Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Οι Χειμαρριώτες απάντησαν με αντεκδήλωση στην αλβανοκιτς εκδήλωση του Γκόρου για την έναρξη της sezoni turistik

Προκλήσεις και καβγάδες.

Το δικό τους γλέντι έστησαν οι Χιμαριωτες ως απάντηση στο αλβανοκοσοβάρικο γλέντι της ομάδας του δημάρχου Γ. Γκόρου.

Στην μια μεριά των Σπηλαίων, απέναντι στην πόστα, είχαν στηθεί εξέδρες για την προγραμματισμένη εκδήλωση ενάρξεως της τουριστικής σεζόν. Στην άλλη μεριά, δίπλα απ' το κλούμπι, στήθηκε ένα άλλο γλέντι με κλαρίνα και ηπειρώτικα τραγούδια όπου συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι ντόπιοι.


Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του υπευθύνου τουρισμού και στενού συνεργάτη του δημάρχου, Αριάν Τζαβέλλα. Λίγο το γεγονός ότι μόχθησε να στήσει όλο αυτό το πανηγύρι λίγο το ότι είναι δυο μήνες απλήρωτος όπως και το υπόλοιπο προσωπικό (εξαιτίας της καλής διαχείρισης του δημάρχου) τον οδήγησαν στο να χάσει τον έλεγχο και να κάνει άσεμνες χειρονομίες προς το μέρος των Χιμαραίων που διασκέδαζαν. Τα αίματα δεν άργησαν να  ανάψουν και όταν οι ντόπιοι τον πλησίασαν εξαγριωμένοι, ο κ. Τζαβέλλας φυγαδεύτηκε  απ' την εκδήλωση άρον άρον ώστε να προστατευθεί και να αποφευχθούν τα χειρότερα.


Η έναρξη έγινε με κοσοβάρικα τραγούδια εθνικιστικού περιεχομένου και συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος για αρκετή ώρα. Τα ίδια προκλητικά τραγούδια συνέχισαν να παίζονται και κατόπιν της εκδήλωσης απ' τα αυτοκίνητα των "προσκεκλημένων" στην εκδήλωση, οι οποίοι με την ένταση στη διαπασών έκαναν προκλητικά τον γύρο της Χιμάρας.

Στα μέσα της εκδήλωσης, στην σκηνή ανέβηκε και το πολυφωνικό συγκρότημα της Χιμάρας το οποίο πρόσφατα συμμετείχε σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια ανεξαρτησίας του αλβανικού κράτους αλλά και στο εορτασμό της 25ης Μαρτίου που διοργάνωσε ο διευθυντής του σχολείου Όμηρος αλλά και πρόεδρος της Ομόνοιας Χιμάρας κ. Νικόλαος Μπρίγκος. Άλλα ντ' άλλα της Παρασκευής το γάλα!!!

Την αλβανική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας ο οποίος φανερά ενθουσιασμένος απ' το ρεπερτόριο, έδειχνε να διασκεδάζει.

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

Interviste e Vasil Bollanos dhene Arxigo Spyro Milos

http://ximara.blogspot.com/2012/05/blog-post_16.html

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗ ΧΙΜΑΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ,ΑΡΧΗΓΟΣ Ο ΣΠΥΡΟ ΜΙΛΟΣ......ΕΡΧΕΤΑΙ.....

Ανώνυμος είπε...

12 17 μάθε ελληνικά πρώτα ρε μπαστι παλλασινε ...Και μετα ασχολησου με τον μπολανο

Δημοσίευση σχολίου