Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Η απάντηση των Χειμαρριωτών στο Spahiu και τους Kuqezi


Ελληνικές σημαίες και συνθήματα για τη Βόρειο Ηπειρο στον ποδοσφαιρικό αγώνα Χειμαρρα – Ελμπασάν
Την απάντηση τους, στις Αλβανικές προκλήσεις του ποδοσφαιρικού αγώνα με το Ελμπασάν,  έδωσαν οι Χιμαριώτες. Οι εξέδρες σήμερα στο δημοτικό στάδιο Χιμάρας ήταν γεμάτες με ντόπιους φιλάθλους οι οποίοι για πρώτη φορά βγάλαν και μερικά πανό με συνθήματα γραμμένα στα Αγγλικά για να μπορούν να τα διαβάσουν όλοι. Τα πανό έγραφαν "Greek Bombers" και

"Freedom to Northern Epirus" και συνοδεύονταν από Ελληνικές σημαίες. Σε πολύ δυναμικό κλίμα και η εξέδρα απ' όπου ακούγονταν διαρκώς ελληνικά συνθήματα στέλνοντας το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, εθνικιστές Αλβανούς, Σπαχίου και Aleanca. Η Χιμάρα παραμένει το άπαρτο κάστρο κι ας βιάστηκαν μερικοί να πιστέψουν το αντίθετο μετά το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα και την ήττα της Ομόνοιας.

Για την ιστορία ο αγώνας με το Σκραπάρι έληξε ισόπαλος 0-0

Δείτε παρακάτω όλο το φωτογραφικό υλικό








































53 comments:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά την απάντηση, που το κάνατε θέμα!
Όλα επιφανειακά και εφήμερα για να δημιουργουν εντυπώσεις!
Η απάντηση των Χιμαραίων θα πρεπε να είναι το αυτονόητο: Να να ζητήσουν να συμπεριληφθούν στην ελληνική μειονότητα και επισήμως! Γιατί το αποφεύγουν τόσα χρόνια;;;;
Μήπως γιατι τους αρέσει να το παίζουν σε διπλό ταμπλό και επίσης να έχουν μονοπόλιο το λάβαρο των υπερπατριωτών μόνο στο φαίνεσθαι!

Ανώνυμος είπε...

apopano.. ante kai g.....

Delviniotis είπε...

Boreioipiroti, se parakalo dimosiefse to sxolio mou:
Anonyme 2:48 π.μ:
Ante kai gamisou re frangolevantine!
Ante kai pniksou re amorfote!
Ante na kaneis to apenenoimeno diavima sou, mpas kai glytosei o Boreioipirotikos ellinismos apo skoupidia san tou logou sou!
Oi Ximaraioi stous aiones yperaspistikan to Ellinismo os aporthito frourio, eno to soi sou poulithike stous tourkous.
Ante min po alles kouventes!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή η επίσημη μειονότητα είναι ένα κατασκεύασμα του Χότζα με σκοπό να μειώσει και να ελέγξει τον ελληνισμό του κράτους του. Επειδή τον χαρακτηρισμό του "μειονοτικού" τον χάνετε θέλετε δεν θέλετε και δεν έχει πια καμία σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι να γίνεται σεβαστός ο αυτοπροσδιορισμός του ανθρώπου είτε ζει στην Δρόπολη είτε στα Τίρανα. Επειδή η μειονοτική ζώνη είναι εξ ορισμού παράνομη, αυθαίρετη και ανυπόστατη. Επειδή ρουφιάνοι του συστήματος δεν γίναμε ποτέ και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας την πληρώνουμε διαρκώς με αίμα. Επειδή απλά δεν είμαστε σαν και εσάς.

Ανώνυμος είπε...

megale 2.48 na zitisume na simberilifthume pu ti kani tin entekadha o berisa ke mas afise ekso den pezume den mas aresi ehume esena mas kaliptis palomalaka.10.58 mia diorthosi oxi san ke esas,san ke esena[2.48].gati i dheropolites ke ivurkarei ine aderfiamas.

Δελβινιώτης είπε...

Σωστοί οι 10:58 π.μ και 11:51 π.μ.

Επειδή απλά εμείς δεν είμαστε σαν τον ΓΥΦΤΟ-ΜΑΛΆΚΑ ανώνυμο 2:48 π.μ....
Χειμάρρα για πάντα!
Δελβινιώτης

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΗΜΙΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗΣ..ΚΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΕΙ.....ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΔΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Καταρχας ανταποδίδω τις "ευχές" και τους χαρακτηρισμούς όλων των παραπάνω!
Δευτερον, όσο και να ενοχλεί, αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ, είτε σας αρέσει είτε όχι!
Μονοι σας επιλέξατε κάποτε το δρόμο σας και μόνοι σας συνεχίζεται να λειτουργείτε!
Ποτέ δεν σας ένοιαξε το καλό του συνόλου της μειονότητας.ΠΑΝΤΑ μιλούσατε για την πάρτη σας και μόνο! Περαν απ τη Χιμάρα το τίποτα...
Αλλα βέβαια, με τόσες πλάτες του Υπεξ απο πίσω όλοι ξέρουμε να το παίζουμε ψευτόμαγκες!
Λυπάμαι που αναγκάζομαι να σας τα πω έτσι ωμά, αλλα αυτά είναι γνωστά σε όλους, δεν λεω κατι καινούργιο, ασχέτως που προς τα έξω τα ωραιοποιούμε!

Μετα σεβασμού,
ο πρώτος σχολιαστης!

Ανώνυμος είπε...

Prote sxoliasti... ante kai ksanagamisou

Δελβινιώτης είπε...

Ανώνυμε 2:16 μ.μ σου πάει γάντι αυτή η παροιμία:
''Μη διαφωνείς δημόσια με έναν ηλίθιο μπορεί ο κόσμος να μην καταλάβει τη διάφορα''
Άντε ηλίθιε που θα μας κάνεις και τον έξυπνο.
Ένας Δελβινιώτης

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, εντάξει τέτοιου είδους βρισιές δεν είναι καλό να ακούγονται στο forum. Τώρα, αυτό που είπε ο πρώτος σχολιαστής το ενστερνίζονται πολλά άτομα από την περιοχή της Δρόπολης (από την οποιά είμαι και εγώ και ως εκ τούτου γνωρίζω). Δηλαδή, πολύ απλά, ένα ποσοστό Δροπολιτών (μεγάλο ή μικρο), θεωρεί πως οι Χιμαριώτες εκφράζουν την αγάπη τους για την πατρίδα, με ένα τρόπο, κάποιες φορές και με συγκεκριμένη συμπεριφορά, που ίσως "μειώνει" τους άλλους Βορειοηπειρώτες.
Επίσης, το πρώτο επιχείρημά του, δεν μου φαίνεται κακό. Οι Χιμαραίοι πρέπει να ζητήσουν (αν αυτό δεν έχει γίνει ήδη) από τις αρμόδιες αρχές να τους εντάξει στα σύνορα της Μειονότητας.

Τέλος, εύχομαι καλή χρονιά σε όλους με ομόνοια και δίχως έριδες μεταξύ μας!

Haonas είπε...

Ή στραβός είναι ο γιαλός η στραβά αρμενίζουμε.

Ανώνυμος είπε...

Οι Χιμαραιοι δεν εχουν αναγκη την ενταξη στις μειονοτικες ζωνες, οπως και στο Αργυροκαστρο τοτε που αποφασιστηκε η Αυτονομια της Βορειου Ηπειρου,ενα πραγμα φωναζαν αφου αποχωρησαν "Ενωσης ή Θανατος".. αυτο ειναι που σημερα θελουν ολοι οι Χιμαραιοι..ενωση με τη μαμα πατριδα.
Παντα ειχαμε διαφορετικη αντιμετωπιση απο ολους,ειτε απο την Αλβανια ειτε απο την Ελλαδα,σε σχεση με τις αλλες περιοχες στη ΒΗ και αυτο γιατι μονοι μας το προκαλεσαμε,ειμαστε ενας λαος περιεργος, πολυπλοκος.Ακομα και εκεινοι οι οποιοι δεν λενε οτι ειναι Ελληνες,ποτε δεν θα σου πουν οτι ειναι αλβανοι,αλλα οτι ειναι Χιμαραιοι.
Εσεις οι πουτσαραδες της Δροπολης κρατηστε το τζατζι ενβερη ως συμβολο,και το Ραμα ως συνεχιστη του,ο μεν τοτε σας ειχε οπα οπα με τα 99 χωρια σας ,και ο δε αξιος συνεχιστης του,που τον ψηφιζετε συνεχεια.

Χιμαραιος

Γκορος Νικος είπε...

Μια διορθωση..ειναι Χιμαραιοι και οχι Χιμαριωτες...Οπως η Αθηνα με τους Αθηναιους,ετσι και η Χιμαρα με τους Χιμαραιους.

Ανώνυμος είπε...

O πρώτος σχολιαστής είπε μια μεγάλη αλήθεια που τσούζει. Ο ανθρωπος τι είπε; μιλησε για ουσιαστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων του ελληνισμού της Χιμάρας. Καλά και ωραία τα συνθήματα για να μας φτιάχνουν αλλά από ουσία τίποτα. Όλοι εσείς που τον βρίζετε τι σας πείραξε αλήθεια; Αντί να γράψετε ένα επιχείρημα για να πείτε που είναι το λάθος αρχίσατε πάλι τους τραμπουκισμούς. Αλλά μήπως κάνατε και τίποτε άλλο τόσα χρόνια; Πατριωτικές πορδές και από διεκδικήσεις μηδέν.

Εσύ 30 Δεκεμβρίου 2011 8:01 μ.μ. μην κλάνεις πολύ γιατί τα παιδιά του Ενβέρη και οπαδοί του Ράμα είναι εδώ και τρία χρόνια μέλη της μεγάλης οικογένειας ΚΕΑΔ-ΣΚ-Τσαμουριά. Μην τους βρίζεις γιατι θα τους στεναχωρήσεις και δεν θα έχετε μετά ψηφοφόρους.

Ανώνυμος είπε...

entaksei re paidhia mas pisate oti eseis oi ximaraioi eisaste mia klasi perisotero ellines apo olous tous allous voreioipirotes ayto den simenei oti den einai kai oi oipolipoi,esto kai ligo toulaxiston.gia to mono pou den mas eipate einai pos kataferate kai dioksate ton yperpatrioti mpolano apo dimarxo kai vgalate kapoion pou katevene me ALVANIKO komma;toulaxiston oi dropolites kai oi vourkaroi stiriksane ypopsifious pou katevase i omonoia-kead.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΟΡΕ ΠΟΥΤΣΑΡΑ ΧΙΜΑΡΑΙΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟΜΗΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ "ΕΝΩΣΗΣ Η ΘΑΝΑΤΟΣ". ΠΩΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Ο "ΜΠΟΛΑΝΟΣ" Η ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ Ο "ΓΚΟΡΟΣ";;;;;;;;;;ΔΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ti milate eseis oi ximaraioi-ximariotes (opos thes esy Nikos Goros) gia ellinismo kai patriotismo kai kourafeksala?!

o Prwtos politis tis Ximara-Shimaras (pali opws thes pes to esy) den thewrei oti i Ximara einai elliniki... oute oti exei kamia syndesi me tin elliniki meionotita.

telika ellines eiste mono gia otan to symferon sas to ypagorevei... twra pou i mana ellas pernaei dyskola ginate alvanoi...

symferonoloi eiste... kai tyxodioktes...

vourkaris

Ανώνυμος είπε...

+1 στον vourkari 31 Δεκεμβρίου 2011 10:42 για το Ximara-Shimara (sh sh sh...). Εντάξει οι άνθρωποι εκεί έχουν λίγο διαφορετική προφορά από των Δροπολιτών.

Δροπολίτης

Ανώνυμος είπε...

ESI FILE 10.42 DEN EXIS SXESI ME VURKARI ESI ISE JA VURI KARIN ME TO SIMBATHIO.

Delviniotis είπε...

PROS vOURKARI 31 Δεκεμβρίου 2011 10:42 π.μ.:
Eisai poly malakas me to sympathio!
Nai o Dimarxos tis Ximaras mporei na min exei 100% elliniki syneidisi!
Oi voyrkarides kai oi dropolites pou eklegoun 15 xronia bouleftes kai eparxous albanikon kommaton ti syneidisi exoun?
Vourkari, eisai poly malakas pou prosvaleis to ethniko fronima ton Ximaraion.
Ante, xroniares meres kai mou gineste ageneis!
Xronia Polla!

Ανώνυμος είπε...

Ξεκινάω ευχόμενος χρόνια πολλά σε όλους και καλή χρονιά!

Η θέση μου σχετικά με την αναγνώριση της Χιμάρας δεν αλλάζει και ακόμα δεν διάβασα κάποια πειστική ή τεκμηριωμένη απάντηση απο τους Χιμαραίους (που δηλώνουν ότι σχολιάζουν εδώ) να μας εξηγήσουν τελικά γιατί δεν διεκδικούν την αναγνώρισή τους!

Ο μόνος που αναφέρθηκε σε αυτό είναι ένας Χιμαραίος παραπάνω, και είπε :
..."Οι Χιμαραιοι δεν εχουν αναγκη την ένταξη στις μειονοτικες ζωνες, οπως και στο Αργυροκαστρο τοτε που αποφασιστηκε η Αυτονομια της Βορειου Ηπειρου,ενα πραγμα φωναζαν αφου αποχωρησαν "Ενωσης ή Θανατος".. αυτο ειναι που σημερα θελουν ολοι οι Χιμαραιοι..ενωση με τη μαμα πατριδα."....

Εαν είναι αυτό που θέλετε, αγαπητέ φίλε, γιατί δεν βγαίνετε να το διεκδικήσετε, παρα μόνο εκμεταλλεύεστε κάθε ευκαιρία να προβάλλεστε ως παραπάνω πατριώτες απ τους υπόλοιπους;;;;

Θεωρείτε κατόρθωμα 2 συνθήματα σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου και το κάνετε θέμα μέγιστης σημασίας! (εκμετάλλευση 1)
Μια έκρηξη σε μια γέφυρα σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων απ το σπίτι του Β. Μπολάνου τρέξατε να την εκμεταλλευτείτε και να την προβάλετε ως βομβιστική επίθεση κατα του σπιτιού του "πατριώτη" Βασίλη Μπολάνου! Ακόμα και την την "Ομόνοια" ξεφτιλίσατε αναγκάζοντάς την να βγάλει ανακοίνωση, καταδικάζοντας ένα ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ γεγονός!(εκμετάλλευση 2)
Μέχρι και τον άδικο θάνατο του Αριστοτέλη Γκούμα χρησιμοποιήσατε και εκμεταλλευτήκατε μέχρι εσχάτων! Βεβαίως και το παιδί αυτό έχασε τη ζωή του διεκδικώντας τη γλώσσα του στον τόπο του, αλλά δεν έχει κανένας το δικαίωμα να πατάει πάνω στη μνήμη του για να προβληθεί! Και δυστυχώς πολλοί το πράξαν αυτό!(εκμετάλλευση 3)

Κατανοώ ότι σας ακούγονται ενοχλητικά όλα τα παραπάνω, αλλα αυτή είναι η γνώμη που έχω διαμορφώσει και έχω όλο το δικαίωμα να την εκφράζω είτε είναι αρεστή ή όχι!
Όποιος διαφωνεί, θα παρακαλούσα να τοποθετηθεί πολιτισμένα και όχι να βωμολοχεί με ευκολία επειδή δεν του αρέσουν αυτά που διαβάζει!

Ο πρώτος σχολιαστής

telpiero είπε...

aderfe 10:42 eisai poly faoul. einai amartia na prosvaleis tin iroiki mas XEIMARA k malista me ipografi Vourkaris... giati poly apla me prosvalei i apopsi sou os tekno tou Voyrkou. I kanto anonyma opos oloi i grapse me to onoma sou!!
Xronia polla k ena eytixismeno neo etos me ligoteres mourmoures!!!
me ektimisi kai sevasmo
TELPIERO

Βορειοηπειρώτης είπε...

Περίφημε πρώτε σχολιαστή,
φυσικά έχεις και εσύ το δικαίωμα να εκφράζεις τη γνώμη σου ανώνυμα όπως κάνουμε όλοι. Όλα τα προηγούμενα σου σχόλια ήταν ανεκτά αλλά το τελευταίο όχι. Που την είδες την εκμετάλλευση του Αριστοτέλη βρε αδερφέ;!
Δηλαδή εσένα ρε μηνοτιτάρι (αν είσαι από αυτούς) γιατί δεν άλλαξες το όνομα σου και το όνομα των γωνιών σου από Kristo, Dhimitraq, Aleksander κλπ, σε Χρήστος, Δημήτρης, Αλέξανδρος κλπ. Δηλαδή έλληνα θα σε κάνει ένα αλβανικό κολόχαρτο που γράφει «kompesia greke»;
Ένας συγγενής μου που έκανε το «πανεπιστήμιο» του Σπάτσι (πάνω από δύο δεκαετίες) μου είπε ότι «εκεί μέσα παλικάρια που δήλωναν με παρρησία την ελληνικότητα τους είχε η Χειμάρρα, το Αλύκο, η Δίβρη και το Μουρσί. Σίγουρα θα υπήρχαν και από άλλες περιοχές αλλά αυτά μου ανέφερε. Να υπενθυμίσω ότι ούτε το Μουρσί ούτε η Χειμάρρα είναι στις «μειονότικές ζώνες»

Συμφωνώ με το προηγούμενο σχόλιο του Τελπιέρο. Όσοι θέλουν να βάζουν ψευδώνυμα δεν είναι ανάγκη να χαρακτηρίζουν μία περιοχή ας βρουν κάτι άλλο.

Καλή χρονιά σε όλους!

Ανώνυμος είπε...

ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΗΝ ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΛΑΖΑΡΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ DEROPOLI BLOG ΣΕ ΡΟΛΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΚΑΙ ΕΦΕΡΑΝ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΟΠΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ.....Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΘΕΤΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΑ ΤΗΣ ΧΙΜΑΡΑΣ ΑΛΛΑ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΑΓΓΙΞΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΤΑ ΔΙΓΛΩΣΣΑ ΣΧΟΛΕΙΑ....ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ(γράφω για αντίδραση γιατί στην Χιμάρα όλα τα χρόνια υπήρξε αντίδραση ενώ η Χιμάρα έχει απολέσει όλες τις αντιστάσεις για όσους έχουν μνήμη δίγλωσσα σχολειά αποκτήσαμε σε Αργυρόκαστρο και Αγ. Σαράντα μετά από δυναμικές διαδηλώσεις το 1993 από Δροπολίτες και Βουρκιωτες κάτι ανάλογο στην Χιμάρα δεν έγινε ποτέ.Ενώ βλέπουμε για ψηφοθηρικούς λογούς να πέφτουν κορμιά με τα γνωστά γεγονότα των περασμένων εκλογικών αναμετρήσεων άλλα δεν βλέπουμε κάτι ανάλογο για πράγματα ουσίας.) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΗΣ ΧΙΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΟΥΔΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΕΛΗΦΘΕΙ ΤΟΥΣ ΕΓΚΥΡΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ......ΕΔΩ ΓΕΝΝΑΤΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:ΠΟΙΟΙ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΧΙΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;;;;;......ΔΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Σαν Ελληνας ντρεπομαι και εξοργιζομαι να διαβαζω σχολια σαν του περιβοητου πρωτου σχολιαστη..Μπραβο σου μαλακα καταφερες για μια φορα στη ζωη σου να ασχοληθει κοσμος μαζι σου..Σαν Δροπολιτης θελω να πω του συντοπιτη σχολιαστη πως ειμαι πολυ πιο περηφανος για την ελληνικοτητα καποιων Χειμαρραιων παρα για κατι μαλακες με "σοβαρα" ερωτηματα σαν εσενα και αρκετους αλλους που την ελληνικοτητα τους την εχουν απλα σαν μια καλη κληρονομια..Εχω μαθει στην ζωη μου να ιδρωνω για οσα καταφερνω και χαιρομαι που οι πουτσαραδες ΕΛΛΗΝΕΣ Χειμαρριωτες μοχθουν για την ελληνικοτητα τους..Δερβιτσιωτης

