Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Σημαντικές αλλαγές στα ψηφοδέλτια της 17ης Ιουνίου στην Ήπειρο


ΠΑΣΟΚ – Φεύγουν Κατσούρας και Παντούλας έρχεται ο Πανταζής
Όλες οι αλλαγές όλων των κομμάτων
• Ανεβάζουν σιγά – σιγά ρυθμούς τα κόμματα ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου, καθώς άρχισαν ήδη οι προεκλογικές περιοδείες, ενώ ολοκληρώνονται και οι αλλαγές στη σύνθεση των ψηφοδελτίων τους.
Στο Νομό Ιωαννίνων, μέχρι στιγμής αλλαγές προσώπων καταγράφονται- σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες- σε Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατική Αριστερά και Ανεξάρτητους Έλληνες.
Συγκεκριμένα στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., δεν θα συμμετέχουν πλέον οι Κώστας Χαραλαμπόπουλος και Γιούλα Μητροκώστα, που θα αναπληρωθούν από την κ. Νατάσα Τύρου - Ούζα (που προέρχεται από τη Δημοκρατική Συμμαχία) και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Παντελή Κολόκα που θα καταλαμβάνει την τιμητική έβδομη θέση του ψηφοδελτίου.

Αλλαγή θα υπάρχει και στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο Μιχάλης Παντούλας δεν προτίθεται να θέσει εκ νέου υποψήφιος και τη θέση του εκτός απροόπτου θα καλύψει ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου. Δύο απώλειες μετρούν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» καθώς δεν επιθυμούν να είναι εκ νέου υποψήφιοι οι Γιώργος Ανυφαντής και Αντώνης Παπαθανασίου. Για τις θέσεις τους, χθες ακούγονταν τα ονόματα του απόστρατου αξιωματικού Σπύρου Μούλια και του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Λάκη Παπαγγέλη.
Στη Δημοκρατική Αριστερά μένει εκτός για προσωπικούς – επαγγελματικούς λόγους ο Γιώργος Ζάψας, ο  οποίος θα αντικατασταθεί, με τον γραμματέα της Ν.Ε. κ. Σωκ. Βασιλείου.

Στους άλλους νομούς
Αλλαγές προσώπων θα υπάρχουν και στους άλλους νομούς της Ηπείρου, με πλέον εντυπωσιακή αυτή στο ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας. Μετά την ανακοίνωση του Χρήστου Κατσούρα, ότι δεν επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος, στη θέση του προωθείται ο γραμματέας της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Πανταζής. Στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. δεν αναμένονται αλλαγές, με την κ. Ελένη Πάντου να ανακοινώνει επίσημα χθες την εκ νέου υποψηφιότητά της, τονίζοντας ότι στρατεύεται με όσες δυνάμεις διαθέτει για να βοηθήσει την Ελλάδα και τη Θεσπρωτία.
Στην Άρτα, μένει εκτός  ψηφοδελτίου της Ν.Δ. με επιθυμία του ο πρώην νομάρχης Γ. Παπαβασιλείου, και στη θέση του προωθείται – εκτός απροόπτου – ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου. Ενδεχομένως αλλαγή να υπάρξει και στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, στην περίπτωση που φυσικά βρεθεί πρόσωπο, καθώς είναι γνωστές οι δυσκολίες που υπήρξαν για τη συμπλήρωση του ψηφοδελτίου της 6ης Μαΐου.  Στα άλλα κόμματα θα υπάρξουν – αν υπάρξουν – οριακές αλλαγές.
Στο Νομό Πρέβεζας, το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. αναμένεται να είναι το ίδιο με αυτό της 6ης Μαϊου. Αντίθετα στο ΠΑΣΟΚ καταγράφεται ήδη μια αποχώρηση του εκδότη και αντιδημάρχου κ. Δ. Κατσιπανέλη, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του γνωστού τηλεσχολιαστή  Περικλή Βασιλάκη, με τους αντικαταστάτες τους να παραμένουν προς το παρόν άγνωστοι.

Προεκλογική κίνηση
Την προεκλογική τους εκστρατεία έχουν ξεκινήσει σε τοπικό επίπεδο τα τρία κόμματα της Αριστεράς. Προηγήθηκε το ΚΚΕ με την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση την περασμένη Πέμπτη στα Γιάννινα και ακολουθούν κατά πόδας ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ. Κλιμάκια του πρώτου κόμματος περιοδεύουν από την περασμένη Παρασκευή σε χωριά του Νομού, και σήμερα, ώρα μια το μεσημέρι η Ν.Ε. δίνει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ πραγματοποιεί απόψε, ώρα 8, στα Λιθαρίτσια ανοιχτή συνέλευση με θέματα: Πολιτική ενημέρωση και εκλογική προετοιμασία.
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου