφού ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη πρωτοβουλίες του προέδρου του κόμματος, ο κ. Αντώναρος απάντησε: "Δεν έχω δει καμία πρωτοβουλία προς το παρόν".

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου