Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ένας Βορειοηπειρώτης υποψήφιος που μας … ξέχασε


Τον τίτλο τον εμπνευστήκαμε από το www.nepirusonline.blogspot.com που είδαμε την είδηση.  Εκεί ο τίτλος είναι «Άλλος ένας Βορειοηπειρώτης υποψήφιος που ξεχάσαμε» αλλά νομίζουμε πως μάλλον πιο πολύ ισχύει ο δικός μας, γιατί για να ξεχάσεις κάποιον πρέπει να τον γνωρίσεις πρώτα και ο αγαπητός Κωνσταντίνος δε φρόντισε να μας συστηθεί. Κατά τα άλλα ο κ. Τσάκας με το πρωτοεμφανιζόμενο  κόμμα που κατέβηκε, είχε αρκετά καλή παρουσία,

περίπου 400 ψήφους στην Ά Πειραιάς. Σε σχέση με το συνολικό αριθμό ψηφισάντων στην περιφέρειας του, το ποσοστό του είναι αρκετά καλό. Σε μία τέτοια κατάταξη των βορειοηπειρωτών υποψηφίων ο κ. Τσάκας έρχεται δεύτερος, μετά την Αθηνά Κρεμμύδα.

Στη συνέχεια το προεκλογικό μήνυμα και το βιογραφικό του κ. Τσάκα:

 «Αυτή την φορά θα σκεφτόμουν πάρα πολύ πού θα έδινα την ψήφο μου.
Άρχισα πολύ καιρό πριν να ερευνώ, ώσπου ανακάλυψα τη Δημιουργία, Ξανά! Αισθάνθηκα επιτέλους ότι η κοινή λογική, ο ορίζοντας νοήματος και ο ορθός λόγος υφίστανται. 
Η «άλλη» Ελλάδα, οι Έλληνες της δημιουργίας, της παραγωγής, του μόχθου, της σκέψης, του πολιτισμού, της αξιοπρέπειας, επιτέλους συναντηθήκαμε! Με το πιο δημιουργικό μας εργαλείο, την ψυχή μας, δώσαμε φωνή στο ανείπωτο. 
Πολιτική δραστηριότητα είχα πάντα με την έννοια της προσωπικής ευθύνης για την κοινωνία, την οικογένεια, την επιχείρηση, τον κύκλο, τις νησίδες δημιουργίας και ποιότητας που έχει ο καθένας μας. Όμως, αυτός ο υγιής, μέχρι τώρα, μικρόκοσμος δεν μπορεί πια να αντέξει την βάρβαρη επίθεση. Ως σιωπηλή πλειοψηφία δεν μπορούσαμε να μένουμε άλλο θεατές και αποφασίσαμε οργανωμένα να «ορμήσουμε στο πιλοτήριο». 
Ήταν ευθύνη δικιά μου, δικιά σου, όλων μας. 
Παρόλη την επικινδυνότητα και το βαρύ τίμημα που έχει η δημοσιότητα και η προβολή, αποφάσισα συνειδητά και υπεύθυνα την ενεργό συμμετοχή μου στα κοινά ώστε να υπηρετήσω με βαθιά αίσθηση ευθύνης, ειλικρίνειας και αλληλεγγύης μια καινούργια πολιτική συνθήκη που έχει ανάγκη ο τόπος και να παλέψω με όλο μου το είναι για την υγιή μετάβαση της χώρας μας στο μέλλον»

Κων/νος Τσάκας
 Βιογραφικό:
Ο Κων/νος Τσάκας γεννήθηκε πριν από τρεις δεκαετίες στην ΆνωΕπισκοπή της Β. Ηπείρου. Εγκαταστάθηκε οικογενειακώς στην Αθήνα σε ηλικία 9 ετών. Αποφοίτησε από το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας και το 2000 συνέχισε τις σπουδές του στο τμήμα Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών - ΑΣΟΕΕ.



Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο Κοκκάρι της Σάμου.


Αμέσως μετά εργάστηκε σε ελληνικές αλλά και σε πολυεθνικές εταιρίες στον τομέα του μάρκετινγκ και της διαφήμισης και πολύ αργότερα ίδρυσε την δική του εταιρία επικοινωνίας, PlusValue. Σήμερα δουλεύει σε γενική εμπορική διεύθυνση μεγάλης εταιρίας της ΝΑ Ευρώπης στον τομέα των τιμολογίων και του μάρκετινγκ.


Παράλληλα με την εργασία του ασχολήθηκε ενεργά με την στήριξηφιλανθρωπικών οργανώσεων αλληλεγγύης και από το 2007 εργάστηκε και ως διευθυντής της HumanAid.


Το 2009 συμμετείχε σε πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης του πανεπιστημίου του Harvard με τίτλο: Strategic Managementfor Leaders of Non-Governmental Organizations βελτιώνοντας τις γνώσεις του στην διοίκηση Μη-Κυβερνητικών και Μη-Κρατικών Οργανισμών.


Το 2011 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο από το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστήμιου με ειδίκευση στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία.


Δεν είχε στο παρελθόν καμία κομματική δραστηριότητα, ούτε ως φοιτητής ούτε ως μέλος-στέλεχος ούτε ως υποψήφιος σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία και θα παρέμενε έτσι αν δεν υπήρχε η ελπίδα και ο ορίζοντας νοήματος που λέγεται: Δημιουργία, Ξανά!


6 comments:

Ανώνυμος είπε...

ο τσακας παιδιααααααααααααααααα..(απαγωρευωντε τα κεφαλαια εδω).βγηκε το μπουμπουκι στην πιατσα ξανα.....μουλαχτα-μουλαχτα. "δεν ειχε στο παρελθον καμια κομματικη δραστηριωτητα"...... γιατι? ......(αφαιρέθηκε)..............? ........... ............ Αν ειχε τα κοτσια ας εβγενε φανερα να ζητουσε τα φτησηματα του κοσμου.

Ανώνυμος είπε...

Μη μιλ΄΄αμε για καλή παρουσία για υποψηφίους κομμάτων που δεν φέρουν κανένα βάρος επιλογών, επιτυχία είχε μόνον η Γιώτη. Συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

Μια απορια:
-Γιατί ο Τσακας επέλεξε να ζητήσει ψήφο αθόρυβα στην τύχη, σε εντελώς άγνωστο κοινό, χωρίς καμιά ανακοίνωση?
Γράφει στο βιογραφικό του, ότι είναι από την Άνω Επισκοπή.
Γιατί απόφυγε τον κόσμο που τον γνωρίζει??????????????????????????????????????????

Ανώνυμος είπε...

στο βιογραφικο γραφει:
"Ήταν ευθύνη δικιά μου, δικιά σου, όλων μας.
Παρόλη την επικινδυνότητα και το βαρύ τίμημα που έχει η δημοσιότητα και η προβολή, αποφάσισα συνειδητά και υπεύθυνα την ενεργό συμμετοχή μου στα κοινά ώστε να υπηρετήσω με βαθιά αίσθηση ευθύνης, ειλικρίνειας και αλληλεγγύης μια καινούργια πολιτική συνθήκη που έχει ανάγκη ο τόπος και να παλέψω με όλο μου το είναι για την υγιή μετάβαση της χώρας μας στο μέλλον»

Κων/νος Τσάκας"

ΤΡΙΒΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ.....ΛΕΤΕ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΗΚΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΘΩΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ?...καλα εκανες παιδακι μου και δεν φανερωσουνα..τι το ηθελες καιεμφανηστηκες απο το"πουθενα"?

Ανώνυμος είπε...

Οι ψήφοι του .......... Αναγνώστη προέρχονται από ΠΑΣΟΚ ,ΛΑΟΣ ,ΚΚΕ, και από τα κώματα στην Βορείου Ηπείρου ΚΕΑΔ Σοσιαλιστικό ΟΜΟΝΙΑ και τα Βορειοηπειρωτικά bloks Είχαμε προβλέψει 2.000 σταυρούς από τον κ. Αναγνώστη σε συνεργασία με τέσσερις βουλευτές. Θεωρούμε από βορειοηπειρώτες απέσπασε 150 με 200 σταυρούς

Ανώνυμος είπε...

Τσακας τσακας έιναι πεδιά ανεψιος του τσακα του παναθιναικου ...

Δημοσίευση σχολίου