Ανώνυμος είπε...

Εσύ 2 Ιανουαρίου 2012 11:34 π.μ.

Όσο εισαι εσυ Δερβιτσιώτης άλλο τόσο ειμαι και γω ο Μέγας Αλέξανδρος.Ο ίδιος χιμαριωτης που γραφει μονος του συνέχεια είσαι! Τουλάχιστον λέγε τη γνώμη σου μια φορά και σαν χιμαριώτης/

Ανώνυμος είπε...

Φίλε "Δερβιτσιώτη", σχολιαστή 11:34,
Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τους χαρακτηρισμούς και την αδυναμία σου να συντάξεις 2 τεκμηριωμένες προτάσεις παρά για τα "σοβαρα" ερωτήματα που θέτει ένας μαλάκας (όπως με χαρακτήρισες με παρρησία).
Θα εκτιμούσα να αντικρούσεις με επιχειρήματα αυτά που έθεσα, παρά να διαβάζω την εύκολη λύση του βρισίματος.
Φυσικά και δεν μπορει να κρίνει κανένας τον πατριωτισμό κανενός ούτε να τον ζυγίσει, αυτό είναι που με ενοχλει και ακριβώς σε αυτό αναφέρομαι στο θέμα της Χιμάρας... προσπαθούν να πείσουν ότι είναι περισσότερο πατριώτες απ τη Δρόπολη, το Βούρκο, τα Ριζά, το Δέλβινο!
Ε, όχι φίλε μου αυτό δεν το δέχομαι.
Αυτή η επίκληση του "Χιμαριώτικου πατριωτικού συναισθήματος", μου δίνει την εντύπωση πως είναι η πιο εύκολη λύση να χρησιμοποιήσουν ένα σύμβολο για να κάνουν τη δουλεία τους ήρεμα και αθόρυβα χωρίς απώλειες.

Ο πρώτος
σχολιαστής

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΠΟ ΔΕΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΔΟΤΣΑ ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟΙ ΔΕΡΒΙΤΣΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΡΩ ΕΝΑΝ-ΕΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΚΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟ ΞΕΡΑ-ΜΑΛΙΟΥΚΗ ΕΓΩ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΧΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΧΙΜΑΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥΣ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ ΕΠ ΑΥΤΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΛΥΠΗΘΗΚΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΓΚΟΥΜΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΕΝΩ Η ΔΕΡΒΙΤΣΙΑΝΗ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΣΟΥ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΡΙΝΟΥ, ΟΠΩΣ ΛΥΠΗΘΗΚΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΙΜΑΡΑΙΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ....ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΡΒΙΤΣΙΑΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΤΟΠΙ ΣΤΗ ΦΟΥΣΑ.....ΜΗΝ ΜΕ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΑΛΛΟ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ....ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΟΧΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΧΙΜΑΡΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΠΕΤΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ;;;;;;;...ΔΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩς ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΦΑΝΟΣ ΣΑΝ ΑΛΥΚΙΏΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΩΡΙΑΝΏΝ ΜΟΥ ΤΟ 1990 ΟΤΑΝ ΜΑς ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΑ 4 ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΑ.
ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΑΤΡΙΩΕΣ ΟΙ ΧΙΜΑΡΙΩΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ;;;
Α ΞΕΑΧΑΣΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΝΕ ΜΟΥΝΓΚΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΥΡΕΙ Η ΖΥΓΑΡΙΑ.
ΡΕ ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΩ ΓΩ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΙ ΧΕΙΜΑΡΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΚΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ, ΦΟΥΜΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ. αΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ- (ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ)

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 11:18 ΤΟ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕ?? ΟΤΑΝ Η ΧΙΜΑΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ(1914) ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΧΩΡΙΟΥΔΑΚΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ??

αγανακτησμενος β.ηπειρωτης είπε...

Όλα τα σχόλια σας καλά.Οταν έρθει η ώρα και σας καλέσουν για πόλεμο δεν θα πάει κανείς. προτιμάτε να πεθάνετε, παρά να συμετάσχετε..

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΔΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ MEGA-PATRIOT.IS ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΡΑΣΤΑΝΗ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣ ΤΟΥΣ ΧΙΜΑΡΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ;

Haonas είπε...

Αγαπητέ "Πρώτε σχολιαστή" είσαι μια τρίχα από τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ μπαλάκια των παιδιών αυτών που πάνε στο γήπεδο με ελληνικές σημαίες και με τέτοιου είδους πανό. Εάν νομίζεις πως είναι εύκολο και απλό αυτό που κάνουν να σου υπενθυμίσω ότι εσύ δεν έχεις τα κότσια να βάλεις το όνομα σου στα σχόλια που γράφεις, σε αντίθεση με αυτούς που δεν κρύβονται από κανέναν διότι έχουν πίστη σε αυτό που κάνουν.
Να σου απαντήσω τώρα και σχετικά με την εκμετάλλευση του θέματος μιας και εγώ το έγραψα και το δημοσίευσα. Οι φωτογραφίες ήρθαν στα χέρια μου απ' τα ίδια τα παιδιά που ήταν στις κερκίδες με σκοπό να δημοσιευθούν ως απάντηση στους φιλάθλους του Ελμπασάν που ανάρτησαν πανό που έλεγε πως η Χιμάρα είναι Αλβανική.
Δεν σε είδα να λες κάτι επί του θέματος αυτού ούτε να κατηγορείς τους Ελμπασανιότες ή τον Σπαχίου οπότε, σε ρωτώ, μήπως συμμερίζεσαι την άποψη αυτή;
Όπως και να έχει εμείς έτσι έχουμε μάθει να απαντάμε, με πράξεις, όχι με ανώνυμα σχόλια διότι οι πραγματικές μάχες δίνονται στους δρόμους και όχι στα πληκτρολόγια.

Μιας και είσαι και διαβασμένος θα σου αφιερώσω το εξής:
<>

Haonas είπε...

Συνέχεια...
Μιας και είσαι και διαβασμένος θα σου αφιερώσω το εξής:
Σε πείσμα, όλων εκείνων που προσπαθούν να διαγράψουν ή να πλαστογραφήσουν, ή να αποκρύψουν την Ιστορία, πάντα θα υπάρχει κάποιος Rene Puaux, που θα διαλαλεί για τη Χειμάρρα "...είναι το τελευταίο επικόσμημα στο κοντάρι της γαλανόλευκης σημαίας σε αυτή τη μεριά της Ηπείρου, και είναι τόσο καλά μπηγμένο που καμιά θύελλα δεν θα μπορέσει να αποσπάσει. Όλο το ύφασμα να σχιστεί αυτό θα μείνει στη θέση του!"

Νικος Γκορος είπε...

Εσυ πρωτε σχολιαστη και τα αλλα τσοκλανακια,δεν αξιζετε να παρετε απαντηση.Ειστε απλα μιζεροι και για λυπηση.κουνηστε λιγο το κεφαλι σας

Μη-Χιμαραίος είπε...

Εύγε στα παιδιά!
Και η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας από ένα ποδοσφαιρικό αγώνα ξεκίνησε...

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΒΙΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΑ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΙΜΑΡΑΣ ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΧΙΜΑΡΑΙΩΝ ΤΩΡΑ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΦΡΑΣΤΑΝΗ ΕΒΓΑΛΕ MEGA PATRIOT,I ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΣΤΟ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΦΡΑΣΤΑΝΙΩΤΕΣ......ΔΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Απόγονε της αρχαίας φυλής των Ελλήνων,αγαπητέ Haona,
καλό θα είναι πριν γνωρίσεις κάποιον να μην βιάζεσαι να τον χαρακτηρίσεις! Το τι μπορεί να ειμαι εγώ δεν σε αφορά ούτε και σου πέφτει λόγος! Στα λεγόμενά μου θα θελα να σταθείς και μόνο.
Το ότι τα παιδιά αυτά σήκωσαν δυο πανό σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου σου ξαναλέω πως δεν είναι κανενα σπουδαίο κατόρθωμα για μένα! Εξάλλου πρόσφατα ξανάδαμε να επαναλαμβάνεται αντίστοιχο σκηνικό στην Κορυτσά.....σε παραπέμπω στο δημοσιευμα:http://borioipirotis.blogspot.com/2011/07/blog-post_14.html
Δεν σε ειδα εκεί να μιλάς ξανά για τον πατριωτισμό και την τόλμη αυτών που το έπραξαν! Και ξέρεις γιατί δεν μίλησες; Επειδή φίλε μου αυτοί δεν ήταν Χιμαραίοι! Αυτό ακριβώς θέλω να σας πω και κάνετε πως δεν αντιλαμβάνεστε: Ο πατριωτισμός της Βορείου Ηπείρου δεν είναι μόνο η Χιμάρα! Αποτελείται ένα μέρος του συνόλου και όχι το σύνολο, καταλάβετε το!
Δεν είμαι εγώ εκείνος που προσπαθει να διαγράψει ή να αποκρύψει την Ιστορία κανενός. Και μιας και αναφέρθηκες στο Ρενέ Πυώ, να πούμε πως δεν διαλάλησε μόνο για τη Χιμάρα, φίλε μου, αλλά υπεραμύνθηκε στο σύνολο της ελληνικότητας της Β. Ηπείρου και καταγγέλλει την αδικία που παρατήρησε. Στο περίφημο βιβλίο του "Δυστυχισμένη Βόρειος Ήπειρος"(la malheureuse Epire) περιγράφει με ζωντανή και συγκινητική γραφή το χρονικό και τα βάσανα των Ελλήνων κατοίκων της Βορείου Ηπείρου.

Και επειδή είπες:
...."Όπως και να έχει εμείς έτσι έχουμε μάθει να απαντάμε, με πράξεις, όχι με ανώνυμα σχόλια διότι οι πραγματικές μάχες δίνονται στους δρόμους και όχι στα πληκτρολόγια"....
περιμένω να δω αυτές τις μάχες σας στους δρόμους.
Ξεσηκωθείτε και ζητήστε την επίσημη αναγνώριση της Ελληνικότητά σας και τότε θα μας βρείτε όλους συμμάχους!
Όσο όμως δεν το κάνετε έχω όλο το δικαίωμα και εγώ και οποιοσδήποτε να πιστεύουμε πως οι Χιμαραίοι του παρελθόντος απέχουν πολύ απ τους Χιμαραίους του σήμερα!

Ο πρώτος σχολιαστής

Ανώνυμος είπε...

Ζητάτε επιχειρήματα αλλά μάλλον δεν είστε έτοιμοι να τα λάβετε. Κύριοι το στάτους minoritar δεν το είχαμε επειδή είμασταν ο μοναδικός τόπος στην Ανατολική Ευρώπη που είπε όχι στον κομμουνισμό. Τους ηγέτες της αποχής το 1945 τους έθαψαν ζωντανούς, τους φυλάκισαν και τους βασάνισαν. Παρά τα βασανιστήρια, ζήτησαν διερμηνέα για να απολογηθούν στο δικαστήριο αφού αν και γνώριζαν αλβανικά δήλωσαν πως θα απολογηθούν στην γλώσσα της μάνας τους. Αυτή η ιστορία δεν είναι μακρινή πρόκειται κυριολεκτικά για τους παππούδες μας από τους οποίους πήραμε τις ιδέες και τα ιδανικά μας. Αν εσείς στην Δρόπολη και τον μειονοτικό Βούρκο πήγατε σχολείο ελληνικό εμείς μάθαμε να διαβάζουμε στο σπίτι από τους γονείς μας και παράλληλα τρώγαμε ξύλο για τα ελληνικά που μιλούσαμε μεταξύ μας στο σχολείο. Αν εσείς φτιάχνατε ασάμπλα φολκλορίκ και καμαρώνατε τον πολιτισμό μας, εμείς τραγουδούσαμε υπό τον φόβο της ασφάλειας στα γλέντια μας.
Και για να τελειώνει το παραμύθι της διεκδίκησης, η μειονοτική ζώνη πέθανε. Και αν δεν πέθανε πρέπει να την σκοτώσουμε. Δικαιώματα για τους γηγενείς Έλληνες της αλβανικής επικράτειας όπου και αν ζουν από την Κακαβιά μέχρι τα Τίρανα. Έτσι προστατεύεται ο Ελληνισμός και όχι βάζοντας ένα σύνορο που ουσιαστικά δεν υφίσταται πουθενά.
Όσο για τον Τέλη, θα έπρεπε να ντρέπεστε να αναφέρετε το όνομά του. Μπορεί ο διαχειριστής του "Δεροπολη" ή οποιουδήποτε μπλογκ να έκανε προπαγάνδα για το κόμμα που τον ταϊζει αλλά οι Χιμαραίοι, Δροπολίτες, Βουρκάρηδες, Δελβινώτες και Σαραντιώτες που τον τίμησαν δεν έχουν καμμία σχέση με αυτούς.
Για τα αδικοχαμένα παλικάρια του Αλύκου, είναι ανόητο το θέμα που τέθηκε. Μακάρι τον καιρό εκείνο να είχαμε την ενημέρωση που έχουμε σήμερα και την συνενόηση που σε θεσμικό επίπεδο τουλάχιστον υπάρχει σήμερα.
Δεν προσπάθησαν οι Χιμαραίοι να αποδείξουν περισσότερο πατριωτισμό ούτε να προβάλλουν τους εαυτούς τους. Μίλησε κάποιος για πλάτες του ΥΠΕΞ. Πες μας ρε φίλε πως έχουμε 20 χρόνια βύσμα και για αυτό ασχολούνται μαζί μας. Εξήγησέ μας μετά πως γίνεται με τέτοιο βύσμα να κόβουν και σε Χιμαραίους τις συντάξεις; Μία σελίδα που ασχολείται με τα θέματα της Χιμάρας θα προβάλλει και την πιο ασήμαντη ενδεχομένως είδηση. Από εκεί και πέρα εσείς που θίγεστε με την υπερπροβολη της Χιμάρας γιατί ασχολείστε; Ασχοληθείτε με το vourkos.com και το deropoli.com. Όποιος θέλει να κοιτάξει προς τα πίσω θα δει πως κανείς από τους ξεροκέφαλους, σκληροπυρηνικούς και δεν ξερω γω τι αλλο Χιμαραίους δεν έκατσε ποτέ σε κανένα κείμενο να επικρίνει Βουρκαρέους και Δροπολίτες.

Άρα εσείς που σχολιάζετε εδώ τραβάτε κάποιο ζόρι με την Χιμάρα. Λυπούμαστε αλλά δεν ευθυνόμεθα. Σας γράφουμε εις τα παλαιότερα των υποδημάτων μας και το πολύ πολύ άμα σας πετύχουμε να φάτε καμια σφαλιαρίτσα στο μαγουλάκι, για παραπάνω δεν είστε.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 2:36 πέραν της ιστορικής ανάδρομης των αγώνων των Χιμαραιων παππούδων σας-μας που όντος έτσι έχουν τα πράγματα και ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει το μαρτύριο των ηγετών της αποχής και της άμεσης μη αναγνώρισης του κομουνιστικού καθεστώτος που τιμά γενικότερα όλη την Βόρειο Ήπειρο και όχι μόνο την Χιμάρα αναφέρθηκες και σε μια αλήθεια του παρόντος.Μέτα από αρκετές εκκλήσεις να αναφερθεί κάποιος Χιμαραιος σε πράγματα ουσίας και την αντίδραση κάποιων κατ εμέ αγνώμων έχοντας την εντύπωση ότι βάλλονται τα ιερά και τα οσία της Χιμάρας από Δροπολιτες και Βουρκιωτες να είστε σίγουροι ότι όσοι γράφουμε εδώ και προσπαθούμε να καταθέσουμε επιχειρήματα αγαπάμε περισσότερο την Χιμάρα από αυτούς που συμφωνούν έτσι απλά για την συμφωνία.Προσπαθούμε 2-3 άνθρωποι μέσα από αυτό το φόρουμ εδώ και αρκετές μέρες να σας δώσουμε να καταλάβετε ότι το θέμα της Χιμάρας πρέπει να πάρει μια πορεία μια κατεύθυνση προς την επίτευξη σκοπών και στόχων και ο πατριωτισμός των Χιμαραιων δεν πρέπει άπλα να αναλώνεται σε άσκοπα θέματα χωρίς να προσπαθούμε να μειώσουμε την ενεργεία των Χιμαραιων φιλάθλων που σαφώς αξίζει συγχαρητηρίων.Αναφέρθηκες λοιπόν στην κατάργηση των μειονοτικών ζωνών και ως την μονή αναγνώριση από το αλβανικό κράτος τον σεβασμό στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού σε όλη την αλβανική επικράτεια όπως ορίζει η ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟ και κουτουλουπου κουτουλουπου που εγώ διαφωνώ κάθετα με την μεγαλύτερη ένσταση που έχω και μάλλον διαφεύγει από τους υπερπατριωτές Χιμαραιους δεν γνωρίζω αν διαφεύγει και από τους Δροπολιτες καθοδηγητές τους είναι η εξής:ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΥΟ "ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ-ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ" ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.Όποτε η ζητάς την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας η βάζεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αιτήματα ανάλογης βαρύτητας σε ξεχωριστή βάση.ΠΕΣ ΟΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΠΟΨΙΝ ΤΙΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΧΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΕΦ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑΣ γιατί σας έχω αναφέρει προηγούμενος ότι το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό μπορεί να λειτουργήσει ως συμπλήρωμα στο υπάρχον κεκτημένο και δεν υπάρχει λόγος να το καταργήσει.ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΕΣ......ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΔΕΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ;;;;;; ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕΣ ΓΙΑΤΙ;;;; ΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;;;; ΤΙ ΑΠΑΙΤΗΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΧΙΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ;;;; ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!! ΜΗΝ ΑΝΑΜΑΣΑΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ!!! ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ!!!. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!! ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!!! ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΡΕ ΧΙΜΑΡΑΙΟΙ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΕΡΑ;;;;..ΔΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Θεφάνεια σήμερα, αλλά το σκοτάδι καλά κρατεί στου Βορειοηπειρώτες.

Ανώνυμε 2:36,

είπες:
..."Άρα εσείς που σχολιάζετε εδώ τραβάτε κάποιο ζόρι με την Χιμάρα. Λυπούμαστε αλλά δεν ευθυνόμεθα. Σας γράφουμε εις τα παλαιότερα των υποδημάτων μας και το πολύ πολύ άμα σας πετύχουμε να φάτε καμια σφαλιαρίτσα στο μαγουλάκι, για παραπάνω δεν είστε"...

Εαν αυτό κτάλαβες απ'ολη τη συζήτηση σε συμβουλεύω να την ξαναδιαβάσεις.
Βλέπεις που καταλήγετε πάντα, σε απειλές και βρισιές. ΑΝ νιώθεις περίφανος γι' αυτό συνέχισε να το κάνεις. Αλλά να θυμάσαι πως η περιφανειά δεν έγκειται σε απειλές και στα λόγια, περιφανος θα πρέπει να νιώσεις όταν θέσεις στόχους και τους διεκδικήσεις, έστω και να μην έχεις το επιθυμητο αποτέλεσμα! Θα έχεις όμως τολμήσει να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ αυτά που σου ανήκουν!!!

Είπες επίσης:
...."Και για να τελειώνει το παραμύθι της διεκδίκησης, η μειονοτική ζώνη πέθανε. Και αν δεν πέθανε πρέπει να την σκοτώσουμε. Δικαιώματα για τους γηγενείς Έλληνες της αλβανικής επικράτειας όπου και αν ζουν από την Κακαβιά μέχρι τα Τίρανα. Έτσι προστατεύεται ο Ελληνισμός και όχι βάζοντας ένα σύνορο που ουσιαστικά δεν υφίσταται πουθενά"...
Αναρωτιέμαι αυτά είναι αυθαίρετες σκέψεις δικές σου ή αναπαράγεις κάποιο στόχο των Χιμαραίων;;;
Σκέφτεσαι καλά τι λες;;;
Στην Αλβανία αναφερόμαστε...εαν πραγματοποιηθεί αυτό που λες, τότε έχουμε βάλει ταφόπλακα στο βορειοηπειρωτικό μια και καλή. Η Αλβανία δεν σέβεται τα δικαιώματα του συνόλου της αναγνωρισμένης μειονότητας, και έχεις την απαίτηση να σεβαστεί τον αυτοπροσδιορισμό;;;;;
Είχες πρόσφατο παράδειγμα την ΑΠΟΓΡΑΦΗ πληθυσμού, είδες πόσο πολύ έγινε σεβαστή η έννοια του αυτοπροσδιορισμού; Απ τη μια οι πολίτες δηλώναν Ελληνες και απ την άλλη οι απογραφείς το έσβηναν και το αντικαθιστούσαν με το "Αλβανός".
Αυτά τα δικαιώματα θέλεις;;;
Ξυπνήστε όσο είναι νωρίς ΓΙΑΤΙ ο Σπυρομήλιος σας μετατράπηκε σε Γκόρο και θα ξεπουλήσει τα πάντα! Βάλατε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα!

Ο πρώτος σχολιαστής

Ανώνυμος είπε...

Τον δρόμο του αγώνα μας δείχνετε; Είστε καλοί σε αυτό κάποιοι Δροπολίτες, όπως ο πρόεδρος Βαγγέλης κουλουπου κουλουπου που τόσα χρόνια στηρίζονται στην Χιμάρα δείχνοντας τον δρόμο του αγώνα χωρίς ποτέ να μπαίνουν σε αυτόν. το γεγονός ότι στρογγύλεψες τώρα τα λόγια σου δεν αναιρεί τις ασυνάρτητες συκοφαντίες που έγραψες προηγουμένως. Το γεγονός που προβλήθηκε έχει τόση σημασία όση του δίνουμε. Για την μικρή μας κοινωνία είναι ένα γεγονός. Για την ευρύτερη Βόρειο Ήπειρο μπορεί να μην σημαίνει τίποτα. Εσύ δεν το άφησες ασχολίαστο όμως επειδή προφανώς έχεις κόμπλεξ με την Χιμάρα. Ο Χάονας και ο κάθε Χάονας προφανώς δεν βγήκαν να σχολιάσουν το άρθρο με το συμβάν της Κορυτσάς όπως δεν θα έκαναν και εδώ αν δεν έμπαινες εσύ να πετάξεις την προπαγάνδα σου. ΕΣΥ και οι όμοιοί σου ευθύνεστε για όσα γράφονται εδώ.
Το ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ είναι ένα ιστορικό γεγονός μεγάλης συμβολικής αξίας. Μέχρι εκεί. Σαν διαπραγματευτικό χαρτί δεν υφίσταται παρά μόνο για να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του ελληνισμού στην περιοχή κάτι που ούτως ή άλλως είναι δεδομένο και τεκμηριώνεται καλύτερα από πιο πρόσφατα ντοκουμέντα. Το πρωτόκολλο της Κέρκυρας δεν ισχύει και ούτε πρόκειται ΠΟΤΕ να τεθεί σε εφαρμογή ξανά. Αποτύχαμε να το διαφυλάξουμε. Όσο για τις μειονοτικές ζώνες, προφανώς διαφωνούμε αλλά αυτό είναι άλλο θέμα το οποίο ευχαρίστως να το συζητήσουμε και γιατί όχι να με πείσεις πως έχεις δίκιο.
Θα δεχόμουν το αγνό των προθέσεών σου αν έκανες την ίδια έκκληση προς όλους τους Βορειοηπειρώτες. Δεν είναι οι Χιμαραίοι μόνο που δεν βλέπουν πέρα από την Χιμάρα. Δυστυχώς σχεδόν όλοι οι Βορειοηπειρώτες, νεότεροι και μεγαλύτεροι, δεν ξέρουν τι σημαίνει Βόρειος Ήπειρος. Οι νεότεροι που γαλουχήθηκαν από τους μεγαλύτερους, δεν γνώρισαν ακόμη τι συμβαίνει πέρα από το χωριό τους. Ίσως φταίει το γεγονός ότι 1 μήνας τον χρόνο ίσα που αρκεί να χαρούμε το χωριό μας οπότε που να δούμε παραπέρα. Οι παλαιότεροι, εγκλωβισμένοι στο σύστημα του Χότζα, όταν έβγαιναν από το χωριό ήταν για να πάνε στα Τίρανα, το Αργυρόκαστρο, τον Αυλώνα. Το αποτέλεσμα είναι τα δικά τους συμπλέγματα να μεταβιβάζονται σε εμάς. Σχεδόν κανένας Δροπολίτης δεν ξέρει τι σημαίνει Χιμάρα και κανένας Χιμαραίος δεν ξέρει τι σημαίνει Δερόπολη. Ευτυχώς εμένα με ευλόγησε ο θεός να γνωρίσω και άλλα μέρη της Βορείου Ηπείρου εκτός από την Χιμάρα. Μέρη για τα οποία νοιώθω το ίδιο υπερήφανος γιατί όπως η Χιμάρα έχουν τα δικά τους καλά και τα δικά τους άσχημα, αλλά ο ελληνισμός είναι παντού.

