Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Γερασιμίδης: Δεν πάμε εμείς, αυτοί ήρθαν σε εμάς!


Δήλωση του στελέχους της ΔΗΜ. ΣΗΜ για τη συνεργασία με τη ΝΔ
Ο κ. Νίκος Γερασιμίδης ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας έκανε δήλωση εκφράζοντας την επίσημη θέση του κόμματος και από τη οποία μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για τις διεργασίες στην κεντροδεξιά.«Συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο της ΔΗ.ΣΥ.,έγινε ένας ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος.Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και οι μελλοντικές εξελίξεις.

Εμείς παραμένουμε σταθερά στην άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει σταθερή παρουσία στο ευρώ και είμαστε προσηλωμένοι στην ευρωπαϊκή προοπτική της που δεν πρέπει να αμφισβητείται.

Δεν είμαστε εμείς που μιλούσαμε για αυτοδυναμίες. Είμαστε εμείς που μιλούσαμε για συνεργασίες. Άρα εμείς δε πάμε πουθενά, άλλοι έρχονται σε εμάς και μας κάνουν πρόταση για συνεργασία. Αυτή τη συνεργασία την εξετάζουμε. Δεν υπάρχουν παζάρια περί ονομάτων, θέσεων σε νομούς, σε εκλόγιμες και μη εκλόγιμες θέσεις. Αυτή τη στιγμή γίνεται ένας ουσιαστικός διάλογος σε ανώτατο επίπεδο για να δούμε αν υπάρχουν σημεία σύγκλησης, όχι μόνο με τον κ. Σαμαρά και με τον κ. Μάνο αλλά και άλλες πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, ώστε να δημιουργηθεί ένα φιλοευρωπαϊκό μέτωπο απέναντι στον κ. Τσίπρα και στη παρέα του η οποία λαϊκίζει και λέει πράγματα ευχάριστα και όχι χρήσιμα». Σε ερώτησή μας για τον ντόρο που προκλήθηκε στην Πρέβεζα μετά από δημοσίευμα τοπικού μέσου ενημέρωσης που αφορά στην έδρα της εκλογικής μας περιφέρειας και αφήνει να εννοηθεί πως αποτελεί σημείο διαπραγμάτευσης στην επικείμενη συνεργασία ΝΔ και ΔΗ.ΣΥ. ο κ. Γερασιμίδης απάντησε: «Ευσεβείς πόθοι. Τέτοια δημοσιεύματα δεν έχουν καμιά αξία. Τα διαψεύδουμε κατηγορηματικά. Δεν υφίσταται θέμα ονοματολογίας αυτή τη στιγμή. Οι δημοσιογράφοι κάνουν τη δουλειά τους αλλά αυτή τη στιγμή προέχει η σύγκλιση των δύο παρατάξεων σε προγραμματικές θέσεις για δούμε πως θα επιτευχθεί η συνεργασία». Η δικιά μας άποψη είναι πως το πολιτικό deal έχει κλείσει, απλώς εξετάζονται λεπτομέρειες, όπως ο ρόλος της προέδρου και των στενών συνεργατών της μέσα στη ΝΔ, καθώς και η κατάλληλη χρονική στιγμή της επίσημης ανακοίνωσης που θα προσδώσει την απαραίτητη προεκλογική δυναμική.

olapreveza.gr

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

dose kamia ipotrofia re megale ...

Ανώνυμος είπε...

Χμ όταν ο σεφ των σκουπιδοντενεκεδων στα Ιωαννινα κάνει την πολιτική της Ελλάδας, πως να μη βουλιαξει το καραβι της

Δημοσίευση σχολίου