Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Αναβλήθηκε η συνάντηση Μπέρίσα – Ντούλε λόγο ανειλημμένων υποχρεώσεων του προέδρου του ΚΕΑΔ!!!


 Σύμφωνα με την εφημερίδα “Shekulli”, η προγραμματισμένη για σήμερα (28/5/2012) συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού και προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανίας Sali Berisha και του προέδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε, που γίνεται στα πλαίσια των συναντήσεων αρχηγών κομμάτων, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα μεταφερθεί για αύριο (29/5/2012). Η μη πραγματοποίηση της συνάντηση, σύμφωνα πάντα με την αλβανική εφημερίδα, οφείλεται στην καθυστέρηση της επιστροφής του κ. Ντούλε από την Ελλάδα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Ντούλε εξέφρασε πρώτος την στήριξη του για Πρόεδρο της Αλβανικής Δημοκρατίας τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην ηγέτη του ΣΚ Φατός Νάνο, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια και οι Τσάμηδες.
Για την εκλογή προέδρου απαιτείται απλή πλειοψηφία του κοινοβουλίου, δηλαδή 71 από τους 140 βουλευτές. Στην κυβερνητική συμμαχία υπάρχουν  75 βουλευτές (ΔΚ 68, LSI 4, PDIU 2 και Ρεπουμπλικανικό 1). Αρχικά ο κ. Μπερίσα δήλωσε ότι ο επόμενος πρόεδρος θα προέρχεται από τη δεξιά ενώ μετά την πίεση του διεθνή παράγοντα για πρόσωπο κοινής αποδοχής, έκανε πίσω ζητώντας από το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα να προτείνει κάποιο πρόσωπο εκτός πολιτικής.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου