Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Συνάντηση έπαρχων με ηγεσία Ομόνοιας-ΚΕΑΔ στα Σωφράτικα.


 Στο επίκεντρο ιδιοκτησιακό και απογραφή
Δελτίο τύπου 
Την Παρασκευή 11 Μαίου στα Σωφράτικα Αργυροκάστρου πραγματοποιήθηκε η άτυπη τακτική συνάντηση των Ελλήνων επάρχων με την πολιτική ηγεσία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Αυτού του είδους οι συναντήσεις, που καθιερώθηκαν εδώ και αρκετούς μήνες, δίνουν τη δυνατότητα αφενός στους εκλεγμένους έπαρχους να μεταφέρουν τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους και αφετέρου  στην ηγεσία της Ομόνοιας και ΚΕΑΔ να ενημερωθούν και να ενημερώσουν για τρέχοντα πολιτικά ή άλλα θέματα.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟΙΑ κύριος Βασίλης Μπολάνος, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κύριος Ευάγγελος Ντούλες καθώς  και ο Γενικός Γραμματέας της  ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟΙΑ  κύριος Γιάννης Γιάννης.
Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το αναπτυξιακό, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον ως προς αυτό στην κατάρτιση σχεδίων για έργα και δράσεις με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα δε για τις μεθοριακές περιοχές. Οι έπαρχοι ενημερώθηκαν και κατατοπίστηκαν σχετικά από αρμόδιο στην κατάρτιση και προώθηση τέτοιων προγραμμάτων, ώστε εντός των τριών προσεχών εβδομάδων να παρουσιάσουν συγκεκριμένα προγράμματα και δράσεις.
Για άλλη μια φορά συζητήθηκε εις βάθος το ιδιοκτησιακό, καθώς παρατηρείται κινητικότητα και επιχειρείται υφαρπαγή ιδιοκτησιών με πλαστά χαρτιά από αλλοεθνείς όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στην επαρχία Αλύκου.
Ως προς αυτό δεν εκφράστηκε απλά η ανησυχία για τις καταπατήσεις και την υφαρπαγή περιουσιών, αλλά συζητήθηκαν και πραχτικά θέματα και ενέργειες που πρέπει να κάνουν  οι επαρχίες για προσβολή των παράνομων αποφάσεων και στημένων δικαστηρίων.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε επίσης και το θέμα της εξαγγελθείσας από την πλευρά της οργάνωσης απογραφής,  η ανάγκη επιστράτευσης και εγρήγορσης όλων των στελεχών καθώς και η συμπαράσταση της τοπικής εξουσίας στην απαραίτητη αυτή διαδικασία.

Άγιοι Σαράντα 14 Μαΐου 2012

Εκ’ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας.

6 comments:

Ανώνυμος είπε...

".....Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε επίσης και το θέμα της εξαγγελθείσας από την πλευρά της οργάνωσης απογραφής, η ανάγκη επιστράτευσης και εγρήγορσης όλων των στελεχών καθώς και η συμπαράσταση της τοπικής εξουσίας στην απαραίτητη αυτή διαδικασία....."

Για ποσο θα μας δουλεύεται ακόμη;ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!!!

Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ με βαση τα λεγομενά σας τον περασμένο Οκτώβριο, κύριοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ έπρεπε ήδη να είχε οργανωθεί και τον Ιούνιο να ξεκινήσει!
Και τώρα απλά κοινοποιείται ένα δελτίου τύπου και την ΑΠΟΓΡΑΦΗ την έχετε γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων σας, ως τελευταίο θέμα που σας απασχολεί και το περνάτε με ψιλά γράμματα!!!
Για ποιο αναπτυξιακό, ποιά κατάρτιση σχεδίων για
έργα και δράσεις και κουραφέξαλα μας λέτε;;;
Εδω δεν μπορείτε να είστε συνεπείς στις απλές υποσχέσεις και δηλώσεις σας, θα αναπτύξετε κιόλας τον Τοπο;;;
Ποιοί εσείς που τα πουλήσατε όλα;;;
Εσείς, που μέρα με τη μέρα μας αρπάζουν τη γη μας και δεν κάνετε το παραμικρό ως ένδειξη αντίδρασης και διαμαρτυρίας;;;;

Εσείς που "γλείφεστε" με τους Αλβανούς όσο είστε στην Αλβανία και όταν πάτε στην Ελλάδα το παίζεται μέγα και τρανοί πατριώτες;;;
Εσείς οι δοσίλγοι, αλήτες που φροντίσατε να αποτελειώσετε το Βορειοηπειρωτικό και να πετάξετε στα σκουπίδια τους αγώνες των τόσων αιώνων προγόνων μας;;;
Αν σας έχει απομείνει έστω και λίγη αξιοπρέπεια σηκωθείτε και φύγετε πρωτού ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ta koroidha zitoun koroidha. Ja hatiri enow idhiotikou grafeiou sta Ioannina mazeftikan ta ornia na sizitisoun programmata. Na ehoume na leme kai an prokipsei kati .... kai na trome na leme.
Dhen vlepoyn oti me to neo nomo tis Voulis gia th gi tha mas valoun se nea peripeteia, alla askoloyntai me psemata tou Kaisi pou thelei na ta poulisei olla.
Erijan kai ligo livanto apografis kai eygallan kai to Mai pera me mia anakoinosi

Ανώνυμος είπε...

ouuuuuuuuuust koprites !!!!

Ανώνυμος είπε...

Agyrtes aplla ...I omoniamkanei Kai outsourcing ...anti na mazepsei tous alites tous eparxous tis pou akoma timorous kai ekfovizoun antipalllous asxolitai me programmata , allos ta proteine ta programmata Kai me allo tropo malista kai allos ta ilopoiei , apla alites ....

Ανώνυμος είπε...

Η διγλωσσία του πρόεδρου του ΚΕΑΔ

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεώρησαν θετική την αποστροφή του πρόεδρου του ΚΕΑΔ στην τελευταία εκδήλωση για την επέτειο του κόμματος του αείμνηστου Βασίλη Μέλιου. Πρόκειται για εκείνη την αποστροφή που έκανε έκκληση σε όσους «εγκατέλειψαν» το ΚΕΑΔ το 2009, πριν και μετά, να κάνουν την υπέρβαση και να επιστρέψουν στο κόμμα. Η έκκληση Ντούλε προκάλεσε κάποιο ενδιαφέρον σε όσους δεν τον γνωρίζουν καλά. Σε όσους δεν το έμαθαν ακόμα ότι ο Ντούλες βολεύεται καλύτερα στα μικρά σχήματα και στις χαλκευμένες πλειοψηφίες.
Δεν πέρασε ούτε μήνας και φανέρωσε τις προθέσεις του. Σε τηλεοπτικό κανάλι, που δυστυχώς εδώ κάτω σε μας δεν το βλέπει κανείς γιατί δεν φτάνει το σήμα εξαπέλυσε δριμύτατη κριτική στους κυρίους Ξέρρα και Μπάρκα, φανερώνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις του: μακριά από το ΚΕΑΔ οι ανυπότακτοι, μέσα οι δουλοπρεπείς και οι αχαήρευτοι.
Η αποστροφή Ντούλε στην πανήγυρη του ΚΕΑΔ, φάνηκε ξεκάθαρα ότι δεν είχε στόχο την ενότητα, αλλά την προσπάθειά του να πει στο εκλογικό σώμα της ΕΕΜ ότι εγώ το έκανα το χρέος μου: τους είπα να γυρίσουν, αυτοί δε γύρισαν. Δεν ανέλαβε καμιά πρωτοβουλία ενωτικού χαρακτήρα, αλλά αποθάρρυνε με την τηλεοπτική του εμφάνιση και όσους το σκέφτονταν να επιστρέψουν. Είναι πάγια πρακτική Ντούλε: διγλωσσία.
Ξεχνά ο κ. Ντούλες ότι είναι αλήθεια ότι οι κ.κ. Ξέρρας και κ. Μπάρκας κατέβηκαν με το ΔΚ, είναι σήμερα βουλευτές και υπουργοί, αλλά δεν κατέβασαν τις εθνικές τους απαιτήσεις όταν χρειάστηκε και δεν έκαναν έκπτωση στο εθνικό τους φρόνημα. Και την άποψή τους εξέφρασαν ανοικτά πάνω σε όλα τα θέματα και τις περιοχές μας βοήθησαν με έργα και συμπαράσταση και βοήθεια στους απλούς βορειοηπειρώτες προσέφεραν. Το ότι δεν είναι στο ΚΕΑΔ αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι στην Ομόνοια, την οποία ποτέ δεν εγκατέλειψαν, ποτέ δεν ξέχασαν τους στόχους του.
Προτιμότερο με το ΔΚ του Μπερίσα, το οποίο υπέγραψε τις συμφωνίες για τα θαλάσσια ύδατα και τα ελληνικά νεκροταφεία, περιέλαβε στην απογραφή τα λήματα για εθνικότητα, θρήσκευμα και γλώσσα, έκανε δρόμους από τη Χειμάρρα ως την Κοσοβίτσα, παρά με το ΣΚ που πήγε ο Ντούλες σαν ιπποκόμος του που επιτέθηκε στη συμφωνία για τα χωρικά ύδατα, εγκατέλειψε τη Βουλή όταν συζητούνταν το νομοσχέδιο για τα νεκροταφεία, δεν πήρε θέση για την απογραφή, μας πήρε τη Χειμάρρα κι έπαιξε θέατρο με όλα τα θέματα που άπτονται των δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
Υπάρχει σήμερα ένας χώρος όπου μπορεί να γίνει η ένωση όλων των υγειών δυνάμεων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Αυτός ο χώρος, που σήμερα τελεί υπό κατοχή ΚΕΑΔ, είναι η Ομόνοια και όχι το παναλβανικό ΚΕΑΔ. Αυτό ας κάνει τη δουλειά του, από τότε που μπήκε στις δουλειές της Ομόνοιας πάνε όλα στραβά και είναι σήμερα το άλλοθι της διγλωσσίας και της διπλοπροσωπείας.

Κατωδροπολίτης

Ανώνυμος είπε...

Πόσο δίκιο έχεις 12:06!
Πες μας την εκπομπή στην οποία παρέστη, μηπως βρούμε σχετικό βίντεο!

Δημοσίευση σχολίου