Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Το ΕΕΜΜ-MEGA καταγγέλλει το Αλβανικό κράτος και παρακράτος για επιθέσεις στην Ελληνική Μειονότητα



Το Κόμμα των Ελλήνων «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» διαμαρτύρεται  έντονα προς την αλβανική πολιτεία για τις δυσάρεστες πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, η οποία βάλλεται διαρκώς από παρακρατικά κυκλώματα, από κοινούς εγκληματίες και ληστές, από  αρχαιοκάπηλους και κυρίως από κερδοσκόπους που με πλαστά χαρτιά των διεφθαρμένων δικαστηρίων υφαρπάζουν τις διαχρονικές περιουσίες των χωριών μας.

 Όσο ποτέ άλλη φορά αρκετοί  Έλληνες αισθάνονται απροστάτευτοι από το κράτος και αβέβαιοι για τη ζωή τους και το μέλλον στη γενέτειρά τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
1.       Τη μαζική κάθοδο απογόνων αγάδων και εικονικών ιδιοκτητών στις επαρχίες Αλύκο,  Μεσοπόταμος, Φοινίκη, Άνω και Κάτω Δρόπολη κλπ.
2.       Τις πολύμορφες πιέσεις και απειλές με τη ζωή κατά των υπέρμαχων Ελλήνων στα χωριά που κινούνται νομικά για την προστασία των περιουσιών.
3.       Την υπεξαίρεση ή την μη παροχή εγγράφων από τα αρχεία του κράτους προς τους εκπρόσωπους των χωριών και επαρχιών.
4.       Την υπεκφυγή της τοπικής αυτοδιοίκησης κατά τη διαδικασία εκδίκασης των υποθέσεων στα δικαστήρια.
5.       Την καθημερινή τρομοκρατία αφήνοντας ελεύθερους ληστές και διαρρήκτες να χτυπούν επανειλημμένα επιχειρήσεις, σπίτια, ιερούς ναούς και να αφαιρούν ζωές.
6.       Την απρόσκοπτη κατάχρηση εξουσίας από κρατικές υπηρεσίες που στο όνομα του νόμου καταφέρονται βίαια και μεροληπτικά κατά των Ελλήνων.
Και συγκεκριμένα στις 04.05.2012 στην επαρχία Αλύκου κατέβηκαν συνοδευόμενοι από δικαστικό και αστυνομικούς, συγγενείς των Αγγονάτων από το Αργυρόκαστρο να παραλάβουν στο Τσιμίκο 300 εκτάρια γης στο χωριό Καινούργιο εκφοβίζοντας τον έπαρχο και τους κατοίκους. Η μαζική αντίσταση που διοργανώθηκε με την παρουσία των ΜΜΕ αυτή την ημέρα στο κέντρο της επαρχίας πάγωσε την εφαρμογή της απόφασης της Επιτροπής της Επιστροφής Περιουσιών, αλλά δεν παύει να ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξανάρθουν ως ότου στα χέρια τους κρατάνε έστω και πλαστές τις αποφάσεις.
Είναι πλέον γνωστά η πολύχρονη αντίσταση και ο δικαστικός αγώνας της αδελφότητας του Κώσταρι στο Μεσοπόταμο κατά των παράνομων αποφάσεων των δικαστηρίων που τους αφαίρεσαν άδικα 136 εκτάρια λιβαδικές εκτάσεις και τους κατάργησαν 17 τίτλους ιδιοκτησίας τους οποίους πήραν με το νόμο 7501. Πρόσφατα στον αγώνα τους προστέθηκαν και οι κάτοικοι δύο γειτονικών συνοικιών του Δημαρχείου Δελβίνου που θίγονται άμεσα απ’ αυτές τις αποφάσεις. Ακολουθούν από κοινού τη δικαστική οδό και παρά τις δυσκολίες φαίνεται να αποκαλύπτουν την πλαστογραφία. Οι πλαστογράφοι όμως εξοργίστηκαν, πιέζουν ασφυκτικά και καθημερινά τους κατοίκους να μην υπογράψουν την προσφυγή στο δικαστήριο και στις 14.05.2012 χειροδίκησαν κατά του σύμβουλου του ΕΕΜΜ στην Επαρχία Μεσοποτάμου Σταύρου Τσέκου, ο οποίος αμέσως τους έκανε μήνυση στον εισαγγελέα των Αγίων Σαράντα.
Σε ανοιχτή αντιπαράθεση με το κράτος είναι και οι κάτοικοι της Λύβενας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την αυθαίρετη απόφαση εγκατάστασης λατομείου στις δικές τους περιουσίες και δίπλα στο χωριό τους χωρίς να ληφθεί υπόψη η περιβαλλοντική καταστροφή που επιφέρει τέτοια δραστηριότητα. Οι κρατικές αρχές αφήνουν ανοιχτή αυτή τη διαμάχη αποκρύπτοντας το γεγονός της διαφθοράς για να συνεχιστεί η σύγκρουση μεταξύ των κατοίκων και της εταιρίας ίσως και με απώλεια ανθρώπινων ζωών. Στην Χειμμάρα ασκήθηκε ωμή βία κατά απλών πολιτών ελληνικής καταγωγής από παρακρατικούς που χρησιμοποίησε η Κρατική Υπηρεσία Πολεοδομίας και δεν ελήφθη κανένα μέτρο από τις αρχές.
Και δεν αρκούν όλα αυτά. Οι ληστές κυκλοφορούν ανενόχλητοι στα χωριά μας κάνοντας πλιάτσικο με τους κόπους των Ελλήνων και τρομοκρατώντας τους ανελέητα. Στον ΄Αγιο Ανδρέα, μπήκαν στο σπίτι του Γ. Κίτσιου,  ξυλοκόπησαν και τη γυναίκα του, τους έδειραν και τους  λήστεψαν. Οι αστυνομικές αρχές όπως και σε άλλες περιπτώσεις δεν εντόπισαν κανέναν δράστη. Στη Φοινίκη, 10.00 π.μ. στις 13.05.2012, μασκοφόρος βασάνισε επί δύο ώρες την άρρωστη και ηλικιωμένη Φωτείνω Κόλια (Μήτση) αφήνοντάς την αναίσθητη και βαριά τραυματισμένη και έφυγε ανενόχλητος παίρνοντας μαζί του όλα τα χρήματα που είχαν στο σπίτι από τις συντάξεις.
Δε σταμάτησαν ούτε στιγμή και οι ληστείες σε εκκλησίες της ΄Ανω και Κάτω Δρόπολης, στη Χειμάρρα και στα Καμποχώρια οι  ζωοκλοπές σε κάθε νοικοκυριό τις οποίες έχουμε δημοσιοποιήσει κατά περίπτωση, ενώ το κράτος αδιαφορεί για την κατάσταση αυτή.
Το Κόμμα των Ελλήνων αποδοκιμάζει έντονα την κρατική ολιγωρία για την εξαιρετικά ανησυχητική κατάσταση ανασφάλειας που διατηρείται επί αρκετό διάστημα στο χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και επαναφέρει στην επικαιρότητα την ποσοστιαία συμμετοχή των Ελλήνων στο σώμα της αστυνομίας στις περιφέρειες Αυλώνας και Αργυροκάστρου και σε κάθε αστυνομικό τμήμα που εδρεύει στη μειονότητα, την αμερόληπτη διαλεύκανση και την απόδοση δικαιοσύνης σε όλες τις υποθέσεις που εκκρεμούν εις βάρος πολιτών ελληνικής καταγωγής. Εντωμεταξύ θα συνεχίσει να ενημερώνει τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς για τα τεκταινόμενα προβάλλοντας προς τα έξω τη σκληρή πραγματικότητα και όχι την ωραιοποιημένη εικόνα που σπεύδει να διαμορφώσει η χώρα με τις εκθέσεις της στο διεθνή παράγοντα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                              
Άγιοι Σαράντα 17.05.2012

http://mega-eemm.com

14 comments:

Ανώνυμος είπε...

Sinharitiria jia to arthro!,itan anagjeo jia na mathun qe na kserun ti jinete stin mionotita edho qe poli qero .Oli omofona qe enomeni prepi na apetisume apo to allvaniko kratos na prostateftume apo dhikusmas anthropus ,jiati afti pu ine astinomi sta horja mas ,korajdhevun qe efharistionde otan emis ehume tetja provlimata.

Χάονας είπε...

Γαργάρα ο ξυλοδαρμός των Χιμαραίων απ' τους παρακρατικούς του INUK. Όταν θα χαλεύετε την ψήφο μας, οι Χιμαραίοι θα σας απαντήσουν με τον ίδιο τρόπο.

Alexandros Z είπε...

Den yparxoun ‘’apogonoi agadwn’’. Afti i karamela prepei na teleiwsei amesa!!! Einai APARADEKTO!
Ston agvna gia ta dikaia maw, prepei na eimaste prosektikoi stis lekseis pou xrisimopoioume!!!
Einai mafiozoi oi opoioi me plasta egrafa, kai emfanizomenoi os dithen ‘’apogonoi agadwn’’, prospathoun na arpaksoun ti gi mas, ta livadia mas, ta dasi mas kai tis periousies mas!!!!
Afti einai i alitheia.
Ara, oi Eparxoi, ta Kommata kai oi koinotarxes mas, prepei na xrisimopoioun sosta ti glwssa.
Diaforetika, dinoume epixeirimata kai nomimopoioume tous alvanous mafiozous gia na arpaksoun ti gi mas!

Ανώνυμος είπε...

Xaona otan tha erthei ekeini h wra tha milisi o ximariotikos laos poih ton exoyn stiriksi kai poih toy lene alithies kai poih psemata.

Ανώνυμος είπε...

to mega genithike na ferei tin allaji kai tin elpidha jia ena diaforetiko mellon , oxi ayto ton katastimenon kai tou simvivasmou!

Κεραύνιος είπε...

@Χάονας: Στην Χειμμάρα ασκήθηκε ωμή βία κατά απλών πολιτών ελληνικής καταγωγής από παρακρατικούς που χρησιμοποίησε η Κρατική Υπηρεσία Πολεοδομίας και δεν ελήφθη κανένα μέτρο από τις αρχές

Χιμάρα με "ει", ένα "ρ" και δύο "μ" μόνο το κόμμα των Ελλήνων θα μπορούσε να το γράψει.

Ανώνυμος είπε...

Μερικές ενυμερώσεις για την ιδιωτική περιουσία της γης απο τον Γαρδικακιώτη.
-Ο Sir F. Elliot στο άρθρο του «Τουρκικές αρπαγές περιουσιών στην Ήπειρο», προς τον τότε Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών Sir Edward Grey γράφει:
"...Όταν ο Αλίς νικήθηκε, η Πύλη πήρε όλη την περιουσία του, και 140 χωριά πέρασαν στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Οικονομικών και του δημόσιου ταμείου. Το 1875...99 χωριά κατοικημένα από 60,000 Έλληνες, παρέμειναν ιδιοκτησία του δημόσιου ταμείου της Οθωμανικής Κυβέρνησης, που έδωσε ορισμένα από τα χωριά αυτά ως δώρο σε άτομα της αρεσκείας της..."

-Εκείνων τον καιρό, δόθηκε στους υπηρετούντες του Σουλτάνου και στο Γαρδικάκι, ο βοσκότοπος που βίσκετε δυτικά του Γαρδικοπόταμου, ο Κόπρος, ο Μπάφης και ως το Μακρίκαμπο.

Από τα επίσημα ντοκουμέντα που βρίσκονται στο Αρχείο του Κράτος (ΑQSH.) και φωτίζουν την ιδιωτική περιουσία κατά την οθωμανική κυριαρχία και την αρπαγή στα χρόνια της συγκρότησης του Αλβανικού κράτους, μετά από την ανατροπή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, το 1912, αναφέρω :

...Besojme se dihet qe Kadastri Turk nuk ishte Kadaster po liste dhe zyrat e Kadastrit kane qene fole e korupsionit te asaj kohe... Gjirokaster 08.04.1922 N/punesi teknik/ P.Vavako

-Raport mbi pyjet shteterore/ Zyra e pyjeve Gjirokaster/ Nr. 731
….Shënojmë se pa regullime dhe difikoltete të mëdha...ne shquarësin e pronësise së pyjeve, sepse as një regjister zyrtar të zyrës së pyjeve Turqies ndodhet në zyrë të kadastres... nr. 18-19 të ligjit.
N/punesi teknik/ P.Vavako Gjinokastër 23.12.1922
Viti 1922
Νë shkresën e Prefektit Kol Tromara, i cili i drejtohet Ministrit të P.Brendshme, e informon për mungesë të rregjistrave kadastral, kanë humbur në kohën e Turqisë...
…Regjistër i pyjeve i n/prefekturës së Delvinës dhe pyjet e saj. Në nr/rend.117 përmend pyllin e Bafit …pyll komunal dhe përbehet nga dru shkoze për dru zjarri dhe qereste… Gjirokastër 16.11.1924

