Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Εταιρία στοιχημάτων προβλέπει «Χ» για το ντέρμπι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ


Οι αποδόσεις της Unibet για σχηματισμό κυβέρνησης και τα ποσοστά των κομμάτων για της επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012
Αμέσως μετά τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για το κλείσιμο της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, η Unibet είναι η πρώτη και μοναδική εταιρία που έβγαλε στοιχήματα για τις εκλογές της 17ης Ιούνιου 2012 και μάλιστα σε αποδόσεις και ποικιλία που θα συζητηθούν.

Ο Kenneth P., υπεύθυνος ειδικών στοιχημάτων της Unibet, αναφέρει χαρακτηριστικά  

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπω τόσο θερμό ενδιαφέρον όλα αυτά τα χρόνια που εργάζομαι στη Unibet. Παρόλο που μένουν 4 εβδομάδες και τα πάντα μπορεί να αλλάξουν πολλές φορές μέχρι την ημέρα των εκλογών, λαμβάνουμε καθημερινά δεκάδες αιτήματα φίλων μας τόσο για να βγάλουμε αποδόσεις όσο και με στοιχηματικές προτάσεις. Είναι απίστευτο, αλλά ταυτόχρονα και λογικό αν αναλογιστούμε την κρισιμότητα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης»

Στο στοίχημα για νικητή των εκλογών, που αναμένεται να προσελκύσει τους περισσότερους παίκτες, τα πράγματα είναι ιδιαίτερα ρευστά όπως άλλωστε παρουσιάζονται και από τα ποσοστά που παίρνουν τα δύο κόμματα στις δημοσκοπήσεις. Ελαφρύ φαβορί για 1ο κόμμα κατά την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου είναι η Νέα Δημοκρατία με απόδοση 1.80, ενώ ο Σύριζα ακολουθεί κατά πόδας με 1.95, αποδόσεις που σίγουρα θα μεταβάλλονται ανάλογα με τις διαμορφωθείσες συνεργασίες, δημοσκοπήσεις αλλά και τοποθετήσεις ή λάθη των αρχηγών των δύο κομμάτων. Σίγουρα ο δρόμος είναι μακρύς μέχρι τις 17 Ιουνίου αλλά η Unibet είναι η μόνη εταιρία που τόλμησε από τώρα βγάλει αποδόσεις για νικητή εκλογών.

Σημαντικότερα - για τον τόπο - στοιχήματα όμως και από τον πιθανό νικητή των εκλογών, είναι αν θα σχηματιστεί κυβέρνηση μετά το πέρας τους, κάτι που ζητάει και η πλειοψηφία του κόσμου άλλωστε. Η απόδοση για να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες έδρες η Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ είναι 1.95. Ίδια ακριβώς απόδοση δίνει και το ενδεχόμενο τα 3 κόμματα της αριστεράς να συγκεντρώσουν με τη σειρά τους και αυτά 151 έδρες, οπότε πιθανόν να έχουμε και την πρώτη κυβέρνηση ευρύτερης αριστεράς.

Τέλος, αναφορικά με τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή, οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών οδηγούν σε συνεχείς αλλαγές των αποδόσεων. Στις προηγούμενες εκλογές, Οικολόγοι Πράσινοι και το ΛΑΟΣ έχασαν το εισιτήριο για περίπου 5 χιλιάδες ψήφους ενώ τα κόμματα του νεοφιλελεύθερου μετώπου (Δημιουργία Ξανά & Δράση) είχαν λάβει αθροιστικά 4%, οπότε το ενδεχόμενο να βρίσκονται 8 κόμματα στη νέα Βουλή πλέον είναι φαβορί με αποδόσεις 2.05. Η απόδοση να έχουμε πάλι 7 κόμματα στη Βουλή προσφέρεται στο 2.30 ενώ η έκπληξη να μπουν 2 επιπλέον κόμματα από ότι σήμερα είναι στο ιδιαίτερα ελκυστικό 5.50!

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

vorioipiroti grapse kati neo apo tin topo mas,jati afta varethikame na ta akume qe na ta vlepume kathimerina.

Δημοσίευση σχολίου