Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Το ΚΚΕ συνεχίζει να υπερασπίζεται το έργο του δικτάτορα της Αλβανίας Ενβέρ Χότζα


Το ΚΚΑ τιμά τον Ενβέρ Χότζα  
πρώην δικτάτορα της Αλβανίας
Το ΚΚΕ, υμνούσε το κομουνιστικό μοντέλο της Αλβανίας μέχρι την πτώση του και μετά από ένα διάστημα αμηχανίας είπε πως εκεί δεν εφαρμόσιμε ο κομουνισμός. Η κομουνιστική δικτατορία στην  Αλβανίας που ήταν ομολογουμένως η πιο βάρβαρη στην Ευρώπη, αποποιήθηκε από σχεδόν όλους τους υποστηρικτές της, ακόμα και από τα ίδια τα στελέχη της που εντάχθηκαν στο μεταλλαγμένο σημερινό Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας. Οι μόνοι που συνέχιζαν να υποστηρίζουν το έργο του δικτάτορα Ενβέρ Χότσα ήταν κάποιοι γραφικοί ηλικιωμένοι που η εκλογική τους δύναμη στην Αλβανία έφτανε το 0,4%  ή σε απόλυτους αριθμούς 4 μέχρι 5 χιλιάδες.


 Ο πρόεδρος του ΚΚΑ Hysni Milloshi, ήταν άγνωστος στην «σύγχρονη» Αλβανία μέχρι την κάθοδο του στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στα Τίρανα (2011). Ενδεχομένως να ήταν ξανά υποψήφιος αλλά αυτή τη φορά έπαιξε καθοριστικό ρόλο για το αποτέλεσμα όχι τόσο για το ποσοστό του που δεν έφτασε ούτε το 1% (1400 ψήφους) αλλά γιατί το αποτέλεσμα κρίθηκε για κάποιες δεκάδες ψήφους (σχετικό άρθρο εδώ).
Το συλλυπητήριο τηλεγράφημα του ΚΚΕ για τον θάνατο του ομοϊδεάτη τους  Μιλόσι, που απεβίωσε πριν από λίγες μέρες, είναι  ανθρώπινο και δεν μπορεί να τους κατηγορήσει κανείς γι’ αυτό. Εξάλλου ο κ. Μιλόσι μας ήταν και εμάς πιο συμπαθής από κάποιους πρώην συντρόφους του που σήμερα επιδόθηκαν στις «γλύκες» της καπιταλιστικής εξουσίας.  Εάν τα κατορθώματα του Τσοχατζόπουλου τα γνώριζαν λίγοι στην Ελλάδα, οι σύντροφοι του Άκη στην Αλβανία δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τα επιδεικνύουν.
Η χήρα Χότσα στον τάφο του δικτάτορα
Ο Μιλόσι κρατάει τη φωτογραφία  του
Το «αξιοπερίεργο» στο συλλυπητήριο τηλεγράφημα του ΚΚΕ είναι ότι εξυμνεί το «έργο» του Μιλόσι  που δεν είναι τίποτα άλλο από το να υπερασπίζεται το έργο του Χότζα που εγκλημάτησε για 50 χρόνια στη χώρα του, επιβεβαιώνοντας περίτρανα το πρόσφατο άρθρο περί ναζισμού και κομουνισμού που δημοσιεύσαμε εδώ

Το συλλυπητήριο του ΚΚΕ στο ΚΚ Αλβανίας για την απώλεια του ηγέτη τους που ακολουθεί, είναι δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα του Ριζοσπάστη (εδώ)

Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε χθες το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα στην ΚΕ του ΚΚ Αλβανίας για τον αιφνίδιο θάνατο του Χόσνι Μιλόσι, προέδρου της ΚΕ στις 25 Απρίλη:
«Αγαπητοί σύντροφοι, με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε θάνατο του σ. Χόσνι Μιλόσι, Προέδρου του Κόμματός σας.
Ο σύντροφος Χόσνι  Μιλόσι, υπήρξε πιστός μέχρι το τέλος στα ιδανικά κομμουνισμού, συνέβαλε αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση και νομιμοποίηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Αλβανίας τη δεκαετία του '90, ενώ με την πρόσφατη κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές και την εκλογή του στο δημοτικό συμβούλιο των Τιράνων, βοήθησε σημαντικά στην ενίσχυση της αυτοτελούς ιδεολογικο-πολιτικής δράσης του ΚΚ Αλβανίας. Σημαντικά βοήθησε στην ανάπτυξη των σχέσεων των κομμάτων μας, ενώ συνέβαλε με την παρουσία του στις εργασίες πολλών βαλκανικών και διεθνών συναντήσεων των ΚΚ. Ο αιφνίδιος θάνατος του συντρόφου σίγουρα αποτελεί μεγάλη απώλεια για το κόμμα σας, όμως το προσωπικό παράδειγμά του θα αποτελέσει πυξίδα για νέους κομμουνιστές της Αλβανίας, που σήμερα μπαίνουν στο καμίνι της ταξικής πάλης. Παρακαλούμε να μεταφέρετε τα θερμά μας συλλυπητήρια σε όλους τους συντρόφους και την οικογένεια του σ. Χόσνι Μιλόσι».

7 comments:

Ανώνυμος είπε...

den gam.... re boreiohpeirwth
edw h ellada kaigetai kai su mas grafeis gia gegonota tou perasmenou aiwna....

Ανώνυμος είπε...

Προς 21:03

γιατί δεν σε απασχολούν γεγονότα που έγιναν πριν το 2000???
σε ενδιαφερει μόνο ότι έγινε απο το 2000 και μετά?
Το ότι ενα "ελληνικο" κόμμα, το κκε συλλυπείτε και συγχαίρει αλβανους, και αδιαφορούσε ή εθελοτυφλούσε για όσα υπεφεραν οι Ελληνες, τους οποίους είχαν ΠΡΟΔΩΣΕΙ δε σου λέει τίποτα?

Πας καλά ή μηπως είσαι αριστερός?

Ανώνυμος είπε...

οι κομμουνιστές παντού την ίδια φάτσα έχουν.....για αυτό αλληλοϋποστηρίζονται αφού κανείς άλλος δεν τους υποστηρίζει....για αυτό και δεν εκλέγεται ποτέ η Παπαρήγα χαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

oute aristeros oute deksios eimai...
auto to dexesai 2.43 enas aplos boreiohpeirwths eimai....aplos
nai to 2000 kai meta me endiaferei kai to prin alla egw san neos pou eimai kserw oti o enveris pethane prin to 1991...dld 20+xronia opote....

Ανώνυμος είπε...

Auth einai h dimokratia borietelospanton mporei na diafonoyme me auta pou leei to KKE ,nomizw oi perisoteroi apo emas , ala ayto den apagorevei alous na pistepsoun opou theloun kai nomizoun....OPENMIND

Ανώνυμος είπε...

enohte ......
alla prepei na kseroun n paradexontai oti einai ki aytoi meloi autou to kalpikou shsthmatos, dld th na pisteueis aristera th deksia gia mena to idio einai kai oloi to kseroume polloi kala.
des ta teleutaia paradigmata me bouleutes tou LAOS na pernoun sth ND epideiden mpikan sth boulh ara autoi einai kaloi???
o Samaras hrwas twn boreiohpeirwtwn ekane thn parataksi tou .
o alexhs thelei na ta pei agglika alla den to katexei opote.....MAKRIA APOXH KAI PALH APOXH

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ μετά το 1975 η σχέση ΚΚΕ ΚΚΑ δεν ήταν και οι καλύτερες.... Μετά από το 1980 καλύτερες σχέσεις είχε ο Παπανδρέου παρά ο Φλωράκης... Είναι βέβαια γνωστές οι φωτό των στελεχών του Πασοκ στην κηδεία του Εμβέρ....Επειδή έχουν περάσει κάποια χρόνια δεν σημαίνει ότι τα έχουμε ξεχάσει...

Δημοσίευση σχολίου