Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Μπερίσα: "Γείτονες απελευθερωθείτε από την αλβανοφοβία" (video)

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα ζήτησε, σήμερα, από τους γείτονες των Αλβανών να «απελευθερωθούν από την αλφανοφοβία» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο κ. Μπερίσα προέβη στην παραπάνω δήλωση, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην πόλη Πρίζρεν του Κοσόβου, όπου παρέστη μαζί με την πρόεδρο του Κοσόβου Ατιφέτε Γιαχγιάγκα και τον ομόλογό του Χασίμ Θάτσι, στην παρουσίαση της ενιαίας αλφάβητου που θα χρησιμοποιούν τα Αλβανόπουλα στην Αλβανία και το Κόσοβο.


Είμαστε αποφασισμένοι όσο ποτέ να εργαστούμε για το σχέδιο της ένωσης όλων των Αλβανών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο κ. Μπερίσα.

Πρόσθεσε δε ότι «οι γείτονές μας πρέπει να απελευθερωθούν από την αλβανοφοβία διότι αυτή είναι ένα απομεινάρι του πρωτόγονου παρελθόντος τους».

«Οι Αλβανοί είναι ειρηνικός λαός, καθώς σκηνές όπως αυτές που διαδραματίστηκαν στο Πρέσεβο αποδεικνύουν ότι οι Σέρβοι βρίσκονται σε πρωτόγονα στάδια» ανέφερε ακόμη ο κ. Μπερίσα, σχολιάζοντας τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ αλβανόφωνων και σερβικών αρχών στην κοιλάδα του Πρέσεβο, στη νότια Σερβία.

http://www.newsit.gr


3 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΠΕΡΙΣΑ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ.. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΦΟΒΙΑ...ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΣΙΧΑΜΑΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

berisa den gineste anthropi esis oxi.gaidoyria tha apominete gia panta opos kai esi.

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΓΕΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΧΩΡΑ

Δημοσίευση σχολίου