Διευκρινίζω, ο αγάς και ο μπέης ήταν πλάσμα της οθωμανικής φεουδαρχικής διοίκησης δηλαδή σ’ αυτό το μέρος οι Βορειοηπειρώτες είναι γηγενείς κατοικούσαν πριν από τους «προαγόμενους» αγάδες και μπέηδες ...η αναγνώριση από το Αλβανικό κράτος, της ιδιωτικής περιούσιας, στους «προαγόμενους» της Τουρκίας, μπέηδες και αγάδες, είναι έκνομου.
Η νέο αρπαγή της γης, των λιβαδιών και των δασών είναι παράνομη πράξη και φανερή αντιπαρατάσσει έναντι της ελληνικής κοινότητας αυτό χρειάζετε να το ξέρουν όλοι.

Ανώνυμος είπε...

re keraynie gia ksanarikse ligo mia poio prosektiki matia sto pws grafete sto deltyo tipoy pws grafete h xeimara kai meta ela grapse ta ritorika soy sxolia kai vriteta prwta metaksi sas pws na tin grafete.

"Η Χειμάρρα ή Χιμάρα (αλβανικά:Himarë ή Himara) είναι περιοχή και πόλη της Αλβανίας, με σημαντικό ελληνικό πληθυσμό. Η περιοχή αποτελείται και από τα εξής επιπλέον χωριά: την Παλάσα, τους Δρυμάδες, το Βουνό, το Πύλιουρι, το Κηπαρό, τον Άγιο Βασίλειο, το Κούδεσι και τους Λιάτες (ή Ηλίας). Βρίσκεται στους παράλιους πρόποδες των Ακροκεραύνειων (ή Κεραύνειων) Ορέων. Το όνομά της περιοχής (Χειμάρρα) οφείλεται σε ονομασία παλαιού κάστρου που υπήρχε στην ομώνυμη περιοχή και που περιελάμβανε κάποτε 40 περίπου χωριά. Σε πολλά σημεία αυτής της περιοχής σώζονται μνημεία ρωμαϊκής περιόδου."

Ανώνυμος είπε...

To horjo qejete qe i bapo lluzete lei o keravnios. Alla pja usia na kseri o anthropos otan o Dule ton ehi kani aerostato me kopanisto aera. Zito o Dule qe to tellos erhete keravnie. O Cipras dhen ine mono stin Elladha, anatropi qe sti Himara qe esi kane orthografia fillarako. Hrisavjitis

Χάονας είπε...

Όταν μου γράφουν με λεπτομέρεια για το περιστατικό του κ. Γ. Κίτσιου και μισή πρόταση για την Χιμάρα και μάλιστα μετά απο τόσο καιρό, το κάνουν γαργάρα.

Ανώνυμε 9:07 καλά τα λες εσύ μπορείς όμως να μας βρεις και μια πηγή που να την αναφέρει με 2 Μ?

Ανώνυμος είπε...

ρε Δουλε και ξερω ψομι , αυτον θελουμε φορ εβερ !

Ανώνυμος είπε...

Ο Μτούλες έχει βολευτεί εκεί στα Τίρανα τι τον ενδιαφέρουν τα προβλήματα του ελληνισμού σημασία για αυτόν έχει η εκλογή προέδρου της Αλβανικής Δημοκρατίας. Δεν είναι τυχαίο ότι κάποιοι έπαρχοι έχουν απογοητευτεί μαζί του και συμμαχούν με το ΜΕGΑ. Είναι θέμα χρόνου να γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Ανώνυμος είπε...

gia pion eparxo mas les re file tha mas pari to mega to rodhi ama tha paris to rodhi pare ke ton kaisi dhoro

Ανώνυμος είπε...

Ton Kaishi na ton xereste, einai i epilogi tou Dule. Tetia palikaria theli o Dule

Δημοσίευση σχολίου