Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Οι 25 εκλεκτοί του Σάντος για το Euro 2012

Ο Φερνάντο Σάντος, όπως είχε προαναγγείλει θα στηριχτεί στους παίκτες που οδήγησαν την Εθνική στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ανακοίνωσε την 25αδα:

Τερματοφύλακες: Χαλκιάς, Σηφάκης και Τζόρβας.

Αμυντικοί: Τοροσίδης, Αβρ. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Χολέμπας, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος.


Μέσοι: Τζιόλης, Μάκος, Μανιάτης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Φωτάκης, Φορτούνης, Κονέ, Νίνης, Φετφατζίδης,

Επιθετικοί: Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Λυμπερόπουλος, Μήτρογλου.

Εκτός έμειναν από αυτούς που είχαν αυξημένες πιθανότητες να είναι στην αποστολή οι: Χιώτης, Καρνέζης, Χριστοδουλόπουλος, Βύντρα, Σπυρόπουλος και Αθανασιάδης.

Ο Φερνάντο Σάντος εξήγησε τον τρόπο που έκανε την επιλογή και αναγνώρισε ότι το έργο του ήταν δύσκολ:

"Κοιτάξαμε να υπάρχει ισορροπία μεταξύ εμπειρίας και φρεσκάδας. Σε μία μεγάλη διοργάνωση θα χρειαστείς και τα δύο στοιχεία. Πρόκειται κατά την άποψή μου για μία ισορροπημένη αποστολή.

Ξεκαθάρισα από την αρχή ότι κάποιοι θα αισθανθούν άσχημα και αδικημένοι. Δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αν μπορούσα, θα τους έπαιρνα όλους, αλλά είναι αδύνατο. Αναγκαστικά κάποιοι έμειναν έξω και αισθάνομαι άσχημα. Είναι από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να πάρει ένας προπονητής. Όμως γι' αυτό το λόγο είμαι σε αυτή τη θέση, για να λαμβάνω δύσκολες αποφάσεις και να αναλαμβάνω την ευθύνη για αυτές.

Η τελική μου απόφαση ελήφθη με βάση τους τερματοφύλακες που ήταν τον περισσότερο καιρό μαζί μας. Υπήρχαν κι άλλες επιλογές για τη θέση, που θα ήταν όλες σεβαστές, αλλά το δικό μου κριτήριο είναι πως πήραμε τους τερματοφύλακες που ήταν περισσότερο καιρό μαζί μας και έπαιξαν περισσότερα επίσημα παιχνίδια.

Είναι βαρύ για αυτούς που έχουν μείνει απέξω. Από αυτούς τους 25, όλοι μέσα τους θα πιστεύουν και είμαι σίγουρος πως θα κάνουν τα πάντα για να είναι στην τελική λίστα των 23 παικτών. Κι αυτή θα είναι μία δύσκολη απόφαση, γιατί θα πρέπει να κοπούν δύο. Είναι μια απόφαση που θα πάρω εγώ μετά το πέρας κάποιων προπονήσεων στην Αυστρία, για να δω πώς ανταποκρίνονται από πλευράς φυσικής κατάστασης και αγωνιστικού ρυθμού. Μην ξεχνάμε πως υπάρχουν παίκτες που αγωνίζονται στα πλέι οφ κι έχουν μεγάλη καταπόνηση. Ελπίζουμε να μην υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Με αυτό το σκεπτικό επιλέξαμε την αποστολή.

Τα κριτήρια επιλογής διαφέρουν σε σχέση με κάποια παιχνίδια. Πλέον πηγαίνουμε σε μία τελική φάση, είναι τελείως διαφορετικό αυτό σε σχέση με τα προκριματικά και θα έχουμε τους παίκτες για πολύ μεγαλύτερο διάστημα. Δυστυχώς θα τους έχουμε για λιγότερες μέρες από ό,τι σχεδιάζαμε. Θεωρώ πως είναι εντελώς διαφορετικό να μαζευόμαστε για τα προκριματικά με 3-4 προπονήσεις πριν τους αγώνες. Εκεί ο προπονητής δεν μπορεί να αλλάξει δραστικά κάποια πράγματα. Είτε οι παίκτες έχουν παιχνίδια στα πόδια τους, είτε όχι. Αν δεν έχουν, αυτό δεν καλύπτεται. Αυτή τη στιγμή, με τα φιλικά και τις προπονήσεις που έχουμε στη διάθεσή μας, υπάρχει επαρκής χρόνος για να αποκτήσουν αγωνιστικό ρυθμό κι αυτοί που ενδεχομένως δεν έχουν. Είναι σημαντικό όχι μόνο πώς θα αντιδράσει ένας παίκτης μέσα στο γήπεδο, αλλά κι έξω από αυτόν. Η εμπειρία παίζει ρόλο σε αυτές τις καταστάσεις."


http://www.newsit.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου