Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Αλβανός αρχαιολόγος, θα μιλήσει στα Γιάννενα για τα ευρήματα του στην περιοχή της Χαονίας

Ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολόγους της Ευρώπης, θα μιλήσει αύριο στις επτά το απόγευμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της έκθεσης που διοργανώνεται για τον Σωτήρη Δάκαρη.Πρόκειται για τον Νεριτάν Τσέκα, ο οποίος με το συγγραφικό αλλά και το ανασκαφικό του έργο κατατάσσεται στους μεγαλύτερους επιστήμονες της γενιάς του.

Την εκδήλωση κατά την οποία θα μιλήσει ο κ. Τσέκα συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ιωαννιτών και η ΙΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.Όπως ανέφερε στη διάρκεια δηλώσεων ο Διευθυντής της Εφορείας Κώστας Σουέρεφ, ο Αλβανός αρχαιολόγος θα παρουσιάσει το ανασκαφικό έργο στην περιοχή της Χαονίας, το οποίο εξελίσσονταν παράλληλα με τις ανασκαφές που έκανε ο Σωτήρης Δάκαρης στην κεντρική και νότια Ήπειρο.«Έχουμε προσκαλέσει ένα πολύ σημαντικό αρχαιολόγο, ο οποίος θα βρεθεί στην πόλη μας και θα μιλήσει για τον δικό μας σπουδαίο Σωτήρη Δάκαρη με τον οποίο είχαν συνεργαστεί», σημείωσε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.Με την ευκαιρία αυτή ο Δήμαρχος παρότρυνε όλους τους κατοίκους της περιοχής να επισκεφθούν τα μουσεία, τα οποία αλλάζουν, εμπλουτίζονται και αποτελούν κομμάτι της ιστορίας μας.Η έκθεση για τον Σωτήρη Δάκαρη, θα είναι ανοιχτή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων για μία ακόμη εβδομάδα και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Νικόπολη και στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ηγουμενίτσας.

http://www.epirusgate.blogspot.com/

 
Ο κ. Τσέκα είναι από του λίγους αλβανούς πουν δεν διαστρεβλώνουν την ιστορία και τα αρχαία στην υπηρεσία του αλβανικού εθνικισμού, όπως κάνουν οι περισσότεροι αλβανοί ¨συνάδελφοι του. Για τον κ. Τσέκα είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενη ανάρτηση  (εδώ)
Το όνομα του ακούστηκε στο παρελθόν αλλά και τώρα, για Πρόεδρο της  Αλβανικής Δημοκρατίας  

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΤΑΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΔΑΚΑΡΗ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΘΑΜΑΙ ΚΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΩ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .


ΕΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ ΣΤΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ.

Δημοσίευση σχολίου