Ανώνυμος είπε...

Α ρε βορειοηπειρωτες κομπλεξικοι!

Ανώνυμος είπε...

Δροπολιτη εχεις να δεις τους συμπατριωτες σου να κανουν μια ενεργεια που να δειξει πως η Δροπολη ειναι ΕΛΛΑΔΑ ισως και 17 χρονια...γι'αυτο κατσε και καμε σαιρι αυτο που κανουν αυτοι οι λεβεντες εκει και ασε τα τοπικιστικα..

Ανώνυμος είπε...

Οι δροπολιτες ωρε παιδια τον Ταβο ποσα χρονια τον ψηφιζουν αραγε?
Οι δροπολιτες ωρε παιδια δεν ηταν αυτοι που θελαν αδιαπραγματευτη την ελληνικη υπηκοτητα,χωρις συμφωνια με την αλβανια για διπλη υπηκοτητα?
Πειτε κανεναν αγωνα σας ωρε δροπολιτες τα τελευτια 20 χρονια,που εφερε αιμα?
Τι γινοταν οταν στη Χιμαρα παλευαμε με τα θηρια και το παρακρατος,στις εκλογες,2003 κ 2000?Μηπως στη Δροπολη βγαζατε ακομα επαρχους και δημαρχους σοσιαλιστες?
Που ηταν οι Δροπολιτες,οταν σε ολο το κοσμο ακουστηκε η βια και η νοθεια,το ξυλο και τα μαχαιρωματα,αλλα και η αντιδραση των χιμαραιων?Εδω δεν μιλαμε για την προηγουμενη γεννια,μιλαμε για τους σημερινους Χιμαραιους.
Που ηταν οι δροπολιτες οτν καταγγελαμε τη βια και νοθεια στα δικαστηρια της Χαγης?
Οι δροπολιτες και οι Βουρακαρηδες που ηταν οταν η ΜΑΒΗ,εκανε οσα εκανε?να θυμισω οτι μονο Χιμαραιοι ηταν μεσα.
Οι δροπολιτες ωρε παιδια δεν μαζευτηκαν στα γενεθλια του κουμουνιστικου κομματος,στο Αργυροκαστρο πριν κανα 2 χρονια και τιμησαν τον γιο του Ενβερ Χοτζα,που παρευρεθηκε εκει και εδειξαν ποσο πολυ τους ελειψε ο Ενβερης?
Οι δροπολιτες που ηταν στη κηδεια του Τελη ?

Ο Ενας

Ανώνυμος είπε...

Ο Σπαχιου γιατι δεν τα βαζει με δροπολιτες και Βουρκαρηδες,αλλα παρα μονο με τους Χιμαραιους,παρ΄οτι εχουμε και σοσιαλιστη Δημαρχο τωρα?
Μηπως να τα βαζουν μονο με τη Χιμαρα απο το 1946 μεχρι σημερα,δειχνει οτι οι Χιμαραιοι αγωνιζονται για ολα αυτα που λες πρωτε σχολιαστη?
Τι αλλο να κανουν κολοτουμπες?

Ανώνυμος είπε...

Προς τον "ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ" Γιατι δεν ρωτας τον Μπολανο που ειναι το πρωτο τσιρακι των Δροπολιτων;;;;;;;;αυτος κατι θα ξερει

Ανώνυμος είπε...

Η Αλβανια μας μικρη
στον κοσμο ξακουσμενη
ολοι την καμαρωνουνε,
σαν νυφη στολισμενη.
Λαμποκοπα απο παντου
και λαμπει σαν αστερι,
σε στολισε το Κομμα μας
κι ο συντροφος Ενβερης

ΔΡΟΠΟΛΗ - ΧΑΣΚΟΒΟ

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑΧΑ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΗΣΕΣ 12:37 ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΓΕ Ο ΤΑΚΗ ΝΑΣΗΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΜΙΤΣΟΣ ΦΑΤΟΣΙΣ....

Ανώνυμος είπε...

Το να κάνεις διάλογο και να εκφράζεις την άποψη σου είναι δημοκρατικό αλλά το να τρωγόμαστε μεταξύ μας είναι αίσχος. Διαβάζω σχόλια τα οποία είναι απαράδεκτα .Γράφει κάποιος πχ ένα κακόγουστο σχόλιο και όλοι πέφτετε στο επίπεδο του. Πρέπει να το καταλάβουμε καλά όλοι ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε διασπασμένοι. Χιμαραίοι , Βουρκάριδες,Ριζιότες ,Δεροπόλητες , Πωγωνήσοι βαλτέ το καλά στο νου σας όλοι είμαστε αδέρφια. Σταματήστε τις βλακείες .Όλοι έχουμε το ίδιο αίμα και έναν κοινό εχθρό.

Ανώνυμος είπε...

amonime 11:46 emeis mia zwi eixame tin burkaro-dropolitiki kontra twra mas tin bgainoun kai oi Ximaraioi me kokino.ti na kanoume?? molis omos mas tin bgikan oi ximareoi eida bourkaro-dropolitiki alillegyh ayto simenei oti i epi xronia kontra gia to poios einai poio eksipnos kai poio morfomenos telika itan erwtas.Kati tetoio tha symbei kai me toys Ximaraioys pisteyw otan mas tin bgoun oi Korytsaioi me kokino.......Kai na steilw kai ena minyma stous filous mas tous Albanous pou mpainoun se ayto to blog min xaireste kai poly poy mas blepete na malonoume giati otan erthei i agia ekeini i wra mazi tha sas mamisoume......

Ανώνυμος είπε...

Συνέλληνες,
δεν υπάρχει περισσότερο και λιγότερο Έλληνας. Ολοι
για αυτή την πατρίδα είμαστε έτοιμοι να δώσουνε και την τελευταία ρανίδα του αίματος μας. Μονάχα ενωμένοι μεγαλουργήσαμε σαν έθνος και όταν (πολλές φορές) δεν συνέβη αυτό είχαμε τις εθνικέ καταστροφές.
Άς ενώσουμε λοιπόν όλοι τις δυνάμεις μας για να μεγαλουργήσει η Ελλάδα μας.

Δημοσίευση σχολίου