Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Όλοι οι βουλευτές της Ηπείρου


Θεσπρωτία
Άνετη ήταν η επικράτηση τόσο έναντι του ΠΑΣΟΚ όσο και έναντι των υπολοίπων υποψηφίων του ίδιου ψηφοδελτίου του Αντώνη Μπέζα. Έτσι μετά από δύο χρόνια απουσίας στα κοινοβουλευτικά έδρανα επιστρέφει με ανανεωμένη την λαική εντολή και σίγουρα έχοντας διδαχθεί πολλά από τα λάθη του παρελθόντος.

Η Νέα Δημοκρατία αναδείχθηκε πρώτο κόμμα με ποσοστό 25,3% το ΠΑΣΟΚ πήρε το 20,3 ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρίτο με 13,4 και τέταρτους τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Παναγιώτη Καμμένου.
Ο Αντώνης Μπέζας είναι πρώτος με υπερδιπλάσιους σταυρούς από την δεύτερη Ελένη Πάντου και τρίτος είναι ο Κώστας Μπέσης.
Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ πρώτος παρέμεινε ο Χρήστος Κατσούρας

Άρτα
Τρεις βουλευτές από τρία διαφορετικά κόμματα εκλέγονται στο Νομό Άρτας. Εκπλήξεις κι ανατροπές δεν έλειψαν. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Παπασιώζος, μετά τις αποχωρήσεις και επιστροφές δεν διεσώθη. Τη θέση του στη Βουλή παίρνει ένα νέο πρόσωπο. Πρόκειται για το Γιώργο Στύλιο που επικράτησε έναντι του Γιώργου Παπαβασιλείου που παρουσιάζονται ως το μεγάλο φαβορί.
Η έκπληξη έγινε και στο χώρο του ΠΑΣΟΚ όπου ο ισχυρός Δημήτρης Τσιρώνης έχασε από τον Χρήστο Γκόκα, βουλευτή λίγων μηνών, ο οποίος είχε διαδεχθεί τον Παύλο Στασινό μετά την παραίτησή του.
Η Όλγα Γεροβασίλη, με μακρά θητεία στο χώρο της αυτοδιοίκησης, είναι η τρίτη βουλευτής του Νομού Άρτας και εκλέγεται με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρέβεζα
Η Νέα Δημοκρατία πήρε την πρώτη θέση στο Νομό Πρέβεζας με ποσοστό περίπου 26,4 και κερδίζει τη μία από τις δύο έδρες του Νομού. Έτσι εκλέγεται και πάλι βουλευτής ο Δημήτρης Τσουμάνης ο οποίος μάλιστα στο γραφείο του δέχθηκε τα συγχαρητήρια των υπολοίπων υποψήφιων του κόμματός του.
Το ΠΑΣΟΚ ΠΉΡΕ ΤΟ 17,2% των ψήφων και κερδίζει την δεύτερη έδρα. Έτσι θα βρεθεί στα έδρανα της βουλής ο πρώην Νομάρχης Βασίλης Ιωάννου ο οποίος επικράτησε έναντι όλων των συνυποψηφίων του.
Σε δήλωσή του ο κ. Ιωάννου αναφέρει: Είδα και άκουσα πολλά, πόνεσα, αλλά δεν λύγισα.
Θέλω να συγχαρώ τις χιλιάδες των πολιτών, οι οποίοι παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες, στήριξαν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο Νομό.
Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συμπατριώτες μου, οι οποίοι άντεξαν τις κάθε είδους πιέσεις και με τίμησαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους.
Αγαπητοί συμπατριώτες,
Σας βεβαιώνω ότι, όπως στη Νομαρχία, έτσι και στο Κοινοβούλιο θα συνεχίσω να τιμώ την ψήφο σας με όλες μου τις δυνάμεις.
Μαζί θα πορευτούμε και θα αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις που διαμορφώνονται.

Ιωάννινα
«Μπαλάκι» αποτέλεσε η μία από τις πέντε έδρες του Νομού Ιωαννίνων η οποία ανάλογα με τη ροή των αποτελεσμάτων «μετακόμιζε» από τη Νέα Δημοκρατία, στη ΔΗΜΑΡ ή και τους ..
Ανεξάρτητους Έλληνες. Από τις τρεις τα ξημερώματα πάντως η έδρα δίνεται στη Νέα Δημοκρατία η οποία αν δεν υπάρξει ανατροπή τις επόμενες ώρες διατηρεί τις δύο έδρες στο Νομό. Στη Νέα Δημοκρατία στην πρώτη θέση μέχρι τώρα βρίσκεται ο Κώστας Τασούλας και ακολουθεί δεύτερος ο Σταύρος Καλογιάννης.
Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει μία έδρα με τον Μιχάλη Κασσή να βρίσκεται στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου.
Η τέταρτη έδρα πηγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής εκλέγεται ο Χρήστος Μαντάς και η πέμπτη στο ΚΚΕ με τον Νίκο Έξαρχος να βρίσκεται στην πρώτη θέση.
Στη Δημοκρατική Αριστερά πρώτος είναι ο Γιάννης Σκοπούλης και στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Βασίλης Χήτος.

Epiruspost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου