Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ξέρας: Το ΚΕΑΔ δεν εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα, ο πρόεδρος του κατέλαβε την "Ομόνοια" για προσωπική πολιτική επιβίωση

Συνέντευξη στην "Koha Jone"

Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών καθώς και βουλευτής  του αλβανικού κοινοβουλίου, κ. Σπύρος Ξέρας, σε μια συνέντευξη για την εφημερίδα «Koha Jone», απορρίπτει τον ισχυρισμό του ηγέτη της αντιπολίτευσης Έντι Ράμα, ότι στην Αλβανία υπάρχουν 1 εκατ. άνεργοι. Σύμφωνα με τον υπουργό Ξέρα, ο αριθμός που έδωσε η αντιπολίτευση δεν βασίζεται σε συγκεκριμένα δεδομένα και οι προσπάθειες για τους υπολογισμούς είναι εξ ολοκλήρου ανακριβές και αντιεπαγγελματικές.
Σύμφωνα με τον ίδιο, με αυτή την προπαγάνδα, η αντιπολίτευση είναι απίστευτη στην αντιπολιτευτική της εκστρατεία  και στο πολιτικό της πρόγραμμα  που υποτίθεται ότι είναι το πρόγραμμα της σοσιαλιστικής κυβέρνησης ερχόμενη στην εξουσία. Επίσης, ο Υπουργός κ. Ξέρας σχολίασε και την τελευταία στάση του ΚΕΑΔ , λέγοντας ότι δεν εκπροσωπεί τη μειονότητα στην Αλβανία. Ο κ. Ξέρας πρόσθεσε ότι η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία εκπροσωπείται από την οργάνωση ΟΜΟΝΟΙΑ και ότι ο κ. Ντούλες έχει χάσει την αποκλειστικότητα της πολιτικής εκπροσώπησης. Ο κ. Ξέρας σχολίασε επίσης και την απομάκρυνση του ΚΕΑΔ από το ΣΚ, λέγοντας ότι το ΚΕΑΔ δεν έφυγε ποτέ από το ΣΚ και έχει ήδη χάσει την  εμπιστοσύνη που το χαρακτήριζε στο παρελθόν και την ελπίδα να είναι κοινοβουλευτικό κόμμα στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές  την έχει συνδέσει μόνο με την υποστήριξη της αριστεράς. Ο Υπουργός στάθηκε και στις υπόλοιπες πολιτικές εξελίξεις στην Αλβανία, όπως είναι η εκλογή του νέου προέδρου, αναφέροντας ότι την επιλογή του Προέδρου την υπαγορεύει το Σύνταγμα, η οποία με τη συναίνεση  των πολιτικών δυνάμεων άλλαξε το 2008 και το νέο πρόσωπο θα πρέπει να είναι  υποψήφιος  πολιτικός.

Εσείς ήσασταν κομμάτι της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια πολιτική δύναμη που στην πραγματικότητα φαίνεται  να έχει απομακρυνθεί και από την αριστερά. Οι μειονότητες στην Αλβανία εκπροσωπούνται από το Ντούλε ή η δημιουργία άλλων κομμάτων άρει την  κάποτε "αποκλειστικότητα"  εκπροσώπησης;
 
  Το ΚΕΑΔ επωφελείται από τη μη δημοκρατική λειτουργία  της οργάνωσης  Ομόνοια, το οποίο την  έχει περιβάλει για προσωπικά συμφέροντα και για την πολιτική επιβίωση του Προέδρου. Η Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία εκπροσωπείται από την οργάνωση Ομόνοια , και κατά τη γνώμη μου, πρέπει να είναι πιο δραστήρια για περισότερα δικαιώματα για τις μειονότητες. Ο ρόλος της οργάνωσης είναι να έχει όσο πιο πολλά μέλη της μειονότητας, ανεξαρτήτως κόμματος του οποίου ανήκουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον υπάρχουν δύο πολιτικά κόμματα που προστατεύουν τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Υπάρχουν πολλοί βουλευτές από τις τάξεις της ελληνικής μειονότητας και πλέον ο κ. Ντούλες έχει χάσει την αποκλειστικότητα της πολιτικής εκπροσώπησης. Όσον αφορά την απομάκρυνση του ΚΕΑΔ από το ΣΚ, κατά τη γνώμη μου και από τις πληροφορίες που έχω, το ΚΕΑΔ δεν έχει φύγει ποτέ από το ΣΚ και έχει ήδη χάσει την εμπιστοσύνη που το χαρακτήριζε στο παρελθόν. Και την ελπίδα να είναι κοινοβουλευτικό κόμμα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές την έχει συνδέσει μόνο με την υποστήριξη της αριστεράς. Η Συμφωνία του 2011 δεν ήταν τυχαία, όπου στις τοπικές εκλογές το ΣΚ υποστήριξε το ΚΕΑΔ σε όλες τις επαρχίες της μειονότητας, ενώ το ΚΕΑΔ πούλησε κάτω από το τραπέζι το μοναδικό δήμο της μειονότητας, τη Χειμάρρα. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ήττα για την ΟΜΟΝΟΙΑ και για τη σχέση της με το ΚΕΑΔ μετά από την ίδρυσή της το 1991.  



Έμεινε λίγος χρόνος από την εκλογή νέου αρχηγού κράτους. Έχει αυξηθεί και ή ένταση των πολιτικών δηλώσεων. Έχετε την πλειοψηφία για την εκλογή του Προέδρου;

Την Εκλογή του Προέδρου την υπαγορεύει το Σύνταγμα, το οποίο με τη  συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων άλλαξε το 2008.
Αναμφίβολα, ο πρόεδρος κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να είναι υποψήφιος από την πολιτική. Είναι σημαντικό να έχει μια ευρεία και διαφανή διαβούλευση. Από το 2009 σε οποιοδήποτε ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο εμείς είμασταν σταθεροί και οι αριθμοί το αποδεικνύουν αυτό. Ως εκ τούτου, η αντιπολίτευση δεν τόλμησε να κάνει καμία μομφή μη εμπιστοσύνης. Οπότε έτσι, έχουμε και τον κατάλληλο αριθμό ψήφων για την εκλογή του προέδρου.



H Αντιπολίτευση θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχωσε τη χώρα σε μια βαθιά οικονομική κρίση, όπου ο αριθμός των ανέργων, κατά τη γνώμη της, έχει φτάσει ένα εκατομμύριο.
Ο κ. Ο Ράμα επιδιώκει την απομάκρυνση αυτής της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι αν  κυβέρνηση κατευθυνόταν από τον ίδιο, θα είχε λύσει την κρίση. Τι απαντάτε εσείς στον  ηγέτη της αντιπολίτευσης;

Εδώ σχεδόν κι ένα χρόνο η αντιπολίτευση με δηλώσεις υψηλόβαθμων εκθετών της  έχει αρθρώσει σε 1 εκατομμύριο τους ανέργους.
Ο αριθμός αυτός ειναι αναληθής δεν βασίζεται σε δεδομένα και οι προσπάθειες για να κάνει υπολογισμούς είναι εξ ολοκλήρου ανακριβές και αντιεπαγγελματικές. Με αυτήν  την προπαγάνδα η αντιπολίτευση είναι απίστευτη στην αντιπολιτευτική της εκστρατεία και στο πολιτικό της πρόγραμμα που υποτίθεται θα είναι το πρόγραμμα της σοσιαλιστικής  κυβέρνησης, σαν έρθει στην εξουσία. Εδώ θα ήθελα να σταθώ σε μια τεχνική εξήγηση. Εάν κάνουμε μια απλή σύγκριση του ενεργού εργατικού δυναμικού, θα δούμε ότι από το 2004, όταν το ΣΚ ήταν στην εξουσία, και μέχρι τώρα αυτό το ποσοστό δεν έχει αλλάξει πολύ. Έτσι, ακόμη και τότε που η αντιπολίτευση ήταν  στην εξουσία  η ανεργία ήταν 1 εκατομμύριο ανθρώποι.
  Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της απογραφής του 2011, στην Αλβανία ζουν στην πραγματικότητα δύο εκατομμύρια οκτακόσιες χιλιάδες κάτοικοι. Από αυτούς οι 565 600 είναι συνταξιούχοι, 230 χιλιάδες είναι παιδιά ηλικίας 0-4 ετών, 780 χιλιάδες μαθητές και φοιτητές στο προσχολικό σύστημα, στο υποχρεωτικό, μεσαίο και υψηλό, καθώς  και 300 χιλιάδες προσωρινοί μετανάστες. Και, κάνοντας τη "διόρθωση" που είναι τόσο προσφιλή στους εκθέτες του ΣΚ, ότι τα παιδιά που επωφελούνται των συντάξεων πρέπει να υπολογίζονται μόνο σε μία από τις ομάδες (ή των συντάξεων, ή στο σχολείο), έχουμε συνολικά 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους που δεν  είναι ενεργά στην αγορά εργασίας. Η διαφορά μεταξύ του αριθμού των κατοίκων και των αέργων δυνάμεων της αγοράς εργασίας είναι έτσι περίπου 1 εκατομμύριο και 75 χιλιάδες, όπως είναι και τα επίσημα στοιχεία του INSTAT για τις ενεργές δυνάμεις στην αγορά εργασίας. Από τις ενεργές δυνάμεις που υπολογίζονται σε 1 εκατομμύριο και 75 χιλιάδες, οι 929 χιλιάδες άνθρωποι απασχολούνται στον δημόσιο τομέα, στο μη γεωργικό ιδιωτικό τομέα και τον αγροτικό τομέα. Αντ 'αυτού, αν αναφερόμασταν στον αριθμό του ΣΚ για 1 εκατομμύριο άνεργοι  από έναν απλό υπολογισμό φαίνεται ότι μόνο οι 75 χιλ. θα πρέπει να εργάζονται. Έτσι, τα 2 εκατομμύρια 800 χιλιάδες Αλβανοί κρατιούναι από το εισόδημα που έχουν μόνο οι 75 χιλιάδες άνθρωποι που εργάζονται; 



 http://neavi.blogspot.com

13 comments:

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω πως ο κύριος Ξέρας να μην γνωρίζει ότι η Ομόνοια δεν λειτουργεί καθόλου, που αναφέρει πως «το ΚΕΑΔ επωφελείται από τη μη δημοκρατική λειτουργία της οργάνωσης Ομόνοια, το οποίο την έχει περιβάλει για προσωπικά συμφέροντα και για την πολιτική επιβίωση του Προέδρου». Την οργάνωση ο Ντούλε την χρησιμοποιεί ως οδοντογλυφίδα για χαλάρωση, αφού τρώει συνεχώς τον ιστό του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού. Πριν παραδώσει τη Χειμάρρα στον Έντι Ράμα για να παίξει ο ίδιος τον Ντερβέναγα στο Αργυρόκαστρο και στους Αγίους Σαράντα, μήπως δεν φρόντισε να μην έχει σχολικά κέντρα στη μειονότητα; Μήπως δεν συμφώνησε να μην έχει δημόσιο σχολείο στη Χειμάρρα και τώρα «λόγο κρίσης» δεν υπάρχουν δυνατότητες εξοικονόμησης χρημάτων για να λειτουργήσει το σχολείο της; Για την προτομή του κύριου Γκούμα δεν είχε τόπο ο κύριος Μπολάνος για την τοποθέτηση της; Μήπως δεν έκανε τα ίδια όπως γράφει ο Μπάρκας με τις υπογραφές για το ιδιοκτησιακό που συνεχώς μας φυτρώνουν αγάδες στο Βούρκο και τη Δερόπολη; Τι έκανε η Ομόνοια, πότε αποφάσισε έστω και το πάρα μικρό, να συζητήσει για κάποιο θέμα που έχει σημαντική σημασία για το μέλλον του τόπου μας; Το μόνο που ενδιαφέρει το Ντούλε και το Μπολάνο, είναι ποιος θα είναι πρώτος στο ψηφοδέλτιο της Αυλώνας για βουλευτής. Τώρα το θέλει πολύ και ο Μπολάνος γιατί είναι χωρίς δουλειά. Άρα είναι μονόδρομος για τον Ντούλε να ενταχθεί στο Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας μήπως και γίνει βουλευτής. Όσο για την μειονότητα άστει στην κατηφόρα της….

Ανώνυμος είπε...

Emathe o Kseras oti tha sinantithi o Berisas me ton Ntoule kai ipe :ella na grpso kati gia na paro ta metra mou.Fovate o kaimenos,alla kapote telioni to panigiri,dh etha eine panta ypourgos.Me oti akougete o Berisas deyteron sto Argyrokastro tha vali ton Kotsio Barka kai o Kseras meni ekso.Telos pantos olla ta pragmata exoune ena telos.

Ανώνυμος είπε...

Ti na kani o Kocos sto Argjirokstro, otan ehi strosi to kravati tu sto Vurko. Oso gia ton Ksera mi se njazi kathollu. Aftos tha ine ksana vuleftis tis Dhropolis file jati to aksizi qe na kseris kalla i Elladha pote den petheni me pedhja san to Ksera. An dhen gnorizis perisotera ella sti Dheropoli na mathis qe na dhis tus dhromus qe ta erga tu. O Dule o pulimenos dhen exi topo allo sto topo mas.

Ο ελ. Ασυμβίβαστος είπε...

Όσους εκφράζει 0 3.24. Καημενούληδες και κακομοίρηδες ταυτόχρονα! Πώς θέλετε να δίνεται σημασία στο Ντούλε. Ζείτε μέσα στο σύμπλεγμα κατωτερότητας και ενοχής. Ο Ντούλες και με τη συνάντηση με το Μπερίσια έδειξε πως τελευταία έχει χάσει και αυγά και πασχάλια. Υποστήριξε το ψόφιο άλογο του Νάνου, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι όχι μόνο δεν έχει πολιτική όσφρηση, αλλά έχει χάσει και την επικοινωνία με κάποια κέντρα που τον συμβούλευαν γιατί τον είχαν ανάγκη. Εκείνα τα κέντρα, τώρα που το θρησκευτικό στήριγμα του Ντούλε δεν έχει άλλη προοπτική, ψάχνουν άλλες λύσεις. Συνεπώς πάει στο καλάθι των αχρήστων και ο Ντούλες. Αργά, αλλά πάει. Απτό πλέον το τέλος του.
Ο Ντούλες, όμως δεν καταλαβαίνει τίποτε, ή κάνει και συμπεριφέρεται όπως η πληγωμένη χάρτινη τίγρης. Και στα τελευταία του εκείνο που επιδιώκει είναι να εξουδετερώσει τους Έλληνες πολιτικούς αντιπάλους του.
Τελευταία σφυγμομέτρησε αν για το σκοπό αυτό θα τον χωρούσε η πόρτα του Δ.Κόμματος. Είδε ότι δεν τον χωράει και γύρισε πίσω στο Ράμα φιλώντας, ως συνήθως κατουρημένες ποδιές.
Με την επιστροφή του στο Ράμα και τρέφοντας αυταπάτες ότι θα γίνει κυβέρνηση, άρχισε τα ουτοπικά μαγειρέματα. Πχ κάνει συμμαχίες, βρίσκει επιχειρηματίες, τρέφει αυταπάτες ούτως ώστε στις επικείμενες εκλογές αυτός και ο Ράμα να πάρουν 4 έδρες στο Αργυρόκαστρο και μια το Δ.Κόμμα, το οποίο θα σφαχτεί με το Κόμμα του Μέτα για τον Τάβο. Έτσι το Δ.Κόμμα θα χάσει την έδρα του Ξέρρα. Για να γίνει πιο απτό το σχέδιο βάζουν στη μέση και τον Κότσιο για να αυξήσουν τις κόντρες οι αντίπαλοί του Ντούλε.
Από την άλλη πλευρά στους Αγ. Σαράντα ο Ντούλες θα παίξει μόνος του επικεφαλής του ΚΕΑΔ σε συμμαχία με το Ράμα. Θα βάλει υποψήφιο και τον Μπολάνο, αλλά δεύτερο, για να του μάσει ψήφους. Ωστόσο, έβαλε γερούς μεσολαβητές, να παρασύρουν στη συμμαχία με το Ράμα και το ΜΕΓΑ, ενώ προσωπικά ο Ντούλες υποδαυλίζει στελέχη του Δ.Κόμματος, και κυρίως τους τσάμιδες ώστε το Δ. Κόμμα να αφήσει εκτός λίστας τον Κότσιο.
Αυτά είναι τα σχέδια του Ντούλε. Να φάει τους τρεις αντιπάλους του Έλληνες βουλευτές για να μείνει μόνος και να σβήσει μια και καλή και το ΜΕΓΑ. Και αν δεν τα καταφέρει και μόνος του, να παρασύρει μαζί του και τους άλλους.....!!! ΄Η εγώ , ή κανένας λέει ο Ντούλες
Λέγω καταλήγοντας ότι χρέος του Ξέρρα και όλων των άλλων στελεχών ότι να μη μείνουν μόνο σε διαπιστώσεις για την μη λειτουργία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά να αναλάβουν πραχτικές πρωτοβουλίες για τη λειτπουργία της και να μη επιτρέψουν άλλο να είναι κτήμα και τσιφλίκι του Ντούλε, διότι έτσι ο Ντούλες ξεζουμίζει μέχρι την τελευταία σταγόνα, για δικό του προσωπικό λογαριασμό, τον Ελληνισμό στην Αλβανία. Τώρα που του ήρθε το τέλος γίνεται πιο επικίνδυνος.

Ο Ελ. Ασυμβίβαστος

Ανώνυμος είπε...

11.32,eimai pedhi tis dropolis kai gnorizo para ma para poli kalla ti antipathia gia ton Ksera.Oute ton ksadherfo tis ginekas tou dhen mborouse na vgali eparho.Afse mas tora me tis bourdhes sou.Ton Ksera dhen ton theli kanis.Poso ellinaras eina ,vlepoume tis dhillosis tou.Milai san allbanos.

Ανώνυμος είπε...

apantisa ston anonimo 11.32,borioipiroti,gia ti dhen to n dhimosievis?

Ανώνυμος είπε...

Αpo pote epapse to KEAD na ekprosopi tin Eliniki mionotita apo tote pou o Kseras egine melos tou DK ke eklehtike melos tou ethnikou simvouliou aftou.Gia pite mas ligo alithevi afto pou ehoun dilosi epanilimena se Alvanikes efimerides o Kseras I Bezani ke ston Proino logo o thios oti o Berisa ehi eksasfalisi stin Eliniki mionotita ola ta dikeomata?Alithevi afto pou ehi dilosi o Mitsios pos ehoume paralilo vio me tous tsamides?Alithia ksehasate kirie Ksera tis prosfates aftodikitikes ekloges ke pione ipostiriksane i vorioipirotes.O Kseras ine to kokino pani gia tous dervitsites ke tous Deropolites.Prin ena hrono mazi me to Berisa sti Grapsi dilosane oti i deropoli tha ehi 24 ores posimo nero esis to idate tora tha mou pite emi revma den ehoume 24 ores nero tha ehoume( Ta parapona ston kirio ipourgo)?klp klp klp.....
Oso gia ta erga pou anaferete gia dite ligo pote engrithikan ke apo pote kolisergoun opos to idragogio o dromos gia ta horia tis rizas klp Mipos afta ehoun engrithi apo tin proigoumeni kivernisi ke i po telious diaforetikous sishetizmous ke protagonistes?Gia ksiste ligo to aftaki sas mipos epanerthi i mnimi sas.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

To Greider vre pou ton eixi kripsi?

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Na fillajeste apo to Grejder isopedotiko mihanima einai..... kai mi to pathete san tin paroimia me to liko

Ανώνυμος είπε...

Anonime 2:56 ise poli vathia nihtomenos ke me poli koutohorto potismenos.
1)O Keras ine eklegmeno melos tou ETHNIKOU simvouliou tou DK den ksero an mborite na katalavete ti simeni afto.
2)To idragogio to ehi dimopratisi i kivernisi Berisa ke to ehi analavi mia eteria me edra to Dirahio.Aplos o berisa den hrimatodoti tin eteria gia na sinehisti to ergo to nero stin pihi hinete anekselehta eksipnakia.
3)O Malioukis ke i eparhia kato Deropolis den hrostaoi oute dekara tsakisti stin eteria ilekrodotisis i opia dra anekselehti horis kanena elenho apo tin kivernisi tou Ksera ke ehi haratsosi olous tou B/Hpirotes ke tin eparhia me aniparkta timologia (I eparhia kato Deropolis ehi prosfigi ke vriskete sta dikastiria me tin en logo eteria.
4)An nomizis oti o Kseras ke o Berisa sou ehou eksasfalisi oa ta dikeomata tote me gia sou me hara sou to koutohorto to pernis me ti sosti dosologia ke ine apotelesmatiko.ΑΝΤΕ ΓΙΑ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μη νευριάζει Ανώνυμε .......! Ήρεμα!
Να τα πάρουμε έναν-ένα ξανά αυτά που λες.
Συγκριτικά. Ο Κσέρας είναι, όπως λες, μέλος του του Εθνικού Συμβουλίου του Δ.Κόμματος. Και ο Ντούλες σου είναι πρόεδρος του παναλβανικού Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Που τη βλέπεις τη διαφορά; Επειδή είσαι οπαδός του Ντούλε και νομίζεις ότι όσοι του πάνε πίσω πρέπει να ετοιμάζουν τους γιακάδες για παράσημα ελληνισμού;!
2. Λέμε για το νερό της πηγής της Νεπράβιστας και όχι για τις γεωτρήσεις. ΟΚ! Αν εσυ μας λές ότι και το νερό στην πηγή της Νεπράβιστας χύνεται, τότε λες ψέματα, διότι κάτι τεράστιοι μπλε σωλήνες, σαν κάποτε το τέρας της Μπίστρισσας, πέρει όλο το νερό και το πηγαίνει σε πλαστικά μπουκάλια. Και το επέτρεψε ο Μαλιούκης. Αν εσύ εννοείς αυτό το υδραγωγείο, εγώ δεν το πιστεύω, διότι απ΄κεί θέλεις και εσύ να γλύφεις κάτι, τότε ο Μπερίσια αποφάσισε να μη δόσει λεφτά για το υδραγωγείο για να πάρει λεφτά.... ο δικός μας. Βλέπεις, πρέπει να τον πούμε καλόν τον Μπερίσια ή όχι!
3. Πάντως η Δρόπολη δεν έχει νερό και πέρνει από γεώτρηση. Ρώτα ωστόσο καλά τον Μήτσιο διότι σάμπως χρωστάει κάπου 110 εκατομμύρια στην εταιρία ηλεκτροδότησης, Πάει στα δικαστήρια όχι γι΄αυτά τα λεφτά, αλλά γιατί χρέωσαν πολλά τον πεφωτισμένο δρόμο της Βάνιστας....
4. Δεν είπα εγώ ότι ο Μπερίσια μας έδωσε όλα τα δικαιώματα. Αυτό λες εσύ. Εγώ λέω ότι κανείς δεν διαμαρτύρεται ότι μας παραβιάζονται τα δικαιώμτα. Εσύ ξέρεις κανέναν. Πες μου ποιος και για ποια δικαιώματα...
Λοιπόν βλέπεις ότι τα μυαλά σου μεγάλωσαν τρώγοντας μόνο κουτόχορτο. Μη ζητάς παρέα. Δεν έχουμε τίποτε κοινό και ας φοράς και εσύ παντελόνια.

Δημοσίευση σχολίου