Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Διέρρευσαν πληροφορίες για την έκθεση της Κομισιόν για την Αλβανία (βίντεο)


Η «Δερόπολη» κάνει διαχωρισμό των θέσεων της «Ομόνοιας» και του ΚΕΑΔ!
Ο αλβανικός τηλεοπτικός σταθμός “Top Channel” δημοσίευσε σήμερα, πληροφορίες που διέρρευσαν  από την έκθεση της Ε.Ε., που αναμένεται να παρουσιαστεί στις 15 Μαΐου. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του καναλιού από τις Βρυξέλες, η έκθεση επικεντρώνεται στα 12 γνωστά σημεία που έθεσε η Ένωση για την Αλβανία. Στο σημείο που αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, η έκθεση κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα δικαιώματα των Ρομά και των κρατουμένων των φυλακών και δυστυχώς καμία αναφορά για τα μειονοτικά,

 εκθέτοντας έτσι τους εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας (όλων των πολιτικών χώρων) που επιδίδονται στη διεκδίκηση εξουσίας και όχι στην προάσπιση και διεκδίκηση των εθνικών δικαιωμάτων. 

Το ιστολόγιο deropoli.com που αποτελεί την φωνή του προέδρου του ΚΕΑΔ στο διδύκτιο κάνει λόγο για δικαίωση των θέσεων της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ, ενώ αίσθηση προκαλεί ο διαχωρισμός που κάνει (για πρώτη φορά), μεταξύ των θέσεων του  ΚΕΑΔ και της Ομόνοιας. «Οι θέσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ειδικά του ΚΕΑΔ σε ότι αφορά τις επικίνδυνες παλινδρομήσεις σε ότι αφορά στα κεκτημένα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας έχουν ακουσθεί άμεσα απ’ τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρει συγκεκριμένα η «Δερόπολη». 

Άλλωστε κατά την προ ημερών επίσκεψη του Επιτρόπου της Ε.Ε. για την Διεύρυνση Stefan Fyle, ομιλώντας στην Αλβανική Βουλή, αναφέρθηκε μόνο στην ανάγκη καταπολέμησης της εγκληματικότητας, στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, στην δημοκρατική λειτουργία των θεσμών και την καταπολέμηση της διαφθοράς. 

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του “Top Channel” η έκθεση αναφέρεται και στην ανάγκη διευθέτησης των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα, κάτι που είχε συμφωνηθεί με διμερής συμφωνία των κυβερνήσεων των δύο χωρών και ακυρώθηκε μετά από προσφυγή της αλβανικής αντιπολίτευσης.

Οι διακηρύξεις από κάποιους - για εσωτερική κατανάλωση -  πως όλα είναι υπό «έλεγχο», δεν είναι μόνο ανεύθυνη αλλά και επικίνδυνη. Για πρακτικές και νομοθετήσεις του αλβανικού κράτους που θίγουν τα  δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας, ακούσαμε για τουλάχιστον τέσσερεις περιπτώσεις πως θα προσφύγουν στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας και τα ευρωπαϊκά. Είμαστε βέβαιοι πως ούτε από το ΚΕΑΔ και ούτε από το ΜΕΓΚΑ έχουν προσφύγει για κάποια υπόθεση. Ευχόμαστε ειλικρινά να διαψευστούμε και από τους δύο φορείς!!!

Στη συνέχει το ρεπορτάζ της αλβανικής τηλεόρασης .  





8 comments:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ρε φυλε καλα κανεισ και κανεισ κριτικεσ στην ομονοια και στο ΚΕΑΔ ποσ δε σταβροσεσ μια λεξη και για την εκπροσοπο τον μοιονοτητον την Κ.ΜΠΕΖΑΝΗ που ξεζουμοστικε πολεμοντασ για τα ανθροπινα δηκεοματα ποσ δεν εγραψεσ κατι για τα αλα τα γομ.ρια δυο που ανικουν και υδροσαν παλεβοντασ και κουβαλοντασ νερο για το δημοκρατικο του μπαρμπα ΣΑΛΙ γραψε κατι και για αυτα

Ανώνυμος είπε...

...(στο σχόλιο έγιναν αλλαγές)....

Εαν είναι δυνατόν τι λένε;;;;
Σπεύσανε να βγάλουν ανακοίνωση να ευλογίσουν τα γένια τους χωρίς καν να έχουν την Εκθεση της ΕΕ;;;

....Δείτε τι λέει το δημοσίευμα του Deropoli:

*Η Έκθεση Προόδου της ..... πρόκειται να ανακοινωθεί στις 15 Μαϊου.

*Ωστόσο διέρρευσε μέρος του περιεχομένου της σε ανταπόκριση του καναλιού Top Channel, που έχει πολύ καλή ενημέρωση απ’ τις Βρυξέλλες και οι ανταποκρίσεις του ήταν πάτοντε έγκυρες και επίκαιρες.

Διερεύνησαν οι Αλβανοί και το Deropoli τους προσκυνά!
Μα πόσο ηλίθιους μας περνάτε?
Δημοσιεύστε έστω μια επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας και καταγγελίας της ΕΕΜ και του ΚωλοΚΕΑΔ προς την Ευρώπη;;;

Το μόνο που κάνετε είναι να αραδιάζεται δυο γραμμές με κουτόχορτο προς τον κοσμάκη εδώ στα διάφορα μπλογκ και μέχρι εκεί!Αυτά τα βρωμοάρθρα σας που επι της σουσίας δεν λυνουν τίποτα να έχει τα κωτσια το ... ΚΕΑΔ να τα καταθέτει στην Αλβανική Βουλή!!! Ακούτε ρε ρεμάλιαααααααααα!!!Εκεί να πάει και να τα πει, όχι σε μας,μ εμείς ταζουμε στο πετσι μας....εκεί να τα κάνει γνωστα και στην Ευρώπη!
Αλλα ποιος μπουχέσας να τα κάνει;;; Ο Βαγγέλης που τόσο καιρό έβριζε τους ΤΣΑΜΙΔΕΣ και τωρα τα κανε πλακάκια μαζί τους να βγάλουν το Νάνο Πρόεδρο!!!!!
Μα πόσο πολύ υποτιμάτε τη νοημοσύνη του βορειοηπειρώτη ρε πουλημένα τομάρια;;;
Ψόφο ρε Αλήτες....ψόφο....είδατε τι έγινε στην Ελλαδα με τις εκλογές....έρχετε και η σειρά σας ρε Πουλημένοι Ανθέλληνες!

.........................


ΥΓ: Παρακαλώ να μην κοπεί τίποτα απ το σχόλιο μου και να δημοσιευτεί αυτού

Βορειοηπειρώτης είπε...

Αγαπητέ φίλε 11.12
Όταν λέμε όλων των πολιτικών χώρων και ότι επιδίδονται στην διεκδίκηση εξουσίας αναφερόμαστε και σε αυτούς. Εμείς δεν αναφέρουμε κανένα όνομα, αν εσείς σκεφτήκατε άλλα ονόματα, δεν φταίμε εμείς.

Όσο για την κα. Μπεζιάνη, να σας πούμε ότι δεν είναι εκπρόσωπος της μειονότητας αλλά εκπρόσωπος του αλβανικού κράτους για τις μειονότητες. Λειτουργεί συμβουλευτικά προς αλβανικό κράτος, δηλαδή την πληρώνει το αλβανικό κράτος για να προτείνει λύσεις για προβλήματα των μειονοτήτων και να προστατεύει το αλβανικό κράτος και όχι να του επιτίθεται και απ’ ότι βλέπεις κάνει καλά τη δουλειά της…

Υ.Γ. Την κα. Μπεζιάνη για υπεύθυνη της Επιτροπής Μειονοτήτων την πρότεινε ο κ. Ντούλες, και δεν θυμάμαι να απέσυρε ποτέ δημόσια τη στήριξη του

Ανώνυμος είπε...

όταν λεμε όλοι εννοούμε οοοοοοοοοοοολοι

Ανώνυμος είπε...

Η παρέα Ντουλε έχει ευτελίσει από επιλογή την Ομόνοια και έχει ευτελίσει και κάθε ενοια αγώνα !

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε Βορειοηπειρώτη?
Λογοκρισία?
Τι σε ενόχλησε και πετσόκοψες το σχόλιο?
.............

Δημοσίευση σχολίου